Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Rondreis 3 weken in Vietnam

Rondreis 3 weken in Vietnam

Uw op maat gemaakte rondreis in Vietnam 3 weken
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in Vietnam 3 weken

gecombineerd
  • Klassiekers
Zuidoost Azië compleet - rondreis Vietnam, Cambodja en Thailand
circa 19 dagen vanaf € 1.850
  • Klassiekers
Van noord naar zuid met het hele gezin
circa 18 dagen vanaf € 1.740
  • Klassiekers
Meer dan alleen hoogtepunten
circa 19 dagen vanaf € 2.280

Onze lokale reisagenten in Vietnam

Waarom reizen in Vietnam?

Wanneer iemand praat over Vietnam, zult u wellicht automatisch denken aan loempia's, punthoeden en spullen van bamboe. Maar komt het overeen met de huidige realiteit van Vietnam? Vietnam kan niet worden samengevat door bovengenoemde kenmerken. De inwoners van Vietnam zijn ver gekomen na een heftige 21ste eeuw. Het land is nu op de toekomst gericht: Vietnam verandert en evolueert. De kinderen van de "bootvluchtelingen" keren terug naar Ho Chi Minh... Wanneer iemand praat over Vietnam, zult u wellicht automatisch denken aan loempia's, punthoeden en spullen van bamboe. Maar komt het overeen met de huidige realiteit van Vietnam? Vietnam kan niet worden samengevat door bovengenoemde kenmerken. De inwoners van Vietnam zijn ver gekomen na een heftige 21ste eeuw. Het land is nu op de toekomst gericht: Vietnam verandert en evolueert. De kinderen van de "bootvluchtelingen" keren terug naar Ho Chi Minh om hun dromen te vervullen en zoeken naar succes. In Hanoi vindt u nu prachtige kunstgalerieën. Vietnam bestaat uit bergen, en wordt gekenmerkt door twee grote rivieren, de rode rivier in het noorden, en de Mekong in het zuiden. Verder vindt u groene rijstvelden, mooie kust en prachtige stranden. Nog een andere reden om Vietnam te bezoeken is de gastronomie! Vietnamese keuken is één van de meest gerenommeerde ter wereld, licht en verfijnd. Populaire gerechten zijn loempia's, Pho, Cha ca, Oc nhoi en andere heerlijke maaltijden ... Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Vietnam?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Vietnam

4.6/5
10 beoordelingen van reizigers

Op rondreis in Vietnam voor drie weken

Vietnam is een land dat veel traditie en cultuur kent. De ongerepte natuur gaat goed samen met de unieke tempels en tijdens een reis naar Vietnam kunt u genieten van alle schoonheden die dit land uw biedt. Van de moderniteit van de grotere steden, tot de oude tempels en vissersdorpjes. Ook zijn er veel paradijselijke stranden, waardoor uw rondreis door Vietnam van 3 weken geen saai moment kent. Verken de indrukwekkende natuur van Vietnam, en neem ook zeker een kijkje in de onderwaterwereld!

Wat is er te zien en te doen tijdens een reis van drie weken in Vietnam?

Noord en zuid

Vietnam is een groot en ietwat uitgerekt land, waardoor er grote verschillen bestaan tussen noord en zuid. Het onontdekte noorden deelt de grens met China en Laos. Hier vindt u indrukwekkende bergachtige landschappen, bijvoorbeeld in de Ninh Binh provincie. Hier kunt u kennismaken met het platteland van Vietnam, wat er heel anders uitziet dan het platteland in Nederland. Met een fiets of scooter kunt u de buurt verkennen en zelf op zoek gaan naar de meest mooie plekjes. U vindt hier tevens het Cuc Phuong National Park waar u prachtige boottochten kunt maken. In het zuiden zijn ook unieke en vooral een groot aantal heerlijke en paradijselijke stranden te vinden. Hier proeft u heerlijke specialiteiten die u in het noorden niet kunt vinden! Heerlijk ontspannen, maar ook leuk als u van wandelen houdt.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel verschillende dingen te doen en te zien in Vietnam. Tijdens een rondreis van 3 weken voor Vietnam hoeft u daarom geen dag verveeld te zijn. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de 1000 jaar oude stad van Hanoi, een stad die u wandelend of met de fiets kunt ontdekken! Ook de Ha Longbaai zijn absoluut een bezoek waard. De bijzondere rotsen die her en der uit het water steken maken voor een indrukwekkend en uniek uitzicht. Hier kunt u tevens heerlijk genieten en luieren op de mooie stranden. De groene bergen van Sapa, in het noordwesten van het land, mogen ook zeker niet missen in deze lijst. Met de rijstvelden en indrukwekkende landschappen kunt u hier mooie wandelingen maken. Er zijn veel verschillende en indrukwekkende tempels, musea en natuurparken in de omgeving te ontdekken. Kom in contact met onze lokale reisagent en ontdek de mogelijkheden van een reis van 3 weken in Vietnam.

Activiteiten

Er zijn veel activiteiten te beleven in het eerder genoemde Ha Longbaai. U kunt hier kajakken, maar ook snorkelen en andere watersporten kunnen hier worden uitgevoerd. Ook zijn er veel andere eilanden in de buurt die het bezoeken waard zijn tijdens een boottocht. Als u liever cultuur gaat snuiven, kunt u terecht op plekken zoals  de Hanoi Literature Temple, Ho Chi Minh Mausoleum en de beroemde Heavenly Lady Pagoda. Ook zijn er veel mooie en indrukwekkende nationale parken om te ontdekken. Hier kunt u nogmaals kennis maken met de bijzondere en diverse landschappen en ook dierlijke inwoners van Vietnam. Ook de tempels van My Son, dichtbij de stad Hoi An zijn een aanrader om te bezoeken. De overblijfselen van deze oude beschaving verkeren in goede staat en zijn heel bijzonder om te bezoeken.

Beste reistijd in Vietnam voor een reis van 3 weken

Het weer in Vietnam is over het algemeen vrij warm. In de winters is het er rond de 20 graden, waar het in de zomers tussen de 30 en 35 graden is. De beste reistijd voor Vietnam ligt dan ook in de wintermaanden, omdat er dan ook de minste regen valt. De temperaturen zijn dan niet het hoogst, zodat er ook nog leuke activiteiten kunnen worden ondernomen. Er kunnen natuurlijk ook gemakkelijk reizen in de zomer worden gemaakt, maar neem dan wel een paraplu mee voor een spontane bui!

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis