Safarireis Odyssee door Kenia en Tanzania

KeniaSafarireis Odyssee door Kenia en Tanzania

Charme en Luxe

Deze reis biedt de ultieme safari-ervaring. In elf dagen nemen we u mee langs de hoogtepunten van Kenia en Tanzania, beginnend met een leuke stadstour in Nairobi. U brengt tijd door in de Maasai Mara en de beroemde Serengeti, waar u de kans krijgt om (in het seizoen) de fascinerende wildebeest migratie mee te maken. Ook gaat u op zoek naar de Big Five. En heeft u ze hier nog niet gespot, dan krijgt u nog een kans tijdens game drives in Lake Manyara en Amboseli National Park. We sluiten af met een bijzondere ervaring - zonsopkomst bij de hoogste berg van Afrika

Reisideeën aangeraden door
Inge Lokale*r Kenia Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 5.503
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Inge momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Kenia
Reisprogramma
Het beste van Nairobi in één dag

Dag 1: Het beste van Nairobi in één dag

Bezoek de hoogtepunten van Nairobi: het nationaal museum, de David Sheldrick Wildlife Trust, het Giraffe Center en Bomas of Kenya. Deze laatste stop is een uniek levend museum dat een inkijkje geeft in de vele traditionele culturen die Kenia rijk is. Er zijn traditionele huizen nagemaakt en u kunt zien hoe traditionele ambachten worden uitgevoerd en hoe kunst wordt gemaakt. Sluit af met een fascinerende dansvoorstelling die u niet mag missen. 

Plaats:
Nairobi

Op zoek naar de Big Five

Dag 2: Op zoek naar de Big Five

U laat Nairobi achter zich en begint aan de lange reis naar het zuiden, naar de Maasai Mara. Geniet tijdens de rit van het prachtige uitzicht op de Great Rift Valley. U komt op tijd in het park aan voor een lunch in de lodge. Maak u daarna klaar voor een game drive in dit iconische park.  De Maasai Mara is thuis voor de Big Five en is elk jaar het decor voor de magnifieke wildebeest migratie. De ultieme plek voor uw eerste safaridag. 

Plaats:
Great Rift Valley,Maasai Mara

Een dag vol safari's

Dag 3: Een dag vol safari's

Sta vroeg op om getuige te zijn van zonsopkomst over de Maasai Mara. Na een snelle kop koffie gaat u het park in en ziet u hoe de zon de savanne verlicht en hoe de grote katachtigen de koele ochtend benutten om een ​​maaltijd te vinden. Als alternatief kunt u de savanne op een unieke manier zien: vanuit een heteluchtballon. Dan gaat u terug naar de lodge voor een laat ontbijt voordat u met een picknicklunch weer terug het park in gaat. U kunt er ook voor kiezen om tot de lunch de ontspannen en' s middags er weer op uit te gaan als het wat is afgekoeld.

Plaats:
Maasai Mara

Volgende stop: de Serengeti

Dag 4: Volgende stop: de Serengeti

Maak u klaar voor een LANGE rit, maar met een prachtige eindbestemming: het Serengeti National Park. Bij aankomst wacht onze vertegenwoordiger u op voor een game drive in misschien wel het beroemdste wildpark. Dit park is thuis voor enorme populaties wildebeesten, zebra's en antilopen - Serengeti is een uitstekende plek om roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheeta's te spotten, evenals herbivoren zoals olifanten, nijlpaarden en giraffen. U overnacht op een bijzondere manier - in een tentenkamp in het noorden van de Serengeti. 

Plaats:
Serengeti

Een dag op de vlaktes

Dag 5: Een dag op de vlaktes

Breng een volle dag door op de Serengeti, op zoek naar de Big Five en - in het juiste seizoen - de indrukwekkende wildebeest migratie. Terwijl u door de beroemde kopjes rijdt geniet u van het iconische landschap en alle dieren. Misschien heeft u zelfs het geluk om zonnende leeuwen te spotten!

Plaats:
Serengeti

Laatste dag in de Serengeti

Dag 6: Laatste dag in de Serengeti

U heeft vandaag nog een laatste dag in de Serengeti en die mag u naar eigen inzicht invullen. Vanmiddag rijden we naar het midden van het park, om alvast een begin te maken met de rit naar de Ngorongoro krater. U overnacht wederom in een tentenkamp, maar nu in het centrale deel van de Serengeti. 

Plaats:
Serengeti ,Ngorongoro

De rit naar de Ngorongoro Krater

Dag 7: De rit naar de Ngorongoro Krater

We rijden verder naar de Ngorongoro Krater. Tijdens de route door de Serengeti heeft u volop de kans om dieren te zien die u tot nu toe heeft gemist. Kijk uw ogen uit en zie hoe duizenden dieren zich in kuddes voortbewegen. Er zijn hier wildebeesten, zebra's, sierlijke giraffen, springende antilopen en gazelles, machtige Afrikaanse olifanten en snelle roofdieren. Spot cheeta's, luipaarden, hyena's en last, but not least, Koning Leeuw. 

Plaats:
Ngorongoro

De wilde dieren van Ngorongoro

Dag 8: De wilde dieren van Ngorongoro

Tijd om te krater te verkennen, volgens sommigen is dit het achtste wereldwonder. Bij het eerste panoramische uitzicht op de enorme groene vlakte begrijp u waarom het deze reputatie heeft. Vanuit de comfortabele jeep met open dak kunt u de bekendste bewoners van Afrika observeren en fotograferen. De krater is thuis voor leeuwen, luipaarden, cheeta's, jakhalzen, wildebeesten, zebra's, antilopen, buffels en nog veel meer. Dit is zonder twijfel één van de beste safari-bestemmingen van Afrika.

Plaats:
Ngorongoro

Door naar Lake Manyara

Dag 9: Door naar Lake Manyara

De volgende bestemming is Lake Manyara National Park, een locatie die geliefd is bij fotografen door de grote kans op het zien van wild. Hier woont een wel heel bijzonder dier, de boomklimmende leeuw. Deze trotse roofdieren loungen in de acaciabomen. Ze smeken bijna om gefotografeerd te worden! En ook voor vogelaars is Lake Manyara een waar genot, u vindt hier bijvoorbeeld flamingo's, rondcirkelende roofvogels en de felgekleurde lila breasted roller.​

Plaats:
Arusha,Lake Manyara National Park

Game drive in Amboseli

Dag 10: Game drive in Amboseli

U verlaat Arusha en steekt de grens met Kenia weer over. Het is een mooie rit waarbij de chauffeur u opnieuw langs de grote migratie rijdt, richting Amboseli National Park. Dit wordt met recht de Koninklijke Tuin van Kilimanjaro genoemd. Geniet van een laatste game drive en ga op zoek naar  kuddes gnoes en zebra's, trotse leeuwen, hyena's, een verscheidenheid aan antilopen en enkele van Kenia's grootste kuddes olifanten - en dit alles met de oogverblindende Kilimanjaro op de achtergrond.

Plaats:
Amboseli National Park

Vertrek vanaf Nairobi

Dag 11: Vertrek vanaf Nairobi

Sta vroeg op en ga er op eigen gelegenheid op uit voor een zonsondergang bij de machtige Kilimanjaro. Het Dak van Afrika is vaak in nevel gehuld, maar bij het vroege ochtendgloren heeft u de beste kans om de hoogste berg van het continent te bewonderen. Na deze bijzondere ervaring brengen we u terug naar het vliegveld voor de terugvlucht of naar uw hotel als u nog verder reist. En zo komt een bijzondere reis vol safari's tot een einde. 

Plaats:
Nairobi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 5.503 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Bekijk andere voorbeeldreizen in Kenia (6)
Andere reisideeën
Andere reizen in Kenia volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten