Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Roadtrip in Armenië en Georgië

ArmeniëRoadtrip in Armenië en Georgië

Hoogtepunten
Geniet van de vrijheid van deze prachtige self-drive vakantie door de twee unieke landen van de Kaukasus: Armenië & Georgië. Tijdens deze 16-daagse reis rijdt u langs de hoogtepunten van beide landen en ontdekt u de eeuwenoude cultuur en tradities die tot op heden bewaard zijn gebleven. Uiteraard komt u tijdens de self-drive reis de meest diverse landschappen tegen: de hoge pieken van de Kaukasus, steppen, half-woestijnen, bossen, bergweiden en ruige canyons. Daarbij opgeteld de enorme gastvrijheid, overheerlijke keuken en lokale wijnen maken deze self-drive reis door Armenië & Georgië een unieke ervaring!
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in
Duur van de reis
16 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.550
Reisprogramma
Aankomst in Armenië en stadstour Jerevan

Dag 1: Aankomst in Armenië en stadstour Jerevan

Welkom in Armenië! Op het vliegveld van Zvartnots wordt u opgehaald door een chauffeur en naar uw hotel gebracht. In de middag staat er een stadstour op het programma. Vandaag maakt u op eigen gelegenheid te voet kennis met de hoogtepunten van Jerevan. U bezoekt de Cascade (openluchtmuseum) waar u een prachtig uitzicht over de gehele stad heeft. Daarna loopt u verder langs het Operagebouw naar het Republiek plein waar u het Nationaal Museum voor Armeense Geschiedenis kunt bezoeken.  Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

De legende van de speer

Dag 2: De legende van de speer

Vandaag ontvangt u uw huurauto bij het hotel (10:00 uur). Na ontvangst en het tekenen van de papieren, kunt u aan de reis beginnen! Uw eerste rit is niet lang zodat u op uw gemak aan het verkeer en de wegen kunt wennen. U rijdt naar de Garni tempel, de enige overgebleven heidense tempel uit de 1e eeuw. Vlakbij de tempel is ook de Garni canyon te vinden. De volgende stop is bij het Geghard klooster. Dit is een in de bergen uitgehakt klooster uit de 13e eeuw en staat genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Geghard

Uniek reliëf van God

Dag 3: Uniek reliëf van God

Vandaag rijdt u verder en bezoekt u het Khor Virap klooster, de plek waar Gtregorius de Verlichter, de spirituele leider uit de 4e eeuw, gevangen werd gehouden. Met goed weer kunt u ook de Ararat berg van dichtbij zien. Khor Virap ligt op ongeveer 10 km van de grens van Turkije. Na Khor Virap gaat u de bergpas over richting het dorp Areni, waar tot op de dag van vandaag nog wijn wordt gemaakt. In Areni kunt u een van de lokale fabriekjes bezoeken om de lokale wijn te proeven. Na een bezoek aan Areni gaat u richting de stad Goris waar u vanavond zal overnachten. Accommodatie : Mthnadzor (Goris)
Plaats:
Ararat,Areni,Goris

Vliegen naar Tatev

Dag 4: Vliegen naar Tatev

Na het ontbijt rijdt u eerst richting het Oosten naar Khndzoresk. Khndzoresk bestaat uit twee delen: nieuw en oud Khndzoresk. U brengt vandaag een bezoek aan het oude gedeelte dat midden in de canyon ligt. In Tatev kunt u met de langste kabelbaan ter wereld naar het indrukwekkende klooster, die u ook kunt bezoeken. De volgende stop is bij de mysterieuze Zorats Karer, die vaak met Stonehenge vergeleken wordt. U verblijft vandaag in het dorp Yeghegis in de Vayots Dzor regio.  Accommodatie : Arevi (Yeghegis)
Plaats:
Khndzoresk,Tatev

In de voetsporen van de kooplieden 

Dag 5: In de voetsporen van de kooplieden 

Na de check-out in de ochtend rijdt u vandaag richting het Noorden. U neemt de bergpas naar het Sevanmeer. Voordat de piek bereikt wordt, stopt u bij de goed geconserveerde Selim karavanserai uit de 14e eeuw. Na de bergpas komt u aan bij het Sevanmeer. Aan de oevers ligt een begraafplaats, genaamd Noratus, waar kruisstenen uit de 13e eeuw te vinden zijn. U stopt bij het schiereiland om twee kerken uit de 9e eeuw te bezoeken. De reis gaat verder naar Dilijan en het omgeven nationale park.   Accommodatie : Toon Armeni Guesthouse (Dilijan)
Plaats:
Sevan,Noratus,Dilijan

Tussen de bergen

Dag 6: Tussen de bergen

Vandaag geniet u van verschillende bezienswaardigheden gelegen in het Nationale Park van Dilijan. Eerst zult u het Haghartsin klooster bezoeken, dat wederom in de bossen ligt. Het 12-13e eeuwse klooster geeft een goed beeld van het middeleeuwse kloosterleven. Daarna gaat u naar het beginpunt van de wandeling, de ruïnes van Matosavank. Ook kunt u er vandaag voor kiezen om het rustig aan te doen en te relaxen in de tuin van de guesthouse.  Accommodatie : Toon Armeni Guesthouse (Dilijan)
Plaats:
Dilijan

Langs de canyon

Dag 7: Langs de canyon

U rijdt vandaag nog een stukje verder richting het Noorden om dichter bij de grens van Georgië te komen. Via Vanadzor rijdt u naar Stepanavan en bezoekt u het Lori fort dat dicht bij de Dzoraget rivier canyon staat. Op weg naar Haghpat rijdt u langs deze canyon, en kunt de gehele rit genieten van de prachtige uitzichten. Onderweg maakt u een stop bij de Odzun kerk die gebouwd is tussen de 5e en 7e eeuw. U rijdt verder door de stad Alaverdi om het Haghpat klooster te bereiken. U verblijft in het gelijknamige dorp. Accommodatie : Guesthouse Mary (Haghpat)
Plaats:
Dilijan,Step'anavan,Haghpat

Naar Georgië

Dag 8: Naar Georgië

Het is tijd om de grens naar Georgië over te steken! U passeert de grens bij Bagratashen en rijdt vervolgens door naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Na de check-in bij uw hotel begint u aan een stadstour. Bezoek Narikala, een 4e eeuws fort met uitzicht op Tbilisi. Ga ook langs Sameba, de belangrijkste kathedraal van de Georgische Orthodoxe Kerk. En uiteraard kunt u een bezoek aan het Mtatsminda park niet overslaan. Dit is een prachtig familiepark bovenop een heuvel: Het park is te bereiken met een speciale kabelbaan, een van de hoogtepunten van Tbilisi! Accommodatie : Tiflis (Tbilisi)
Plaats:
Tbilisi

Het wijngebied van Georgië

Dag 9: Het wijngebied van Georgië

Vandaag rijdt u richting het oosten van Georgië en brengt u een bezoek aan het bekende wijngebied Kakheti. Maar eerst neemt u de afslag naar het David Gareja klooster. De weg erheen is niet perfect, maar het is wel de moeite waard om het te bezoeken. Het klooster is een in rots uitgehouwen Georgisch-orthodox klooster complex vlakbij de grens van Azerbeidzjan. Eenmaal terug op de hoofdweg gaat de reis verder naar het St. Nino klooster en bronwateren. Hierna rijdt u verder naar het wijndorp Sighnaghi. Na het inchecken in het hotel kunt u het gezellige dorp te voet verkennen. Accommodatie : Guesthouse Kusika (Sighnaghi)
Plaats:
Sighnaghi

Alazani vallei

Dag 10: Alazani vallei

Vandaag gaat u verder met de verkenning van het wijngebied. U reist door de Alazani vallei, het grootste gebied waar wijn geproduceerd wordt bij de Alazani rivier in Georgië. Bij interesse kunt u van de hoofdweg afwijken en de bekende wijntunnel van Khareba bezoeken. Daar kunt u een rondleiding krijgen en de heerlijke Georgische wijn proeven. Daarna brengt u nog een bezoek aan het Tsinandali dorp met landgoed van de 19e eeuwse aristocraat en dichter Chavchavadze. U maakt nog een laatste stop in Telavi voordat u Mtskheta bereikt.  Accommodatie : Guesthouse Magdalena (Mtskheta)
Plaats:
Tsinandali,Telavi,Mtscheta

Twee UNESCO locaties op een dag

Dag 11: Twee UNESCO locaties op een dag

Vandaag staan twee UNESCO locaties op het programma: het Jvari klooster, met uitzicht over de stad Mtskheta en de Svetitskhoveli Kathedraal in Mtskheta zelf. Van de 3e tot de 5de eeuw was Mtskheta de hoofdstad van het land. De stad Mtskheta heeft gezellige straatjes met veel café’s waar u heerlijk van een drankje kunt genieten. In Mtskheta ligt de Svetitskhoveli Kathedraal, de op een na grootste kathedraal in Georgië uit de 12e eeuw. U gaat via de Georgian Military Highway verder naar het noorden, het welbekende Kazbegi gebergte.  Accommodatie : Guesthouse 15 (Kazbegi)
Plaats:
Mtscheta,Kazbegi

​Wandelen in de Kazbegi

Dag 12: ​Wandelen in de Kazbegi

Deze ochtend kunt u ervoor kiezen om een wandeling naar de Gergeti Trinity kerk, die bekend staat om zijn prachtige panorama van het gebied, te maken. De kerk uit de 14e eeuw ligt op een hoogte van 2170 meter tegenover het centrum van de historische regio Khevi, Kazbegi. De rest van de dag kunt u van de prachtige Kazbegi gebergte genieten. Vandaag kunt u de auto gewoon laten staan en hoeft u voor een dag niet te rijden.  Accommodatie : Guesthouse 15 (Kazbegi)
Plaats:
Kazbegi

Oude nederzettingen

Dag 13: Oude nederzettingen

Via de Military Highway rijdt u vandaag richting het bekende spa resort Borjomi. Onderweg stopt u nog bij het kasteel Ananuri gelegen aan de Aragvi rivier en het Zinkhali Reservoir. Vlakbij Gori stopt u ook bij de Uplistsikhe grotten, een van de oudste menselijke nederzettingen in Georgië. Het is een interessant complex met o.a. wijnkelders, een bakkerij, een uit de rotsen gehouwen basiliek en zelfs een antiek theater. In Gori kunt u een korte stop maken om de stad te verkennen en optioneel het museum van Stalin bezoeken. Vervolgens rijdt u naar Borjomi.  Accommodatie : Guesthouse on Erekle (Bordzjomi)
Plaats:
Ananuri,Gori,Bordzjomi

Kastelen en grottencomplexen

Dag 14: Kastelen en grottencomplexen

Vandaag is het alweer tijd om terug naar Armenië te reizen. U rijdt eerst langs het enorme Rabati kasteel in Akhaltsikhe, dat door verschillende naties, zoals Turken, Russen en Mongolen, is overgenomen. Voor de oversteek bij de grens bij Bavra maakt u een bezoek aan de grotten stad Vardzia met 242 grotten kamers. U verblijft in Armenië in de twee na grootste stad Gyumri.  Accommodatie : Armine’s Guesthouse (Gyumri)
Plaats:
Achaltsiche,Gjoemri,Vardzia

Naar de hoogste berg

Dag 15: Naar de hoogste berg

U begint de dag vandaag met een korte stadstour in Gyumri. Het ooit culturele centrum van het land heeft enkele gebouwen die ouder zijn dan die in Jerevan. Het culturele centrum geeft ook een goede indruk over hoe het leven in de 19e eeuw er aan toe ging. Vanuit Gyumri rijdt u via Byurakan richting de Aragats berg (de hoogste berg in Armenië). U rijdt naar het Amberd Fort dat op 2300 meter hoogte ligt. Bij terugkomst in Jerevan levert u de auto weer in. Accommodatie : 14th Floor (Jerevan)
Plaats:
Gjoemri,Aragats,Jerevan

Vertrek vanaf Jerevan

Dag 16: Vertrek vanaf Jerevan

En dan is het alweer tijd voor uw terugvlucht. U laat Armenië en Georgië achter met een schat aan nieuwe ervaringen en mooie herinneringen. We wensen u een goede terugreis en zien u graag nog een keer terug!
Plaats:
Jerevan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.550 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen