Familiereis met safari en strand

KeniaFamiliereis met safari en strand

Klassiekers

Safariroutes houden vaak geen rekening met gezinnen. Daarom hebben wij deze route speciaal ontworpen voor ouders met kinderen. Wij zorgen er tijdens deze reis voor dat iedereen kan genieten van game drives. Er is voldoende ruimte voor ontspanning voor de volwassenen en er zijn tal van leuke activiteiten voor de kleintjes om hun energie kwijt te kunnen buiten de safariwagen. Daarnaast bieden we activiteiten die leuk zijn voor zowel jong als oud. En natuurlijk zien we onderweg de beroemde wilde dieren van Afrika! We sluiten de reis af met een paar dagen op de stranden van Mombasa. 

Reisideeën aangeraden door
Inge Lokale*r Kenia Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.435
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Inge momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Kenia
Reisprogramma
Stadstour Nairobi

Dag 1: Stadstour Nairobi

We laten jullie vandaag de hoofdstad van Kenia zien. Ontdek het Nationaal Museum, het David Sheldrick Wildlife Trust en het Giraf Center. Dan gaan we naar de Bomas of Kenya, waar in een uniek levend museum de vele culturen van het land worden tentoongesteld. Er zijn traditionele huizen nagemaakt en mensen laten zien hoe de traditionele kunsten en ambachten beoefend worden. U kunt kijken naar traditionele dans en luisteren naar de muziek. Een bijzondere ervaring om niet te missen!

Accommodatie : 254 - Ole Sereni

Plaats:
Nairobi

Ontmoet de natuurlijke bewoners

Dag 2: Ontmoet de natuurlijke bewoners

De rit van vandaag neemt jullie mee van het noordelijk naar het zuidelijk halfrond en komt langs uitgestrekte koffie- en theeplantages. Na een lunch in Ol Pejeta, of Sweet Waters, gaan jullie het park in voor een game drive. Jullie ontmoeten in de Chimpanzee Sanctuary de bedreigde en zeer intelligente dieren onder het toeziend oog van een speciaal opgeleide ranger en bezoeken ook een beroemde getemde neushoorn Baraka in het Morani Centre. De middag wordt afgesloten met een rit door het park op zoek naar de Big 5 - luipaarden, leeuwen, olifanten, neushoorns en buffels.

Accommodatie : SERENA-Ol Pejeta House (Sweetwaters)

Plaats:
Ol Pejeta Ranching Estate

Een dag in Ol Pejeta

Dag 3: Een dag in Ol Pejeta

Terwijl mama en papa het park in gaan voor een dag game drive, kunnen de kleintjes tal van leuke activiteiten ondernemen. Er is de mogelijkheid om op een kameel te rijden, of op een paard. Er is een heerlijk zwembad en nog heel veel meer! Het is ook mogelijk om vandaag een gezamenlijke activiteit in te plannen, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Accommodatie : SERENA-Ol Pejeta House (Sweetwaters)

Plaats:
Ol Pejeta Ranching Estate,Maasai Mara

Bootsafari en een bijzondere wandeling

Dag 4: Bootsafari en een bijzondere wandeling

Vanuit Ol Pejeta rijden jullie naar de pittoreske oevers van Lake Naivasha. Dit zoetwatermeer ligt aan de rand van de Great Rift Valley en is bekend om zijn vele vogels. Maar het is ook de thuisbasis van dieren zoals giraffen, buffels en verschillende soorten apen. Geniet van een bootsafari op het meer waar jullie nijlpaarden en watervogels van dichtbij kunnen zien. En breng een bezoek aan het Crescent Island Sanctuary, waar jullie met onder meer zebra's, giraffen en antilopen kunnen wandelen.

Accommodatie : Naivasha Kongoni Lodge

Plaats:
Lake Naivasha

De wildebeestmigratie in Maasai Mara

Dag 5: De wildebeestmigratie in Maasai Mara

Een hoogtepunt van deze safarireis is een bezoek aan de legendarische Maasai Mara. Jullie rijden zuidwaarts om hier het Achtste Wereldwonder te zien: de grote wildebeestmigratie (seizoensgebonden). Het park biedt het hele jaar door de mogelijkheid om leeuwen, luipaarden, olifanten, giraffen, zebra's, gnoes, cheeta's en meer te zien. Jullie hebben de hele middag om zoveel mogelijk van deze dieren te spotten!

Accommodatie : ZEBRA PLAINS COLLECTION - Mara Camp

Plaats:
Maasai Mara

Zonsopkomst op de savanne

Dag 6: Zonsopkomst op de savanne

Word voor dag en dauw wakker om een verbluffende zonsopkomst mee te maken in het park. Terwijl de vlaktes van de Maasai Mara langzaam verlicht worden, gaan de grote roofdieren op zoek naar hun prooi. Dit is het beste moment om leeuwen en luipaarden te spotten! Het is ook mogelijk om een luchtballonsafari te boeken en het schouwspel van bovenaf te bekijken voor u afdaalt voor een champagneontbijt. Dan is het tijd voor wat ontspanning tot we nog een keer het park in gaan voor een game drive. 

Accommodatie : ZEBRA PLAINS COLLECTION - Mara Camp

Plaats:
Maasai Mara

Naar de kust van Mombasa

Dag 7: Naar de kust van Mombasa

Neem afscheid van dit prachtige park, want vandaag rijden jullie naar de kust van Kenia, naar de stad Mombasa. We hebben een comfortabel hotel geboekt aan het strand. Ga vanmiddag heerlijk zwemmen in de zee of in het zwembad. Of ga op pad om het historische havenstadje te verkennen. Niks moet en alles mag!

Accommodatie : Diani Reef

Plaats:
Mombasa

Relaxen aan het strand

Dag 8 tot 9: Relaxen aan het strand

Geniet van twee dagen volledige ontspanning. Sta vroeg op voor het ontbijt en gebruik de dag voor verschillende activiteiten, zoals watersporten, tennissen of een tour in de omgeving. Of slaap heerlijk uit, werk aan uw bruine kleur en lees een goed boek. 

Accommodatie : Diani Reef

Plaats:
Mombasa

Vertrek via Nairobi

Dag 10: Vertrek via Nairobi

En dan zit deze bijzondere en ontspannen vakantie erop. Neem afscheid van de Keniaanse kust. Wij brengen u terug naar de luchthaven voor de vlucht naar huis. Jullie hebben in de afgelopen 10 dagen onvergetelijke herinneringen gemaakt. Geniet nog even na tijdens de vlucht. Hopelijk tot ziens in Kenia!

Plaats:
Nairobi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.435 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Bekijk andere voorbeeldreizen in Kenia (6)
Andere reisideeën
Andere reizen in Kenia volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten