Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Safari in Tanzania

Safari in Tanzania

Uw op maat gemaakte safari reis in Tanzania
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze safari reisideeën in Tanzania

gecombineerd
  • Klassiekers
Ongekend wildlife in Oeganda en Tanzania
circa 15 dagen vanaf € 5.840
gecombineerd
  • Charme en Luxe
Safarireis Odyssee door Kenia en Tanzania
circa 11 dagen vanaf € 4.880
gecombineerd
  • Klassiekers
Het beste van Oost Afrika: Gorilla's, Big Five en strand 
circa 15 dagen vanaf € 5.860

Onze lokale reisagenten in Tanzania

Waarom reizen in Tanzania?

Tanzania! Woorden kunnen de schoonheid van dit land niet beschrijven… Prachtige natuur en de wildernis zijn het gezicht van dit land. In het Tarangire nationaal park vindt u vreedzame kuddes olifanten langs een rivieroever. In het Ngorongoro gebied kunt u 400 soorten vogels observeren. In Tanzania kunt u ook een van de hoogste bergen bezoeken, de Kilimanjaro. De Serengeti vlakte is een van de oudste en het meest populaire park van Tanzania. In di... Tanzania! Woorden kunnen de schoonheid van dit land niet beschrijven… Prachtige natuur en de wildernis zijn het gezicht van dit land. In het Tarangire nationaal park vindt u vreedzame kuddes olifanten langs een rivieroever. In het Ngorongoro gebied kunt u 400 soorten vogels observeren. In Tanzania kunt u ook een van de hoogste bergen bezoeken, de Kilimanjaro. De Serengeti vlakte is een van de oudste en het meest populaire park van Tanzania. In dit park vindt u honderdduizenden dieren, waaronder zebra's, gazellen, olifanten, giraffen en elanden. Uw op maat gemaakte reis naar Tanzania bestaat niet alleen uit het ontdekken van natuurlijke fauna. U kunt ook de lokale bevolking ontmoeten, dit zijn unieke etnische groepen. Een voorbeeld is de semi-nomadische groep genaamd Maasai. Tanzania is ook een plek om te ontspannen langs de prachtige stranden van Zanzibar. Luxe reizen of slapen in een tent, een safari met vrienden of een huwelijksreis, een reis naar Tanzania is een droom die uitkomt! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Tanzania?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Tanzania

4.7/5
13 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op safari in Tanzania

Met een safari reis kunt u de wildste en mooiste natuurreservaten op het continent ontdekken. Het buurland Kenia is populair als safari bestemming, waardoor Tanzania ontsnapt aan massatoerisme en ongerept blijft als het aankomt op safari’s. Met uw reis naar Tanzania kunt u genieten van het beroemde Tanzaniaanse bananenbier, een koffieplantage bezoeken of het houden bij de indrukwekkende safari parken die door heel Tanzania te vinden zijn.

Wat is er te zien en te doen tijdens een safari in Tanzania?

Safari vakantie

Als u ervoor kiest om op safari in Tanzania te gaan, zijn er veel manieren om die rondreis in  te vullen. Een safari vakantie met Evaneos biedt u de mogelijkheid om deze reis volledig naar uw smaak te maken. Er zijn verschillende safari parken in Tanzania met focus op verschillende aspecten. U kunt tevens uw bezoeken aan de safariparken afwisselen met bijvoorbeeld een mountainbike tour door bepaalde gebieden, of een bezoek aan een van de meest prachtige verlaten stranden! Kom in contact met onze lokale reisagent, die aan de hand van uw voorkeuren de perfecte gepersonaliseerde reis kan opstellen.

Safariparken

Er zijn veel safariparken die u kunt bezoeken in Tanzania. Een van de meest spraakmakende is wellicht Ngorongoro, de grootste krater van de wereld met de meeste wilde dieren per vierkante meter ter wereld. Door de beslotenheid en de continue aanwezigheid van voedsel in de krater, kunt u hier de grootste leeuwen van Afrika zien. Een ander spraakmakend park in Tanzania is het Serengeti Nationaal Park. Met een enorme grootte van 14.750 vierkante meter, is het slechts een kwestie van tijd voor u de “Big Five” heeft gespot. In het oosten van het gebied, vindt u Soit Le Motonyi. Een gebied dat meer dan twintig jaar gesloten was, zodat de wilde katachtigen de kans kregen zich zonder verstoringen voort te planten. Sinds 2014 is het safari gebied weer toegangbaar en kunt u hier de indrukwekkende cheeta's, leeuwen en luipaarden zien.

Safari lodges

Een safari vakantie in Tanzania is niet compleet zonder een verblijf in een lodge. Er zijn veel opties voor safari lodges in Tanzania. Zo is het erg waarschijnlijk dat tijdens uw reis door Tanzania, u de Maasai-stam tegenkomt. U kunt verblijven in een van de Maasai lodges, die tevens ook worden gerund door de stam. Een andere mogelijkheid is om een bezoek aan de Ngorongoro krater te combineren met een verblijf in de Ngorongoro Serena Safari Lodge. U kunt ook kiezen voor volledige ontspanning bij de Ndame Beach Lodge, gelegen in Paje op het eiland Zanzibar. Met behulp van onze lokale reisagent ligt de meest wonderlijke safari tour in Tanzania aan uw voeten. Stel gezamenlijk uw droomreis samen.

Beste reisperiode in Tanzania voor safari's

Met betrekking tot de beste reistijd in Tanzania zijn er twee zaken die u in gedachte kunt houden. Van juli tot en met september reist u buiten het regenseizoen en zullen de temperaturen ook niet te hoog zijn. In de periode december tot en met maart heeft u de grootste kans om de “big five” te spotten. Vraag een reisvoorstel aan en kom in contact met de lokale reisagent om uw voorkeuren te bespreken.

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis