Natuurpracht in Namibië, Botswana en Zimbabwe

NamibiëNatuurpracht in Namibië, Botswana en Zimbabwe

Klassiekers
Sta versteld van de natuurcontrasten waarlangs deze reisroute u zal meenemen. Slaap onder de sterren aan de voet van een rode zandduin, ontdek wat de Atlantische Oceaan te bieden heeft in Walvis Bay, en bekijk de rotsschilderingen van Damaraland. Zet uw tocht verder naar het noorden, richting het National Park Etosha en bekijk de wilde dieren. Vervolg uw toch richting de Caprivi Strip, de meest noordoostelijke regio van Namibië. Geen droge woestijn meer, maar een deltagebied dat met water wordt gevoed vanuit Angola. Uiteindelijk bereikt u het Chobe Nationaal Park in Botswana. Als kers op de taart: de Victoria Waterfalls in Zimbabwe! Kortom, een reis vol wonderen, het ene nog indrukwekkender dan het andere. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Filip Lokale*r Namibië Expert*in
Duur van de reis
18 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 4.650
Reisprogramma
Aankomst in Windhoek

Dag 1: Aankomst in Windhoek

Welkom in Namibië! Op de luchthaven haalt u uw 4x4 huurwagen op die gedurende deze reis uw beste vriend zal worden en waarmee u naar de eerste lodge zult rijden. Rust lekker uit en neem de tijd om het uitgebreide roadbook door te nemen, dat de leidraad zal zijn voor uw reis. Wilt u iets actiefs doen? Dan raden we u aan de stad en enkele van de historische gebouwen te bezoeken. U verblijft in een hotel met een fantastisch uitzicht! Accommodatie: River Crossing Lodge (Windhoek)
Plaats:
Windhoek

Naar de woestijn

Dag 2: Naar de woestijn

De Sesriem canyon is een must-see in Namibië. Met de Tsauchab-rivier beneden, bent u hier in het hart van één van de ongerepte gebieden die zo kenmerkend zijn voor dit land. Deze etappe brengt u naar de prachtige rode duinen van Sossusvlei Pan, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. Sommige zandduinen zijn wel 400m hoog en behoren daarmee tot de hoogste ter wereld! De perfecte locatie voor de (amateur)fotografen onder u. Afstand: 340 km Rittijd: ca. 5u Accommodatie: Sossusvlei Lodge (Sossusvlei)
Plaats:
Sossusvlei,Sesriem

Ontdek het Namib-Naukluft National Park

Dag 3: Ontdek het Namib-Naukluft National Park

Geniet van één van de meest fantastische zonsopgangen die u ooit zult zien. De Namib woestijn wordt beschouwd als één van de oudste ter wereld. Dit decor, gelegen in het hart van het belangrijkste beschermde natuurgebied van Afrika, is gewoonweg adembenemend. Ontdek Dune 45, Sossusvlei en Deadvlei en wordt omvergeblazen door deze unieke natuur. Accommodatie: Sossusvlei Lodge (Sossusvlei)
Plaats:
Namib-Naukluft Park,Sossusvlei

Richting de Atlantische kust

Dag 4: Richting de Atlantische kust

Vandaag laat u de woestijn achter u. De reis gaat verder naar het noorden, naar Walvis Bay aan de Atlantische Oceaan. Verruil de droge woestijn voor een prachtig kustlandschap met veel bijzondere dieren, zoals flamingo's. De accommodatie is perfect gelegen om Walvis Bay te verkennen. Afstand: 320 km ​Rittijd: ca. 4u30 Accommodatie: Oyster Box (Walvisbaai)
Plaats:
Walvisbaai

De omgeving van Walvis Bay

Dag 5: De omgeving van Walvis Bay

Dit is een unieke locatie met voor ieder wat wils! Sommigen zullen de voorkeur geven aan een bezoek aan Sandwich Harbour, andere aan een boottrip om dolfijnen te bekijken of aan een kajaktocht op zee. U kunt er ook voor kiezen om het nabijgelegen plaatsje Swakopmund, met zijn Duitse invloeden, te bezoeken. Deze reis is een reis vol ontdekkingen, maar een moment van rust blijft altijd essentieel, aan u om te kiezen! Accommodatie: Oyster Box (Walvisbaai)
Plaats:
Walvisbaai

Tussenstop in Twyfelfontein*

Dag 6: Tussenstop in Twyfelfontein*

Uw reis gaat verder, u verlaat de oceaan met als einddoel het Etosha Park. Onderweg maakt u nog een tussenstop in de regio Damaraland. Hier lopen de wilde dieren zoals olifanten, antilopen en giraffen nog altijd in totale vrijheid rond. Een zeldzaamheid die u niet wilt missen! Afstand: 370 km Rittijd: 5u30 * Diner inbegrepen Accommodatie: Twyfelfontein Country Lodge (Twyfelfontein)
Plaats:
Twyfelfontein

Kennismaking met de geschiedenis.

Dag 7: Kennismaking met de geschiedenis.

Het is de hoogste tijd om olifanten, neushoorns, giraffen en allerlei antilopen te bewonderen. We raden aan om met een jeep en vergezeld van een gids, die afstamt van de lokale bevolking, dit deel van het land te ontdekken. Ontdek de lokale tradities, ontmoet de dorpsbewoners, geniet van de unieke geologie. Er zijn hier bijzondere rotstekeningen te vinden. En vergeet ’s avonds, wanneer het donker is, niet om de sterrenhemel te aanschouwen! Accommodatie: Twyfelfontein Country Lodge (Twyfelfontein)
Plaats:
Damaraland,Twyfelfontein

In het hart van Etosha

Dag 8: In het hart van Etosha

U rijdt vandaag het laatste stuk naar Etosha, één van de meest interessante reservaten van zuidelijk Afrika. Het vroegere zoutmoeras, dat vanuit de ruimte te zien is, staat bekend om zijn overvloedige fauna. U kunt in Etosha zelf op ontdekking gaan met uw huurwagen. In uw lodge, die in het hart van het reservaat ligt, is een waterput waar wilde dieren komen drinken. Dit is de ideale plek om op uw gemak het wild te observeren en te fotograferen.  ​Afstand: 340 km Rittijd: ca. 4u15 Accommodatie: Okaukuejo Rest Camp (Etosha National Park)
Plaats:
Etosha National Park

Het noordoosten van Etosha

Dag 9: Het noordoosten van Etosha

Nog steeds in Etosha, maar meer naar het noordoosten ligt uw volgende verblijf. Het zou immers zonde zijn om Etosha maar vanuit één plek te verkennen. Ga hier op safari met een ervaren gids en beleef 'de wet van de sterkste' in de wildernis van Etosha vanaf de eerste rij. Een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten! Afstand: 150 km Rittijd: ca. 2u30 Accommodatie: Mushara Lodge (Etosha National Park)
Plaats:
Etosha National Park

Richting Divundu*

Dag 10: Richting Divundu*

Wij raden u aan om vanochtend vroeg te vertrekken, want u heeft een lange rit voor de boeg. Het stoffige landschap om u heen maakt langzaam plaats voor een dicht rivierlandschap met hoge bomen en weelderige grassen dat deel uitmaakt van de Caprivi Strip. De komende twee nachten slaapt u in het stadje Divundu. Cultureel en ecologisch fascinerend, biedt dit gebied van wetland een toevluchtsoord voor meer dan 400 vogelsoorten. Daarnaast biedt het ook een overvloed aan dieren in het wild en een aantal Afrikaanse gemeenschappen die generatielange tradities voortzetten. Afstand: 610 km Rittijd: ca. 6u30 * Diner inbegrepen Accommodatie: Divava Lodge & Spa (Divundu)

Verken de omgeving

Dag 11: Verken de omgeving

Strek de benen tijdens een uitstapje naar Popa Falls. Misschien niet zo spectaculair als sommige andere watervallen in het gebied, toch is het Popa-reservaat de thuishaven van een rijke verscheidenheid aan vogels. Daarnaast zijn er een aantal mooie wandelpaden waar u de benen kunt strekken, ideaal na een lange autorit. Of bezoek het Mahango National Park, een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over de grens tussen Namibië en Botswana, waar olifanten, buffels en bosbokken voorkomen, evenals zeldzamere soorten zoals sabelantiloop en de litchiwaterbok. Accommodatie: Divava Lodge & Spa (Divundu)

Dieper de Caprivi Strip in

Dag 12: Dieper de Caprivi Strip in

U zet de reis voort naar Kwando, waar u zal verblijven in de Namushasha lodge. Deze plek is op elk moment van de dag gewoonweg magisch: of u nu een middagdutje doet, een bootcruise langs de waterwegen of een safari in het nationaal park! Spring in de late namiddag op één van de boten voor een cruise op de rivier (niet inbegrepen) en ontdek zo de kanalen en de grote diversiteit aan vogels. Aan het eind van de dag is er niets dat te vergelijken is met een rode Zambezi zonsondergang! Afstand: 230 km Rittijd: ca. 3u Accommodatie: Namushasha River Lodge (Kongola)
Plaats:
Kongola

Natuurpracht langs de Kwando rivier

Dag 13: Natuurpracht langs de Kwando rivier

Maak een uitstap naar het Bwabwata National Park (niet inbegrepen), eerst per boot langs de waterwegen om later over te stappen in een jeep voor een excursie door de Afrikaanse bush. Keer terug naar uw lodge waar u verwelkomd wordt met een glimlach en een lekker drankje. Voel de laatste zonnestralen op uw huid terwijl u geniet van het uitzicht op de Kwamdo rivier, net voordat de duisternis valt en de heerlijke aroma’s van het avondmaal niet langer genegeerd kunnen worden. Accommodatie: Namushasha River Lodge (Kongola)
Plaats:
Kongola

De grens over naar Botswana

Dag 14: De grens over naar Botswana

Na een stevig ontbijt en een laatste ochtendactiviteit of de mogelijkheid om wat te ontspannen, vertrekt u oostwaarts om later de grens met het naburige Botswana over te steken. Check-in bij de Chobe Safari Lodge, de oudste lodge in Chobe, gelegen aan de oevers van de Chobe rivier en grenzend aan het Chobe National Park.  Afstand: 250 km Rittijd: ca. 3u30 Accommodatie: Chobe Safari Lodge (Chobe National Park)
Plaats:
Chobe National Park

Verken het Chobe National Park

Dag 15: Verken het Chobe National Park

Na een stevig ontbijt is het tijd om het Chobe National Park te verkennen. Rijd zelf door het Chobe National Park of neem vanuit de lodge een boot om de omgeving te verkennen. Hou uw ogen goed open en spot de vele olifanten, buffels, leeuwen en enkele van de 400 soorten vogels die het park als hun thuis beschouwen. Accommodatie: Chobe Safari Lodge (Chobe National Park)
Plaats:
Chobe National Park

Hallo Zimbabwe!

Dag 16: Hallo Zimbabwe!

U vervolgt uw reis de grens over naar Zimbabwe, naar de wereldberoemde Victoria Falls. De lodge is perfect gelegen om gebruik te maken van de vele avontuurlijke activiteiten en wildlife-safari's in de omgeving.  Afstand: 90 km Rittijd: ca. 1u30 Accommodatie: Ilala Lodge (Victoria Falls)
Plaats:
Victoria Falls

De pracht van de Victoria Falls

Dag 17: De pracht van de Victoria Falls

Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten in het Victoria Falls-gebied: bezoek de verschillende uitkijkpunten van de watervallen of ontdek ze tijdens een helikoptervlucht - een absolute aanrader! Andere tips zijn een boottocht op de Zambezi Rivier, het Hwange National Park, Victoria Falls National Park en zonsondergang aan de rand van Batoka Gorge. En voor de dappersten onder u: zwemmen in Devil's Pool aan de Zambiaanse kant van de rivier (seizoensgebonden) of misschien wel bungeejumpen over de rivier…  Accommodatie: Ilala Lodge (Victoria Falls)
Plaats:
Victoria Falls

Terugvlucht naar Europa

Dag 18: Terugvlucht naar Europa

Het einde van een onvergetelijke reis nadert… Verzonken in mooie herinneringen aan onvoorstelbare belevenissen brengt het vliegtuig u terug naar huis, waar familie en vrienden met open mond naar uw verhalen zullen luisteren.
Plaats:
Victoria Falls
Praktische informatie
Budget vanaf€ 4.650 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Namibië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten