Avontuur en safari

KeniaAvontuur en safari

Sport en Avontuur

Een reis speciaal ontwikkeld voor de avontuurlijke reiziger. Deze 10 dagen durende Keniaanse safari combineert de sensatie van game drives met een prachtige hike. We starten met de wandeling op Mt. Kenia, die met 5,199 meter de op één na hoogste berg van Afrika is na de Kilimanjaro. Daarna krijgt u de kans om Samburu's 'Special Five' te zien: de Somalische giraffe, de beisa, de Somalische struisvogel, de Grévyzebra en de gerenoek. Op de Maasai Mara gaat u vervolgens op zoek naar de Big 5 en ziet u de indrukwekkende wildebeestmigratie (seizoensgebonden). Om het avontuur compleet te maken gaat u op zoek naar neushoorns in Lake Nakuru National Park. 

Reisideeën aangeraden door
Inge Lokale*r Kenia Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.182
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Inge momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Kenia
Reisprogramma
Aankomst in Nairobi

Dag 1: Aankomst in Nairobi

Welkom in Kenia! Op de luchthaven staat onze chauffeur u al op te wachten. We hebben een hotel voor u geboekt in het centrum van bruisend Nairobi. U heeft vandaag de tijd om de stad te verkennen, morgen begint het avontuur!

Accommodatie : 254 - Ole Sereni

Plaats:
Nairobi

Richting Mount Kenya

Dag 2: Richting Mount Kenya

We laten de hoofdstad achter ons en rijden door de landerijen naar de lagere hellingen van Mt. Kenia. Rust vanavond alvast goed uit, want morgen gaan we hiken op de berg! 

Accommodatie : Le Rustique

Plaats:
Mount Kenya

Uitzicht vanaf de hoogste berg

Dag 3: Uitzicht vanaf de hoogste berg

Met een picknicklunch op zak vertrekt u naar Mt. Kenia National Park, onderweg maken we de oversteek van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond. Vandaag gaan we hiken! U betreedt het park op 3.000m hoogte en maakt een ontspannen wandeling langs de Naromoru-route. We gaan niet helemaal tot de top, het doel is 4.000m hoogte, vanwaar u een verbluffend uitzicht heeft. Na deze geweldige ervaring en met prachtige foto's daalt u weer af. De safari-auto brengt u terug naar de lodge. 

Accommodatie : Le Rustique

Plaats:
Mount Kenya

The Special Five in Samburu

Dag 4: The Special Five in Samburu

De volgende bestemming is Samburu, waar u gelijk begint met een game drive onderweg naar uw lodge. Na een heerlijke lunch volgt nog een game drive. Ga op zoek naar de unieke flora en fauna van dit gebied. Er zijn hier de bekende safaridieren, maar u krijgt ook de kans om de Somalische giraffe, de beisa, de Somalische struisvogel, de Grévyzebra en de gerenoek met zijn lange nek te spotten. Dit wordt de 'Special Five' genoemd. 

Accommodatie : Sopa: Samburu Lodge reopen Jun 2021

Plaats:
Samburu

Een dag vol safari's

Dag 5: Een dag vol safari's

U heeft vandaag de hele dag om het park verder te verkennen. Ga op zoek naar wilde dieren die u nog niet hebt gezien, zoals luipaarden, leeuwen, hyena's, cheeta's, antilopen en nog veel meer. Samburu is kleiner dan de meeste andere Keniaanse parken, maar het heeft het voordeel dat de dieren zich verzamelen rond de Ewaso Ng'iro-rivier. Dit is de beste plek om kamp op te zetten en rond te kijken.

Accommodatie : Sopa: Samburu Lodge reopen Jun 2021

Plaats:
Samburu

Het park van de neushoorns

Dag 6: Het park van de neushoorns

We rijden verder naar Lake Nakuru National Park in de Great Rift Valley. Vroeger waren de flamingo's hier de grootste bezienswaardigheid, tegenwoordig is het park bekend omdat het een thuis is voor zowel de witte als de zwarte neushoorn. U bent op tijd in de lodge voor een warme lunch. Daarna gaat u op game drive langs de oevers van het meer om bavianen, buffels, leeuwen, luipaarden, elanden, waterbokken en meer te spotten.

Accommodatie : African Connection-Flamingo Hill

Plaats:
Nakuru

Kenia's beroemdste park

Dag 7: Kenia's beroemdste park

En dan is het door naar Kenia's beroemdste wildpark, de Maasai Mara. Als u de Big Five nog niet heeft gespot is dit uw kans! Het park is onderdeel van de Serengeti. Jaarlijks steken miljoenen dieren, waaronder wildebeesten, de Mara-rivier over om veiligheid te vinden op de uitgestrekte vlaktes van de Maasai Mara. We nemen u mee op game drives in de middag en bij zonsondergang op zoek naar grote roofdieren, olifanten en giraffen. 

Accommodatie : Basecamp Masai Mara

Plaats:
Maasai Mara

Ontdek Maasai Mara

Dag 8: Ontdek Maasai Mara

Sta op voor het krieken van de dag en geniet van de prachtige zonsopkomst. De zon verlicht langzaam de savanne. Dit is de beste tijd om katachtigen te spotten, omdat ze in de koelere ochtend jagen. En voor de echte avonturiers is het mogelijk om een ballonvaart te boeken en zo het park op een wel heel bijzondere manier te ervaren. Hierna heeft u de keuze: gelijk na het ontbijt weer het park in voor een game drive, of heerlijk uitrusten bij het hotel en wachten tot het weer wat afkoelt voor u de volgende game drive maakt. 

Accommodatie : Basecamp Masai Mara

Plaats:
Maasai Mara

Terug naar de hoofdstad

Dag 9: Terug naar de hoofdstad

Dan is het tijd om afscheid te nemen van de uitgestrekte savanne en de wilde dieren van Kenia. We rijden terug naar Nairobi. Onderweg heeft u nog genoeg mogelijkheden om de geweldige uitzichten in u op te nemen. De avond kunt u naar eigen inzicht invullen. 

Accommodatie : 254 - Ole Sereni

Plaats:
Nairobi

Vertrek vanaf Nairobi

Dag 10: Vertrek vanaf Nairobi

Vandaag is alweer de laatste dag van uw Kenia avontuur! Geniet nog een laatste dag van Nairobi voor u wordt opgehaald voor uw terugvlucht. 

Plaats:
Nairobi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.182 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Bekijk andere voorbeeldreizen in Kenia (6)
Andere reisideeën
Andere reizen in Kenia volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten