Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Jungle, olifanten en ongerept Stung Treng en Ratanakiri

CambodjaJungle, olifanten en ongerept Stung Treng en Ratanakiri

Avontuur
Tijdens deze bijzondere rondreis maakt u kennis met de minder bekende kant van Cambodja. We starten en eindigen in de twee belangrijkste plaatsen van het land, Siem Reap en Phnom Penh, maar daartussen bevindt zich een wereld van jungle, watervallen en olifanten. Na de tempels van Angkor bezoekt u een bijzondere tempel aan de grens met Thailand die jarenlang inzet is geweest van een heftige strijd. Vervolgens maakt u kennis met de ongerepte schoonheid van Stung Treng en de watervallen in Ratanakiri. In Mondulkiri brengt u een dag door met olifanten en ziet u hoe zij zich bewegen in hun natuurlijke habitat. 
Reisideeën aangeraden door
Daniela Lokale*r Cambodja Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.329
Reisprogramma
Aankomst in Siem Reap en circusshow

Dag 1: Aankomst in Siem Reap en circusshow

Welkom in Cambodja! U wordt verwelkomd op de luchthaven en naar uw hotel gebracht, waar een van onze medewerkers u informatie geeft over Cambodja en over het programma van de komende twee weken. Gebruik de middag om bij te komen van uw vlucht. Aan het begin van de avond halen we u op voor een geweldige show van Phare circus, een fantastische mix van acrobatiek, muziek, kunst en toneel. Een must-see! Accommodatie : Ladear Angkor Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap

Angkor Wat per jeep

Dag 2: Angkor Wat per jeep

Bent u klaar voor actie? Per vintage Amerikaanse jeep bezoekt u vandaag het prachtige tempelcomplex van Angkor Wat. Natuurlijk bewonderen we de drie hoofdtempels, Ta Prohm, Bayon en Angkor Wat, maar met de jeep kunnen we door kleine dorpjes en over zandwegen rijden die met een tuk tuk niet bereikbaar zijn. Een zeer bijzondere manier om het complex te bezoeken en te ervaren! Accommodatie : Ladear Angkor Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Angkor Wat

Kookles Cambodjaanse keuken

Dag 3: Kookles Cambodjaanse keuken

De messen worden geslepen, want u gaat koken deze morgen. U bezoekt een lokale familie om te zien hoe zij dit doen en gaat vervolgens zelf aan de slag. U leert meer over de ingrediënten, de Cambodjaanse keuken en eetcultuur. Aan het einde van de ochtend kunt u de zelf bereide lunch nuttigen op een mooie plek bij de kookklas. Geniet daarna van een vrije middag in het gezellige centrum van Siem Reap. Accommodatie : Ladear Angkor Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap

Rit naar Preah Vihear en tempelbezoek

Dag 4: Rit naar Preah Vihear en tempelbezoek

Uw privéchauffeur brengt u vandaag naar de grens met Thailand, naar het plaatsje Preah Vihear, waar u de volgende dag een heel bijzondere tempel zult bezoeken. Onderweg kunt u alvast de Beng Mealea tempel bewonderen. Deze wordt ook wel de jungletempel genoemd, omdat hij deels verwoest is door de natuur, maar dat maakt het juist zo fascinerend! Accommodatie : Preah Vihear Boutique (Preah Vihear)
Plaats:
Preah Vihear,Beng Mealea

Bezoek Preah Vihear

Dag 5: Bezoek Preah Vihear

's Ochtends klimt u met de auto of achterop de brommer de steile weg naar de omstreden tempel van Preah Vihear. Jarenlang was deze tempel inzet van een strijd tussen de Cambodjanen en de Thai, de tempel is nu officieel onderdeel van Cambodja. Eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht. Na dit bijzondere bezoek brengen we u naar Stung Treng, waar u slaapt in een bungalow met uitzicht op de rivier.  Accommodatie : Mekong Bird (Stung Treng)
Plaats:
Preah Vihear,Stung Treng

Kajaktour in Stung Treng

Dag 6: Kajaktour in Stung Treng

Stung Treng is de ideale plek om een mooie kajaktocht te maken, er zijn diverse afstanden mogelijk en er gaat altijd een gids mee ter begeleiding. Doet u het liever rustig aan, dan is een boottocht ook mogelijk. U kunt het eilandje Koh Han bezoeken en daar een heerlijk lunchen. In sommige perioden kunt u hier ook de bijzondere Irrawaddy dolfijnen met hun stompe kop spotten! Accommodatie : Mekong Bird (Stung Treng)
Plaats:
Stung Treng

Vrije middag in Banlung

Dag 7: Vrije middag in Banlung

U vervolgt de reis naar de volgende provincie, Ratanakiri. Dit gebied staat bekend om zijn watervallen, etnische minderheden, gemmijnen en jungletrekkings. De middag in het stadje Banlung vult u geheel naar wens in. Een aanrader is het Yaklommeer, een kratermeer met een bijzondere blauwe kleur. De komende dagen gaat u door de jungle trekken en 's avonds nemen we het programma alvast met u door.  Accommodatie : Ratanak Resort (Banlung)
Plaats:
Banlung

Tweedaagse jungletrek

Dag 8: Tweedaagse jungletrek

Uw jungle-avontuur begint! Met een auto en een boot wordt u naar het startpunt van de trek gebracht. Uw lokale ranger neemt u te voet mee via bamboebomen, rotsen en beekjes. Zo trekt u steeds dieper de jungle in. U eindigt de dag bij een waterval, waar u een frisse duik kunt nemen. Eventueel kunt u na zonsondergang nog een tocht maken. Na een heerlijke maaltijd brengt u de nacht door in een hangmat. 
Plaats:
Ratanakiri

Trek naar bijzondere begraafplaats

Dag 9: Trek naar bijzondere begraafplaats

Na het ontbijt verlaat u de diepe jungle en komt u in meer open gebied. Na ongeveer 3 uur bereikt u het boerendorpje Kaoh Piek waar u een bijzondere begraafplaats bezoekt. Grote houten poppen worden bij de graven gezet met als doel om de overlevenden bij te staan in het hiernamaals. De graven zijn uniek in Cambodja en mogen met hoge uitzondering en alleen onder strikt toezicht bezocht worden.  Accommodatie : Ratanak Resort (Banlung)
Plaats:
Ratanakiri

Rit naar Mondulkiri

Dag 10: Rit naar Mondulkiri

Uw volgende bestemming, Mondulkiri, is in alle opzichten anders dan de rest van Cambodja. Het klimaat is milder en de heuvels zijn rond en lijken door het hele landschap te rollen. Ook is de provincie thuis voor veel traditionele volkeren die nog steeds de klederdracht en woongebruiken handhaven zoals vroeger. Tijdens de rit naar uw bestemming zult u uw ogen uitkijken! Accommodatie : Nature Lodge (Sen Moronom)
Plaats:
Sen Moronom

Een dag met de olifanten

Dag 11: Een dag met de olifanten

Een bijzonder moment vandaag! U zult de hele dag doorbrengen met de olifanten, volgt ze in hun doen en laten in de jungle en kunt assisteren bij hun dagelijkse badritueel. Hier zult u niet in een stoel op een olifant rijden of ze kunstjes zien doen, u krijgt de kans om deze imposante dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren. En dat is heel speciaal! Accommodatie : Nature Lodge (Sen Moronom)
Plaats:
Sen Moronom

Tour omgeving Sen Monorom

Dag 12: Tour omgeving Sen Monorom

Vandaag gaat u de omgeving van Sen Monorom verkennen met uw gids. U leert meer over de Cambodjaanse cultuur tijdens een bezoek aan verschillende bergstammen, u zult u verwonderen over de schoonheid van de beroemde Bou Sra waterval, u ontdekt het productieproces op een koffie- en peperplantage en wordt overdonderd door het spectaculaire uitzicht op Sea Forest Panoramic view point. Accommodatie : Nature Lodge (Sen Moronom)
Plaats:
Sen Moronom

Aankomst Phnom Penh

Dag 13: Aankomst Phnom Penh

Na bijna een week in de natuur doorgebracht te hebben is het nu tijd om u onder te dompelen in de altijd levendige en bruisende hoofdstad, Phnom Penh. De stad is volop in ontwikkeling en er wordt behoorlijk wat gebouwd. Optioneel is een sunset cruise over de Mekongrivier. Bewonder onder het genot van een hapje en een drankje de prachtige kleuren over de skyline van de stad.  Accommodatie : Villa Samnang (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Stadstour op een Vespa

Dag 14: Stadstour op een Vespa

We laten u de stad zien op een hele speciale manier. Een chauffeur neemt u achterop een Vespa mee door het drukke verkeer naar de minder bekende plekjes van de stad. Smaakt dit naar meer? Dan hebben we 's middags een tuk tuk voor u klaar staan die u naar verschillende bezienswaardigheden kan brengen, zoals Tuol Sleng of de Killing Fields. Veel plezier met het ontdekken van de stad! Accommodatie : Villa Samnang (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

Vertrek vanaf Phnom Penh

Dag 15: Vertrek vanaf Phnom Penh

We hebben u de afgelopen twee weken kennis laten maken met de absolute highlights van Cambodja, maar ook met de minder bezochte gebieden. U heeft ongetwijfeld prachtige herinneringen gemaakt en kunt hiervan nagenieten tijdens uw terugvlucht. Als u net zo verzot bent geworden op dit bijzondere en gastrvrije land als wij zien we u graag nog een keer terug!
Plaats:
Phnom Penh
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.329 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cambodja volgens uw wensen