Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Zebra's en wildebeesten in de Ngorongoro-krater, Tanzania

Reisgids Tanzania

5 redenen om te reizen in Tanzania

Een reis naar Tanzania heeft het voordeel dat het voldoet aan de verwachtingen en wensen van veel bezoekers. Er zijn duizend redenen om voor deze bestemming te kiezen. Hier zijn er 5!

 1. 1
  Ontdek een ongebruikelijke bestemming
 2. 2
  Ontdek de Big 5 op safari
 3. 3
  Ontmoet de Maasai bevolking
 4. 4
  Bewonder of beklim de Kilimanjaro
 5. 5
  Zonnebaden op een verlaten strand met fijn zand
1. Ontdek een ongebruikelijke bestemming

De meerderheid van de toeristen die dit deel van de wereld willen bezoeken kiezen meestal het buurland Kenia. Als gevolg hiervan is Tanzania een bestemming die aan massatoerisme ontsnapt. De keuze om hier te komen vereist een groter budget dan voor Kenia. De Tanzaniaanse staat heeft op hoge prijzen vertrouwd om zichzelf te beschermen tegen de verwoestingen van grootschalig toerisme. De natuur is wilder, er zijn minder mensen in de parken. Tot grote vreugde van degenen die van Tanzania de eerste keuze maken.

2. Ontdek de Big 5 op safari

Tanzania heeft de wildste en mooiste natuurreservaten op het continent. Als de parken Tarangire of Manyara al een leuke kennismaking met een safari zijn, leren die van Serengeti en Ngorongoro letterlijk het prachtige! Eindeloze kuddes doorkruisen de immense vlaktes van Serengeti. Ngorongoro, een UNESCO-werelderfgoed, wordt beschouwd als het achtste wereldwonder. In dit Eden met de atmosfeer van de eerste dagen van het leven, heeft de krater van deze oude vulkaan de grootste concentratie van dieren op aarde. Net als in de Serengeti is de Big 5 aanwezig en blijft u niet 30 seconden zonder een dier te zien.

3. Ontmoet de Maasai bevolking

Maasai-krijgers zijn de meest bekende etnische groep op het Afrikaanse continent. U zult absoluut genieten van uw bezoek hier om ze te ontmoeten in een van de traditionele dorpjes in het binnenland. De culturele schok is absoluut en opwindend. De demonstratie van dansen is indrukwekkend en het bezoek van het dorp maakt het mogelijk om hun manier van leven en hun stam tradities beter te begrijpen.

4. Bewonder of beklim de Kilimanjaro

Op 5895 meter boven de zeespiegel trekt de top van de Kilimanjaro alle ogen. Terwijl sommigen liever de Kilimanjaro van een afstand te bewonderen, voedt het dak van Afrika de verlangens van vele wandelaars. De beklimming is een must van het toerisme in Tanzania, dat zonder erg technisch te zijn, nog steeds een goede fysieke voorbereiding en een goed georganiseerde organisatie vereist. Het gevoel bij aankomst van de top van de berg blijft een emotioneel en uniek moment in het leven van vele reizigers.

5. Zonnebaden op een verlaten strand met fijn zand

Tanzania is niet alleen een land van dieren in het wild. Nog niet bekend, afgezien van Zanzibar, zijn de stranden van Tanzania vaak prachtig. Uitlijningen van kokospalmen, fijn wit zand, het turquoise water van de Indische Oceaan, wilde schoonheid en zeldzame toeristen, het ziet eruit als een paradijs.

Ontwerp een rondreis in Tanzania op maat

Ontdek al onze reisideeën voor een reis in Tanzania.

Al onze tours in Tanzania

Beste reistijd in Tanzania?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

Het binnenland biedt een gematigd tropisch klimaat, terwijl het aan de kust juist erg vochtig en heet is. De beste tijd om een reis naar Tanzania te maken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van mei tot oktober. U kunt het beste het regenseizoen vermijden, deze duurt van maart tot begin mei. U kunt wel tijdens het korte regenseizoen vertrekken, van begin november tot half december, er zijn dan minder toeristen en de kleuren zijn prachtig. Ook is de beste reistijd afhankelijk van het soort activiteiten dat u wilt doen. Als u bijvoorbeeld parken wilt bezoeken en een safari in Tanzania wilt maken kunt u het beste in het droge seizoen gaan. Indien u niet goed tegen de hitte kunt is het verstandig om te maanden januari en februari te vermijden, dit zijn de heetste maanden van het jaar.

Wanneer is de beste reistijd zien

Inspiratie, tips en lokaal advies voor reizen in Tanzania

Reistips van onze lokale agentschappen in Tanzania.

Je vertrek voorbereiden in Tanzania
Tanzania is een land gelegen in Afrika, tussen Kenia, Congo en Mozambique. De hoofdstad van Tanzania is Dodoma, andere grote steden zijn Dar es Salaam, Zanzibar stad en Arusha. Ontdek nog meer praktische informatie voor uw reis naar Tanzania.

Benodigde documenten voor reizen naar Tanzania

Voor uw reis naar Tanzania moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Een visum is benodigd voor Tanzania. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis! Het visum kunt u ook eenvoudig zelf aanvragen, dit kan online of bij het consulaat van Tanzania in Nederland.

Gezondheid

Voor uw reis naar Tanzania zijn de volgende inentingen verplicht:

 • Gele koorts (wanneer u in een risicoland bent geweest)
 • Cholerastempel

De volgende inentingen worden aanbevolen voor uw reis naar Tanzania:

 • DTP ( Diferie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A ( besmettelijke geelzucht)
 • Gele koorts

Ook komt er malaria voor in Tanzania, het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Tanzania. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Taal

Het Swahili wordt vooral in Oost-Afrika gesproken door ca. 50 miljoen mensen in Tanzania, Kenia, Uganda, Congo en Rwanda. In Tanzania en Kenia is het de officiële landstaal. Voor de meeste mensen die het Swahili beheersen is het echter niet hun moedertaal. Dat is het voor slechts 5 miljoen van de genoemde 50 miljoen sprekers. De mensen op Zanzibar spreken de meest pure vorm van het Swahili.

Tijdsverschil

Tanzania valt in tijdzone UTC +3.

 • Tijdens onze zomertijd is het in Tanzania 1 uur later.
 • Tijdens onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later.

Telefoon en internet

Het landnummer van Tanzania is: +255 .

Internet en e-mail zijn in Tanzania niet onbekend. Toch is de verbinding zeker niet altijd even snel en betrouwbaar.

Elektriciteit

De netspanning in Tanzania is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Nederlandse ambassade
Umoja House, 4e verdieping
(op de hoek van Garden Avenue en Mirambo Street)
Dar es Salam
Tel. +255 22 219 40 00
Open: ma t/m vr van 8-10 uur consulaire afdeling (visum) en van 10.30-12 uur (paspoorten, op afspraak via de website).

Nederlands consulaat
Arusha (geen paspoorten).
Tanzaniaanse ambassade
Alexanderveld 87
2585 DB Den Haag
Tel. 070 215 64 50 Open: ma t/m vr van 9-17 uur.
Visum aanvragen ma t/m vr van 10-13 uur, visum ophalen ma t/m vr van 10-16 uur.

Hulp in het buitenland
Actuele informatie over veiligheidsrisico's in het buitenland wordt verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, of via Twitter @247BZ.
Daarnaast is het contactcenter van het ministerie 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor informatie of in geval van nood op telefoonnummer +31 247 247 247, ook vanuit het buitenland (let op roamingkosten).