Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Verkenning en ontspanning met uw gezin, van het vasteland tot het eiland Paros

GriekenlandVerkenning en ontspanning met uw gezin, van het vasteland tot het eiland Paros

Hoogtepunten
Ga op gezinsvakantie naar het hart van het land van legendes en erfgoederen. Ontdek op uw eigen tempo de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het Griekse vasteland en maak vervolgens de oversteek van Piraeus naar het meest centrale eiland van de Cycladen, Paros. Laat u tijdens deze reis naar Griekenland ontroeren door de bewijzen uit het verleden, geniet van de diversiteit van de bewaard gebleven landschappen voordat u gaat luieren op de prachtige kiezelstranden...
Reisideeën aangeraden door
Hannelore Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.390
Reisprogramma
Aankomst in Athene

Dag 1: Aankomst in Athene

Deze ontdekkingstocht voor het hele gezin begint op de luchthaven van Athene, het hart van het oude Griekenland. Je wordt opgewacht door je chauffeur die je naar je ideaal gelegen hotel in het hart van de stad brengt! Onze suggestie: Laat je koffers vallen en verken de stad, waarvan wordt aangenomen dat deze is gebouwd onder toezicht van Theseus, de veroveraar van de Minotaurus. Vanuit je centraal gelegen accommodatie ben je in slechts 15 minuten lopen bij de Akropolis!
Plaats:
Athene

Het erfgoed van Athene

Dag 2: Het erfgoed van Athene

Ontdek het prachtige Athene tijdens een groepsrondleiding met een officiële Engelssprekende gids. Bewonder de Akropolis (en het nieuwe museum), het stadion van de eerste Olympische Spelen, de Universiteit en andere hoogtepunten. De Akropolis wordt vaak beschouwd als de mooiste van alle antieke locaties, naast het Parthenon en het Erechteion. Bent u het daarmee eens? Daarna krijgt u een vrije middag aangeboden. Of u kiest voor een rondleiding van een hele dag.
Plaats:
Athene

Verwondering bij Meteora

Dag 3: Verwondering bij Meteora

Deze derde dag belooft net zo gedenkwaardig te worden wanneer u met uw huurauto naar het indrukwekkende Meteora rijdt. Daar bewondert u de mysterieuze zwarte rotsformaties waarop de Byzantijnse kloosters zich vastklampen, hoog boven de Thessalische vlakte. Wist u dat zes van deze kloosters nog steeds bewoond worden door religieuze ordes? Als ze open zijn voor het publiek, blijven Varlam en de Grote Meteora het meest indrukwekkend. Terugkeer naar uw charmante hotel in Kalambaka.
Plaats:
Meteora

Van Meteora naar Delphi

Dag 4: Van Meteora naar Delphi

In de ochtend bent u vrij om de kloosters van Meteora te bezoeken. De pieken zouden gigantische zoutafzettingen zijn van een oude zee. In werkelijkheid zijn het zandstenen zuilen, gevormd door erosie, met op de top 24 Byzantijnse kloosters. Laat u meeslepen door uw gedachten en bewonder de prachtige fresco's binnenin de kloosters, terwijl u geniet van het adembenemende panorama ertussenin. Vervolgens bereikt u de stad Delphi, gelegen aan de voet van de berg Parnassus, waar u de nacht doorbrengt dicht bij de archeologische locatie.
Plaats:
Meteora,Delphi

De berg Parnassus, een indrukwekkend heiligdom

Dag 5: De berg Parnassus, een indrukwekkend heiligdom

In de ochtend bezoekt u op eigen gelegenheid Delphi en zijn museum (optionele Engelstalige privégids beschikbaar). Deze unieke locatie bestaat uit een reeks monumenten, de ene nog spectaculairder dan de andere, te beginnen met de beroemde berg Parnassus. Terrassen, tempels en schatten volgen elkaar op en bieden een opvallende getuigenis van het spirituele leven op deze magische plek. Dit grote Panhelleense heiligdom, gelegen in een adembenemende natuurlijke omgeving, is uitstekend bewaard gebleven. Na het bezoek gaat u via Itea, Nafpaktos en de Rion - Antirion-brug naar Olympia, waar u de nacht doorbrengt.
Plaats:
Olympia

Ervaar de oudheid in Olympia

Dag 6: Ervaar de oudheid in Olympia

Op deze zesde dag van uw gezinsreis naar Griekenland bezoekt u 's ochtends op eigen gelegenheid (of met een Engelstalige privégids, optioneel) naar Olympia. Deze stad, gelegen in een groene vlakte, was meer dan 1000 jaar lang een van de belangrijkste culturele centra van de Helleense wereld. Alle Griekse steden werden uitgenodigd voor de spelen, die om de vier jaar in de zomer plaatsvonden. Aan deze festivals, waaraan deelnemers uit de hele wereld deelnamen, namen ook dichters, beeldhouwers en muzikanten deel. Het evenement was ook het onderwerp van een heilige wapenstilstand tussen alle steden! Na het bezoek gaan we naar de badplaats Tolón, waar we bij het strand stoppen.
Plaats:
Tolo

Ontspanning in de regio Argolid

Dag 7: Ontspanning in de regio Argolid

Vandaag geniet u van een dagje ontspanning op een van de prachtige kiezelstranden van de regio Nafplio. Of verkiest u een kajakactiviteit met uw kinderen (optioneel)? Geniet van de charme van de citadellen van Nafplio, de monumenten in Venetiaanse stijl en de smalle straatjes van de oude stad... U kunt ook een bezoek brengen aan Tirynthe (op 4 kilometer afstand), een archaïsche locatie op een heuvel, of Mycene (op 45 minuten afstand).
Plaats:
Citadel of Mycen

Epidaurus en de oversteek van Piraeus naar Paros

Dag 8: Epidaurus en de oversteek van Piraeus naar Paros

In de ochtend vertrekt u naar Piraeus. Onderweg stoppen we bij Epidaurus wat, net als Olympia en Delphi, zowel een stad als een groot religieus centrum was, gewijd aan de goden van de geneeskunde (een Engelssprekende gids kan u tijdens de rondleiding vergezellen, optioneel). Bezoek het belangrijkste element: het theater. Ontworpen in de 4e eeuw voor Christus om 6.000 mensen te herbergen, werd het in de 2e eeuw voor Christus uitgebreid tot 14.000 mensen. Breng de huurauto terug naar de haven voordat u in Piraeus aan boord gaat van de veerboot naar Paros. Verblijf een paar nachten in Parikia
Plaats:
Paros

Vrije dag in Paros

Dag 9: Vrije dag in Paros

Deze nieuwe vrije dag is een gelegenheid voor iedereen om de lokale legendes te ontdekken, maar ook om te genieten van de natuurlijke omgeving. Het eiland is het ideale kader voor rust, net als uw hotel aan zee. Tussen de verhalen en het zwemmen op de stranden van Parikia door, geniet u van de Griekse manier van ontspannen en haalt u herinneringen op aan de onvergetelijke beelden van de vorige dagen.
Plaats:
Paros

Cruise naar het zuiden van Paros en Antiparos

Dag 10: Cruise naar het zuiden van Paros en Antiparos

U kunt het eiland niet verlaten zonder de verlaten stranden en de kleine eilandjes ten zuiden van Paros en Antiparos te ontdekken. Dit is precies het programma van uw caique (rustieke boot) cruise van de dag. U bezoekt het eilandje Pantalanossia en het strand van Faneromeni. Tussen de twee stranden door wordt op de boot een picknicklunch geserveerd. Rond 17:00 uur keert u terug naar de haven en gaat u terug naar uw hotel.
Plaats:
Paros

Een dag vol contrasten tussen Parikia en Naoussa

Dag 11: Een dag vol contrasten tussen Parikia en Naoussa

Dit is weer een vrije dag om Paros te verkennen met de huurauto die tussen 9 en 10 uur bij het hotel wordt afgeleverd. Van de smalle straatjes, kleine winkeltjes en taverna's van Parikia tot de kleurrijke vissersboten die contrasteren met de witte huizen van Naoussa: geniet van de charme van het gebied. Wandel rond en proef alle lokale specialiteiten voordat u terugkeert naar uw hotel en het uitzicht.
Plaats:
Paros

Dorpen van het eiland Paros

Dag 12: Dorpen van het eiland Paros

Bezoek vandaag het pittoreske bergdorpje Lefkes, omgeven door dichte begroeiing. Bekijk de Cycladische en neoklassieke architectuur en geniet van de schaduwrijke straatjes voordat u naar Pisso Livadi gaat, een van de mooiste dorpen van het eiland. Ontspan op het mooie zandstrand of in de cafés. Vlakbij ligt het Logara-strand, dat erg populair is onder de jongeren van Pounta. Geniet van het uitzicht op Naxos vanaf de kerk van Agios voordat u terugkeert naar uw hotel in Parikia.
Plaats:
Paros

Laatste momenten in Paros

Dag 13: Laatste momenten in Paros

Beleef de laatste momenten met uw gezin op het eiland Paros. Of u nu wilt ontspannen, van het strand wilt genieten of wilt winkelen voordat u naar huis terugkeert, dit is een dag met alle mogelijkheden! U kunt ook de 10 minuten durende overtocht vanaf Pounda maken om Antiparos te bezoeken. U brengt een laatste nacht door in uw hotelkamer in Parikia.
Plaats:
Paros

Overtocht naar Piraeus en terug naar Athene

Dag 14: Overtocht naar Piraeus en terug naar Athene

Na uw ontbijt in Paros, geniet u van wat vrije tijd tot uw vertrektijd. Voordat u aan boord gaat van de veerboot naar Piraeus, levert u uw huurauto bij de haven in. Vervolgens bereikt u Athene per privétaxi, en brengt u de laatste nacht van uw reis in Griekenland door in het hart van de Griekse hoofdstad.
Plaats:
Paros

Laatste momenten in Athene

Dag 15: Laatste momenten in Athene

Heeft u nog iets op uw lijstje voor Griekenland staan? Grijp die kans en maak optimaal gebruik van uw vrije tijd op deze laatste dag van uw verblijf, voor vertrek. U wordt dan per privétaxi van uw hotel naar de plaatselijke luchthaven gebracht, vanwaar u naar huis vliegt.
Plaats:
Athene
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.390 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen