Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Stedentrip in IJsland

Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

De mooiste steden in IJsland

In het land van vuur en ijs, waar een groot deel van de bevolking gelooft in sprookjes, zijn een paar prachtige steden te vinden. Maar, met een kleine 339.000 inwoners en een oppervlakte 103.000 vierkante kilometer, zijn er veel plekken van IJsland zo goed als verlaten. Met een reis naar IJsland zijn er veel schatten te vinden in die verlaten maar prachtige oppervlaktes, maar minstens even grote schatten zijn te vinden in de steden. Een stedentrip zorgt ervoor dat u de schoonheid en cultuur van IJsland van dichtbij kunt meemaken.

Welke steden moet ik in IJsland bezoeken?

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland en tevens de stad waar uw stedentrip waarschijnlijk gaat beginnen. Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Bomvol met geschiedenis, cultuur en allerlei activiteiten om het land te leren kennen. Er zijn tevens veel musea, die leuk zijn voor jong en oud. Zo is bijvoorbeeld het “Whales of Iceland” museum een leuke manier om alles te weten te komen over de immense dieren. Daarnaast kunt u ook met wat geluk de walvissen spotten aan de kust! Als u liever rustig aan doet, is er buiten Reykjavik de Blue Lagoon, een natuurlijk verwarmde waterbron die bekend staat om zijn kalmerende en blauwe water. U kunt tevens in Reykjavik kennis maken met de lokale keuken als u dat wilt.

Akureyri

De stad die ook wel de hoofdstad van Noord-IJsland wordt genoemd ligt midden in het Eyjafjörður fjord. Door dit bergachtige gebied, wordt Akureyri ook wel gezien als een goede plaats om een dag of een paar dagen op ski's door te brengen. Maar niet alleen dat, want in Akureyri zijn veel leuke dingen te doen. Zo kunt u een kijkje nemen bij Laxdalshús, het oudste huis in Akureyri, een bezoek brengen aan de Akureyrarkirkja kerk, of wandelen door de botanische tuinen. Misschien wilt u wel het plekje bezoeken waar het 365 dagen per jaar kerst is, want Akureyri heeft een Christmas house, waar u zich het hele jaar door in kerstsferen waad. Het centrum van het stadje heeft veel culturele bezienswaardigheden en activiteiten te bieden, maar ook de omgeving is het waard om een paar dagen te blijven hangen. Zoals de Godafoss waterval, de warmwaterbronnen Myvatn en bijvoorbeeld het vulkaanlandschap Dimmuborgir, waar u met wat geluk ‘s avonds het Noorderlicht kunt zien.

Hafnarfjörður

Niet alleen kunt u hier vermaak vinden op het jaarlijkse Viking festival, maar de stad die op nummer drie staat van grootste steden in IJsland, heeft veel te bieden voor een stedentrip in IJsland. Het pittoreske centrum staat vol met de typische huisjes in vrolijke kleuren. De stad ligt dichtbij Reykjavik, waardoor het een leuke stop is om echt wat van de lokale cultuur te ondervinden. De stad is oud, er zijn berichten terug te vinden die over de stad praat, die terug dateren tot de 14e eeuw! Er zijn dus genoeg mooie en oude plekjes te vinden. Ook de omgeving heeft veel te bieden, zo zijn er lavavelden te vinden, maar ook natuurlijke warmtebronnen, die geisers en andere indrukwekkende landschappen voortbrengen. Voor een compleet op maat gemaakte stedentrip in IJsland, kunt u het beste een reisaanvraag doen. Zo komt u in contact met onze lokale reisagent, die samen met u uw ideale reis ontwerpt.

Beste reistijd in IJsland voor een stedentrip

Door de zeer noordelijke ligging van IJsland, is het weer vaak wat kouder dan we gewend zijn in Nederland. De beste reistijd voor IJsland valt in de zomermaanden, van juni tot en met augustus. Het weer is dan zacht en u kunt genieten van IJsland in bloei. In deze maanden is de kans om het Noorderlicht te zien echter klein. In de maanden van november tot april kunt u dit natuurwonder aanschouwen.

Beste reistijd in IJsland?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste reistijd om naar een reis naar IJsland te maken is de zomer. De temperaturen zijn in de zomer aangenaam en de dagen lang. Nog voor de zomervakantie in mei of in september,  afhankelijk van de regio, zijn er een stuk minder toeristen en het klimaat is nog steeds zeer aangenaam. Waar u op moet letten in deze periode is dat sommige wandelpaden en bezienswaardigheden zijn afgesloten tijdens deze maanden. Tussen de maanden oktober en april is het land bijna constant in duisternis maar u kunt juist op dat moment getuige zijn van het prachtige schouwspel van het noorderlicht!

Wanneer is de beste reistijd zien

Onze reistips voor IJsland

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in IJsland

4.635 beoordelingen
a wonderful journey. Evaneos: thank you
5
the trip to Iceland was wonderful. we will definitely go back there. thank you.
Zie meer
Jonathan
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonathan
Bekijk reisbureau
Robert
5
Super reis gehad, alle suggesties waren top en ze hebben ons iets onvergetelijks laten meemaken
Zie meer
Francesco
Reis georganiseerd met reisbureau van Francesco
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen