Astypalea : het eerste "duurzame eiland" in de Middellandse Zee

GriekenlandAstypalea : het eerste "duurzame eiland" in de Middellandse Zee

Avontuur
Zuiverheid, rust, gastvrijheid, dromerige stranden en verborgen schatten: het eiland Astipalea (of Astipàlea in modern Grieks) is de ideale plek voor een reis buiten de gebaande paden. Dit kleine eiland in de Dodekanesos is een laboratorium voor groene transitie en decarbonisatie in Europa. Met elektrische voertuigen, zonne- en windenergie laat Astypalea zijn afhankelijkheid van olie varen. Kom een paar dagen genieten van cultuur, stranden en sportieve activiteiten.
Reisideeën aangeraden door
Hannelore Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.060
Reisprogramma
Aankomst in Athene

Dag 1: Aankomst in Athene

Aankomst op de luchthaven van Athene, waar je wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar je ideaal gelegen hotel wordt gebracht, dicht bij de imposante "Akropolis". Athene, bewoond sinds de neolithische tijd, wordt beschouwd als de historische hoofdstad van Europa en als een van de meest iconische steden ter wereld. Vandaag de dag biedt de stad bezoekers een unieke ervaring. Een reis door 6000 jaar geschiedenis, inclusief de kans om beroemde monumenten en meesterwerken van oude en middeleeuwse kunst te zien, en het architectonische erfgoed van de 19e en 20e eeuw. Tussen de graffiti op de muren en de glimlach die overheerst in de cafés. Een nieuwe, energieke, vrije, onverwachte en charmante stad. Een stad die nooit slaapt. Vol smaken, verlangens en geneugten. Overnachting in Athene.
Plaats:
Athene

Vertrek naar het eiland Astypalea

Dag 2: Vertrek naar het eiland Astypalea

Ontbijt in het hotel Transfer naar de haven van Piraeus Overtocht op zee Piraeus-Astipàlea Het staat bekend als "de vlinder van de Egeïsche Zee". Op het puntje van de Egeïsche Zee, tussen de Dodekanesos en de Cycladen, is het een eiland dat rijk is aan beelden en sensaties. Velen blijven voor altijd verknocht aan dit in wit licht gedompelde eiland met zijn kristalheldere water, zonovergoten stranden, historisch erfgoed en gastvrije bevolking. Overnachting in Astypalea
Plaats:
Astypalea Ferry Port

Astropalia: een 'trotse bruid' op de rots

Dag 3: Astropalia: een 'trotse bruid' op de rots

Ontbijt in uw hotel. Het beroemde kasteel, het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee, de molens en de witgekalkte huizen maken er een opmerkelijke traditionele plaats van. La Hora, of "Astropalia" zoals de lokale bevolking het noemt, is de grootste stad van het eiland en biedt een gevarieerde keuze aan restaurants en entertainment... Op de heuvel domineert een bijzondere attractie La Hora, het beroemde stenen kasteel van Astypalea. Gebouwd door de familie Quirini in de 13e eeuw, was het een typisch versterkte constructie van de regio, gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten die zich eeuwenlang in de Egeïsche Zee waagden. Maar naarmate de bevolking van het eiland groeide, breidden de huizen zich buiten het kasteel en op de hellingen uit, zodat ze nu de heuvel en de haven van Pera Yialos bereiken. Overnachting in Astypalea
Plaats:
Astypalea Ferry Port

Transparant water, ontspanning en rust

Dag 4: Transparant water, ontspanning en rust

Ontbijt in uw hotel. Onze suggesties voor uw dag: Zuivere, sublieme en verleidelijke stranden. De stranden van Astypalea hebben niet de kosmopolitische sfeer van Santorini, maar bieden een andere sfeer: transparant water, ontspanning en rust. Het mooiste strand van het eiland is Kaminakia, maar ook de stranden van Vatses, Livadi, Steno en Psili Ammos zijn prachtig. De Maagd in de schaduw van het kasteel. Opgericht in 1762 door Aghios Anthimos, is Panaghia Portaïtissa een van de mooiste kerken in de Egeïsche Zee. Ze is witgekalkt, heeft een indrukwekkende klokkentoren met een zilveren koepel en ligt net onder het kasteel, in Rodia, een poëtische plaats met de naam granaatappelboom, die vroeger in de buurt groeide. De tuin van het eiland. Livadi is een vruchtbare vallei met citrusbomen en wijngaarden. De huizen zijn bedekt met bloemen en liggen langs een beekje dat eindigt bij een van de mooiste en beroemdste stranden van het eiland, met veel cafés en restaurants. Overnachting in Astypalea.
Plaats:
Astypalea Ferry Port

De beroemde baden van Talara en de grotten van Negrou

Dag 5: De beroemde baden van Talara en de grotten van Negrou

Ontbijt in uw hotel. Onze suggesties voor uw dag: De Hellenistische Baden. In Maltezana ontdekt u de beroemde Talara-baden, met hun beroemde blauwe tegels en mozaïeken, kenmerkend voor de Hellenistische periode. Ze worden door deskundigen erkend als uniek in Griekenland en stellen de seizoenen en de symbolen van de dierenriem voor. De stalactieten van Negrou. De grot van Negrou in Vatses heeft indrukwekkende stalactiet- en stalagmietformaties die nauw verbonden zijn met verschillende mythen over piraten en de schatten die ze zouden bevatten. Vanaf het strand kunt u de grot te voet (45 min) of per boot bereiken. Overnachting in Astypalea.
Plaats:
Astypalea Ferry Port

Klimdag

Dag 6: Klimdag

Ontbijt in uw hotel. Onze suggesties voor uw dag: Klimmen in Astipalea. Het eiland heeft een klimlocatie in Ftera, gelegen op slechts 20 minuten van de Hora. De bijzondere topografie van de kalksteen zorgt voor twee aparte gebieden en 20 verschillende uitzonderlijke routes van verschillende moeilijkheidsgraad. Een must voor klimliefhebbers! Overnachting in Astypalea.
Plaats:
Astypalea Ferry Port

Terug naar Athene

Dag 7: Terug naar Athene

Ontbijt in uw hotel. Laatste bezoek aan het eiland en dan volgens het bootschema terug naar Athene. Transfer van de haven van Piraeus naar uw hotel in Athene. Overnachting in Athene.
Plaats:
Astypalea Ferry Port

Athene ontdekken

Dag 8: Athene ontdekken

Ontbijt in uw hotel. Onze suggestie voor de dag: Vertrek met uw plaatselijke gids voor een panoramisch bezoek aan de stad Athene, hoofdstad van Griekenland. Athene zal u betoveren met de harmonie van zijn ligging en de schoonheid van zijn monumenten, en u onderdompelen in de bronnen van de westerse beschaving. U ontdekt het Parlement, bewaakt door de beroemde Evzones, de neoklassieke monumenten (de Universiteit, de Academie, de Bibliotheek), het marmeren stadion waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden, de Tempel van Zeus en de beroemde Adrienpoort, vervolgens bezoekt u de Akropolis. De Akropolis van Athene en zijn monumenten vormen het meest buitengewone architectonische en artistieke ensemble dat het oude Griekenland heeft nagelaten. We bezoeken de Propylaea, de monumentale ingang van de Akropolis ontworpen door Mnesicles, het Parthenon, een meesterwerk van evenwicht en harmonie gebouwd door Ictinos, het Erechtheion en zijn beroemde portiek van de Kariatiden, en het sierlijke tempeltje van Athena Nikè, gebouwd volgens de plannen van Callicrates. Lunch op uw gemak aan de voet van de Akropolis en bezoek daarna het nieuwe Akropolismuseum: het museum, ontworpen door de Zwitserse architect Bernard Tschumi, wordt unaniem beschouwd als een groot succes. Overnachting in Athene.
Plaats:
Athene

Vertrek

Dag 9: Vertrek

Ontbijt in uw hotel en transfer naar de luchthaven van Athene.
Plaats:
Athene
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.060 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen