Kampong Thom, Irrawaddy dolfijnen, plantages en kust in Kep

CambodjaKampong Thom, Irrawaddy dolfijnen, plantages en kust in Kep

Hoogtepunten
Deze reis is ideaal voor reizigers die Cambodja verder willen leren kennen. Vanuit het toeristische, maar niet te missen Siem Reap overnacht u in Kampong Thom en bezoekt u het tempelcomplex van Sambor Prei Kuk dat onlangs op de Werelderfgoed lijst van UNESCO is geplaatst. In Kratie bezoekt u de bijzondere, met uitsterven bedreigde Irrawaddy dolfijnen met hun kenmerkende stompe koppen. Vanuit de hoofdstad Phnom Penh reist u naar het plaatsje Kep aan de kust. Kampot peper, krabmarkt en ontspanning zijn de sleutelwoorden aan het einde van deze prachtige reis door Cambodja. 
Reisideeën aangeraden door
Daniela Lokale*r Cambodja Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.635
Reisprogramma
Aankomst in Siem Reap

Dag 1: Aankomst in Siem Reap

Welkom in Cambodja! Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel in het centrum van Siem Reap gebracht. Onder het genot van een welkomst cocktail krijgt u informatie over Cambodja en uw programma voor de komende dagen. De rest van de tijd kunt u vrij besteden. U kunt voor een ontspannende massage kiezen of het centrum verkennen met de vele restaurantjes, barretjes en winkeltjes.  Accommodatie : Metta Residence (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap

Ontdek de tempels van Angkor Wat

Dag 2: Ontdek de tempels van Angkor Wat

Voor de meeste bezoekers is Angkor Wat hét hoogtepunt van hun bezoek aan Cambodja. Bijzonder en imponerend is het met recht te noemen. Per tuk tuk verkent u samen met uw gids de bekende tempels zoals Ta Prohm waar de film Tomb Raider met Angelina Jolie is opgenomen, maar u ontdekt ook kleinere en minder bekende tempels. Geniet van dit indrukwekkende wereldwonder! Accommodatie : Metta Residence (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Jeeptour door de omgeving

Dag 3: Jeeptour door de omgeving

We gaan op avontuur met de jeep! We rijden door typische Cambodjaanse dorpjes naar het Angkor Center for Conservation of Biodiversity (ACCB). Hier worden met uitsterven bedreigde diersoorten opgevangen. U bezoekt de bijzondere Banteay Srei tempel en APOPO. Hier ervaart u wat mijnen voor gevolgen kunnen hebben en hoe ze ratten trainen om levens te redden. Leer meer over de training van deze in Afrika geboren HeroRATs. Zie een HeroRAT in actie! Dit is echt een unieke ervaring. Accommodatie : Metta Residence (Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap

Vrije dag in Siem Reap

Dag 4: Vrije dag in Siem Reap

U kunt vandaag helemaal naar wens invullen met een van de vele mogelijke activiteiten in en rondom Siem Reap. Beleef de Cambodjaanse keuken tijdens een kookles, maak een tour door de omgeving per quad, fiets of te paard. Of ga nogmaals met de jeep op avontuur, bijvoorbeeld naar Nationaal Park Phnom Koulen. U kunt natuurlijk ook een dagje rust nemen bij het zwembad van uw hotel, de keuze is geheel aan u! Accommodatie : Metta Residence Siem Reap)
Plaats:
Siem Reap

Tempels van Sambor Prei Kuk

Dag 5: Tempels van Sambor Prei Kuk

Niet ver van Siem Reap bevinden zich de tempels van Sambor Prei Kuk. Onlangs is dit Pre Angkoriaanse tempelcomplex op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Het is het oudste complex van Cambodja en prachtig gelegen in de bossen rondom Kampong Thom. U huurt een fiets van de lokale bevolking en samen met u gids rijdt over de smalle zandpaden en ontdekt u achter elke bocht weer een ander soort tempel. Accommodatie : Sambor Village (Kampong Thom)
Plaats:
Kampong Thom

Kratie en Koh Trong eiland

Dag 6: Kratie en Koh Trong eiland

De volgende stop is het kleine stadje Kratie, gelegen aan de Mekong. Vanaf de boulbevard kunt u het eiland Koh Trong zien liggen. Op dit eiland vindt u geen auto’s, maar ossenkarren, glimlachende boeren en vissers en een vruchtbare grond met boomgaarden. “Het eiland waar de koning zijn ring verloor” is een klein paradijsje. Hier start morgen uw tour. Accommodatie : Sorya Guesthouse (Kratie)
Plaats:
Kratie

Tour door de omgeving van Kratie

Dag 7: Tour door de omgeving van Kratie

U start de dag vandaag op het eiland Koh Trong . Met een lokale gids verkent u dit paradijselijke eilandje op de fiets en krijgt u uitleg over de leefwijze van de bewoners en de producten die er verbouwd worden. Vervolgens gaat u met de ferry weer naar het vasteland waar u een bezoek brengt aan Phnom Sambok. Hier leven veel verschillende vogelsoorten een een aantal aapjes. Via een stenen trap bereikt u de top van de berg waar u beloont wordt met een prachtig uitzicht over het platteland en de Mekong Rivier. De volgende stop is in Kampi waar u per boot op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde Irrawaddy dolfijnen. Accommodatie : Sorya Guesthouse (Kratie)
Plaats:
Kratie

Rit naar Phnom Penh

Dag 8: Rit naar Phnom Penh

De hoofdstad Phnom Penh staat vandaag op het programma. Het is best een stukje rijden maar u maakt regelmatig stops om even de benen te strekken of een foto te maken. Aan het einde van de middag halen we u op voor een cruise over de Mekong rivier. Tijdens deze rustige tocht ziet u de stad en de skyline vanaf het water  terwijl de zon langzaam ondergaat.  Accommodatie : Jungle Addition(Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Tour door Phnom Penh

Dag 9: Tour door Phnom Penh

Hoewel de stad in ontwikkeling is en het verkeer bijna ondoordringbaar, kunt u het voormalige “Parijs van Zuidoost Azië” niet vergelijken met steden als Bangkok of Kuala Lumpur. U krijgt een indruk van Phnom Penh in de jaren ’70 in het Tuol Sleng museum en de Killing Fields waar u meer leert over de gruwelijke gebeurtenissen tijdens het Pol Pot-regime, toen de stad veranderde in een ware spookstad.  Accommodatie : Jungle Addition (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Rit naar Kep

Dag 10: Rit naar Kep

Tijd om de indrukken van de afgelopen dagen te verwerken! U maakt vandaag de korte rit naar Kep, een klein plaatsje aan de kust van Cambodja dat vooral bekend is om zijn krabmarkt. Rust 's middags heerlijk uit in dit schattige historische badplaatsje, geniet van de zee en van het strand en vergeet natuurlijk niet de heerlijke krab te proeven! Accommodatie : Tara Lodge (Keb)
Plaats:
Keb

Tuk Tuk-rit door omgeving Kep

Dag 11: Tuk Tuk-rit door omgeving Kep

U gaat vandaag weer op pad met het veelgebruikte lokale vervoersmiddel, de tuk tuk. In de regio rondom Kep zijn peperplantages van groot belang. Het nabijgelegen Kampot geeft zijn naam aan de peper uit de omgeving en staat bekend als de beste peper op aarde! Onderweg naar uw bezoek aan de peperplantage stopt u bij Secret Lake, de zoutvelden en plant u jonge aanwas op een mangroveplantage. Accommodatie : Tara Lodge (Keb)
Plaats:
Kampot,Keb

Vrije dag in Kep

Dag 12: Vrije dag in Kep

Geniet van uw vrije dag in Kep! U kunt een wandeling maken in het National Park of per boot Rabbit eiland bezoeken. Maar na alle indrukken van de afgelopen dagen is het natuurlijk ook niet verkeerd om vandaag te ontspannen. Struin over de ruime boulevards van het stadje of breng de dag door aan het strand of bij het zwembad van uw hotel. Accommodatie : Tara Lodge (Keb)
Plaats:
Keb

Vertrek vanaf Phnom Penh

Dag 13: Vertrek vanaf Phnom Penh

Aan alle goede dingen komt een einde dus zo ook aan uw bijzondere reis door Cambodja. Het land heeft echter nog veel meer te bieden dan wat u de afgelopen dagen ervaren heeft dus we zouden u graag een tweede keer verwelkomen. Per privétransfer brengen we u naar de luchthaven van Phnom Penh. We wensen u een fijne reis!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.635 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cambodja volgens uw wensen