Natuurreis in Namibië

Uw op maat gemaakte natuurreis in Namibië
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget

Onze natuurreis ideeën in Namibië

Charme en Luxe
Een koninklijke huwelijksreis
12 dagen vanaf € 3.850
Klassiekers
Natuurpracht in Namibië, Botswana en Zimbabwe
18 dagen vanaf € 4.250
Gecombineerd
Klassiekers
Kamperen onder de sterrenhemel
15 dagen vanaf € 2.250
Sport en Avontuur
Namibia en Botswana in Self-Drive
15 dagen vanaf € 2.990
Klassiekers
Classic Namibia guided group tour
13 dagen vanaf € 2.750
Groepsreizen
Buiten de gebaande paden
Southern Odyssey
9 dagen vanaf € 2.050
Groepsreizen

Onze lokale reisagenten in Namibië zijn gespecialiseerd in natuurreizen

Waarom reizen in Namibië?

Namibië is een groot land gelegen in het zuidwesten van Afrika. Wist u dat Namibië de hoogste duinen in de wereld heeft? Ook schijnt de zon er 300 dagen per jaar! Namibië kent veel fauna, u zult hier veel wilde dieren tegenkomen. Geloof ons, u zult zeker niet teleurgesteld worden tijdens uw reis door Namibië! U zult leeuwen, olifanten en giraffen in de prachtige natuurgebieden spotten. Ook kunt u de woestijn, kust, bossen en een van de grootste canyons verkennen. Een ding is zeker, uw reis naar Namibië zal onvergetelijk worden, of het nu een reis is met het gezin is of u alleen op pad gaat!
Bekijk onze reisgids

De mooiste natuurreizen in Namibië

Het Afrikaanse land Namibië bestaat voor een groot deel uit uitgestrekte woestijnen, bergketens en vlakten. Tijdens natuurreizen door Namibië komt u gevarieerde landschappen tegen, zoals de zandduinen van de Namib-woestijn en de zoutvlakte van Nationaal Park Etosha. Daarnaast kunt u veel dieren spotten, waaronder giraffen, olifanten en diverse soorten antilopen. Met behulp van een lokale, Nederlandstalige reisagent kunt u eenvoudig de mooiste natuurreis door dit fantastische land samenstellen.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Namibië?

Nationaal Park Etosha

Nationaal Park Etosha is een van de beste plekken om wild te spotten in heel Afrika. Rond de waterbronnen verzamelen zich vooral in het droge seizoen talloze dieren, waaronder springbokken, gemsbokken, leeuwen, giraffen en olifanten. Met een eigen auto kunt u tijdens de natuurvakantie eenvoudig de bijzondere flora en fauna van dit 22.270 km² grote gebied verkennen en langs de enorme zoutpan rijden. Als u meer informatie wilt over dit natuurgebied, kunnen wij u in contact brengen met een lokale reisexpert.

Namib-woestijn en Sossusvlei

Tijdens een van individuele natuurreizen in Namibië mag u ook de Namib-woestijn niet overslaan. Deze uitgestrekte woestijn bestaat voor het grootste deel uit hoge zandduinen. Rondom de Sossusvlei en de Dodevlei kunt u deze duinen beklimmen voor een weids uitzicht op de omgeving. Zo kunt u naar de top van de Big Daddy Dune gaan, met zijn 325 meter een van de hoogste duinen van de Namib-woestijn. Een door Evaneos geselecteerde reisagent kan u helpen een unieke reis naar dit gebied te plannen.

Fish River Canyon

Een natuurreis in Namibië is niet compleet zonder een bezoek aan de Fish River Canyon, de op een na langste canyon ter wereld. Deze indrukwekkende kloof is uitgesleten door de Visrivier en is maar liefst 160 kilometer lang. In de winter is het mogelijk om een vijfdaagse wandeling door de kloof te maken. Als u in een ander seizoen gaat reizen door de natuur van Namibië, kunt u vanaf de rand genieten van een weids uitzicht.

Damaraland

Een lokale reisagent kan u bovendien helpen met het plannen van een reis naar Damaraland, een minder bekend gebied in Namibië. Damaraland ligt in het noorden en bestaat uit rotsachtige gebieden en mooie valleien. U kunt hier onder meer het Petrified Forest bezoeken of genieten van prachtige eeuwenoude rotstekeningen bij Twyfelfontein. Verder leven er diverse dieren in dit gebied, waaronder neushoorns en woestijnolifanten. Met een gids kunt u proberen om deze zeldzame dieren te spotten.

De beste reistijd voor een natuurreis in Namibië

U kunt het beste op vakantie in de natuur van Namibië gaan in het droge seizoen, dat van mei tot en met oktober loopt. De wegen zijn goed begaanbaar en de kans om wilde dieren te zien, bijvoorbeeld in Nationaal Park Etosha, is dan het grootst. Maart, april en november zijn echter ook geschikte maanden, aangezien het dan relatief weinig regent en er minder reizigers zullen zijn. De kans om dieren te zien is echter iets kleiner. Namibië zal gegarandeerd zorgen voor een onvergetelijke vakantie in de natuur.

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Namibië

4.74 beoordelingen
4
Lees meer
Filip
Reis georganiseerd met reisbureau van Filip
Bekijk reisbureau
Ilse & Gunther
5
zeer ruim overleg - goede tips - evenwichtige samenstelling van de reis - flexibel - vlot bereikbaar - zeer goede roadbook via app -
Lees meer
Filip
Reis georganiseerd met reisbureau van Filip
Bekijk reisbureau

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen