Cultuur en recreatie in Naxos en Athene

GriekenlandCultuur en recreatie in Naxos en Athene

Buitengewoon
Wilt u het echte Griekenland ontdekken? Dan is deze vakantie ideaal voor u. U begint uw verkenningstocht in de historische hoofdstad, Athene. Daarna reist u naar het idyllische eiland Naxos, waar de authentieke bergdorpjes in een spectaculaire natuurlijke achtergrond uitkijken over de adembenemende turkooisblauwe zee. U zult geïnspireerd raken door de pittoreske vissersdorpjes en u kunt heerlijk tot rust komen op de paradijselijke stranden. Geniet van elk moment tijdens deze ontspannen reis. U krijgt de ruimte om naar eigen inzicht een gevarieerd programma samen te stellen en dat in uw eigen tempo te beleven.
Reisideeën aangeraden door
Zeta Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.260
Reisprogramma
Het kroonjuweel van Griekenland

Dag 1: Het kroonjuweel van Griekenland

Na aankomst op het vliegveld wordt u naar uw appartement in het centrum gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om Athene te ontdekken, een van de oudste en meest levendige steden ter wereld. Leer meer over de geschiedenis van de stad, zie de moderne cultuur in de vele musea en galeries die Athene rijk is en sluit de dag af met een heerlijk diner in een restaurant. Afstand/rijtijd: 40 km - 30 minuten Accommodatie: The Foundry Luxury Suites (Athene)
Plaats:
Athene

Een mix van cultuur en strand

Dag 2: Een mix van cultuur en strand

U wordt naar de haven gebracht en neemt de speedboot naar het eiland Naxos. Daar haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel. De rest van de dag kunt u heerlijk ontspannen, neem bijvoorbeeld alvast een kijkje op een van de stranden in de omgeving. En maak 's avonds een wandeling door de stad Naxos, bezoek het middeleeuwse Venetiaanse kasteel en geniet van de levendige sfeer in de kleine straatjes.  Accommodatie: The Cyano Suites (Naxos)
Plaats:
Naxos

Dagje strand op Naxos

Dag 3: Dagje strand op Naxos

Vandaag staat volledig in het teken van het verbazingwekkend heldere turquoise water van de Naxische zee. Bezoek de nabijgelegen stranden van Agios Prokopios en Plaka of maak een uitstapje naar de andere kant van het eiland naar het afgelegen strand van Alyko. Voel het fijne zand onder uw voeten, geniet van het kristalheldere water en laat uw gedachten de vrije loop. Afstand/rijtijd: 45 km - 1 uur Accommodatie: The Cyano Suites (Naxos)
Plaats:
Naxos

De smaken van Naxos (optioneel)

Dag 4: De smaken van Naxos (optioneel)

Een lokale gids laat u kennismaken met de smaken van Naxos tijdens een culinaire privé dagtour. Hij neemt u mee naar het stadscentrum en naar de minder bekende, maar authentieke dorpjes op het eiland. U bezoekt een lokale kaasfabriek en proeft traditionele lokale gerechten en delicatessen, van de beroemde Naxische aardappelen tot de heerlijke Naxos-citroen. Dit eiland staat niet voor niks bekend als gastronomisch paradijs! Accommodatie: The Cyano Suites (Naxos)
Plaats:
Naxos

Ontdek Mykonos en Delos (optioneel)

Dag 5: Ontdek Mykonos en Delos (optioneel)

Een cruise neemt u vandaag mee naar het kleine eiland Delos, hier bezoekt u een bijzondere historische stad die UNESCO-werelderfgoed is. Daarna brengt de boot u naar het eiland Mykonos. Wandel door de straten van de kleine havenstad en laat u betoveren door de flair van het zogenaamde 'Klein Venetië'. En tijdens deze wandeling komt u veel leuke souvenirwinkeltjes tegen! Accommodatie: The Cyano Suites (Naxos)
Plaats:
Mykonos,Delos

Pittoreske bergdorpjes

Dag 6: Pittoreske bergdorpjes

Kies ervoor om een dagje te ontspannen op het strand of ga erop uit om de minder bekende bergdorpjes te verkennen. Deze authentieke plaatsen in het midden van het eiland zijn echt de moeite waard! Bezoek Apiranthos, Halki, Filoti en Potamia, dorpen die hun historische karakter hebben weten te behouden en die prachtig gelegen zijn in de groene natuur. Als afsluiter is het mogelijk een rit te paard te maken (optioneel) en te galopperen over de prachtige stranden van het eiland. Afstnad/rijtijd: 113 km - 3 uur Accommodatie: The Cyano Suites (Naxos)
Plaats:
Naxos

Zeilen naar de Kleine Cycladen

Dag 7: Zeilen naar de Kleine Cycladen

Ga aan boord van een luxe catamaran of zeilboot en ontdek het zuiden van Naxos en de kleinere eilanden van de Cycladen. Dit is een unieke kans om de idyllische afgelegen stranden en baaien te bezoeken en daar te zwemmen en te snorkelen in het heldere water. Tijdens de tour kunt u genieten van een heerlijke lunch, die aan boord wordt bereid met lokale producten. Accommodatie: The Cyano Suites (Naxos)
Plaats:
Naxos

Athene: laatste dag

Dag 8: Athene: laatste dag

Een heerlijke week op Naxos loopt ten einde. Vandaag keert u per speedboot terug naar de haven van Piraeus. Op uw laatste dag heeft u de tijd om door Athene te slenteren, nog wat souvenirs te kopen en te genieten van een laatste avond en nacht in de gezellige hoofdstad van Griekenland. Accommodatie: The Foundry Luxury Suites (Athene)
Plaats:
Athene

Vaarwel Griekenland!

Dag 9: Vaarwel Griekenland!

Uw ontdekkingsreis door Athene en Naxos loopt vandaag ten einde. Wij brengen u naar het vliegveld en u begint aan uw reis naar huis. U heeft ongetwijfeld genoten van deze bijzondere vakantie. Hopelijk zien we u snel weer!
Plaats:
Athene
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.260 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen