Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Self drive op de vulkanische eilanden

AzorenSelf drive op de vulkanische eilanden

Hoogtepunten
Deze exclusieve self drive neemt u mee naar vier eilanden van de Azoren: São Miguel, Faial, São Jorge en Pico. Bewonder de vulkanische landschappen, wandel door pittoreske dorpjes en geniet van de ongerepte natuur van de Azoren-archipel. Elk eiland heeft zijn eigen charme en bijzondere hoogtepunten. En omdat u een huurauto heeft kunt u op uw eigen tempo reizen. Maak uw vakantie zo actief of ontspannen als u zelf wilt. 
De rondreis in één oogopslag
  • VulkanenVulkanen
  • PlattelandPlatteland
  • Yoga, meditatie en ontspanningYoga, meditatie en ontspanning
  • Kust aan zeeKust aan zee
Reisideeën aangeraden door
Tanja Lokale*r Azoren Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.271
Reisprogramma
Aankomst op São Miguel

Dag 1: Aankomst op São Miguel

Welkom op de Azoren! Bij aankomst op de luchthaven haalt u meteen de huurauto op en rijdt u naar uw eerste accommodatie. We kunnen iets voor u boeken in het hart van de gezellige hoofdstad Ponta Delgada of in het wat rustigere dorpje Furnas. Maak een eerste wandeling door de charmante omgeving van de hoofdstad en door de kronkelende straatjes. Of ontdek Furnas met zijn meer dan 20 warmwaterbronnen en het Terra Nostra Park, de grootste botanische tuin op de Azoren met een natuurlijk thermaal zwembad.
Plaats:
São Miguel

Rondrijden over het eiland

Dag 2: Rondrijden over het eiland

Stap in uw huurauto om São Miguel in al zijn schoonheid te ontdekken. Het hoogtepunt in het westen zijn de legendarische kratermeren bij Sete Cidades. Vanaf een hoogte van 550 meter heeft u een prachtig uitzicht op de meren Lagoa Azul en Lagoa Verde. Andere mogelijke uitstapjes zijn de rand van de krater of een ananasplantage. En het is mogelijk om in de hoofdstad Ponta Delgado te blijven, er is hier ontzettend veel te doen. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Carlos Machado Museum, een klooster met het grootste houten altaar van Portugal.
Plaats:
Horta

De warmwaterbronnen van Furnas

Dag 3: De warmwaterbronnen van Furnas

Geniet van de charme van het traditionele kuuroord Furnas met meer dan 20 warmwaterbronnen. Proef hier de "Cozido" -stoofpot, die met behulp van geothermische energie in de hete gaten in de grond wordt gekookt. Wandel door het Terra Nostra Park, dat door velen wordt beschouwd als de mooiste botanische tuin van Europa. Hier vindt u een natuurlijk thermaal zwembad met een constante temperatuur van 38 graden, dat uitnodigt tot zwemmen.

Ontdek de ongerepte natuur

Dag 4: Ontdek de ongerepte natuur

Het "Vuurmeer" Lagoa do Fogo ligt op een hoogte van ongeveer 600 m, in een krater in het onbewoonde binnenland van het eiland. Vanaf het uitkijkpunt kunt u het indrukwekkende meer en de kleuren van de natuur bewonderen. Een smal voetpad leidt vanaf het uitkijkpunt in ongeveer 30 minuten naar het water, een plek met prachtige natuur, vele vogels en een ongekende biodiversiteit. We raden u aan om op de terugweg een omweg te maken naar de theefabriek "CháGorreana" om meer te leren over de 125 jaar oude geschiedenis en om een wandeling te maken tussen te theeplanten.
Plaats:
Furnas

Vlucht naar wandeleiland São Jorge

Dag 5: Vlucht naar wandeleiland São Jorge

Rijd terug naar het vliegveld, waar u de huurauto weer inlevert en aan boord gaat van uw vlucht naar São Jorge. Bij aankomst haalt u een nieuwe huurauto op en rijdt u naar de pittoreske haven van Velas voor de overnachting.
Plaats:
São Miguel

Wandelen door de natuur en de dorpjes

Dag 6: Wandelen door de natuur en de dorpjes

U heeft beschikking tot een huurauto, maar São Jorge is ook een prachtige plek om mooie wandelingen te maken. Rijd bijvoorbeeld naar de noordkust van het eiland, naar Fajã dos Cubres, een schattig dorpje met een voormalige lagune. Van daaruit wandelt u ongeveer 4 km langs de kust naar een verlaten dorp met spectaculaire uitzichten. Het eindpunt is de beroemde Fajã de Caldeira de Santo Cristo, een eenzame landtong waar auto's niet kunnen komen.
Plaats:
Pico Island

Het oosten en westen van het eiland

Dag 7: Het oosten en westen van het eiland

In het oosten van het eiland staat een prachtige vuurtoren en kunt u heerlijk in de zee zwemmen. Het uitzicht op het kleine eilandje voor de kust en het naburige eiland Terceira is fantastisch. Het westen van São Jorge is ook de moeite waard. Daar vindt u het bospark van Rosais, een recreatiegebied met verschillende boom- en plantensoorten. Ook zijn er uitzichtpunten, de zogenaamde "Miradouros", de perfecte plek om mooie vakantiefoto's te maken.
Plaats:
Velas Municipality,São Jorge

De veerboot naar buureiland Pico

Dag 8: De veerboot naar buureiland Pico

Nadat u de huurauto in Velas heeft ingeleverd, neemt u de veerboot naar het eiland Pico. Haal uw huurauto op bij de veerhaven en rijd naar uw accommodatie. Als u nog energie over heeft na de reis kunt u uw ontdekkingstocht voortzetten en naar de hooglanden van het eiland rijden. Neem de tijd op het plateau, geniet van het bijzondere landschap en maak op de terugweg een omweg via Lagoa Capitão, "het Meer van de Kapitein".
Plaats:
Lajes

De shatten van het zwarte eiland

Dag 9: De shatten van het zwarte eiland

Geniet van een verblijf op het op een na grootste eiland van de archipel, dat vanwege het zwarte lavagesteente ook wel "Ilha Negra" (het zwarte eiland) wordt genoemd. De natuur is hier gewoonweg prachtig, maar er zijn ook leuke musea voor de cultuurliefhebbers. Ga bijvoorbeeld naar het walvismuseum in Lajes of naar het wijnmuseum in Madalena. In het pittoreske kustplaatsje Lajido aan de noordkust kunt een oude wijnpers en een distillerie bezoeken. Als u hier rondwandelt wordt het al snel duidelijk waarom UNESCO dit gebied als werelderfgoed heeft aangemerkt; Elementen uit de 18e eeuw getuigen van de bloeitijd van de wijnbouw op Pico.
Plaats:
Lajes

De reuzen van Pico

Dag 10: De reuzen van Pico

Een vakantie op de Azoren is niet compleet zonder een walvistocht. Bekijk de gigantische zeezoogdieren tijdens een tour van een halve dag vanuit Lajes. Tot 1983 was er walvisvangst op de Azoren, voornamelijk door Amerikaanse walvisvaarders. De grote zeezoogdieren nemen hier graag een pauze vanwege de overvloed aan vis. De meest voorkomende is de potvis, die tot 20 meter lang is en het hele jaar door in de wateren rond de Azoren leeft. En met wat geluk kunnen we ook dolfijnen spotten. 
Plaats:
São Miguel

Grotten en bergtoppen

Dag 11: Grotten en bergtoppen

Ten zuiden van Madalena ligt de grot "Gruta das Torres", de langste lavabuis van Portugal. Ga op onderzoek uit tijdens een rondleiding door het vulkanische verleden van de archipel. Let op: De tours zijn vaak volgeboekt, in het hoogseizoen is het belangrijk vooraf te reserveren! En dan is het tijd voor iets sportiefs, we beklimmen in zo 3,5 uur de Pico, een van de hoogste bergen in het land. Na een klim van 1100 meter wordt u beloond met een schitterend uitzicht! De klim kan vermoeiend zijn, maar dit is ongetwijfeld een hoogtepunt van elke vakantie op de Azoren. U kunt op eigen gelegenheid de berg beklimmen of via ons een arrangement boeken - vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Plaats:
Velas Municipality,São Jorge

Met de veerboot naar buureiland Faial

Dag 12: Met de veerboot naar buureiland Faial

Rijd naar de veerhaven in Madalena, waar u de huurauto inlevert en de veerboot naar het naburige eiland Faial neemt. U stapt in uw nieuwe huurauto en maakt de korte rit naar uw accommodatie in Horta. Maak alvast een wandeling door het leuke stadje met zijn gezellig sfeer, waarvan het hart de jachthaven is. Dit is een ontmoetingsplaats voor zeilers van over de hele wereld. Uniek zijn de vele kleurrijke schilderijen van zeelieden op de havenmuren, net als de sfeer in "Peter Café Sport", waarschijnlijk de bekendste bar van de Atlantische Oceaan.
Plaats:
Velas Municipality,São Jorge

De vulkanen van Faial

Dag 13: De vulkanen van Faial

Ontdek de hoogtepunten van Faial op uw eigen tempo en met het gemak van uw eigen huurauto. Rijd bijvoorbeeld naar Capelinhos, waar in 1957/58 een vulkaan uitbarstte en bezoek het plaatselijke vulkaanmuseum. Een wandeling door het bijzondere maanlandschap is zeker de moeite waard. Een andere tip is een bezoek aan de grote Caldeira, een indrukwekkende krater midden op het eiland, zo'n 1.000 meter boven zeeniveau. Met een diameter van ongeveer 1,4 km en bijna verticaal hellende wanden is de krater een van de meest indrukwekkende op de Azoren! 
Plaats:
São Miguel,Ponta Delgada

Terug naar São Miguel

Dag 14: Terug naar São Miguel

Rijd terug naar het vliegveld, geef de huurauto af en vlieg terug naar São Miguel. Daar neemt u een van de taxi's die voor het luchthavengebouw staan ​​te wachten voor een rit naar uw accommodatie in Ponta Delgada. Geniet van uw laatste vakantie-avond en een laatste Azoreaans diner. 
Plaats:
Ponta dos Capelinhos,Caldeira

Hopelijk snel tot ziens!

Dag 15: Hopelijk snel tot ziens!

Het is tijd om afscheid te nemen van de Azoren. Neem een taxi naar de luchthaven (die kunt u bij de receptie van het hotel reserveren) voor uw vlucht naar huis. We hopen dat u heeft genoten van uw self drive in de  Azoren en wensen u een prettige vlucht naar huis. 
Plaats:
São Miguel
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.271 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Azoren volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten