Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Natuurreis in Tanzania

Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Onze natuurreis ideeën in Tanzania

Ongekend wildleven in Oeganda en Tanzania
Ongekend wildleven in Oeganda en Tanzania
15 dagen vanaf € 7.564
 • Kampala
 • Queen Elizabeth National Park
 • Lake Mburo National Park
 • Arusha
 • Karatu
 • Serengeti
 • Mto wa Mbu
Inge
Reisbureau van Inge
Beklimming Kilimanjaro en avontuurlijke Safari in de wildparken
Beklimming Kilimanjaro en avontuurlijke Safari in de wildparken
15 dagen vanaf € 5.350
 • Moshi
 • Kilimanjaro
 • Arusha
 • Lake Manyara
 • Serengeti
 • Ngorongoro District Council
 • Ngorongoro
Miranda
Reisbureau van Miranda
Afrikaanse wildernis en paradijselijk Zanzibar
Afrikaanse wildernis en paradijselijk Zanzibar
12 dagen vanaf € 3.740
 • Arusha
 • Tarangire National Park
 • Mto wa Mbu
 • Serengeti
 • Ngorongoro District Council
 • Ngorongoro Crater
 • Zanzibar
 • Mto wa Mbu
Miranda
Reisbureau van Miranda
Onze lokale reisagenten in Tanzania zijn gespecialiseerd in natuurreizen
B Corp Certified Company
Als een B Corp-bedrijf ondernemen we elke dag actie om een meer inclusieve en rechtvaardige economie te bevorderen.
Wat reizigers vertellen
4.724 beoordelingen
Bekijk beoordelingen

De mooiste natuurreizen in Tanzania

Tanzania heeft veel indrukwekkende natuur met unieke flora en fauna, talloze beschermde nationale parken en een enorme diversiteit aan wildlife. Het land beschikt over meer dan 40 nationale parken, waaronder Serengeti Nationaal Park. Dit park staat bekend om de grote migratie van tweeënhalf miljoen dieren die over de eindeloze grasvlaktes trekken, op zoek naar voedsel. Verder ligt in Tanzania de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Met de hulp van de lokale Nederlandstalige reisagenten van Evaneos boekt u de mooiste natuurreizen naar Tanzania.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Tanzania?

Serengeti Nationaal Park

Natuurpark Serengeti, wat 'eindeloze vlaktes' betekent, heeft een oppervlakte van 14.000 km². Hier bewondert u een verscheidenheid aan landschappen, zoals savannes, rivieren, bergen en boslandschappen. Daarnaast leven hier veel dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, hyena's, olifanten, nijlpaarden en neushoorns. Een bijzondere manier om het park te verkennen is met een luchtballon. De door Evaneos geselecteerde lokale experts staan voor u klaar om op basis van uw wensen bijzondere individuele natuurreizen of groepsreizen samen te stellen.

Kilimanjaro

De 5895 meter hoge Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en behoort tot de wereldberoemde 'seven summits', de hoogste bergtoppen van elk continent. De Kilimanjaro is eveneens de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Er zijn vele routes mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. De Marangu-route is de makkelijkste route. U kunt ook wandelingen maken door lager gelegen gebieden als u de berg niet wilt of kunt beklimmen vanwege hoogteziekte.

Ngorongorokrater

Tijdens reizen door de natuur van Tanzania is de Ngorongorokrater een populaire bestemming. Dit kratergat heeft een gigantische omvang met een oppervlakte van ongeveer 260 km². Hier kunt u veel wilde dieren bekijken, zoals leeuwen, luipaarden, neushoorns, zebra's en gnoes. In het centrale deel van de krater ontstaat regelmatig een zoutmeer, dat flamingo's en watervogels aantrekt. Voor een unieke natuurvakantie naar Tanzania ontwerpt u uw reis samen met een lokale specialist. Vraag om meer informatie om in contact te komen met een lokale reisagent.

Arusha Nationaal Park

Het Arrusha Nationaal Park is een groen park in het noorden van Tanzania. Tijdens een vakantie naar de natuur van Tanzania ontdekt u hier grote meren, watervallen en moerassen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op Mount Meru en de Kilimanjaro. Kies voor een fascinerende wandeling onder begeleiding van een gids, maak een game drive door het park of ga op kanosafari. In het park spot u onder andere olifanten, giraffen, buffels en luipaarden.

De beste reistijd voor een natuurreis in Tanzania

Natuurreizen naar Tanzania zijn bijna het hele jaar mogelijk. De beste reistijd Tanzania? De beste periode om een natuurreis naar Tanzania te maken is tijdens de droge en relatief koele maanden van juni tot oktober. December, januari en februari zijn ook goede maanden voor een bijzondere natuurreis. Er zijn twee regenseizoenen. Tijdens de lange regentijd van maart tot mei valt er zeer veel regen waardoor veel wegen onbegaanbaar zijn. Het tweede regenseizoen, tussen oktober en december, is minder heftig en geschikt wanneer u een natuurreis wilt maken met een kleiner budget.

Beste reistijd in Tanzania?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

Het binnenland biedt een gematigd tropisch klimaat, terwijl het aan de kust juist erg vochtig en heet is. De beste tijd om een reis naar Tanzania te maken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van mei tot oktober. U kunt het beste het regenseizoen vermijden, deze duurt van maart tot begin mei. U kunt wel tijdens het korte regenseizoen vertrekken, van begin november tot half december, er zijn dan minder toeristen en de kleuren zijn prachtig. Ook is de beste reistijd afhankelijk van het soort activiteiten dat u wilt doen. Als u bijvoorbeeld parken wilt bezoeken en een safari in Tanzania wilt maken kunt u het beste in het droge seizoen gaan. Indien u niet goed tegen de hitte kunt is het verstandig om te maanden januari en februari te vermijden, dit zijn de heetste maanden van het jaar.

Wanneer is de beste reistijd zien

Onze reistips voor Tanzania

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Tanzania

4.724 beoordelingen
Willemijn & Mineke
5
Het reisbureau is heel persoonlijk en snel en de medewerkers zijn heel erg betrokken. De kwaliteit van het programma en de accommodaties is erg hoog: het programma bestond uit unieke ervaringen die goed waren afgestemd op onze wensen. Vooral het onze verblijven in de tentenkampen waren fantastische ervaringen: de tenten zelf, de faciliteiten en het personeel waren allemaal geweldig. Hoogtepunt van onze reis waren de safari's, waarin we zoveel mazzel hadden dat we de gehele Big 5 spotten, grotendeels dankzij onze fantastische chauffeur/gids.
Zie meer
Miranda
Reis georganiseerd met reisbureau van Miranda
Bekijk reisbureau
Team Holland
5
De communicatie via de website verliep voorspoedig en makkelijk. Alle credits aan ******* *******! Wij hebben een hele leuke week gehad samen met “the beautiful professional”, Juma. Juma was onze gids. Hij is een keurige man, die bovendien veel weet over de natuur en het land. Hij trekt zijn eigen plan en volgt zijn eigen weg met een geweldig eindresultaat: big five en crossing gezien.
Zie meer
Miranda
Reis georganiseerd met reisbureau van Miranda
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen