Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Actieve tocht in het noorden van Oman

OmanActieve tocht in het noorden van Oman

Avontuur
Tijdens deze privé-rondreis verkent u actief de hoogtepunten van de regio Muscat. Verken de Grand Canyon van Arabië zowel op de bodem als langs de kliffen, dompel u onder in de geschiedenis van Oman, ervaar de woestijn en ontdek groene oases te voet en tijdens een duik in natuurlijke waterpoelen. We kijken ernaar uit u binnenkort te verwelkomen!
Reisideeën aangeraden door
Jasmin Lokale*r Oman Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 4.960
Reisprogramma
Aankomst in Muscat

Dag 1: Aankomst in Muscat

Kennismaking met de chauffeur en transfer naar uw hotel voor check-in (vanaf 15:00u) en rust. Overnachting in Hotel Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, Standaard tweepersoonskamer incl. ontbijt. (Maaltijden: Ontbijt)
Plaats:
Muscat International Airport

Stadstour van een hele dag in Muscat, met lunch en wandeling door Mutrah

Dag 2: Stadstour van een hele dag in Muscat, met lunch en wandeling door Mutrah

Om 09:00 u wacht de Engelssprekende chauffeur u op in de lobby van het hotel voor de stadstour van een hele dag. Het begint met een bezoek aan de majestueuze Sultan Qaboos Grand Mosque, een religieus symbool van Muscat en een prachtige unieke islamitische architectuur (Dames moeten hun hoofd bedekken met een sjaal en kleding met lange mouwen dragen. Mannen moeten een lange broek en T-shirt met mouwen dragen. De moskee is gesloten op vrijdag). We stoppen voor een foto bij het Royal Opera House voordat we verder gaan naar de Mutrah Souq, waar u wierook, goud, zilver en andere souvenirs kunt kopen. Na de lunch in een lokaal restaurant, genieten we van de rit langs de prachtige Corniche naar het oude Muscat voor een fotostop bij Al Alam Palace en een bezoek aan Bait Zubair. Het museum heeft een uitgebreide collectie van oude wapens, waaronder khanjar, huishoudelijke apparatuur en kostuums. We eindigen de tocht met een wandeling in het hart van het oude deel van Muscat via een steil pad dat omhoog en over de bergen rond de Corniche kronkelt. Een kleine 100 treden brengen ons naar het eerste uitkijkpunt van het Groene Park en de Gouden Bergen met uitzicht op de oceaan. Het pad loopt verder door de Wadi en werd gebruikt om twee delen van de oude stad te verbinden voordat de Corniche Road werd aangelegd. In slechts 10 minuten zijn we weg van de drukte, volledig ondergedompeld in de natuur. De wandeling duurt 2 uur en leidt ons rechtstreeks naar het begin van Muttrah Souq, waar kleine lokale winkeltjes gevestigd zijn. We maken een wandeling langs de Corniche terug naar de auto en keren terug naar het hotel voor een ontspannen diner. Overnachting in Hotel Ramada Encore by Wyndham Al-Ghubra 4*, Standaard tweepersoonskamer incl. ontbijt. (Maaltijden: Ontbijt + Lunch)
Plaats:
Old Muscat,Royal Opera House,Muţraḩ

Ervaar de geschiedenis en de natuur van Oman

Dag 3: Ervaar de geschiedenis en de natuur van Oman

Ontbijt en uitchecken om 8.30 uur. Uw Engelssprekende chauffeur haalt u op voor de rondreis. De tour begint in de richting van Barka voor een bezoek aan de vismarkt, gevolgd door het Bait Al Ghasham museum dat in zijn 200-jarige geschiedenis onderdak bood aan koningshuizen. Stop in Nakhl bij de warmwaterbronnen en geniet van een voetbad. Ga verder naar Wādī Banī ‘Awf waar het off-road avontuur en het prachtige uitzicht op u wachten. Na het oversteken van de majestueuze bergen, checkt u in de middag in. Overnachting in The View, Premier kamer incl. diner & ontbijt. (220 km-4:40 uur / Maaltijden: Ontbijt + Diner)
Plaats:
Al Bāţinah,Wādī Banī ‘Awf

Wandeling door een bergdorp

Dag 4: Wandeling door een bergdorp

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Al Ḩamrā’ voor een bezoek aan Bait Al Safah, waar u een traditioneel Omaans huis kunt bezoeken. Ga verder naar Wādī Misfāt al ‘Abrīyin, een traditioneel bergdorp gelegen op 1.000 meter hoogte. Ontdek de culturele traditie van het dorp tijdens deze wandeling; het neemt u mee terug in de tijd. Verken de landbouw, irrigatie en het waterdistributiesysteem in het dorp waarbij u ook in contact komt met de lokale bevolking die het niet erg vindt om u een interessant inzicht te geven in hun traditionele dagelijkse werkzaamheden. Terugkeer naar uw hotel voor vrije tijd. Overnachting in The View, Premier kamer incl. diner & ontbijt. (50 km-1 uur / Maaltijden: Ontbijt + Diner)
Plaats:
Al Ḩamrā’,Wādī Misfāt al ‘Abrīyin

Wandeling op de bodem van de Grand Canyon van Oman

Dag 5: Wandeling op de bodem van de Grand Canyon van Oman

Na het ontbijt en het uitchecken rijdt u naar Wādī an Nakhur en verkent u al wandelend de bodem van Oman's "Grand Canyon". U volgt de Wadi die is versmald door de majestueuze bergen van Jebel Shams. U komt langs een boerderij, een dorp en vijvers (afhankelijk van het weer en het seizoen). Vervolg de tocht naar de hoogste piek Jebel Shams die het uitzicht op "The Grand Canyon" van Arabië van bovenaf biedt. Overnachting in Jebel Shams Resort, sunset chalet incl. diner & ontbijt. (50 km-1:30 uur / Maaltijden: Ontbijt + Diner)
Plaats:
Wādī an Nakhur,Jebel Shams

Wandeling langs de kliffen van de Grand Canyon van Arabië

Dag 6: Wandeling langs de kliffen van de Grand Canyon van Arabië

Na het ontbijt en het uitchecken rijdt u naar het startpunt van de beroemde "balcony walk": met panoramisch uitzicht op Oman's "Grand Canyon" is de balcony walk een lichte uitdaging met adembenemende uitzichten. Daarom moet men goed tegen hoogtes kunnen. De wandeling heeft een lichte afdaling (hoogte ongeveer 200m) en volgt de oude route naar het verlaten dorp, waarboven een bron ligt. U wandelt dezelfde route terug, iets moeilijker, en geniet van het spectaculaire uitzicht vanuit andere hoeken. (ca. 8 km / 3 uur) Verder naar Bahlā’ voor een fotostop van een panoramisch uitzicht en door naar het beroemde kasteel van Jabreen, gebouwd tussen 16e en 17e eeuw door Imam Balʿarab ibn Sultan. Rit naar Nizwa voor check-in. Overnachting in hotel Intercity Nizwa, standaard kamer incl. ontbijt. (180 km-3 uur / Maaltijden: Ontbijt)
Plaats:
Jabal Shams,Nizwá,Bahlā’

Bezoek de lokale markt in Nizwá

Dag 7: Bezoek de lokale markt in Nizwá

Bezoek de beroemde veemarkt in Nizwá op vrijdagochtend vroeg en/of de lokale Souq die bekend staat om zijn handgesneden "khanjars" (dolken), dadelsouk, aardewerk, sierlijke zilveren juweliers en nog veel meer. Rijd naar Birkat Al Mawz voor een bezoek aan de UNESCO falaj Al Katmain en geniet van een rit door de palmplantages. Ga verder naar Al Jabal al Akhḑar op 2000 meter boven zeeniveau dat bekend staat als het groene juweel van de Al Hajar bergketens. Verken het dorp Wadi Bani Habib voordat u naar het hotel gaat om in te checken. Overnachting in Sama hotel Jabal Akhdar, Deluxe kamer incl. diner & ontbijt. (80 km-1:45 uur / Maaltijden: Ontbijt + Diner)
Plaats:
Nizwá,Birkat al Mawz,Al Jabal al Akhḑar

Wandeling op de groene berg

Dag 8: Wandeling op de groene berg

Geniet van Al Jabal al Akhḑar tijdens een wandeling door 3 dorpen en verken Saiq (het dorp van de oude huizen), het landschap van Al Ain en het Dianna Point uitzicht. Vrije tijd in het hotel. Overnachting in Sama hotel Jebel Akhdar, Deluxe kamer incl. diner & ontbijt. (Maaltijden: Ontbijt + Diner)
Plaats:
Saiq,Al Jabal al Akhḑar

Van de bergen naar de woestijn

Dag 9: Van de bergen naar de woestijn

Na het ontbijt en het uitchecken, daalt u de bergen af en vervolgt u de tour met een rit van ongeveer 2 uur naar Al Mudayrib dorp, wat een traditioneel Omaans dorp is waar u palmbomen, het Falaj watersysteem en mooie oude deuren kunt zien. Ga verder naar de woestijn Wahiba Sands, gelegen in de Al Sharqiya regio. Ervaar zandduinen die tot 200 meter hoog zijn en waar een verscheidenheid aan flora en fauna te vinden is. Geniet van een spannende rit voor dune bashing voor zonsondergang op de top van de duinen. Overnachting in Thousand Nights Camp, Standaard Sheikh tent incl. diner & ontbijt. (245 km-3:45 uur / Maaltijden: Ontbijt + Diner)
Plaats:
Ramlat Āl Wahībah

Bezoek aan een oase en overnachting op het meest oostelijke puntje

Dag 10: Bezoek aan een oase en overnachting op het meest oostelijke puntje

Na het ontbijt en het uitchecken verlaat u de woestijn en rijdt u naar Wādī Banī Khālid, een beroemde oase met heldere diepblauwe waterpoelen. Ervaar deze oase met een korte wandeling of door te zwemmen. (Draag bedekte kleding voor zowel vrouwen als mannen over uw zwemkleding). Ga verder naar Sur en bezoek de beroemde Dhow Factory, waar ze nog steeds traditionele Arabische schepen bouwen. U eindigt de dag in Ras Al Hadd, dat een van de schildpaddenbroedplaatsen is waar u na het diner schildpadden kunt kijken (entree ter plaatse te betalen, Opmerking: afhankelijk van het seizoen en de natuur is het niet gegarandeerd dat u schildpadden ziet). Overnachting in Turtle Beach Resort, Hamoor kamer incl. diner & ontbijt. (250 km-4:10 uur / Maaltijden: Ontbijt + Diner)
Plaats:
Ras al Hadd,Wādī Banī Khālid,Ramlat Āl Wahībah

Langs de kust terug naar Muscat

Dag 11: Langs de kust terug naar Muscat

Na het ontbijt en het uitchecken, rijden we langs de kustlijn naar Wādī ash Shābb, wat "kloof tussen kliffen" betekent. We gaan met een kleine boot de wadi in en wandelen naar de koele waterpoelen voor een verfrissende duik (ongeveer 45 min enkele reis). Op de terugweg naar Muscat bezoeken we een enorme sinkhole bekend als de Bimmah Sinkhole, spectaculaire kalksteen krater met blauwgroen water op de bodem. Check-in in de middag in het hotel voor wat tijd om te ontspannen. Overnachting in Crowne Plaza, kamer met zeezicht incl. ontbijt. (250 km-3 uur / Maaltijden: Ontbijt)
Plaats:
Sur,Wādī ash Shāb

Een vrije dag

Dag 12: Een vrije dag

Geniet van een vrije dag en profiteer van de hotelfaciliteiten, u hebt hier de beste zonsondergangen! Overnachting in Crowne Plaza, kamer met zeezicht incl. ontbijt. (Maaltijden: Ontbijt)
Plaats:
Al Qurm

Vertrek

Dag 13: Vertrek

Geniet van de hotelfaciliteiten tot het uitchecken (middag). De chauffeur haalt u op voor de privétransfer naar de luchthaven voor uw vertrek. (Maaltijden: Ontbijt) Einde van de diensten.
Plaats:
Muscat International Airport
Praktische informatie
Budget vanaf€ 4.960 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Oman volgens uw wensen