Safari in Namibië

Uw op maat gemaakte safari reis in Namibië
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget

Onze safari reisideeën in Namibië

Klassiekers
De Namibische droom met het gezin
13 dagen vanaf € 1.980
Charme en Luxe
Een koninklijke huwelijksreis
12 dagen vanaf € 3.850
Klassiekers
Natuurpracht in Namibië, Botswana en Zimbabwe
18 dagen vanaf € 4.250
Gecombineerd
Klassiekers
Kamperen onder de sterrenhemel
15 dagen vanaf € 2.250
Klassiekers
De beste safari's in Namibië en het Krugerpark
13 dagen vanaf € 2.720
Gecombineerd
Sport en Avontuur
Namibia en Botswana in Self-Drive
15 dagen vanaf € 2.990
Klassiekers
Classic Namibia guided group tour
13 dagen vanaf € 2.750
Groepsreizen
Buiten de gebaande paden
Southern Odyssey
9 dagen vanaf € 2.050
Groepsreizen

Onze lokale reisagenten in Namibië zijn gespecialiseerd in safari reizen

Waarom reizen in Namibië?

Namibië is een groot land gelegen in het zuidwesten van Afrika. Wist u dat Namibië de hoogste duinen in de wereld heeft? Ook schijnt de zon er 300 dagen per jaar! Namibië kent veel fauna, u zult hier veel wilde dieren tegenkomen. Geloof ons, u zult zeker niet teleurgesteld worden tijdens uw reis door Namibië! U zult leeuwen, olifanten en giraffen in de prachtige natuurgebieden spotten. Ook kunt u de woestijn, kust, bossen en een van de grootste canyons verkennen. Een ding is zeker, uw reis naar Namibië zal onvergetelijk worden, of het nu een reis is met het gezin is of u alleen op pad gaat!
Bekijk onze reisgids

Op Safari in Namibië

Op safari gaan in Namibië is een onvergetelijke belevenis. Namibië ligt in zuidelijk Afrika en grenst aan de Atlantische Oceaan, Angola, Botswana en Zuid-Afrika. Er zijn meerdere wildparken waar u de 'Big Five' kunt spotten: de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en Kaapse buffel. Tijdens een safari naar Namibië kunt u vele leuke activiteiten ondernemen. Huur bijvoorbeeld een fourwheeldrive om vanuit hoofdstad Windhoek zelfstandig de omgeving te verkennen of ga kamperen onder de sterrenhemel. Namibie is een unieke bestemming voor een safari reis

Wat is er te zien en te doen tijdens een safari in Namibië

Safari in het Etosha Nationaal Park

Tijdens een safarivakantie naar Namibië mag een bezoek aan het Etosha Nationaal Park niet ontbreken. Etosha ligt in het noorden van het land en is één van de grootste parken. Hier spot u onder andere witte en zwarte neushoorns, luipaarden, leeuwen, cheeta's en honderden vogelsoorten tijdens uw safari-tour in Namibië. De Nederlands- of Engelstalige reisagent zorgt ervoor dat u geniet van een authentieke reiservaring, bijvoorbeeld door u te helpen bij het boeken van een karakteristieke safari-lodge in Namibië.

Walvisbaai

Walvisbaai is een kustplaats aan de Atlantische Oceaan. De havenstad is vernoemd naar de vele walvissen die vroeger plankton kwamen eten in de diepe baai voor de kust. Tegenwoordig is het de belangrijkste haven van het land en een walhalla voor vogelspotters. Bewonder hier kleurrijke flamingo's en pelikanen of spring op een boot om walvissen, dolfijnen en zeehonden te vinden in het water. In Namibië kunt u strand en safari uitstekend combineren.

Spitzkoppe

De Spitzkoppe is een groep imposante rotsen met een unieke roodbruine kleur. De tientallen bergen staan in sterk contrast met de helderblauwe lucht. U komt langs het gebied wanneer u over de weg van Swakopmund naar Usakos rijdt. Tijdens een wandeltocht door dit prachtige natuurfenomeen voelt u zich helemaal een met de natuur. Voor meer informatie kunt u eenvoudig in contact komen met een lokale reisexpert. Deze kan samen met u een volledig gepersonaliseerde reis naar Namibië samenstellen.

Sesriem Canyon

De Sesriem Canyon ligt in de Namibwoestijn. Het nauw uitgesleten ravijn is ongeveer dertig meter diep. Hier maakt u prachtige wandelingen langs de hoge rotswanden. Het ravijn is de toegangspoort tot het Namib-Naukluft Nationaal Park, waar u onder meer een adembenemende ballonvaart kunt maken in een heteluchtballon. Aan een safari naar Namibië zitten kosten, maar hier krijgt u een fantastische ervaring voor terug. Met behulp van de lokale reisexpert geselecteerd door Evaneos kunt u een droomreis samenstellen op basis van uw budget.

De beste reistijd voor een safari in Namibië

De beste reistijd voor Namibië is tijdens het droge seizoen, van mei tot december. Het land heeft een subtropisch landklimaat, met hoge temperaturen in het binnenland en veel droogte. De temperaturen stijgen aan de kust zelden tot boven de 15 graden terwijl de zon minimaal 8 uur per dag schijnt. Tijdens het regenseizoen regent het kort en hevig, nooit dagenlang. Namibië is dus het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming. U kunt ook nabijgelegen landen ontdekken, zoals Rwanda voor een safari en strandvakantie.

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Namibië

4.74 beoordelingen
4
Lees meer
Filip
Reis georganiseerd met reisbureau van Filip
Bekijk reisbureau
Ilse & Gunther
5
zeer ruim overleg - goede tips - evenwichtige samenstelling van de reis - flexibel - vlot bereikbaar - zeer goede roadbook via app -
Lees meer
Filip
Reis georganiseerd met reisbureau van Filip
Bekijk reisbureau

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen