Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Beleef de Armeense cultuur op avontuurlijke wijze

ArmeniëBeleef de Armeense cultuur op avontuurlijke wijze

Avontuur
Armenië is met zijn bergen, ravijnen en meren de ideale locatie voor een reis vol actie en avontuur. Voeg hier nog een beetje van de rijke Armeense cultuur aan toe en u heeft de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke reis! Hike door het bos naar de ruïnes van Matosavank en doe een jeeptour naar de moeilijk bereikbare Ughtasarberg om de 7000 jaar oude rotstekeningen te bewonderen. En kom dan bij van alle inspanningen door heerlijk te dobberen in de warmwaterbaden van Dzjermoek. Heeft u er nu al zin in? Bekijk dan snel het programma! Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.450
Reisprogramma
Aankomst in Jerevan

Dag 1: Aankomst in Jerevan

U wordt op het Zvartnots vliegveld verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. We beginnen met een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Jerevan. U wordt rondgeleid langs de Cascade, een enorme trap met moderne kunstbeelden en het standbeeld van 'Moeder Armenia' met een prachtig uitzicht over de stad. En ook het operagebouw, de Abovyan straat en het Republiek Plein slaan we niet over. Inclusief lunch Accommodatie : Yerevan Hostel (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Van Hellenisme tot Christendom

Dag 2: Van Hellenisme tot Christendom

Vandaag begint het avontuur! We nemen u mee naar twee bijzondere plekken: de Garni tempel uit de 1e eeuw en het Geghard klooster uit de 13e eeuw. De twee zijn met elkaar verbonden door de Azat rivier die door een diepe kloof loopt. In deze kloof zijn in miljoenen jaren unieke rotsformaties van basalt gevormd. U maakt een wandeling door het ravijn om deze rotsformaties van dichtbij te bekijken. Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Yerevan Hostel (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Pre-Christelijke ontdekkingen

Dag 3: Pre-Christelijke ontdekkingen

U verlaat Jerevan en maakt een eerste stop bij het Khor Virap klooster. Het uitzicht op de berg Ararat is vanaf hier spectaculair! Hierna brengen we u naar Areni, waar u een rondleiding krijgt door het Areni-1 grottencomplex. Hier zijn de oudste wijnmakerij en de oudste leren schoen gevonden. U sluit de dag af bij Zorats Karer, ook wel bekend als de Armeense Stonehenge. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Basen Hotel (Sisian)
Plaats:
Areni,Sisian

Jeeptour naar de rotstekeningen

Dag 4: Jeeptour naar de rotstekeningen

Met een jeep gaat u naar Ughtasar, een berg van 3300m die alleen in de zomermaanden bereikbaar is. Vlakbij de top ligt een klein meer met stenen waar petrogliefen van meer dan 7000 jaar oud op staan. Daarna neemt u de langste kabelbaan ter wereld naar het Tatev klooster. Aan de overkant is er volop mogelijkheid om te wandelen en het uitzicht is er prachtig! U slaapt in het gezellige stadje Goris. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Mirhav (Goris)
Plaats:
Tatev,Goris

Een warm bad in Dzjermoek

Dag 5: Een warm bad in Dzjermoek

Via een spannende hangbrug wandelt u naar het grottendorp Khndoresk, waar tot de jaren 50 mensen hebben gewoond. Loop rond en zie hoe men hier eeuwenlang heeft geleefd. De reis gaat verder naar Dzjermoek, dat Armeens is voor 'warm'. Kom heerlijk tot rust in de thermale baden van dit spa-resort uit de tijd van de Sovjet Unie. Beleef de natuur om u heen onder het genot van een fles Armeense champagne. Accommodatie: 3*-hotel in Dzjermoek ​Inclusief ontbijt, lunch en diner
Plaats:
Khndzoresk

In de voetsporen uit glorieuze tijden

Dag 6: In de voetsporen uit glorieuze tijden

U rijdt naar Hermon, een afgelegen plek in de bergen. Uw dag begint met een trek naar Smbatatberd, de ruïnes van een fort die op een kleine berg liggen. Een lokale gids neemt u mee omhoog en vertelt u van alles over de ligging van het fort. Die middag kunt u ervoor kiezen om fietsen te huren, om op eigen gelegenheid Hermon en omgeving te verkennen. En er is ook een zwembad voor een frisse duik. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Lucytour Resort (Hermon)
Plaats:
Hermon

Sevanmeer en Dilijan

Dag 7: Sevanmeer en Dilijan

Via een bergpas rijdt u verder naar het Sevanmeer. Vlak voor de piek stopt u bij de Selim karavanserai uit de 14e eeuw. Hier krijgt u een indruk van hoe de kooplieden op de Zijderoute in de middeleeuwen hun rust namen. Aan de oevers van het Sevanmeer bezoekt u de begraafplaats Noratus, waar unieke kruisstenen uit de 13e eeuw te vinden zijn. De dag wordt afgesloten met een boottocht over het meer. Accommodatie: 3*-hotel in Dilijan ​Inclusief ontbijt, lunch en diner
Plaats:
Sevan,Dilijan

Buiten de gebaande paden

Dag 8: Buiten de gebaande paden

Trek de wandelschoenen maar weer aan. Vandaag gaat u hiken in het bosrijke Nationale Park van Dilijan. U loopt eerst door de bergen naar de ruïnes van Matosavank en maakt dan een wandeling vanaf het 13e eeuwse klooster Goshavank naar het kleine meer Gosh. U overnacht in het afgelegen Apaga Resort, dat middenin de natuur ligt en een scala aan buitenactiviteiten biedt. ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Apaga Resort (Yénokavan)
Plaats:
Dilijan,Yenokavan

Vrije dag in het Apaga Resort

Dag 9: Vrije dag in het Apaga Resort

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van het resort verkennen. Kies voor een wandeling te paard door de prachtige natuur of hike naar Lastiver. U kunt ook verschillende avontuurlijke activiteiten boeken, 'vlieg' met een zipline over de bomen, trotseer de via ferrata, ga mountainbiken of klimmen. Veel plezier vandaag! ​Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Apaga Resort (Yénokavan)
Plaats:
Yenokavan

Terug naar de hoofdstad

Dag 10: Terug naar de hoofdstad

U maakt uw weg terug naar Jerevan en stopt onderweg bij het Parz meer in het Nationale Park van Dilijan. Dit meer bied veel recreatiemogelijkheden, zoals boottochten en een zip-line. U kunt uw ochtend hier zelf invullen. En na heerlijk van de vrije natuur genoten te hebben rijdt u verder naar de bruisende hoofdstad, waar u op eigen gelegenheid kunt genieten van de heerlijke Armeense keuken. Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Yerevan Hostel (Jerevan)
Plaats:
Yenokavan,Dilijan,Jerevan

Naar de Hoogste berg

Dag 11: Naar de Hoogste berg

De laatste dag in Armenië brengt u door in de natuur, en wel op de hoogste berg van het land, genaamd de Aragats. We brengen u naar het kleine meer Kari, dat op 3200m hoogte ligt. Daar daalt u een paar honderd meter af om het Ambertfort te bezichtigen. U kunt rond het fort mooie wandelingen maken en genieten van het weidse uitzicht. Met goed weer ziet u vanaf hier zelfs de berg Ararat! Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Yerevan Hostel (Jerevan)
Plaats:
Aragats,Jerevan

Vertrek vanaf Jerevan

Dag 12: Vertrek vanaf Jerevan

En dan is het alweer tijd voor uw terugvlucht. U laat Armenië achter u met een schat aan nieuwe ervaringen en mooie herinneringen. We wensen u een goede terugreis en zien u graag nog een keer terug!
Plaats:
Jerevan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.450 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten