Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Van noord naar zuid met het hele gezin

VietnamVan noord naar zuid met het hele gezin

Hoogtepunten
Vietnam is dé ideale bestemming om te bezoeken met kinderen. De vriendelijke mensen, de toegankelijkheid en vooral de diversiteit van activiteiten is ongekend. Deze reis is ontworpen met de perfecte balans en met elementen voor jong en oud. Mooie natuur, leuke activiteiten, lekker eten en eeuwenoude culturen die allemaal hun stempel hebben gedrukt. Van de oude Frans koloniale steden tot de prachtige groene rijstvelden in de heuvels in het noorden en van de drukte van het voormalige Saigon tot de charme en rust van Hoi An. Dit is wat wij jullie willen laten zien tijdens deze familiereis Vietnam. Vietnam is verrassend, Vietnam is vriendelijk, Vietnam is… Het Land van de Loempia!
Reisideeën aangeraden door
Mels Lokale*r Vietnam Expert*in
Duur van de reis
18 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.269
Reisprogramma
Aankomst in Hanoi

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Jullie worden opgehaald op het vliegveld en naar het hotel gebracht. Het was een flinke vlucht, maar dan ben je ook ergens! De rest van de dag kunnen jullie lekker bijkomen, een plons in het zwembad nemen en acclimatiseren. Indien jullie ‘s avonds nog iets willen ondernemen, is het altijd leuk om een rondje te wandelen rondom het Hoan-Kiem meer en door de kleine straatjes van het oude centrum voor een hapje en een drankje. U kunt ook met een cyclo een rondje door de oude wijk maken. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Stadstour in Hanoi

Dag 2: Stadstour in Hanoi

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt kunnen jullie er weer helemaal tegenaan. Het is tijd om de stad te verkennen! Jullie brengen een bezoek aan het mausoleum waar voormalig partijleider Ho Chi Minh de onafhankelijkheid van Vietnam uitriep en nu opgebaard ligt. Op deze manier kan de lokale bevolking hem nog dagelijks aanbidden. Na een korte stop bij Tempel der Literatuur en een heerlijke lokale lunch gaan jullie naar het Volkenkundemuseum, dat bekend staat als het mooiste museum van het land. De avond is lekker vrij te besteden. Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

De rijstvelden van de Mường Hoa vallei

Dag 3: De rijstvelden van de Mường Hoa vallei

Met een comfortabele bus rijden jullie de bergen in naar Sapa. Vergeleken met Hanoi is het hier heerlijk koel! Een gids zorgt dat jullie een goede lunch krijgen en dan gaan jullie naar Ta Van, dat midden tussen de rijstvelden van de Mường Hoa vallei ligt. Gebruik de middag om door het dorp te wandelen en een praatje te maken met de bewoners. En schuif vanavond aan bij een heerlijk familiediner in de Bamboo-bar.  Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Het dagelijks leven rondom Ta Van

Dag 4: Het dagelijks leven rondom Ta Van

Verken de fraaie rijstvelden en trek de vallei in tijdens een privétocht door de bamboebossen. Jullie krijgen vandaag de kans om het lokale leven te ontdekken! De Hmong gids past de wandeling aan op jullie wensen, ze kent de omgeving op haar duimpje. Jullie ontmoeten vandaag de Giay, Red Zo en zwarte Hmong. Na een gezellige dag is er tijd voor ontspanning in de accommodatie. Praat en lach na met de gids onder het genot van een drankje.  Accommodatie : Luckydaisy's Homestay (Sapa)
Plaats:
Sapa

Vrije ochtend in de bergen

Dag 5: Vrije ochtend in de bergen

Het is mogelijk om de ochtend in de omgeving door te brengen. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling naar een hilltribe dorpje, buiten het toeristisch gebied. De landschappen zijn hier schilderachtig! Of ga naar de top van de berg Fansipan met een leuk treintje en een kabelbaan. Zeg dan gedag tegen de gastfamilie, een privé-voertuig brengt jullie naar Sapa. Struin nog even door het kleurrijke straten of geniet hier van een heerlijke voetmassage voor jullie in de bus naar Hanoi stappen.  Accommodatie : May de Ville (Hanoi)
Plaats:
Hanoi

Cruise door de baai van Hạ Long

Dag 6: Cruise door de baai van Hạ Long

Jullie nemen de bus naar de prachtige baai van Hạ Long voor een tweedaagse cruise. Tijdens de lunch aan boord varen jullie langs de indrukwekkende kalkstenen rotsformaties, het is hier echt prachtig! Bij een lokaal vissersdorpje kunnen jullie met een bamboeboot het lokale leven ontdekken. Of kies ervoor om zelf te gaan kajakken. Geniet dan van de zonsondergang aan boord. Ga nachtvissen of doe mee aan de leuke zang- en dansactiviteiten op het schip.  Accommodatie : Oriental Sails (Ha Long)
Plaats:
Hạ Long Bay

Word wakker in prachtig ​Hạ Long

Dag 7: Word wakker in prachtig ​Hạ Long

Begin de dag met een ontspannende Tai Chi-les op het dek. En nu jullie toch al op zijn, is het heerlijk genieten van de zonsopgang over dit prachtige zeelandschap met een heerlijk ontbijtje. We bezoeken de Thien Conh grot en varen dan rustig terug naar de haven. Na een lunch aan boord en een laatste blik op de mooie omgeving rijden jullie terug naar Hanoi, voor een comfortabele nachttrein naar Dong Hoi. 
Plaats:
Hanoi,Dong Hoi

Een pas ontdekte grot

Dag 8: Een pas ontdekte grot

's Ochtends vroeg staat in Dong Hoi onze lokale gids klaar om jullie op te vangen. Na een lekker ontbijt gaan jullie naar de Thien Duong grot die pas in 2005 is ontdekt door een lokale boer. De grot blijkt ruim 35 kilometer diep te zijn en is daarmee de diepste van het Phong Nha nationaal park! Niet verwonderlijk dus dat de plek direct is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Met een transfer gaan jullie naar het hotel in Phong Nha, waar jullie een vrije middag hebben.  Accommodatie : Muong Thanh Quang Binh (Quang Bình)
Plaats:
Dong Hoi,Phong Nha

Fietstocht door de omgeving

Dag 9: Fietstocht door de omgeving

Stap op de fiets en verken het platteland rondom Dong Hoi! Zo'n drie uur lang fietsen jullie door de velden en langs de Son rivier. Op de fiets kunnen jullie op de meest bijzondere plekken komen. Terug in de boerderij is de rest van de dag ter vrije besteding.  Accommodatie : Muong Thanh Quang Binh (Quang Bình)
Plaats:
Dong Hoi

De route naar historisch Hué

Dag 10: De route naar historisch Hué

Stap in de auto voor de rit van 200 kilometer van Dong Hoi naar Hué. Onderweg worden er een paar stops gemaakt bij de DMZ (Demilitarized Zone), het gebied tussen de voormalige scheiding van Noord- en Zuid-Vietnam. Jullie zien de Hien Luong-brug en Vinh Moc-tunnels en leren meer over de geschiedenis. En er is onderweg tijd voor een lekkere lunch. In de middag komen jullie aan in Hué. Accommodatie : Riverside Boutique Resort & Spa (Hué)
Plaats:
Hué

Stadstour een een avond in het teken van eten

Dag 11: Stadstour een een avond in het teken van eten

Met een drakenboot varen jullie over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagoda met 7 verdiepingen. Dan bezoeken jullie de Paarse Verboden Stad van de voormalige Koninklijke familie Nguyen en het graf van keizer Tu Duc. Die middag worden jullie opgehaald voor een avond die volledig in het teken van eten staat. Met een fietstaxi en wandelend bezoeken jullie de beste plekjes op Hen Island en in de stad voor heerlijke lokale specialiteiten. Accommodatie : Riverside Boutique Resort & Spa (Hué)
Plaats:
Hué

Het charmante stadje Hoi An

Dag 12: Het charmante stadje Hoi An

We vertrekken voor een frisse duik in de Elephant Springs. Over de hoogste pas van het land en langs de mooie kust komen jullie dan aan in Hoi An. 's Middag verkennen jullie de stad tijdens een wandeling. Zie de smalle straatjes met internationale invloeden, de Japanse brug, de lokale vismarkt en vele winkeltjes en kunstgalerijen. Jullie bezoeken een oud huis en leren dan om zelf een mooie Vietnamese lantaarn te maken. Wat een unieke ervaring is dat!  Accommodatie : Ally Beach Boutique (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Vrije dag in Hoi An

Dag 13: Vrije dag in Hoi An

Jullie mogen vandaag helemaal zelf indelen! Kies voor een lekker dagje luieren op het strand en bij het zwembad van het hotel. Of doe één van onze leuke excursies. We kunnen jullie meenemen naar de Ba Na heuvels, waar jullie met een kabelbaan omhoog gaan voor een bezoek aan de meest bijzondere plekken in de heuvels. En het uitzicht is hier fenomenaal. Die middag is het mogelijk het bijbehorende Fantasy Park te bezoeken met zijn enorme game zone. Pret gegarandeerd! Accommodatie : Ally Beach Boutique (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Het platteland rondom Hoi An

Dag 14: Het platteland rondom Hoi An

Onze gids neemt jullie mee op een boottocht door de omgeving van Hoi An. In het aardewerkdorp Than Ha kunnen jullie zien hoe de mensen leven. En jullie mogen zelf proberen iets van aardewerk te maken. In het dorp Kim Bong vertelt de gids een bijzonder verhaal. Jullie kunnen zien hoe op traditionele manier vissersboten, meubels en sculpturen worden gemaakt. En dan maken jullie nog een fietstocht door het mooie landschap!  Accommodatie : Ally Beach Boutique (Hoi An)
Plaats:
Hoi An

Op de Vespa om eten te proeven

Dag 15: Op de Vespa om eten te proeven

Na een ontspannen ochtend vliegen jullie naar Ho Chi Minhstad, het voormalige Saigon. Settel rustig in het hotel, tegen het begin van de avond halen we jullie op voor een street food tour op een Vespa. We rijden door de gezellige straten en stoppen op bijzondere plekken om typische lokale gerechten te proberen. Een onvergetelijke avond, nu kunnen jullie met recht zeggen dat jullie écht in Ho Chi Minh City geweest zijn! Accommodatie : Hotel Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Ho Chi Minhstad

De tunnels uit de Vietnamoorlog

Dag 16: De tunnels uit de Vietnamoorlog

Hoe kwam het toch dat de zwaarbewapende Amerikanen tijdens de oorlog niet konden winnen van de Viet Cong? Dat gaan jullie vandaag ontdekken in Củ Chi. Aansluitend lunchen we bij het ‘Big Pig’ restaurant en bezoeken we het oorlogsmuseum. In dit museum kun je aangrijpende beelden zien van de zinloze oorlog.  Na deze indrukwekkende en informatieve dag keren jullie terug voor een vrije avond in Ho Chi Minhstad. Accommodatie : Hotel Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Củ Chi,Ho Chi Minhstad

Ben Tre tour

Dag 17: Ben Tre tour

Jullie worden opgehaald voor een mooie boottocht in de Ben Tre provincie. Neem een kijkje bij een bakstenenfabriek, een werkplaats voor kokosnoten en een mattenweverij. Jullie wandelen door een rustig dorpjes om het echte dorpsleven in de Mekong Delta mee te maken. En proef ook het heerlijke tropische fruit dat hier verkocht wordt! Kies voor een ritje in een gemotoriseerde riksja. Na een lunch aan de rivier gaan we terug naar het hotel. Accommodatie : Sunland (Ho Chi Minhstad)
Plaats:
Bến Tre

Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Dag 18: Vertrek vanaf Ho Chi Minhstad

Dit is de laatste dag van deze rondreis door Vietnam. Jullie kunnen nog even van Vietnam genieten totdat de transfer naar het vliegveld vertrekt. We hopen dat jullie een fantastische vakantie hebben gehad! Goede reis en hopelijk tot ziens!
Plaats:
Ho Chi Minhstad
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.269 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Vietnam volgens uw wensen