Een avontuur door de steppe en woestijn

NamibiëEen avontuur door de steppe en woestijn

Klassiekers
Namibië is een adembenemend land, ver weg van de drukte. Het biedt een uitstekende combinatie tussen duinen, de oceaan en natuurparken. Ontdek in totale vrijheid, achter het stuur van uw eigen 4x4, de mythische plaatsen zoals Kalahari, Fish River Canyon, het spookdorp Kolmanskop, de rode zandduinen van Sossusvlei, Walvisbaai, het Etosha-park en het Waterberg Plateau. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
De rondreis in één oogopslag
  • SavanaSavana
  • Dieren en natuurDieren en natuur
  • JeepJeep
  • SafariSafari
Reisideeën aangeraden door
Filip Lokale*r Namibië Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.920
Reisprogramma
Aankomst in Windhoek

Dag 1: Aankomst in Windhoek

Welkom in Namibië! Na aankomst op de luchthaven neemt u uw 4x4 wagen in ontvangst en rijdt u naar uw accommodatie om even tot rust te komen. Blader alvast door het Roadbook met alle informatie en doe de nodige inkopen. Indien u nog tijd heeft, raden we u aan de stad en enkele van de historische gebouwen te bezoeken. En neem ook zeker de tijd om te genieten van het fantastische uitzicht vanaf de lodge! Accommodatie : River Crossing Lodge (Windhoek)
Plaats:
Windhoek

Vertrek richting de Kalahari Woestijn

Dag 2: Vertrek richting de Kalahari Woestijn

Deze woestijn van meer dan 900.000km2 strekt zich uit over Namibië, Botswana en Zuid-Afrika en is uw eerst stop tijdens deze reis. Bereid u voor op een eerste game drive waarbij u giraffen, kudu’s, zebra’s, orynx en gnoes kunt zien en breng een bezoek aan het rehabilitatiecentrum voor jachtluipaarden (beide niet inbegrepen). Deze tweede nacht in Namibië brengt u onder de sterren door in uw tent op het dak van uw 4x4, volgens ons de mooist mogelijke suite in een ongelooflijk kader! Afstand: 270 km Rittijd: ca 3u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Bagatelle Kalahari Game Ranch Camping (Kalahari)
Plaats:
Kalahari

Mesosaurus fossielen in Keetmanshoop

Dag 3: Mesosaurus fossielen in Keetmanshoop

U rijdt naar de bekende vindplaats van Mesosaurus fossielen. U kampeert vlak bij het kleine stadje Keetmanshoop op een boerderij. Zet uw tent op tussen de ‘boulders’, grote ronde rotsen die in schril contrast staan met de horizon, en de fameuze ‘quiver trees’. Ter plaatse kunt u de fossielen observeren en door het quiver bos wandelen. Eigenaar Giel noemt zichzelf, met de leeftijd van 72 jaar, het jongste fossiel van de regio. Hij kan u talrijke anekdotes over dit gedeelte van Namibië vertellen. Afstand: 310 km Rittijd: ca 3u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Mesosaurus Fossil Bush Camp
Plaats:
Keetmanshoop

Naar de Fish River Canyon

Dag 4: Naar de Fish River Canyon

Vandaag rijdt u verder naar het zuiden voor een stop van 2 nachten in het Ai-Ais Richtersveld Transfrontier park, dicht bij Fish River Canyon. Met zijn lengte van 160km is dit de op één na grootste canyon van de wereld en de belangrijkste van Afrika. U kampeert op een ideale locatie op 10 km van de canyon, langs een opgedroogde rivier. Elke kampeerplaats biedt schaduw dankzij de bomen en er is ook een ruimte voorzien voor uw braai (barbecue).  Afstand: 175 km Rittijd: ca 2u15 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Canyon Road Campsite (Fish River Canyon)
Plaats:
Ai-Ais

Verken de canyon

Dag 5: Verken de canyon

U heeft de hele dag om de Fish River Canyon verder te verkennen. In het roadbook staan vele mooie uitkijkpunten om het perfecte uitzicht te hebben en de mooiste foto's te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om een begeleide hike te doen en de omgeving op een actieve manier te verkenne. En vergeet niet 's avonds nog een keer van de unieke kampeerplaats te genieten!  Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Canyon Road Campsite (Fish River Canyon)

Aus en Lüderitz

Dag 6: Aus en Lüderitz

Rijd noordwaarts naar het dorp Aus, dat in de Eerste Wereldoorlog door de Zuid-Afrikanen werd gesticht als oorlogskamp. Duitse soldaten werden hier gevangen gehouden. Ten noorden van het dorp leven naar schatting een 200-tal wilde paarden, de Feral horses. Deze paarden hebben zich weten aan te passen aan de moeilijke levensomstandigheden in dit gebied. Na een paar nachten kamperen hebben we voor vannacht een fijn hotel voor u geboekt. Zo kunt u genieten van wat comfort na het kamperen. Afstand: 280 km Rittijd: ca 3u30 Accommodatie : Bahnhof  (Aus)
Plaats:
Aus,Lüderitz

Ontdek Kolmanskop

Dag 7: Ontdek Kolmanskop

De belangrijkste attractie in de buurt van Lüderitz is de spookstad Kolmanskop, een dorp dat opgeslokt is door de woestijn. Bewonder het oude ziekenhuis en de koloniale gebouwen die zijn overmeesterd door het zand. Bezoek ook Diaz Point met het Diaz Cross. Dit is het schiereiland waar Bartholomeus Diaz in 1488 voor het eerst voet aan land zette. Het is een geweldig uitzichtpunt waar de golven tegen de rosten donderen. Afstand: 115 km Rittijd: ca 1u15 Accommodatie : Bahnhof  (Aus)
Plaats:
Aus,Kolmanskop

Op weg naar Sossusvlei

Dag 8: Op weg naar Sossusvlei

Rijd verder naar het noorden, richting Sossusvlei, waar u twee dagen tussen de prachtige rode duinen van Sossusvlei Pan kampeert. U verblijft op de camping van Sesriem, aan de rand van de Namib woestijn. Het grote voordeel van deze plek: u kunt het Namib-Naukluft National Park een uur vroeger dan de anderen binnenrijden, dit geeft u de mogelijkheid om Dune 45, Sossusvlei en Deadvlei in primeur te ontdekken. Het is zeker een aanrader om deze duinen bij zonsopkomst te beklimmen! Afstand: 330 km Rittijd: ca 4u Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Sesriem Campsite NWR (Sesriem)
Plaats:
Sesriem Canyon,Sossusvlei,Namib Desert

Verken de Namib woestijn

Dag 9: Verken de Namib woestijn

Gelegen in het grootste beschermde gebied van Afrika, is Sossusvlei zeker één van de hoogtepunten van deze reis. De duinen van deze regio behoren tot de hoogste ter wereld, sommige bereiken meer dan 400m hoogte, inspiratie verzekerd voor de (amateur)fotografen onder u. Vergeet ook zeker geen stop te maken in Deadvlei! Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op Sesriem Campsite NWR (Sesriem)
Plaats:
Sossusvlei,Namib-Naukluft Park

Van de woestijn naar de kust

Dag 10: Van de woestijn naar de kust

Vandaag ruilt u het woestijnlandschap in voor de oceaan! Nog verder naar het noorden brengt de reis u naar de kust van Walvis Bay. Ook hier hebben we voor de afwisseling een hotel voor u geboekt. Dit is de ideale uitvalsbasis om de omgeving van Walvis Bay te ontdekken. En vanuit het guesthouse heeft u al een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Afstand: 320 km Rittijd: ca 4u30 Accommodatie : Oyster Box (Walvisbaai)
Plaats:
Walvisbaai

Ontdek de omgeving van Walvis Bay

Dag 11: Ontdek de omgeving van Walvis Bay

Een veelvoud aan activiteiten zal worden voorgesteld in uw Roadbook, deze plek heeft voor ieder wat wils. Misschien geeft u de voorkeur aan een bezoek aan Sandwich Harbour of maakt u liever een boottocht om dolfijnen te spotten. U kunt hier ook kajakken op zee en op zoek gaan naar flamingo's, zeehonden en andere wilde dieren. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen dorpje Swakopmund. De keuze is geheel aan u! Accommodatie: Oyster Box (Walvisbaai)
Plaats:
Walvisbaai

Stop in Twyfelfontein op weg naar Etosha

Dag 12: Stop in Twyfelfontein op weg naar Etosha

Laat de kust achter u en rijd het binnenland in richting het Etosha Park. Vandaag komt u langs een uitzonderlijk decor dat eindigt in een apotheose met Damaraland. In deze uitzonderlijke omgeving komt u olifanten, neushoorns, giraffen en allerlei antilopen tegen die in totale vrijheid leven, een zeldzaamheid die de moeite waard is! U kampeert in het hart van Damaraland, waar vaak olifanten worden waargenomen. Waarom dus deze dag niet afronden met een ontmoeting met hen? Afstand: 265 km Rittijd: ca 3u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van de White Lady Lodge Camping (Brandberg)
Plaats:
Twyfelfontein

Welkom in het Etosha Nationaal Park

Dag 13: Welkom in het Etosha Nationaal Park

U legt vandaag de laatste kilometers af richting Etosha, ongetwijfeld het meest interessante reservaat van zuidelijk Afrika. De overvloedige fauna is karakteristiek voor het park, dat oorspronkelijk een zoutmoeras was, zo groot dat het vanuit de ruimte te zien is. Deze eerste twee nachten verblijft u in het hart van het reservaat. De camping heeft in het midden een waterput, de ideale manier om 's avonds de dieren te observeren en te fotograferen. Afstand: 400 km Rittijd: ca 4u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Okaukuejo Resort Camp (Etosha National Park)
Plaats:
Etosha National Park

Safari's in Etosha

Dag 14: Safari's in Etosha

Verken vandaag Etosha Pan, het gedeelte van het reservaat dat voor het publiek toegankelijk is. Dit zoutmeer beslaat ongeveer een derde van de hele oppervlakte van 22 275 km2 van Etosha (toen Namibië nog een Duitse kolonie was, besloeg het zelfs 90 000 km2!). Het is mogelijk om hier safari's te boeken om op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten en misschien wel zwarte neushoorns. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid dit deel van het park te verkennen. Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Okaukuejo Resort (Etosha National Park)
Plaats:
Etosha National Park

Etosha vanuit een ander perspectief

Dag 15: Etosha vanuit een ander perspectief

Etosha is een enorm park, daarom verandert u vandaag van locatie. Het zou immers zonde zijn om het park maar vanaf één plek te verkennen. In het oostelijke deel van het reservaat ligt uw volgende kampeerplaats in een voormalig Duits fort. Een plek met een hele bijzondere sfeer. Ook hier is een waterplaats te vinden waar de dieren regelmatig komen drinken! Afstand: 135 km Rittijd: ca 2u30 Accommodatie: in de tent op het dak van uw 4x4 op de camping van Namutoni Resort (Etosha National Park)
Plaats:
Etosha National Park

Laatste dag in Waterberg

Dag 16: Laatste dag in Waterberg

De reis gaat verder zuidwaarts naar Windhoek met een stop in Waterberg en een overnachting in een lodge. Dit is een fantastische laatste stop tijdens dit avontuur. De lodge is gelegen in het hart van een reservaat van 170 km2 met een adembenemend uitzicht op het Waterberg plateau. Uw laatste nacht in Afrika zal u doorbrengen in alle comfort. Afstand: 280 km Rittijd: ca 3u15 Accommodatie: Frans Indongo (Waterberg National Park)

Tot ziens, Namibië!

Dag 17: Tot ziens, Namibië!

Na een laatste rit door de uitgestrekte vergezichten komt u aan op de luchthaven van Windhoek. Hier levert u uw huurauto in en neemt u een vlucht terug naar huis. Tijdens de terugvlucht heeft u de tijd om na te genieten van uw prachtige rit door de wilde natuur van Namibië. We hopen u gauw terug te zien in zuidelijk Afrika!
Plaats:
Windhoek
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.920 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Namibië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten