Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Safarireis Odyssee door Kenia en Tanzania

KeniaSafarireis Odyssee door Kenia en Tanzania

 • Charme en Luxe
Deze reis biedt de ultieme safari-ervaring. In elf dagen nemen we u mee langs de hoogtepunten van Kenia en Tanzania, beginnend met een leuke stadstour in Nairobi. U brengt tijd door in de Maasai Mara en de beroemde Serengeti, waar u de kans krijgt om (in het seizoen) de fascinerende wildebeest migratie mee te maken. Ook gaat u op zoek naar de Big Five. En heeft u ze hier nog niet gespot, dan krijg...

Deze reis biedt de ultieme safari-ervaring. In elf dagen nemen we u mee langs de hoogtepunten van Kenia en Tanzania, beginnend met een leuke stadstour in Nairobi. U brengt tijd door in de Maasai Mara en de beroemde Serengeti, waar u de kans krijgt om (in het seizoen) de fascinerende wildebeest migratie mee te maken. Ook gaat u op zoek naar de Big Five. En heeft u ze hier nog niet gespot, dan krijgt u nog een kans tijdens game drives in Lake Manyara en Amboseli National Park. We sluiten af met een bijzondere ervaring - zonsopkomst bij de hoogste berg van Afrika

Lees meer

Uw lokale reisexpert Inge

Nederlandstalige reisagent in Kenia
4 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Safari
  Safari
 • Savana
  Savana
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Het beste van Nairobi in één dag

Bezoek de hoogtepunten van Nairobi: het nationaal museum, de David Sheldrick Wildlife Trust, het Giraffe Center en Bomas of Kenya. Deze laatste stop is een uniek levend museum dat een inkijkje geeft in de vele traditionele culturen die Kenia rijk is. Er zijn traditionele huizen nagemaakt en u kunt zien hoe traditionele ambachten worden uitgevoerd en hoe kunst wordt gemaakt. Sluit af met een fascinerende dansvoorstelling die u niet mag missen. 

Plaats:
Nairobi
Accommodatie
Park Inn (Nairobi)

Dag 2: Op zoek naar de Big Five

U laat Nairobi achter zich en begint aan de lange reis naar het zuiden, naar de Maasai Mara. Geniet tijdens de rit van het prachtige uitzicht op de Great Rift Valley. U komt op tijd in het park aan voor een lunch in de lodge. Maak u daarna klaar voor een game drive in dit iconische park.  De Maasai Mara is thuis voor de Big Five en is elk jaar het decor voor de magnifieke wildebeest migratie. De ultieme plek voor uw eerste safaridag. 

Plaats:
Great Rift Valley, Maasai Mara
Accommodatie
Mara Leisure Camp (Maasai Mara)

Dag 3: Een dag vol safari's

Sta vroeg op om getuige te zijn van zonsopkomst over de Maasai Mara. Na een snelle kop koffie gaat u het park in en ziet u hoe de zon de savanne verlicht en hoe de grote katachtigen de koele ochtend benutten om een ​​maaltijd te vinden. Als alternatief kunt u de savanne op een unieke manier zien: vanuit een heteluchtballon. Dan gaat u terug naar de lodge voor een laat ontbijt voordat u met een picknicklunch weer terug het park in gaat. U kunt er ook voor kiezen om tot de lunch de ontspannen en' s middags er weer op uit te gaan als het wat is afgekoeld.

Plaats:
Maasai Mara
Accommodatie
Mara Leisure Camp (Maasai Mara)

Dag 4: Volgende stop: de Serengeti

Maak u klaar voor een LANGE rit, maar met een prachtige eindbestemming: het Serengeti National Park. Bij aankomst wacht onze vertegenwoordiger u op voor een game drive in misschien wel het beroemdste wildpark. Dit park is thuis voor enorme populaties wildebeesten, zebra's en antilopen - Serengeti is een uitstekende plek om roofdieren als leeuwen, luipaarden en cheeta's te spotten, evenals herbivoren zoals olifanten, nijlpaarden en giraffen. U overnacht op een bijzondere manier - in een tentenkamp in het noorden van de Serengeti. 

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Kirurumu Serengeti Camp (Serengeti )

Dag 5: Een dag op de vlaktes

Breng een volle dag door op de Serengeti, op zoek naar de Big Five en - in het juiste seizoen - de indrukwekkende wildebeest migratie. Terwijl u door de beroemde kopjes rijdt geniet u van het iconische landschap en alle dieren. Misschien heeft u zelfs het geluk om zonnende leeuwen te spotten!

Plaats:
Serengeti
Accommodatie
Kirurumu Serengeti Camp (Serengeti )

Dag 6: Laatste dag in de Serengeti

U heeft vandaag nog een laatste dag in de Serengeti en die mag u naar eigen inzicht invullen. Vanmiddag rijden we naar het midden van het park, om alvast een begin te maken met de rit naar de Ngorongoro krater. U overnacht wederom in een tentenkamp, maar nu in het centrale deel van de Serengeti. 

Plaats:
Serengeti , Ngorongoro
Accommodatie
Kirurumu Serengeti Camp (Serengeti )

Dag 7: De rit naar de Ngorongoro Krater

We rijden verder naar de Ngorongoro Krater. Tijdens de route door de Serengeti heeft u volop de kans om dieren te zien die u tot nu toe heeft gemist. Kijk uw ogen uit en zie hoe duizenden dieren zich in kuddes voortbewegen. Er zijn hier wildebeesten, zebra's, sierlijke giraffen, springende antilopen en gazelles, machtige Afrikaanse olifanten en snelle roofdieren. Spot cheeta's, luipaarden, hyena's en last, but not least, Koning Leeuw. 

Plaats:
Ngorongoro
Accommodatie
Ngorongoro Wildlife Lodge (Ngorongoro)

Dag 8: De wilde dieren van Ngorongoro

Tijd om te krater te verkennen, volgens sommigen is dit het achtste wereldwonder. Bij het eerste panoramische uitzicht op de enorme groene vlakte begrijp u waarom het deze reputatie heeft. Vanuit de comfortabele jeep met open dak kunt u de bekendste bewoners van Afrika observeren en fotograferen. De krater is thuis voor leeuwen, luipaarden, cheeta's, jakhalzen, wildebeesten, zebra's, antilopen, buffels en nog veel meer. Dit is zonder twijfel één van de beste safari-bestemmingen van Afrika.

Plaats:
Ngorongoro
Accommodatie
Country Lodge (Karatu)

Dag 9: Door naar Lake Manyara

De volgende bestemming is Lake Manyara National Park, een locatie die geliefd is bij fotografen door de grote kans op het zien van wild. Hier woont een wel heel bijzonder dier, de boomklimmende leeuw. Deze trotse roofdieren loungen in de acaciabomen. Ze smeken bijna om gefotografeerd te worden! En ook voor vogelaars is Lake Manyara een waar genot, u vindt hier bijvoorbeeld flamingo's, rondcirkelende roofvogels en de felgekleurde lila breasted roller.​

Plaats:
Arusha, Lake Manyara National Park
Accommodatie
Moivaro Lodge & Estate (Arusha)

Dag 10: Game drive in Amboseli

U verlaat Arusha en steekt de grens met Kenia weer over. Het is een mooie rit waarbij de chauffeur u opnieuw langs de grote migratie rijdt, richting Amboseli National Park. Dit wordt met recht de Koninklijke Tuin van Kilimanjaro genoemd. Geniet van een laatste game drive en ga op zoek naar  kuddes gnoes en zebra's, trotse leeuwen, hyena's, een verscheidenheid aan antilopen en enkele van Kenia's grootste kuddes olifanten - en dit alles met de oogverblindende Kilimanjaro op de achtergrond.

Plaats:
Amboseli National Park
Accommodatie
Amboseli Kibo Safari Camp (Amboseli National Park)

Dag 11: Vertrek vanaf Nairobi

Sta vroeg op en ga er op eigen gelegenheid op uit voor een zonsondergang bij de machtige Kilimanjaro. Het Dak van Afrika is vaak in nevel gehuld, maar bij het vroege ochtendgloren heeft u de beste kans om de hoogste berg van het continent te bewonderen. Na deze bijzondere ervaring brengen we u terug naar het vliegveld voor de terugvlucht of naar uw hotel als u nog verder reist. En zo komt een bijzondere reis vol safari's tot een einde. 

Plaats:
Nairobi

NairobiGreat Rift ValleyMaasai MaraSerengeti NgorongoroArushaLake Manyara National ParkAmboseli National Park

Praktische informatie

Prijs vanaf € 4.880 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 4.880 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 4.880 / 11 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 4.880€ 3.960€ 3.650
* Prijzen voor kinderen en single supplement op aanvraag

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Overnachtingen in genoemde hotels en lodges, of vergelijkbaar
 • Volpension, behalve in Nairobi, daar enkel ontbijt
 • Vervoer in een privé jeep met open dak en Engelssprekende gids/chauffeur tijdens uw verblijf in Kenia
 • Vervoer in een privé jeep met open dak en Engelssprekende gids/chauffeur tijdens uw verblijf in Tanzania
 • Game drives onder begeleiding van uw gids/chauffeur zoals besproken in het programma
 • Entreegelden voor de nationale parken

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten ($50,- per land)
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
Boek uw vlucht naar Kenia
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Inge in Kenia wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Kenia (6)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema