Ontdekking van de onbekende Cycladen

GriekenlandOntdekking van de onbekende Cycladen

Avontuur
Bezoek de onbekende eilanden van de Cycladen op deze authentieke route! Een ideale reis voor koppels of gezinnen. U ontdekt de stranden, kleine dorpjes en imposante kerken van Andros en Tinos die een perfecte weerspiegeling zijn van de diversiteit die de Cycladen haar reizigers biedt.
Reisideeën aangeraden door
Hannelore Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 940
Reisprogramma
Aankomst in Athene

Dag 1: Aankomst in Athene

Aankomst op de luchthaven van Athene, waar je wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar je ideaal gelegen hotel wordt gebracht, dicht bij de imposante "Akropolis". Athene, bewoond sinds de neolithische tijd, wordt beschouwd als de historische hoofdstad van Europa en als een van de meest iconische steden ter wereld. Vandaag de dag biedt de stad bezoekers een unieke ervaring. Een reis door 6000 jaar geschiedenis, inclusief de kans om beroemde monumenten en meesterwerken uit de oude en middeleeuwse kunst en het architectonische erfgoed van de 19e en 20e eeuw te bezichtigen. Tussen de graffiti op de muren en de glimlach die heerst in de cafés. Een nieuwe, energieke, vrije, onverwachte en charmante stad. Een stad die nooit slaapt. Vol smaken, verlangens en geneugten. Overnachting in Athene.
Plaats:
Athene

Athene ontdekken

Dag 2: Athene ontdekken

Ontbijt in uw hotel. Onze suggestie voor de dag: een excursie van een halve dag naar de Akropolis en het nieuwe museum. Volgens de mythologische legende vochten Poseidon, de god van de zee, en Athena, de godin van de wijsheid, om de bescherming van de eerste bewoners van het gebied. Athene zal u betoveren met de harmonie van zijn site en de schoonheid van zijn monumenten, en u onderdompelen in de bronnen van de westerse beschaving. Overnachting in Athene.
Plaats:
Athene

Athene - Andros

Dag 3: Athene - Andros

Ontbijt in het hotel U zult nauwelijks geloven dat u vanuit de haven van Rafina (even ten oosten van Athene) in 2 uur op de Cycladen bent. Andros is echter niet zoals de andere eilanden van de archipel. Aankomst in de haven van Andros en transfer naar je hotel. Onze suggesties voor de dag: een wandeling in Chora De hoofdplaats van Andros, Chora, ligt op een smal schiereiland aan de oostkust en is in de loop der tijd beïnvloed door de rijkdom van de scheepvaart. Dit is te zien aan de kapiteinshuizen, het scheepvaartmuseum en het museum voor hedendaagse kunst (een privécollectie van meer dan 300 werken van Griekse en internationale kunstenaars). Kijk uit naar de stenen brug die de stad verbindt met een eilandje waar de resten van een Venetiaans fort staan. Voor de kust ziet u ook de vuurtoren van Tourlitis. Stranden in de buurt Het is tijd om van de zee te genieten. Even ten noorden van Chora ligt Nimporio beschermd tegen de zomerwinden (Meltemia) die vaak over Andros waaien. Een rots (die de lokale bevolking "Tourlos" noemt) verdeelt het in twee delen: een van zand, de andere van kiezels. Een andere mogelijkheid is een wandeling van ongeveer 10 minuten naar het gouden zand en het helderblauwe water van Piso Gialia. Daarvoor moet u vanaf de weg zo'n 120 treden beklimmen. Overnachting in Andros.
Plaats:
Andros

Andros

Dag 4: Andros

Onze suggesties voor de dag: Pithara watervallen Geniet van de natuur door de wandelpaden te volgen die naar de dorpen leiden. Een wandeling van tien minuten van het dorp Apikia naar de Pithara watervallen geeft u een idee van de vegetatie op het eiland. Het is echter de moeite waard om een halve dag te wandelen naar het strand van Gialia. Bezoek, voordat u Apikia verlaat, de Sariza bron, een fontein midden in het dorp. Ga vervolgens naar de watervallen, voordat u terugkeert naar de kust. Achla Strand Ga naar een van de mooiste stranden van het eiland. De onverharde weg naar Achla vanuit het dorp Vourkoti is op sommige plaatsen ruw: u kunt een 4x4 huren, maar de beste manier om er te komen is per boot, die vertrekt vanuit Chora. U ontdekt een strand van fijne witte kiezels en gebroken schelpen, met helder water. Op de achtergrond staan platanen en een rivier. Achla is een van de rustigste stranden als de wind waait. Vlak bij staat het pittoreske kerkje van Agios Nikolaos. Het dorp Menites Ga verder naar het kleine dorpje Menites, gebouwd tussen walnoten en platanen en omgeven door bronnen en beekjes. Waar kunt u uw dag beter afsluiten dan in een café of taverna op het charmante dorpsplein. Overnachting in Andros.
Plaats:
Andros

Andros

Dag 5: Andros

Ontbijt in uw hotel. Onze suggesties voor de dag: geniet van het fantastische water van het strand van Fellos, een zandstrand dat gemakkelijk toegankelijk is. Het heeft weinig faciliteiten, maar de bomen op het strand zorgen voor schaduw. Chrissi Ammos strand Voor een meer georganiseerd en levendig strand gaat u naar Chrissi Ammos. Gelegen tussen de haven van Gavrio en Batsi is dit een van de populairste stranden van het eiland vanwege het fantastische water, de strandbar en de watersporten, en de ligging in een meer beschutte baai. Het heeft alle faciliteiten die u nodig zou kunnen hebben, maar het meest populaire kenmerk is wat de naam suggereert: het 'gouden zand'. Het kustdorp Batsi is de plaats waar veel van het nachtleven van Andros zich concentreert. Talrijke cafés, goede tavernes, winkels en bars zijn te vinden in deze kleine haven met een volledig uitgerust zandstrand. Overnachting in Andros.
Plaats:
Andros

Andros - Tinos

Dag 6: Andros - Tinos

Ontbijt in uw hotel. Transfer van uw hotel naar de haven Overtocht over zee van Andros naar Tinos (1 uur 30 minuten overtocht) Tinos is een bedevaartsoord van groot religieus belang voor het land. Het eiland is beroemd om zijn marmerwerkplaatsen, zijn vele kleine traditionele dorpjes en zijn gastronomie. Als u in de ochtend de veerboot neemt, heeft u de rest van de dag om het eiland te verkennen, te beginnen met de iconische kerk in de hoofdplaats (een bedevaartsoord) en eindigend met het strand. Onze suggesties voor de dag: Chora en de kerk van Panagia Evangelistria De Panagia van Tinos, een kerk gewijd aan de Maagd Maria, domineert de hoofdplaats (Chora). Pelgrims benaderen haar vaak op hun knieën, op een rode loper die zich uitstrekt tot aan de haven. Vreemd genoeg is hier ook de Galerie voor Schone Kunsten van Tinos gevestigd. U vindt er geplaveide straatjes, binnenplaatsen en fonteinen, huizen met mooie tuinen en natuurlijk cafés en verschillende restaurants. Niet te missen: de stranden van Kolymbithra en het dorp Volax, beroemd om zijn vreemd gevormde rotsen en mandenkunst. Overnachting in Tinos.
Plaats:
Tinos

Tinos

Dag 7: Tinos

Ontbijt in uw hotel. Onze suggesties voor de dag: het dorp Ysternia is een dorp met een dubbele persoonlijkheid, zowel aan de kust als in de bergen. Op de heuvel voelt u zich alsof u op een terras staat met uitzicht op de Egeïsche Zee. U zult marmeren handwerk ontdekken, vooral op het Glyni-plein, in de oude gemeenteschool en in de kerk van Agia Paraskevi. Stop hier voor uw lunch voordat u naar de kust gaat om te zwemmen. Ontdek de kunst van het marmer terwijl u door de straten van Pyrgos loopt: het is aanwezig in de ramen en deuren, evenals in de ingewikkelde ontwerpen van de huizen. Bezoek het Marmeren Museum en het Museum van Tiniote Kunstenaars, het voormalige huismuseum van Giannoulis Chalepas, de legendarische marmerkunstenaar. Ga niet weg zonder de galaktoboureko (room- en filodeeg) of de sinaasappeltaart op het dorpsplein te proeven. De baai van Panormos Eindig uw dag aan de stranden van de noordwestkust, Rochari, Agia Thalassa en Kavalourko. Overnachting in Tinos.
Plaats:
Tinos

Tinos - Mykonos

Dag 8: Tinos - Mykonos

Ontbijt in uw hotel. Transfer naar de haven en overtocht naar Mykonos, 30 minuten varen. Transfer naar de luchthaven en vertrek.
Plaats:
Tinos,Mikonos
Praktische informatie
Budget vanaf€ 940 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen