Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Familievakantie op de Azoren

AzorenFamilievakantie op de Azoren

Hoogtepunten
Tijdens deze leuke familievakantie ervaart u met het hele gezin de diversiteit van de Azoren-archipel. U bezoekt de eilanden Terceira, Faial en São Miguel. Elk eiland is anders en heeft zijn eigen charme en kenmerken - neem de tijd om alles op uw eigen tempo te verkennen. Dankzij uw huurauto kunt u zelfstandig reizen en bent u flexibel, maar we geven u een heleboel tips om uw dag zo goed mogelijk in te delen. 
Reisideeën aangeraden door
Tanja Lokale*r Azoren Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.482
Reisprogramma
Aankomst op Terceira

Dag 1: Aankomst op Terceira

Na aankomst op de luchthaven van Terceira haalt u uw huurauto op. Rijd naar uw eerste accommodatie, een fijn 4-sterrenhotel met zwembad, gelegen aan het strand Praia da Vitória. Voel de stress van u afglijden en neem samen met de kinderen een duik in het zwembad of in de zee. Maak daarna een wandeling door het pittoreske dorpje met zijn kleine steegjes en kleurrijke huizen. Accommodatie : Atlantida Mar (Terceira)

Drie dagen op prachtig Terceria

Dag 2 tot 4: Drie dagen op prachtig Terceria

U heeft drie dagen om met de huurauto Terceira te ontdekken. Maak een tour langs de stranden van het eiland of ga het binnenland in, er zijn genoeg verborgen hoekjes en betoverende dorpjes te ontdekken. Rijd bijvoorbeeld door het groene landschap naar het bergmeer Lagoa do Negro en neem een kijkje in de grot. Of bezoek een van de natuurlijke zweezwembaden, de Piscinas Naturais. Een bezoek aan de Algar do Carvão, een vulkanische grot midden op het eiland, moet u zeker plannen. U kunt ook een bezoek brengen aan de renaissancestad Angra do Heroísmo, waarvan de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Accommodatie : Atlantida Mar (Terceira)
Plaats:
São Miguel

Vlucht naar het eiland Faial

Dag 5: Vlucht naar het eiland Faial

Rijd naar de luchthaven en lever uw huurauto in voordat u naar het prachtige eiland Faial vliegt. De vlucht duurt slechts 40 minuten. Daar aangekomen ontvangt u op het vliegveld een nieuwe huurauto en rijdt u naar uw accommodatie aan de noordwestkust in Ribeira Funda, een prachtig vakantiehuis. Ga er gelijk op uit en rijd met de kinderen naar het strand of blijf een dagje thuis en geniet van de comfortabele accommodatie. Accommodatie : Casas d’Arramada (Faial)

Hoogtepunten van Faial

Dag 6 tot 7: Hoogtepunten van Faial

In de dagen die u op Faial doorbrengt kunt u op uw eigen tempo de hoogtepunten van het eiland zien. Bezoek Capelinhos waar in 1957/1958 een vulkaanuitbarsting was. Het vreemde maanlandschap en de oude vuurtoren herinneren aan die gebeurtenis. Ook een bezoek waard is de grote Caldeira, een indrukwekkende krater midden op het eiland, zo'n 1.000 meter boven zeeniveau. Met een diameter van ongeveer 1,4 km en bijna verticaal hellende wanden is dit een van de meest indrukwekkende kraters op de Azoren! Ontdek ook de zeilstad Horta met het walvismuseum. Geniet van een paar heerlijke vakantiedagen op Faial. Accommodatie : Casas d’Arramada (Faial)

Vlucht naar São Miguel

Dag 8: Vlucht naar São Miguel

U vliegt verder naar het eiland São Miguel. Bij aankomst haalt uw volgende huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie, een appartementencomplex met tuin aan de noordkust van het eiland. Het is slechts een paar minuten naar het strand en de omgeving vol fruitbomen is perfect voor een heerlijke wandeling. De appartementen zijn zelfstandig, maar het ontbijt kan ter plaatse worden gereserveerd. Accommodatie : Quinta de Santana (São Miguel)

São Miguel op zijn best

Dag 9 tot 14: São Miguel op zijn best

U hebt vijf hele dagen om te genieten van São Miguel. Stap in de auto en verken het mooie eiland. We raden aan om in elk geval drie dagtochten te maken, een naar het westen, naar het oosten en naar het centrum van het eiland. En bezoek ook een van de mooie kleine zandstranden en natuurlijke baaien, zeker in de zomer is dit de ideale plek om tot rust te komen. Het hoogtepunt in het westen zijn de legendarische kratermeren bij Sete Cidades. Bezoek Ponta Delgado, de hoofdstad van het eiland. Het is mogelijk om hier een heuse walvistour te boeken, want eigenlijk is een vakantie op de Azoren niet compleet zonder een ontmoeting met deze gigantische zeezoogdieren. Voor deze excursie stapt u in Ponta Delgada op een comfortabele catamaran en het is geschikt voor kleine kinderen. Accommodatie : Quinta de Santana (São Miguel)
Plaats:
São Miguel

Terugvlucht

Dag 15: Terugvlucht

En dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van de Azorgen. Na een reis die u zo actief of ontspannend hebt kunnen indelen als u zelf prettig vindt keert u nu met een hoop nieuwe herinneringen huiswaarts. Een goede vlucht toegewenst en hopelijk snel tot ziens!
Plaats:
São Miguel
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.482 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Azoren volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten