Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Stedentrip in IJsland

Stedentrip in IJsland

Uw op maat gemaakte stedentrip in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze stedentrip reisideeën in IJsland

Dankzij uw unieke criteria, hebben wij geen voorbeeldreis in ons aanbod die aan uw criteria voldoet. Neem contact op met één van onze lokale reisagenten om samen uw ideale, op maat gemaakte reis te ontwerpen!

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste steden in IJsland

In het land van vuur en ijs, waar een groot deel van de bevolking gelooft in sprookjes, zijn een paar prachtige steden te vinden. Maar, met een kleine 339.000 inwoners en een oppervlakte 103.000 vierkante kilometer, zijn er veel plekken van IJsland zo goed als verlaten. Met een reis naar IJsland zijn er veel schatten te vinden in die verlaten maar prachtige oppervlaktes, maar minstens even grote schatten zijn te vinden in de steden. Een stedentrip zorgt ervoor dat u de schoonheid en cultuur van IJsland van dichtbij kunt meemaken.

Welke steden moet ik in IJsland bezoeken?

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland en tevens de stad waar uw stedentrip waarschijnlijk gaat beginnen. Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Bomvol met geschiedenis, cultuur en allerlei activiteiten om het land te leren kennen. Er zijn tevens veel musea, die leuk zijn voor jong en oud. Zo is bijvoorbeeld het “Whales of Iceland” museum een leuke manier om alles te weten te komen over de immense dieren. Daarnaast kunt u ook met wat geluk de walvissen spotten aan de kust! Als u liever rustig aan doet, is er buiten Reykjavik de Blue Lagoon, een natuurlijk verwarmde waterbron die bekend staat om zijn kalmerende en blauwe water. U kunt tevens in Reykjavik kennis maken met de lokale keuken als u dat wilt.

Akureyri

De stad die ook wel de hoofdstad van Noord-IJsland wordt genoemd ligt midden in het Eyjafjörður fjord. Door dit bergachtige gebied, wordt Akureyri ook wel gezien als een goede plaats om een dag of een paar dagen op ski's door te brengen. Maar niet alleen dat, want in Akureyri zijn veel leuke dingen te doen. Zo kunt u een kijkje nemen bij Laxdalshús, het oudste huis in Akureyri, een bezoek brengen aan de Akureyrarkirkja kerk, of wandelen door de botanische tuinen. Misschien wilt u wel het plekje bezoeken waar het 365 dagen per jaar kerst is, want Akureyri heeft een Christmas house, waar u zich het hele jaar door in kerstsferen waad. Het centrum van het stadje heeft veel culturele bezienswaardigheden en activiteiten te bieden, maar ook de omgeving is het waard om een paar dagen te blijven hangen. Zoals de Godafoss waterval, de warmwaterbronnen Myvatn en bijvoorbeeld het vulkaanlandschap Dimmuborgir, waar u met wat geluk ‘s avonds het Noorderlicht kunt zien.

Hafnarfjörður

Niet alleen kunt u hier vermaak vinden op het jaarlijkse Viking festival, maar de stad die op nummer drie staat van grootste steden in IJsland, heeft veel te bieden voor een stedentrip in IJsland. Het pittoreske centrum staat vol met de typische huisjes in vrolijke kleuren. De stad ligt dichtbij Reykjavik, waardoor het een leuke stop is om echt wat van de lokale cultuur te ondervinden. De stad is oud, er zijn berichten terug te vinden die over de stad praat, die terug dateren tot de 14e eeuw! Er zijn dus genoeg mooie en oude plekjes te vinden. Ook de omgeving heeft veel te bieden, zo zijn er lavavelden te vinden, maar ook natuurlijke warmtebronnen, die geisers en andere indrukwekkende landschappen voortbrengen. Voor een compleet op maat gemaakte stedentrip in IJsland, kunt u het beste een reisaanvraag doen. Zo komt u in contact met onze lokale reisagent, die samen met u uw ideale reis ontwerpt.

Beste reistijd in IJsland voor een stedentrip

Door de zeer noordelijke ligging van IJsland, is het weer vaak wat kouder dan we gewend zijn in Nederland. De beste reistijd voor IJsland valt in de zomermaanden, van juni tot en met augustus. Het weer is dan zacht en u kunt genieten van IJsland in bloei. In deze maanden is de kans om het Noorderlicht te zien echter klein. In de maanden van november tot april kunt u dit natuurwonder aanschouwen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis