Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Natuurreis in Tanzania

Natuurreis in Tanzania

Uw op maat gemaakte natuurreis in Tanzania
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze natuurreis ideeën in Tanzania

  • Klassiekers
Afrikaanse wildernis en paradijselijk Zanzibar
circa 11 dagen vanaf € 2.510
  • Sport en Avontuur
Beklimming Kilimanjaro en Wildpark Safari's
circa 15 dagen vanaf € 4.520
gecombineerd
  • Klassiekers
Ongekend wildlife in Oeganda en Tanzania
circa 15 dagen vanaf € 5.840

Onze lokale reisagenten in Tanzania

Waarom reizen in Tanzania?

Tanzania! Woorden kunnen de schoonheid van dit land niet beschrijven… Prachtige natuur en de wildernis zijn het gezicht van dit land. In het Tarangire nationaal park vindt u vreedzame kuddes olifanten langs een rivieroever. In het Ngorongoro gebied kunt u 400 soorten vogels observeren. In Tanzania kunt u ook een van de hoogste bergen bezoeken, de Kilimanjaro. De Serengeti vlakte is een van de oudste en het meest populaire park van Tanzania. In di... Tanzania! Woorden kunnen de schoonheid van dit land niet beschrijven… Prachtige natuur en de wildernis zijn het gezicht van dit land. In het Tarangire nationaal park vindt u vreedzame kuddes olifanten langs een rivieroever. In het Ngorongoro gebied kunt u 400 soorten vogels observeren. In Tanzania kunt u ook een van de hoogste bergen bezoeken, de Kilimanjaro. De Serengeti vlakte is een van de oudste en het meest populaire park van Tanzania. In dit park vindt u honderdduizenden dieren, waaronder zebra's, gazellen, olifanten, giraffen en elanden. Uw op maat gemaakte reis naar Tanzania bestaat niet alleen uit het ontdekken van natuurlijke fauna. U kunt ook de lokale bevolking ontmoeten, dit zijn unieke etnische groepen. Een voorbeeld is de semi-nomadische groep genaamd Maasai. Tanzania is ook een plek om te ontspannen langs de prachtige stranden van Zanzibar. Luxe reizen of slapen in een tent, een safari met vrienden of een huwelijksreis, een reis naar Tanzania is een droom die uitkomt! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Tanzania?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Tanzania

4.7/5
13 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste natuurreizen in Tanzania

Tanzania heeft veel indrukwekkende natuur met unieke flora en fauna, talloze beschermde nationale parken en een enorme diversiteit aan wildlife. Het land beschikt over meer dan 40 nationale parken, waaronder Serengeti Nationaal Park. Dit park staat bekend om de grote migratie van tweeënhalf miljoen dieren die over de eindeloze grasvlaktes trekken, op zoek naar voedsel. Verder ligt in Tanzania de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Met de hulp van de lokale Nederlandstalige reisagenten van Evaneos boekt u de mooiste natuurreizen naar Tanzania.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Tanzania?

Serengeti Nationaal Park

Natuurpark Serengeti, wat 'eindeloze vlaktes' betekent, heeft een oppervlakte van 14.000 km². Hier bewondert u een verscheidenheid aan landschappen, zoals savannes, rivieren, bergen en boslandschappen. Daarnaast leven hier veel dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, hyena's, olifanten, nijlpaarden en neushoorns. Een bijzondere manier om het park te verkennen is met een luchtballon. De door Evaneos geselecteerde lokale experts staan voor u klaar om op basis van uw wensen bijzondere individuele natuurreizen of groepsreizen samen te stellen.

Kilimanjaro

De 5895 meter hoge Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en behoort tot de wereldberoemde 'seven summits', de hoogste bergtoppen van elk continent. De Kilimanjaro is eveneens de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Er zijn vele routes mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. De Marangu-route is de makkelijkste route. U kunt ook wandelingen maken door lager gelegen gebieden als u de berg niet wilt of kunt beklimmen vanwege hoogteziekte.

Ngorongorokrater

Tijdens reizen door de natuur van Tanzania is de Ngorongorokrater een populaire bestemming. Dit kratergat heeft een gigantische omvang met een oppervlakte van ongeveer 260 km². Hier kunt u veel wilde dieren bekijken, zoals leeuwen, luipaarden, neushoorns, zebra's en gnoes. In het centrale deel van de krater ontstaat regelmatig een zoutmeer, dat flamingo's en watervogels aantrekt. Voor een unieke natuurvakantie naar Tanzania ontwerpt u uw reis samen met een lokale specialist. Vraag om meer informatie om in contact te komen met een lokale reisagent.

Arusha Nationaal Park

Het Arrusha Nationaal Park is een groen park in het noorden van Tanzania. Tijdens een vakantie naar de natuur van Tanzania ontdekt u hier grote meren, watervallen en moerassen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op Mount Meru en de Kilimanjaro. Kies voor een fascinerende wandeling onder begeleiding van een gids, maak een game drive door het park of ga op kanosafari. In het park spot u onder andere olifanten, giraffen, buffels en luipaarden.

De beste reistijd voor een natuurreis in Tanzania

Natuurreizen naar Tanzania zijn bijna het hele jaar mogelijk. De beste reistijd Tanzania? De beste periode om een natuurreis naar Tanzania te maken is tijdens de droge en relatief koele maanden van juni tot oktober. December, januari en februari zijn ook goede maanden voor een bijzondere natuurreis. Er zijn twee regenseizoenen. Tijdens de lange regentijd van maart tot mei valt er zeer veel regen waardoor veel wegen onbegaanbaar zijn. Het tweede regenseizoen, tussen oktober en december, is minder heftig en geschikt wanneer u een natuurreis wilt maken met een kleiner budget.

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis