Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
IJsland

De beste reistijd IJsland

Naar IJsland in de zomer of winter? Wij geven graag advies, ongeacht wanneer u besluit om naar IJsland te gaan.

Een overzicht

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
De beste reistijd om naar een reis naar IJsland te maken is de zomer. De temperaturen zijn in de zomer aangenaam en de dagen lang. Nog voor de zomervakantie in mei of in september,  afhankelijk van de regio, zijn er een stuk minder toeristen en het klimaat is nog steeds zeer aangenaam. Waar u op moet letten in deze periode is dat sommige wandelpaden en bezienswaardigheden zijn afgesloten tijdens deze maanden. Tussen de maanden oktober en april is het land bijna constant in duisternis maar u kunt juist op dat moment getuige zijn van het prachtige schouwspel van het noorderlicht!

De beste reistijd in IJsland? De zomermaanden

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van juni tot en met augustus.

Dit is het moment waarop u de meeste regio's in IJsland kan ontdekken, inclusief de Hooglanden, Noord-West en Noord. Natuurlijk bestaan er ook uitzonderingen. Wanneer u bijvoorbeeld het spektakel van het noorderlicht wilt bewonderen kan dit alleen in de winter. Maar u bent gewaarschuwd, het zal er erg koud zijn!

De klimatologische omstandigheden in de Hooglanden zijn hard: de temperaturen kunnen erg laag zijn. Wees er daarom op voorbereid dat het ook kan sneeuwen in de zomer! Onze reisagenten geven daarom de voorkeur om dit gebied te bezoeken tijdens de de warmere zomermaanden. Dit gebied bestaat uit verlaten vlaktes, zonder accommodatie of catering. Maar juist dankzij dit isolement is het een ideaal landschap om de ongerepte natuur te verkennen.

Het noordwesten van IJsland is een woeste regio, de thuisbasis van vele kleine vissersdorpjes. Verlaat de Circular Route en verken de fjorden en baaien van de regio en ontdek de schoonheid van deze geweldige regio. U kunt de stad Akureyri bezoeken, de enige echte stad in dit deel van het land. Profiteer van de zomermaanden om de regio te ontdekken: Noord-IJsland is het koudste deel van het land.

De beste tijd om naar het noorden van IJsland te gaan is de zomer, wanneer de temperaturen het koudst zijn. In deze regio ontdekt u cascades en lavavelden, bijvoorbeeld in Myvatn. Breng ook bezoek aan de beroemde Vatnajökull National Park Canyon en Dettifoss, de meest krachtige waterval van Europa. U kunt ook naar walvissen kijken in een prachtig vissersdorpje, Husavik.

Beste reistijd Reykjavik en het zuidwesten

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van mei tot september.

Vertrek naar de hoofdstad van IJsland, rijk aan leven en charme. U zult dol zijn op de slimme mix van dynamiek in de grote steden en het vredige dorpsleven dat u in Reykjavik zult aantreffen. De cafés, restaurants, culturele invloed en muzikale reputatie maken van de hoofdstad een stad waar u terug wilt komen. In de omgeving zult u een aantal van de beroemdste natuurwonderen van het land ontdekken. Mis de Gouden Cirkel en de vissersdorpen Eyrarbakki en Stokkseyri niet. De zomermaanden zijn zeer geschikt om naar deze regio van het land te gaan, evenals de maanden mei en september. Buiten deze maanden is het te koud en zijn de dagen veel te kort om van de stad te genieten!

Beste reistijd Oost-IJsland

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van mei tot september.

De fjorden van Oost-IJsland zijn adembenemend. Het oosten van het land is tijdens deze periode een ideaal gebied om te gaan wandelen. Geniet van de stilte, ontdek afgelegen plaatsen en bewonder het blauwe water, de rust van de havens en de schoonheid rondom de watervallen. In het achterland ontdekken we een enorm meer en het grootste bos van het land. Kies de periode van mei tot en met september om deze prachtige regio te bezoeken: de temperaturen zijn aangenaam en de meeste bezienswaardigheden zijn open voor bezoek. Natuurlijk heeft u ook de mogelijk om te vertrekken in de herfst of lente. De winter biedt u het schouwspel van het noorderlicht!

Beste reistijd voor waterbronnen IJsland

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Het hele jaar door.

IJsland staat bekend om zijn vele bronnen van geothermisch water. Natuurlijk moet u een duik nemen in Blue Lagoon, de populairste badplaats van het land. U zult de isolatie van Krossneslaug waarderen, evenals de baden van Myvatn en die van Lysuholslaug. En u mag zeker het thermaal bad in Hofsos aan de rand van het fjord niet missen. U kunt het hele jaar door zwemmen. Voor degenen die de kou trotseren en het land bezoeken in de winter ondanks de temperaturen, zullen hete baden zelfs voor de hand liggen. Wat is beter dan een warmwaterbad in een koud land?

Beste reistijd wandelen IJsland

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Van juni tot augustus.

IJsland is een prachtig wandelgebied. Neem het Laugavegur-pad om Landmannalaugar te verbinden met Porsmörk, of observeer de natuur in Skaftafell. U zult ook genieten van Karlingarfjöll evenals Jökulsargljufur en de Grand Canyon van IJsland. En u kunt nog dichter bij de poolcirkel komen als u naar Hornstrandir reist. Ga bij voorkeur in de zomer: de landschappen zijn subliem en u zult het niet koud hebben. U kunt ook in de lente of herfst vertrekken als u niet in het noorden van het land wilt wandelen.

Tiphaine Leblanc
Bijgewerkt op 27 februari 2020

Rondreis ideeën

  • Charme en Luxe
Winter Luxury, 8 Days
circa 8 dagen vanaf € 3.160
  • Sport en Avontuur
Self drive door de Hooglanden
circa 10 dagen vanaf € 2.750
  • Buiten de gebaande paden
Game of Thrones, het land van vuur en ijs
circa 9 dagen vanaf € 1.150
Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis