De magie van de Cycladen

GriekenlandDe magie van de Cycladen

Buitengewoon
Ontdek drie van de mooiste eilanden van de Cycladen. De warme zon, kristalhelder water, paradijselijke stranden, uniek architectonisch erfgoed, fascinerende lokale tradities en bijzondere archeologische schatten zorgen voor een ideale vakantie. Deze reis biedt de perfecte balans tussen ontspannen en ontdekken. Bezoek nobel Syros, pittoresk Tinos en kosmopolitisch Mykonos en ervaar de magie van de natuur en cultuur van de Cycladen. U bezoekt stranden van ongekende schoonheid, leert over de rijke geschiedenis van de eilanden en proeft de culinaire wonderen van de lokale mediterrane keuken.
Reisideeën aangeraden door
Zeta Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.450
Reisprogramma
Aankomst in Athene

Dag 1: Aankomst in Athene

Na aankomst op de luchthaven van Athene halen we u op en brengen we u naar uw hotel in het centrum van de stad. Na het inchecken heeft u vrije tijd om de stad te verkennen en authentieke Griekse gerechten te proeven in een van de restaurants die wij u zullen aanbevelen. Een vertegenwoordiger van ons agentschap zult u bezoeken in uw hotel en u voorzien van brochures en kaarten, evenals alle nodige informatie over uw reis, vervoer en accommodatie op de eilanden.  Als u tijd en zin heeft, kunt u kiezen voor een van de volgende optionele activiteiten: culinaire stadstour door Athene, bezoek en tour in het nieuwe Akropolismuseum en een maaltijd in het restaurant. 
Plaats:
Athene

Het nobele Syros

Dag 2: Het nobele Syros

In de ochtend vertrekt u per boot van de haven van Piraeus naar Syros, de hoofdstad van de Cycladen. Het eiland is niet erg toeristisch, maar is verrassend elegant, het straalt een Cycladische schoonheid uit. Na het inchecken in Ermoupolis Inn kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Bewonder de bijzondere neoklassieke architectuur en de historische wijken, ga zwemmen op het strand van Asteria en probeer lokale gerechten in een van de vele restaurants in de stad. ​ Overnachting in een boetiekhotel in Ermoupolis. 

Ontdekkingen op het eiland Syros

Dag 3: Ontdekkingen op het eiland Syros

De dag staat in het teken van kleur en foto's van Syros. U neemt deel aan een georganiseerde stadstour, van het historische centrum van Ermoupolis tot de middeleeuwse nederzetting Ano Syros, tot de mooiste kustdorpen van het eiland, waar u stopt om te zwemmen en te eten. In de middag heeft u de mogelijkheid om een lokale wijnboer te bezoeken om de lokale wijnen van Syros te proeven. Overnachting in een boetiekhotel in Ermoupolis. 

Ontdek het eiland Tinos

Dag 4: Ontdek het eiland Tinos

Neem 's ochtends de boot van Syros naar Tinos, een charmant, maar toch onbekend eiland in de Cycladen. Dit is het grootste religieuze centrum van het land, bekend om de bedevaart naar de kerk van de Heilige Moeder. Maar Tinos heeft naast religie vele andere verborgen schatten. Het eiland is prachtig en heeft een rijke cultuur en traditie. Vanmiddag heeft u vrije tijd om de hoofdstad van het eiland (Hora tis Tinou) te ontdekken. Bezoek de mooie kerk die gewijd is aan de Heilige Maria, of ga naar een van de stadsmusea. U heeft ook de mogelijkheid om lokale producten te proeven in een taverna, een aanrader zijn de heerlijke kazen van Tinos. Of duik in zee bij een van de stranden van het eiland. ​Overnachting in een boetiekhotel op Tinos.
Plaats:
Tinos

Verborgen schatten van Tinos

Dag 5: Verborgen schatten van Tinos

We gaan op zoek naar de vele verborgen schatten van Tinos. We nemen u mee naar prachtige traditionele nederzettingen met witgekalkte huizen en pittoreske steegjes en hoge duiventillen. De excursie leidt van de Hora naar het dorp Ysternia in het Panormou gebied, dat ooit een belangrijk centrum was voor de marmerbewerking. In het mooie Pyrgos, een dorp dat net een openluchtmuseum voor architectuur is, bezoekt u het museum van de beroemde Griekse beeldhouwer Giannoulis Halepas en het museum van de marmersculptuur. In het dorp Tarabados is veel te bewonderen: de hoge sierlijke gebouwen, de duiventillen en andere typische bezienswaardigheden van Tinos. Tot slot maakt u kennis met Volax, een dorp gebouwd op granieten rotsen, het mooiste dorp van het eiland. ​Overnachting in een boetiekhotel in Tinos.
Plaats:
Tinos

Kosmopolitisch Mykonos

Dag 6: Kosmopolitisch Mykonos

U stapt 's morgens op de boot naar Mykonos, het beroemde kosmopolitische eiland, een wereldberoemde bestemming die toch zijn rust en charme heeft behouden. Al komen veel toeristen hier voor het bruisende nachtleven, het blijft een bijzonder schilderachtig eiland, met geplaveide straten, sneeuwwitte huizen, kapellen en windmolens, een attractie voor bezoekers die worden aangetrokken door de bezienswaardigheden, archeologische vindplaatsen, pittoreske nederzettingen en de lokale traditie. Vanuit uw hotel in de Hora van Mykonos - dat is de hoofdstad en haven - kunt u een wandeling maken door de steegjes om de sfeer van het eiland te proefen. Het is mogelijk om een stadstour te doen in de steegjes van de Hora om de geheimen en de geschiedenis van het eiland te leren kennen. ​Overnachting in een boetiekhotel in Mykonos.
Plaats:
Mykonos

De eilanden Delos en Rinia

Dag 7: De eilanden Delos en Rinia

Hoewel Delos een van de kleinste eilanden van de Egeïsche Zee is, was het in de oudheid het beroemdste en heiligste eiland, want volgens de legende werden daar Apollo-Helios, de god van het daglicht, en Artemis-Selene, de godin van het nachtlicht, geboren. Het is dus geboorteplaats van het licht en het licht was altijd de grootste rijkdom voor de Grieken. Een boot brengt u naar archeologische site van Delos. In de oude stad ziet u de huizen en herbergen, de agora en de winkels en de tempels van de goden. Het Delos Museum heeft rijke collecties en tentoonstellingen uit alle periodes van de geschiedenis van het eiland. Daarna brengt de boot u naar het naburige eiland Rinia, met zijn kristalheldere water en gouden strand, het eiland is erg geschikt om te wandelen. Na een barbecue op Rinia keert de boot terug naar de Hora van Mykonos. ​ Overnachting in een boetiekhotel in Mykonos.
Plaats:
Delos,Nisí Ríneia

Tour langs de stranden van Mykonos

Dag 8: Tour langs de stranden van Mykonos

Deze dag staat volledig in het teken van de stranden van Mykonos met hun diepblauwe water. Er zijn er meer dan 15: Psarrou, Elia, Ornos, Platys Yalos, Agrari, Ayos Sostis... U kunt het eiland verkennen met verschillende vervoersmiddelen, een lokale bus, huurauto of boot met vertrek uit Hora. ​Overnachting in een boetiekhotel in Mykonos.
Plaats:
Mykonos

Vertrek via Athene

Dag 9: Vertrek via Athene

U reist van Mykonos terug naar Piraeus. Na een reis vol unieke ervaringen is het tijd om terug te keren. Vanuit de haven van Piraeus wordt u naar het vliegveld vervoerd voor uw terugvlucht. 
Plaats:
Athene
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.450 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen