Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

NamibiëDe Namibische droom met het gezin

 • Klassiekers
Ontdek Namibië met uw gezin aan het stuur van uw volledig uitgeruste 4×4. Sta versteld van de meest buitengewone uitzichten die onze aarde te bieden heeft, slaap onder de sterrenhemel aan de voet van een rode zandduin, observeer één van de laatste 'vrije' neushoorns en wandel door het midden van een canyon. Een reisroute met de mooiste kampeerplekken en interessantste etappes, zoals Waterberg, Eto...

Ontdek Namibië met uw gezin aan het stuur van uw volledig uitgeruste 4×4. Sta versteld van de meest buitengewone uitzichten die onze aarde te bieden heeft, slaap onder de sterrenhemel aan de voet van een rode zandduin, observeer één van de laatste 'vrije' neushoorns en wandel door het midden van een canyon. Een reisroute met de mooiste kampeerplekken en interessantste etappes, zoals Waterberg, Etosha, Walvisbaai en Kalahari. Namibië heeft vele wonderen, het ene nog verbluffender dan het andere! 

Avontuur en rust worden gecombineerd door kamperen in een tent op het dak van uw 4×4 af te wisselen met enkele nachten in lodges.

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Savana
  Savana
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Jeep
  Jeep
 • Safari
  Safari

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Richting Waterberg

Met een volledig uitgeruste 4x4 met tent op het dak, watervoorziening en alles wat nodig is voor dit avontuur vertrekt u vanuit de hoofdstad Windhoek naar Waterberg. U komt aan op het imposante plateau van Waterberg, 50 km lang en 16 km breed, uitgeroepen tot Nationaal Park in 1972. U kunt hier witte en zwarte neushoorns en buffels observeren. Een eerste onderdompeling in het hart van één van de meest grandioze plaatsen van het land.

Afstand: 330 km
Rittijd: ca 4u

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Waterberg Resort

Plaats:
Windhoek, Waterberg
Accommodatie
Waterberg Camp (Waterberg National Park)

Dag 2: Op weg naar Etosha

U rijdt in noordelijke richting, naar het Etosha Reservaat. Dit is één van de interessantste reservaten van zuidelijk Afrika. Etosha was ooit een zoutmoeras en is zo groot dat het vanuit de ruimte te zien is. Het park staat bekend om zijn overvloedige fauna. U slaapt de komende twee nachten in een voormalige Duits fort (1902). Het resort heeft een unieke sfeer en een absoluut perfect decor. Er zijn twee restaurants en een waterplas waar veel dieren komen.

Afstand: 380 km
Rittijd: ca 4u15

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Namutoni Resort

Plaats:
Etosha National Park
Accommodatie
Namutoni Rest Camp (Etosha National Park)

Dag 3: Op safari in Etosha

De hele dag en het begin van de avond zullen gewijd zijn aan safari's in het Nationaal Park. Etosha heeft een oppervlakte van 22 275km2 (bij de oprichting in 1907, toen Namibië nog een Duitse kolonie was, bedekte het meer dan 90 000km2). Alleen het uitgedroogde zoutmeer van Etosha Pan is open voor publiek, dit beslaat ongeveer een derde van het park. Het gebied staat bekend om zijn grote rijkdom aan vogels en wordt ook veel bezocht door olifanten, leeuwen, en andere Afrikaanse wilde dieren.

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Namutoni Resort

Plaats:
Etosha National Park
Accommodatie
Namutoni Rest Camp (Etosha National Park)

Dag 4: Naar het hart van Etosha

Etosha is zo groot, het zou zonde zijn om het park maar van één locatie te verkennen. Daarom rijdt u vandaag naar een nieuwe kampeerplek, gelegen in het hart van het reservaat. Hier ligt een drinkplaats middenin het kamp en 's avonds komen veel wilde dieren hun dorst lessen. Zo kunt u ze op uw gemak observeren, een unieke ervaring!

Afstand: 140 km
Rittijd: ca 2u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Okaukuejo Resort

Plaats:
Etosha National Park
Accommodatie
Okaukuejo Rest Camp (Etosha National Park)

Dag 5: Rit naar het Erongo gebied

U rijdt verder naar het westen, naar het Erongo gebied. Dit uitzonderlijke ecosysteem combineert bergen, woestijn en bos. Stel u open voor de diversiteit van de uitzonderlijke fauna en flora. Bezoek de rotstekeningen, begrijp de geschiedenis van de Bosjesmannen en leer de mooiste trekvogels herkennen. Na een paar nachten kamperen verblijft u de komende twee nachten in alle comfort in een lodge.

Afstand: 300 km
Rittijd: ca 3u30

Plaats:
Erongo
Accommodatie
Erongo Wilderness Lodge (Erongo)

Dag 6: Vrije dag in Erongo

U kunt de dag vandaag zelf indelen. Een aanrader is Philipp's Cave, een interessante grot met muurtekeningen van de San van duizenden jaren oud. Een andere plek die het hele gezin kan bekoren is Bull's Party, een bijzondere granieten rotsformatie. Trek erop uit over de eindeloze wegen door uitgestrekte landschappen. Veel plezier op deze vrije dag!

Plaats:
Erongo
Accommodatie
Erongo Wilderness Lodge (Erongo)

Dag 7: Hop naar Spitzkoppe!

De Spitzkoppe is de meest gefotografeerde berg in het land, een must-see voor alle liefhebbers van Afrika. U wordt ondergedompeld in een unieke sfeer en zult versteld staan van de overweldigende Namibische landschappen. En vanaf de kampeerplek heeft u een uniek perspectief. Maak u klaar voor een schitterende nacht op deze bijzondere plek. 

Afstand: 150 km
Rittijd: ca 2u

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Spitzkoppe Campsite

Plaats:
Spitzkoppe
Accommodatie
Spitzkoppe Campsite (Spitzkoppe)

Dag 8: De Atlantische Oceaan

Na de terracotta kleuren, is het tijd voor wat blauw! Walvisbaai zal uw thuisbasis zijn voor de komende twee dagen. Een bestemming om met de hele familie te beleven. Ga op zoek naar dolfijnen en flamingo's en ontmoet de zeehonden. Of ga voor een avontuurlijke activiteit, zoals surfen op de zandduinen of een spannende rit met een quad. De keuze is aan u!

Plaats:
Walvisbaai
Accommodatie
Oyster Box (Walvisbaai)

Dag 9: Vrije dag in Walvisbaai

Er zijn ontzettend veel mooie en spannende activiteiten in Walvisbaai, dus voor ieder wat wils. Maar we begrijpen ook dat u na de afgelopen week toe bent aan wat rust. U kunt kiezen om er vandaag op uit te gaan, maar kunt ook heerlijk ontspannen aan de Atlantische Oceaan. 

Plaats:
Walvisbaai
Accommodatie
Oyster Box (Walvisbaai)

Dag 10: Sesriem en de Namib woestijn

U laat de oceaan achter u en keert terug naar de ongerepte landschappen die zo kenmerkend zijn voor dit land. Vandaag rijdt u de Namib woestijn in. De Sesriem Canyon is een must-see met de Tsauchab rivier die er beneden doorheen loopt. 

Afstand: 320 km
Rittijd: ca 4u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Sesriem Campsite

Plaats:
Sesriem, Namib Desert
Accommodatie
Sesriem Campsite NRW (Sesriem)

Dag 11: Zonsopkomst tussen zand en oceaan

Geniet deze ochtend met uw familie van misschien wel de meest ongelooflijke zonsopkomst op aarde. De Namib woestijn is één van de oudste woestijnen die bestaan. Vandaag heeft u de mogelijkheid om de Sesriem Canyon te bezoeken (niet inbegrepen). 

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Sesriem Campsite

Plaats:
Sesriem Canyon, Namib
Accommodatie
Sesriem Campsite NRW (Sesriem)

Dag 12: Richting Kalahari

De laatste etappe van deze reis, maar zeker niet de minste. U vertrekt naar de Kalahari met zijn rode zand! U zult veel wilde dieren zien: giraffen, olifanten, leeuwen en jachtluipaarden. De natuurlijke bewoners van het land gaan in de droge rivierbeddingen op zoek naar een waterput. Uw laatste nacht onder de fonkelende sterrenhemel is hopelijk gevuld met de mooiste Afrikaanse dromen. 


Afstand: 320 km
Rittijd: ca 4u30

​Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Bagatelle Kalahari Game Ranch

Plaats:
Kalahari
Accommodatie
Bagatelle Kalahari Game Ranch Camping (Kalahari)

Dag 13: Terugvlucht vanaf Windhoek

Na een laatste rit wacht uw vliegtuig op u om u naar huis te brengen. Met een koffer vol mooie herinneringen en spannende verhalen keert u huiswaarts. Genoeg om over na te genieten tijdens de vlucht. We hopen u gauw nogmaals te zien!

Plaats:
Windhoek

WindhoekWaterbergEtosha National ParkErongoSpitzkoppeWalvisbaaiSesriemNamib DesertSesriem CanyonNamibKalahari

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 980 / 13 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon€ 1.280€ 980
Kinderen (3-12 jaar)€ 490
Single supplement€ 790

Inbegrepen in de prijs

 • Huur van een volledig uitgeruste 4x4 huurauto met watervoorziening en tent op het dak
 • Ontbijt tijdens het verblijf in de lodges (4x)
 • Accommodatie zoals beschreven of gelijkwaardig
 • Roadbook
 • 24/7 Nederlandstalige assistentie, organisatiekosten

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Safari's en activiteiten
 • Conservation fees die door de parken bij de entree worden gevraagd (80 NAD per persoon en 10 NAD per voertuig per dag)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Kosten voor visum, vaccinaties en andere formaliteiten
 • Bijstands- en repatriëringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Eventuele extra kosten bij autohuur: dossierskosten (+/-.EUR 5), kosten voor het achterlaten van de wagen (+/- entre EUR50 et EUR75), administratieve kosten in het geval van een ongeval (+/-.EUR25), kinderstoel  (+/-EUR25), levering van de wagen (+/-.EUR30), terugbrengen van de wagen zonder een volle tank, boetes, ophalen of inleveren van de wagen, schoonmaak (indien extreem vuil)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Namibië (6)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema