Beoordelingen van reizen naar Tanzania

4.8
25 beoordelingen
A & S
5
Tanzania
Met partner
Onze reis was zeer aangenaam dankzij een goed samengesteld programma en uitstekende accommodaties. Het programma bood een fijne variatie aan activiteiten, zoals de mountainbiketocht door het dorp en de koffietour met de enthousiaste gids Sophie, die ons vol trots over de lokale cultuur vertelde en het koffieproces liet ervaren. De kookcursus was ook een leuke ervaring, en we genoten van onze tijd op Zanzibar, inclusief het bezoek aan Stone Town. De absolute hoogtepunten waren echter het zien van de Big Five en zoveel meer dieren! De kleinschalige accommodaties boden uitstekende service en heerlijk eten. Vooral de safari lodges sprongen eruit door het vriendelijke personeel en de mooie tenten. Chudi was een enthousiaste en betrouwbare chauffeur die de auto elke ochtend fris en klaar maakte voor een nieuw avontuur. Bedankt, Miranda & Jan!
Miranda
Reisbureau van Miranda
Dag A & S, ontzettend bedankt voor jullie mooie en uitgebreide review! Wat heerlijk om te horen dat jullie zo genoten hebben van jullie reis, de activiteiten en de accommodaties. We hopen jullie in de toekomst weer te mogen verwelkomen voor nog meer safari avonturen!
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Willemijn & Mineke
5
Tanzania
Met familie
Het reisbureau is heel persoonlijk en snel en de medewerkers zijn heel erg betrokken. De kwaliteit van het programma en de accommodaties is erg hoog: het programma bestond uit unieke ervaringen die goed waren afgestemd op onze wensen. Vooral het onze verblijven in de tentenkampen waren fantastische ervaringen: de tenten zelf, de faciliteiten en het personeel waren allemaal geweldig. Hoogtepunt van onze reis waren de safari's, waarin we zoveel mazzel hadden dat we de gehele Big 5 spotten, grotendeels dankzij onze fantastische chauffeur/gids.
Miranda
Reisbureau van Miranda
Dag Willemijn en Mineke, heel veel dank voor deze mooie review en het delen van jullie ervaringen. Ook wij hebben met heel veel plezier deze reis voor jullie samengesteld en verzorgd. Geniet nog lang na van de mooie herinneringen!
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Team Holland
5
Tanzania
Met partner
De communicatie via de website verliep voorspoedig en makkelijk. Alle credits aan ******* *******! Wij hebben een hele leuke week gehad samen met “the beautiful professional”, Juma. Juma was onze gids. Hij is een keurige man, die bovendien veel weet over de natuur en het land. Hij trekt zijn eigen plan en volgt zijn eigen weg met een geweldig eindresultaat: big five en crossing gezien.
Miranda
Reisbureau van Miranda
Beste Team Holland, hartelijk dank voor jullie mooie review! Wat fijn dat jullie zo genoten hebben en dat het zo goed klikte met jullie gids Juma. Hopelijk houden jullie nog lang warme herinneringen over aan deze safari en nogmaals bedankt voor jullie vertrouwen!
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Fantastische vakantie in Tanzania! (Zanzibar viel een beetje tegen)
4
Tanzania
Met partner
Tanzania was écht fantastisch. We hebben veel gedaan en veel gezien. We hebben heel veel wild gespot m.u.v. de neushoorn (enkel via de verrekijker) en daarnaast is het landschap en de enorme kuddes gnoes enorm indrukwekkend. Ook de accommodaties waren schitterend, luxe en midden in de Nationaal parken. Iets wat ons een beetje tegen viel was Zanzibar. Er is ons vertelt dat we in en omgeving zaten waar veel te doen was (buiten ons resort) en hebben daarom voor een kleinschalig resort gekozen. Ons idee was om dan regelmatig eens naar een barretje/restaurantje te gaan, maar dan moest je zeker 20-30 min lopen voor slechts enkele restaurantjes. Achteraf had ik gekozen voor een resort waar meer te doen was.
Miranda
Reisbureau van Miranda
Dag Colinda, hartelijk dank voor het delen van je feedback. En wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben en de Big 5 (en veel ander wild) hebben kunnen spotten. Het is jammer te horen dat jullie andere verwachtingen van Zanzibar hadden. Het is qua drukte inderdaad niet te vergelijken met bijv. Europese badplaatsen, maar de oostkust bij Paje is één van de meest toeristische vissersplaatsjes op Zanzibar en daarnaast zijn er ook tal van andere strandhotels waar je terecht kunt voor bijv. lunch of een drankje. We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie vertrouwen in Evaneos en ons safaribedrijf. Het was een eer om deze huwelijksreis voor jullie te verzorgen en we hopen dat jullie nog lang zullen nagenieten van de mooie herinneringen!
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Anoniem
4
Tanzania
Met partner
Fijn reisbureau! Serengeti was het tofst
Miranda
Reisbureau van Miranda
Hi *****, heel erg bedankt voor je feedback! Fijn dat jullie zo genoten hebben, zeker van de Serengeti. En wie weet tot ziens, want Tanzania kent nog zoveel meer fantastische plekken.
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Mario en Patriz
5
Tanzania
Met partner
Een fantastische ervaring! De safari's door 4 nationale parken hebben geen moment verveeld. Steeds weer een andere natuur en heel veel dieren gezien, ook dicht bij de auto. Een privé jeep is heel fijn, we konden zelf het tempo bepalen en alles wat we wilden rustig bekijken. De aansluitende week op Zanzibar was erg prettig om bij te komen en terug te zien op alle mooie ervaringen. Een dikke pluim voor de organisatie! Miranda is heel communicatief. Het is prettig om zo persoonlijk in contact te staan. Issa, onze ‘privé' chauffeur en gids een geweldige kerel! Altijd een veilig gevoel gehad in de jeep, Issa is vriendelijk en attent. Alles was tot in de puntjes geregeld, wij hoefden ons nergens druk over te maken. Tenslotte, de accomodaties en alle lieve mensen daar. Afwisselend, soms wat eenvoudig, dan weer luxe, maar altijd schoon en prima service van al die vriendelijke mensen die je echt thuis laten voelen. Echt vakantie! We hebben eigenlijk geen ‘grote' tips voor andere reizigers. De safari's gaan over onverharde wegen, veel stof, rattle & shake. Soms is de weg erg slecht ( bijv naar Serengeti NP). Goed om je dit te realiseren. De souvenir winkels in Tanzania (waar de meeste jeeps stoppen) zijn ruim gesorteerd, maar ik had wel een ‘toerist trap' indruk. Prijzen zijn pittig en onderhandeling is vriendelijk maar stug..wij hebben de meeste souvenirs uiteindelijk in Jambiani op Zanzibar gekocht. (Winkelschuurtje aan het strand) Ook met de Massai verkopers op het strand is goed onderhandelen.
Miranda
Reisbureau van Miranda
Dag Mario en Patriz, Hartelijk dank voor deze geweldige feedback! Wat fijn om te horen dat de safari zo naar wens is geweest en dat het goed klikte met jullie safarigids Issa. En de verlenging op Zanzibar daarna is inderdaad een heerlijke afwisseling. Ook wij zijn overigens geen fan van de 'commerciële' souvenirwinkels. Koop liever, zoals jullie hebben gedaan, in een kleine shop; daarmee steun je ook meteen de lokale handwerkslieden. Nogmaals dank voor jullie vertrouwen en we hopen dat jullie nog lang mooie herinneringen aan deze reis zullen koesteren. Asante sana!
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Hendrik
5
Tanzania
Met partner
Een reis om nooit te vergeten enkel Stonetown en Zanzibar vielen tegen.
top organisatie !
5
Tanzania
Met partner
alles was prima georganiseerd, Anja heeft een paar keer aanpassingen moeten doen, en dat verliep telkens zeer snel en vlot. De locaties waar we in Tanzania waren top en onze gids was echt geweldig! een onvergetelike ervaring!
Evaneos
Hello Miranda, Thank you very much for your very positive feedback! We hope to see you again on our platform :) All the best, The Evaneos Team
Meer communiceren en uitleg.
4
Tanzania
Met partner
Het was interessant, maar er was duidelijk een gebrek aan communicatie.
Evaneos
Hello Daniel, Thank you very much for your positive feedback! :) All the best, The Evaneos Team
Jeroen Thijssen
5
Tanzania
Met familie
De reis was geweldig! Wat een prachtige safari. De opbouw Tarangire, Lake Natron, Serengeti en Ngorongoro was heel goed. Ik zou iedereen een ballon safari in de Serengeti aanraden. Once in a life time!
Evaneos
Hello Jeroen, Thank you very much for your positive feedback! We are happy to hear that you enjoyed your trip and were very satisfied with your travel agent! It would be a pleasure to assist you again with your next travel trip on our Evaneos-platform! All the best, The Evaneos Team
Rudolf Jan en Marjon
4
Tanzania
Met partner
We hebben volop inbreng gehad bij het ontwerpen van de reis. Je krijgt wel een veel beter voorstel als je zelf weet wat je wil. In Tanzania willen we pleiten voor eenbezoek aan Ruaha NP en Nyerere NP. Deze parken zijn prachtig en nog niet door toeristen ontdekt. Neem er ook de tijd voor. Om Serengetti te zien heb je minimaal drie hele dagen nodig, waarbij je onderdak in het midden van het park moet zijn. Wij zijn er vanuit het noorden doorheen getrokken. Kamperen is de beste manier om te overnachten. Enkele bezoeken aan de lokale bevolking zijn erg de moeite waard. Wij hebben onder andere een Masaai familie bezocht. Neem er wel de tijd voor. Je merkt dat ze eerst de kat uit de boom kijken en pas als je jezelf open opstelt en oprecht vragen hebt over hun leefwijze maak je echt contact. Wij mochten ook helpen met aardappels schillen en hebben de koeien bekeken. Overigens zij Tanzanianen ontzettend aardige mensen. Neem veel kleine nuttige cadeautjes mee om bij sociale bezoeken weg te geven. Dat wordt enorm gewaardeerd. Leer ook een beetje Swahili, de nationale taal van Tanzania en Kenia, bijvoorbeeld de eerste 10 lessen op www.duolingo.com Het is dan zoveel makkelijker om contact te maken. Wees ook royaal met fooien. De lodges hebben een fooienpot, daarnaast heb je de mannen die onderweg alle toiletten schoonhouden. Gun ze een beter leven!
Evaneos
Hello Rudolf Jan en Marjon! Thank you very much for your positive feedback and tips regarding your trip to Tanzania! We are glad and happy to hear that you had a wonderful experience there :) Hope to see you very soon again! :)
Susan en dandy van der meulen
5
Tanzania
Met partner
Net terug van onze reis in Tanzania. Alles was op en top geregeld en wat een heerlijk land is dat. Onze gids die de hele reis bij ons was, was een topper. Vertelde veel aan ons over de dieren, cultuur en het land. Wij hebben simpel gezegd gewoon een top vakantie gehad met grote dank aan juma onze gids en Anja/ Mirjam onze reisagenten in Tanzania
Miranda
Reisbureau van Miranda
Susan en Dandy, Ontzettend bedankt voor jullie mooie review. Voor ons, Juma en de rest van het team, is het ontzettend fijn om op deze manier te zien, dat onze inspanningen worden gewaardeerd. Het was erg leuk om jullie te ontmoeten en te horen over jullie belevenissen. Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie feedback en uiteraard laten we Juma daarin ook delen. Team ***
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
geen naam
5
Tanzania
Met vrienden
Safari in een bijzondere tijd. Na maanden in de Europese corona- en lockdown situatie te hebben geleefd, was het een verademing om ons weer vrij te kunnen bewegen. Onze reis was goed voorbereid, we hadden veel en goede informatie over de situatie ter plekke en de reis was uitstekend op onze wensen ingericht. De landschappen en alle dieren die we tijdens onze safari hebben gezien, overtroffen de verwachtingen. Met een goede en aardige gids, die ons veel informatie kon geven en oog had voor onze interesses, hebben we er het maximale uit kunnen halen. Overnachten in de Serengeti en de Ngorongoro area is een onvergetelijke belevenis. Wij kijken terug op een bijzondere reis.
De pluspunten:
Het totaalpakket in deze reis was heel goed. Ruim de tijd om alles te bekijken; goede gids die ons op rustige en professionele wijze door het programma loodste. Overnachtingsadressen heel goed. De tentenkampen m.n. een goede combinatie van in de natuur zijn, luxe en veiligheid.
De minpunten:
De aard van de reis houdt in dat je veel in de auto zit. Als het mogelijk is, iets meer ruimte voor beweging, wandelen. Maar ik kan me voorstellen dat dit niet echt gemakkelijk te realiseren is.
Miranda
Reisbureau van Miranda
Beste Marinke en familie, Harelijk dank voor jullie positieve feedback. Wat fijn om te horen dat jullie met mooie herinneringen aan jullie safari in Tanzania terugdenken en jullie gids Issa jullie zo fijn begeleid heeft. Het was natuurlijk nog steeds een spannende tijd om op reis te gaan maar we hopen dat jullie volop genoten hebben van al het moois dat Tanzania nog onverminderd te bieden heeft. Het klopt dat je tijdens een safari relatief veel in de auto zit, niet alleen om van het ene nationale park naar het andere te rijden maar ook tijdens de game drives natuurlijk. We proberen dit zoveel mogelijk af te wisselen met wandel- of fietstochten om ook de mogelijkheid te geven wat actiever bezig te zijn. Maar met name in de wildparken is een activiteit buiten de auto niet altijd mogelijk (of aan te raden). Het was een eer om deze reis voor jullie te mogen verzorgen, zeker in deze tijd, en dank jullie wel voor het vertrouwen! Hartelijke groet van Miranda, Issa en de rest van het Ajabu Adventures team.
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Christiane
5
Tanzania
Met partner
Ideale combinatie van avontuurlijke safari en ontspannend Zanzibar. Tot rust gekomen in de prachtige natuur onder uitmuntende begeleiding van onze gids. Prachtige natuur en heel warme mensen. Een echte aanrader.
De pluspunten:
Onvergetelijke ervaring, prachtige reis, excellente gids met enorm uitgebreide kennis, aangename accommodaties, zorgeloos op reis, goeie begeleiding, heel vriendelijke mensen
De minpunten:
COVID maatregelen om te kunnen reizen
Miranda
Reisbureau van Miranda
Beste Barbara, Veel dank voor je feedback en wat fijn om te horen dat jullie zo (zorgeloos!) genoten hebben van de reis. De (tijdelijk) verplichte PCR-test bij aankomst en vertrek vergt inderdaad wat extra moeite, maar eenmaal hier in Tanzania hebben jullie er waarschijnlijk weinig van gemerkt. We hebben met veel plezier jullie huwelijksreis verzorgd en hopen dat jullie nog lang warme herinneringen aan Tanzania koesteren. Hartelijke groet van Miranda en de rest van het Ajabu Adventures team.
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen
Boddez
5
Tanzania
Met partner
Van begin tot einde perfect
De pluspunten:
Alles was top
De minpunten:
Niets
Miranda
Reisbureau van Miranda
Dag Mr Boddez, hartelijk dank voor uw feedback. Wat fijn om te horen dat jullie reis uitstekend is bevallen! Ook wij hebben met veel plezier en passie deze reis voor jullie gerealiseerd en hopen dat jullie nog lang warme herinneringen aan de safari koesteren. En de hartelijke groeten van jullie gids Juma!
Ontdek het reisbureau van Miranda
24 beoordelingen