Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De afrikaanse kampeertrip om nooit te vergeten

NamibiëDe afrikaanse kampeertrip om nooit te vergeten

Hoogtepunten
Zie hier een reis die u meeneemt lang de mooiste stops die het noorden van Namibië te bieden heeft, en dat in totale vrijheid achter het stuur van uw 4x4, uitgerust met een tent op het dak! Een droom die werkelijkheid wordt voor de avontuurlijke kampeerders onder u! Een reisroute langs de mooiste kampeerplekken en interessantste bezienswaardigheden zoals Waterberg, Etosha, Epupa Falls, Kaokaland, Damaraland, Walvis Bay en de Namib woestijn. En dat allemaal overgoten met een stevig vleugje avontuur! Bent u klaar om ondergedompeld te worden in de dierenwereld en uw avonden door te brengen bij een kampvuur onder een goddelijke sterrenhemel? Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Filip Lokale*r Namibië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.350
Reisprogramma
Welkom in Namibië

Dag 1: Welkom in Namibië

Welkom in Windhoek! Op de luchthaven haalt u uw volledig uitgeruste 4x4 op waarmee u naar de eerste accommodatie rijdt. Hier kunt u uitrusten van de vlucht. Neem alvast het roadbook door, de leidraad voor de aankomende reis, en doe de nodige inkopen. De lodge waar u verblijft, heeft een ongekend uitzicht!   Accommodatie : River Crossing Lodge (Windhoek)
Plaats:
Windhoek

Richting Waterberg

Dag 2: Richting Waterberg

Vertrek vanuit Windhoek in de richting van Waterberg. Uw voertuig zal volledig uitgerust zijn, tent op het dak, watervoorziening en alle benodigdheden voor uw avontuur. Het plateau van Waterberg is 16 km breed en 50 km lang. Hier kunt u buffels en witte en zwarte neushoorns spotten. Dompel u onder in één van de meest indrukwekkende plaatsen van het land! Afstand: 290 km Rittijd: ca. 3u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Waterberg Resort (Waterberg)

Naar Etosha

Dag 3: Naar Etosha

De reis gaat noordwaarts, naar het beroemde Etosha-reservaat. U slaapt hier in een voormalig Duits fort (1902). Deze bijzondere locatie met zijn unieke sfeer is een absoluut perfect decor! De waterput gelegen bij de accommodatie is een door dieren druk bezochte drinkplek. Afstand: 330 km Rittijd: ca. 4u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Namutoni Resort (Etosha National Park)
Plaats:
Etosha National Park

Etosha vanuit een ander perspectief

Dag 4: Etosha vanuit een ander perspectief

Toen Namibië nog een Duitse kolonie was, besloeg Etosha maar liefst 90 000 km2. Nu is het een stuk kleiner, maar nog steeds erg indrukwekkend met 22 275 km2 en ongeveer een derde daarvan is toegankelijk voor publiek. U rijdt naar een andere kampeerplek in het Nationaal Park. Verken vandaag het uitgedroogde zoutmeer van Etosha Pan. U treft er talrijke olifanten, leeuwen en zelfs zwarte neushoorns aan. Safaritochten worden aangeboden door de accommodatie.  Afstand: 135 km Rittijd: ca. 2u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Okaukuejo Rest Camp (Etosha National Park)
Plaats:
Etosha National Park

Rit naar Damaraland*

Dag 5: Rit naar Damaraland*

De Hobatere Lodge ligt aan de oevers van de Otjovasandu rivier en belooft een unieke Namibische ervaring. Hier is een rijke verscheidenheid aan wild te vinden, waaronder olifanten en leeuwen. Ontdek de ongetemde wildernis van Damaraland. Maak een game drive door de bush en de savanne. Een duik in het zwembad zal het stof wegspoelen. Of geniet van een koel drankje terwijl u de antilopen en de katachtigen hun dorst ziet lessen aan de waterput. Afstand: 250 km Rittijd: ca. 4u * Diner inbegrepen Accommodatie : Hobatere Lodge (Hobatere)
Plaats:
Damaraland

Op weg naar Epupa Falls

Dag 6: Op weg naar Epupa Falls

U maakt een stevige rit richting de grens tussen Namibië en Angola, waar u de Epupa Falls vindt. U komt langs het land van de Himba’s, een Namibische stam die nog steeds leeft volgens de tradities van hun voorouders en die gekend is omwille van hun met rode klei bedekte lichamen.  Afstand: 375 km Rittijd: ca. 5u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Omarunga Campsite (Epupa)
Plaats:
Quedas do Monte Negro

Ontdek de watervallen

Dag 7: Ontdek de watervallen

De Epupa Falls zijn niet de hoogste watervallen, maar dit maakt ze niet minder spectaculair. Het water uit de Kunene rivier stroomt tussen rotsen, palmbomen en baobabs in verschillende richtingen en zoekt draaiend en kolkend een weg naar beneden, zo’n 60m diep. De watervallen zijn het mooist in de vroege ochtend en in de namiddag, als het licht zachter is en het de kleine druppeltjes vangt. Een prachtig beeld dat u niet snel meer zal vergeten! Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Omarunga Campsite (Epupa)
Plaats:
Quedas do Monte Negro

Een rit naar het zuiden

Dag 8: Een rit naar het zuiden

Er staat terug een lange rit op het programma en we raden dan ook aan om vroeg te vertrekken. U verlaat de Epupa Falls en gaat zuidwaarts, naar Sesfontein. Sesfontein ligt aan de zuidkant van Kaokaland, dicht bij de Hoanibrivier. Een opening tussen de bergen geeft toegang tot het dal in Sesfontein (zes fonteinen), waar de groene tuinen voor een ware oase zorgen in het landschap.  Afstand: 350 km Rittijd: ca. 5u Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Khowarib Lodge & Campsite (Sesfontein)
Plaats:
Sesfontein

Rit door Damaraland

Dag 9: Rit door Damaraland

Verder zuidwaarts rijdt u door het ruige, schilderachtige gebied van Damaraland. Het landschap varieert van grasvlaktes tot glooiende heuvels en granieten rotsformaties met beroemde bosjesmannenschilderijen. In deze uitzonderlijke omgeving komt u olifanten, neushoorns, giraffen en allerlei antilopen tegen die in totale vrijheid leven, een zeldzaamheid die de moeite waard is! De kampeerplek in de vallei van de Ugab rivier is een streling voor het oog van elke geoloog. Maar haar sublieme schoonheid zal ongetwijfeld iedereen kunnen bekoren. Afstand: 300 km Rittijd: ca. 5u Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Brandberg White Lady Lodge Camping (Brandberg)

Snuif de zeelucht op

Dag 10: Snuif de zeelucht op

Na de terracotta kleuren, is het tijd om wat blauw te zien! Walvis Bay zal uw thuisbasis zijn voor de komende twee dagen! Er zijn zoveel mooie activiteiten in Walvis Bay, dus voor ieder wat wils. Deze reis is een reis vol ontdekkingen, maar een moment van rust blijft altijd essentieel, aan u om te kiezen wat u hier wilt doen. Na het vele kamperen hebben we een fijn guesthouse voor u geboekt. Kom hier heerlijk tot rust.  Afstand: 270 km ​Rittijd: ca. 4u Accommodatie: Oyster Box (Walvis Bay)
Plaats:
Walvisbaai

De omgeving van Walvis Bay

Dag 11: De omgeving van Walvis Bay

Er is hier ontzettend veel te doen. Ga kajakken op zee, surfen op de zandduinen of quadrijden op het strand. Ontmoet de flamingo's, dolfijnen en de vele zeehonden die dit hun thuisbasis noemen. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen plaatsje Swakopmund, met zijn Duitse invloeden die nog goed terug te zien zijn. Of doe vandaag even lekker helemaal niks, alles is mogelijk! Accommodatie: Oyster Box (Walvis Bay)
Plaats:
Walvisbaai

De zandduinen van Sossusvlei

Dag 12: De zandduinen van Sossusvlei

Vandaag rijdt u in de richting van Sossusvlei voor een etappe die u naar de prachtige rode duinen brengt. De komende twee nachten kampeert u in Sesriem, aan de rand van de Namib woestijn. Door de gunstige ligging van de kampeerplek bent u morgenochtend de eerste bij de Dune 45, Sossusvlei en Deadvlei. Maar geniet eerst van nog een nacht onder de prachtige sterrenhemel in de woestijn.  Afstand: 320 km Rittijd: ca. 4u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 in Sesriem Campsite NWR (Sesriem)
Plaats:
Sesriem,Sossusvlei

Sesriem en de Namibwoestijn

Dag 13: Sesriem en de Namibwoestijn

De Sesriem Canyon en de Sossusvlei, gelegen in het grootste beschermde gebied van Afrika, zijn een must see en een hoogtepunt van deze reis.  Geniet deze ochtend van één van de meest ongelooflijke zonsopgangen in één van de oudste woestijnen op aarde. De duinen van deze regio behoren tot de hoogste ter wereld, sommige bereiken meer dan 400 m hoogte, inspiratie verzekerd voor de amateurfotografen onder u. Onvergetelijke herinneringen gegarandeerd! ​Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 in Sesriem Campsite NWR (Sesriem)
Plaats:
Sesriem,Sossusvlei

Laatste dag in Namibië

Dag 14: Laatste dag in Namibië

Vandaag keert u terug naar Windhoek, waar u uw geliefde jeep terug inlevert. Een dagje van rust en ontspanning, waarbij u even kan stilstaan bij uw onvergetelijk avontuur dat tot een einde komt. We raden u aan de stad en enkele van de historische gebouwen te bezoeken.  Afstand: 340 km Rittijd: ca. 4u30 Accommodatie: River Crossing Lodge (Windhoek)
Plaats:
Windhoek

Terugvlucht naar Europa

Dag 15: Terugvlucht naar Europa

En dan is het tijd voor uw vlucht naar huis. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Geniet na van de prachtige herinneringen en bekijk de fantastische foto's die u tijdens de reis heeft gemaakt. We zien u graag nogmaals terug in dit prachtige deel van de wereld!
Plaats:
Windhoek
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.350 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Namibië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten