De Namibische droom met het gezin

NamibiëDe Namibische droom met het gezin

Klassiekers

Ontdek Namibië met uw gezin aan het stuur van uw volledig uitgeruste 4×4. Sta versteld van de meest buitengewone uitzichten die onze aarde te bieden heeft, slaap onder de sterrenhemel aan de voet van een rode zandduin, observeer één van de laatste 'vrije' neushoorns en wandel door het midden van een canyon. Een reisroute met de mooiste kampeerplekken en interessantste etappes, zoals Waterberg, Etosha, Walvisbaai en Kalahari. Namibië heeft vele wonderen, het ene nog verbluffender dan het andere! 

Avontuur en rust worden gecombineerd door kamperen in een tent op het dak van uw 4×4 af te wisselen met enkele nachten in lodges.

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

De rondreis in één oogopslag
  • SavanaSavana
  • Dieren en natuurDieren en natuur
  • JeepJeep
  • SafariSafari
Reisideeën aangeraden door
Filip Lokale*r Namibië Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.980
Reisprogramma
Richting Waterberg

Dag 1: Richting Waterberg

Met een volledig uitgeruste 4x4 met tent op het dak, watervoorziening en alles wat nodig is voor dit avontuur vertrekt u vanuit de hoofdstad Windhoek naar Waterberg. U komt aan op het imposante plateau van Waterberg, 50 km lang en 16 km breed, uitgeroepen tot Nationaal Park in 1972. U kunt hier witte en zwarte neushoorns en buffels observeren. Een eerste onderdompeling in het hart van één van de meest grandioze plaatsen van het land.

Afstand: 330 km
Rittijd: ca 4u

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Waterberg Resort (Waterberg National Park)

Plaats:
Windhoek,Waterberg

Op weg naar Etosha

Dag 2: Op weg naar Etosha

U rijdt in noordelijke richting, naar het Etosha Reservaat. Dit is één van de interessantste reservaten van zuidelijk Afrika. Etosha was ooit een zoutmoeras en is zo groot dat het vanuit de ruimte te zien is. Het park staat bekend om zijn overvloedige fauna. U slaapt de komende twee nachten in een voormalige Duits fort (1902). Het resort heeft een unieke sfeer en een absoluut perfect decor. Er zijn twee restaurants en een waterplas waar veel dieren komen.

Afstand: 380 km
Rittijd: ca 4u15

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Namutoni Resort (Etosha National Park)

Plaats:
Etosha National Park

Op safari in Etosha

Dag 3: Op safari in Etosha

De hele dag en het begin van de avond zullen gewijd zijn aan safari's in het Nationaal Park. Etosha heeft een oppervlakte van 22 275km2 (bij de oprichting in 1907, toen Namibië nog een Duitse kolonie was, bedekte het meer dan 90 000km2). Alleen het uitgedroogde zoutmeer van Etosha Pan is open voor publiek, dit beslaat ongeveer een derde van het park. Het gebied staat bekend om zijn grote rijkdom aan vogels en wordt ook veel bezocht door olifanten, leeuwen, en andere Afrikaanse wilde dieren.

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Namutoni Resort (Etosha National Park)

Plaats:
Etosha National Park

Naar het hart van Etosha

Dag 4: Naar het hart van Etosha

Etosha is zo groot, het zou zonde zijn om het park maar van één locatie te verkennen. Daarom rijdt u vandaag naar een nieuwe kampeerplek, gelegen in het hart van het reservaat. Hier ligt een drinkplaats middenin het kamp en 's avonds komen veel wilde dieren hun dorst lessen. Zo kunt u ze op uw gemak observeren, een unieke ervaring!

Afstand: 140 km
Rittijd: ca 2u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Okaukuejo Resort (Etosha National Park)

Plaats:
Etosha National Park

Rit naar het Erongo gebied

Dag 5: Rit naar het Erongo gebied

U rijdt verder naar het westen, naar het Erongo gebied. Dit uitzonderlijke ecosysteem combineert bergen, woestijn en bos. Stel u open voor de diversiteit van de uitzonderlijke fauna en flora. Bezoek de rotstekeningen, begrijp de geschiedenis van de Bosjesmannen en leer de mooiste trekvogels herkennen. Na een paar nachten kamperen verblijft u de komende twee nachten in alle comfort in een lodge.

Afstand: 300 km
Rittijd: ca 3u30

Accommodatie : Erongo Wilderness Lodge (Erongo)

Plaats:
Erongo

Vrije dag in Erongo

Dag 6: Vrije dag in Erongo

U kunt de dag vandaag zelf indelen. Een aanrader is Philipp's Cave, een interessante grot met muurtekeningen van de San van duizenden jaren oud. Een andere plek die het hele gezin kan bekoren is Bull's Party, een bijzondere granieten rotsformatie. Trek erop uit over de eindeloze wegen door uitgestrekte landschappen. Veel plezier op deze vrije dag!

Accommodatie : Erongo Wilderness Lodge (Erongo)

Plaats:
Erongo

Hop naar Spitzkoppe!

Dag 7: Hop naar Spitzkoppe!

De Spitzkoppe is de meest gefotografeerde berg in het land, een must-see voor alle liefhebbers van Afrika. U wordt ondergedompeld in een unieke sfeer en zult versteld staan van de overweldigende Namibische landschappen. En vanaf de kampeerplek heeft u een uniek perspectief. Maak u klaar voor een schitterende nacht op deze bijzondere plek. 

Afstand: 150 km
Rittijd: ca 2u

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Spitzkoppe Campsite (Damaraland)

Plaats:
Spitzkoppe

De Atlantische Oceaan

Dag 8: De Atlantische Oceaan

Na de terracotta kleuren, is het tijd voor wat blauw! Walvisbaai zal uw thuisbasis zijn voor de komende twee dagen. Een bestemming om met de hele familie te beleven. Ga op zoek naar dolfijnen en flamingo's en ontmoet de zeehonden. Of ga voor een avontuurlijke activiteit, zoals surfen op de zandduinen of een spannende rit met een quad. De keuze is aan u!

Accommodatie : Oyster Box (Walvisbaai)

Plaats:
Walvisbaai

Vrije dag in Walvisbaai

Dag 9: Vrije dag in Walvisbaai

Er zijn ontzettend veel mooie en spannende activiteiten in Walvisbaai, dus voor ieder wat wils. Maar we begrijpen ook dat u na de afgelopen week toe bent aan wat rust. U kunt kiezen om er vandaag op uit te gaan, maar kunt ook heerlijk ontspannen aan de Atlantische Oceaan. 

Accommodatie : Oyster Box (Walvisbaai)

Plaats:
Walvisbaai

Sesriem en de Namib woestijn

Dag 10: Sesriem en de Namib woestijn

U laat de oceaan achter u en keert terug naar de ongerepte landschappen die zo kenmerkend zijn voor dit land. Vandaag rijdt u de Namib woestijn in. De Sesriem Canyon is een must-see met de Tsauchab rivier die er beneden doorheen loopt. 

Afstand: 320 km
Rittijd: ca 4u30

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Sesriem Campsite NRW (Sesriem)

Plaats:
Sesriem,Namib Desert

Zonsopkomst tussen zand en oceaan

Dag 11: Zonsopkomst tussen zand en oceaan

Geniet deze ochtend met uw familie van misschien wel de meest ongelooflijke zonsopkomst op aarde. De Namib woestijn is één van de oudste woestijnen die bestaan. Vandaag heeft u de mogelijkheid om de Sesriem Canyon te bezoeken (niet inbegrepen). 

Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Sesriem Campsite NRW (Sesriem)

Plaats:
Sesriem Canyon,Namib

Richting Kalahari

Dag 12: Richting Kalahari

De laatste etappe van deze reis, maar zeker niet de minste. U vertrekt naar de Kalahari met zijn rode zand! U zult veel wilde dieren zien: giraffen, olifanten, leeuwen en jachtluipaarden. De natuurlijke bewoners van het land gaan in de droge rivierbeddingen op zoek naar een waterput. Uw laatste nacht onder de fonkelende sterrenhemel is hopelijk gevuld met de mooiste Afrikaanse dromen. 

Afstand: 320 km
Rittijd: ca 4u30

​Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Bagatelle Kalahari Game Ranch Camping (Kalahari)

Plaats:
Kalahari

Terugvlucht vanaf Windhoek

Dag 13: Terugvlucht vanaf Windhoek

Na een laatste rit wacht uw vliegtuig op u om u naar huis te brengen. Met een koffer vol mooie herinneringen en spannende verhalen keert u huiswaarts. Genoeg om over na te genieten tijdens de vlucht. We hopen u gauw nogmaals te zien!

Plaats:
Windhoek
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.980 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Namibië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten