Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

AzorenFamilievakantie op de Azoren

 • Klassiekers
Tijdens deze leuke familievakantie ervaart u met het hele gezin de diversiteit van de Azoren-archipel. U bezoekt de eilanden Terceira, Faial en São Miguel. Elk eiland is anders en heeft zijn eigen charme en kenmerken - neem de tijd om alles op uw eigen tempo te verkennen. Dankzij uw huurauto kunt u zelfstandig reizen en bent u flexibel, maar we geven u een heleboel tips om uw dag zo goed mogelijk ...

Tijdens deze leuke familievakantie ervaart u met het hele gezin de diversiteit van de Azoren-archipel. U bezoekt de eilanden Terceira, Faial en São Miguel. Elk eiland is anders en heeft zijn eigen charme en kenmerken - neem de tijd om alles op uw eigen tempo te verkennen. Dankzij uw huurauto kunt u zelfstandig reizen en bent u flexibel, maar we geven u een heleboel tips om uw dag zo goed mogelijk in te delen. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Eiland
  Eiland
 • Natuur
  Natuur
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Ontspanning
  Ontspanning

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst op Terceira

Na aankomst op de luchthaven van Terceira haalt u uw huurauto op. Rijd naar uw eerste accommodatie, een fijn 4-sterrenhotel met zwembad, gelegen aan het strand Praia da Vitória. Voel de stress van u afglijden en neem samen met de kinderen een duik in het zwembad of in de zee. Maak daarna een wandeling door het pittoreske dorpje met zijn kleine steegjes en kleurrijke huizen.

Plaats:
Terceira
Accommodatie
Atlantida Mar (Terceira)

Dag 2 tot 4: Drie dagen op prachtig Terceria

U heeft drie dagen om met de huurauto Terceira te ontdekken. Maak een tour langs de stranden van het eiland of ga het binnenland in, er zijn genoeg verborgen hoekjes en betoverende dorpjes te ontdekken. Rijd bijvoorbeeld door het groene landschap naar het bergmeer Lagoa do Negro en neem een kijkje in de grot. Of bezoek een van de natuurlijke zweezwembaden, de Piscinas Naturais. Een bezoek aan de Algar do Carvão, een vulkanische grot midden op het eiland, moet u zeker plannen. U kunt ook een bezoek brengen aan de renaissancestad Angra do Heroísmo, waarvan de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Plaats:
Terceira
Accommodatie
Atlantida Mar (Terceira)

Dag 5: Vlucht naar het eiland Faial

Rijd naar de luchthaven en lever uw huurauto in voordat u naar het prachtige eiland Faial vliegt. De vlucht duurt slechts 40 minuten. Daar aangekomen ontvangt u op het vliegveld een nieuwe huurauto en rijdt u naar uw accommodatie aan de noordwestkust in Ribeira Funda, een prachtig vakantiehuis. Ga er gelijk op uit en rijd met de kinderen naar het strand of blijf een dagje thuis en geniet van de comfortabele accommodatie.

Plaats:
Terceira, Faial
Accommodatie
Casas d’Arramada (Faial)

Dag 6 tot 7: Hoogtepunten van Faial

In de dagen die u op Faial doorbrengt kunt u op uw eigen tempo de hoogtepunten van het eiland zien. Bezoek Capelinhos waar in 1957/1958 een vulkaanuitbarsting was. Het vreemde maanlandschap en de oude vuurtoren herinneren aan die gebeurtenis. Ook een bezoek waard is de grote Caldeira, een indrukwekkende krater midden op het eiland, zo'n 1.000 meter boven zeeniveau. Met een diameter van ongeveer 1,4 km en bijna verticaal hellende wanden is dit een van de meest indrukwekkende kraters op de Azoren! Ontdek ook de zeilstad Horta met het walvismuseum. Geniet van een paar heerlijke vakantiedagen op Faial.

Plaats:
Faial
Accommodatie
Casas d’Arramada (Faial)

Dag 8: Vlucht naar São Miguel

U vliegt verder naar het eiland São Miguel. Bij aankomst haalt uw volgende huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie, een appartementencomplex met tuin aan de noordkust van het eiland. Het is slechts een paar minuten naar het strand en de omgeving vol fruitbomen is perfect voor een heerlijke wandeling. De appartementen zijn zelfstandig, maar het ontbijt kan ter plaatse worden gereserveerd.

Plaats:
Faial, São Miguel
Accommodatie
Quinta de Santana (São Miguel)

Dag 9 tot 14: São Miguel op zijn best

U hebt vijf hele dagen om te genieten van São Miguel. Stap in de auto en verken het mooie eiland. We raden aan om in elk geval drie dagtochten te maken, een naar het westen, naar het oosten en naar het centrum van het eiland. En bezoek ook een van de mooie kleine zandstranden en natuurlijke baaien, zeker in de zomer is dit de ideale plek om tot rust te komen. Het hoogtepunt in het westen zijn de legendarische kratermeren bij Sete Cidades. Bezoek Ponta Delgado, de hoofdstad van het eiland. Het is mogelijk om hier een heuse walvistour te boeken, want eigenlijk is een vakantie op de Azoren niet compleet zonder een ontmoeting met deze gigantische zeezoogdieren. Voor deze excursie stapt u in Ponta Delgada op een comfortabele catamaran en het is geschikt voor kleine kinderen.

Plaats:
São Miguel
Accommodatie
Quinta de Santana (São Miguel)

Dag 15: Terugvlucht

En dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van de Azorgen. Na een reis die u zo actief of ontspannend hebt kunnen indelen als u zelf prettig vindt keert u nu met een hoop nieuwe herinneringen huiswaarts. Een goede vlucht toegewenst en hopelijk snel tot ziens!

Plaats:
São Miguel

TerceiraFaialSão Miguel

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Van november tot mei € 3.480
Van juni tot september € 4.820
Oktober € 3.480

Totaalprijs voor een gezin met 2 volwassenen en 1 kind tot 14 jaar. Verdere informatie op aanvraag.

Inbegrepen in de prijs

 • 4 overnachtingen inclusief ontbijt op Terceira (junior triple suite met uitzicht op zee)
 • 3 overnachtingen inclusief ontbijtmand op Faial (vakantiehuis met twee slaapkamers)
 • 7 overnachtingen zonder ontbijt op São Miguel (appartement met twee slaapkamers)
 • 14 dagen autohuur in categorie C - gezinsauto (4 dagen op Terceira, 3 op Faial en 7 op São Miguel). U haalt de auto op bij aankomst en brengt hem weer terug voor u verder vliegt. Inclusief onbeperkte kilometers, tweede bestuurder en gedeeltelijke omniumverzekering met eigen risico.
 • Binnenlandse vluchten Terceira-Faial en Faial-São Miguel
 • Gedetailleerde reisbeschrijving en 24-uurs noodnummer (in het Engels) ter plaatse

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Brandstof voor de huurauto
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen op de Azoren (3)

Andere voorbeeldreizen