Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Vakantie september in IJsland

Vakantie september in IJsland

Uw op maat gemaakte vakantie in september in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in september in IJsland

 • Sport en Avontuur
Self drive door de Hooglanden
circa 10 dagen vanaf € 2.750
 • Buiten de gebaande paden
Game of Thrones, het land van vuur en ijs
circa 9 dagen vanaf € 1.150
 • Buiten de gebaande paden
Het eiland rond, inclusief Westfjorden
circa 15 dagen vanaf € 2.420
 • Klassiekers
Papegaaiduikers op de Westmaneilanden
circa 10 dagen vanaf € 1.550
 • Klassiekers
Natuurwonderen langs de Ringweg
circa 8 dagen vanaf € 950
 • Buiten de gebaande paden
Weg van de beschaving in het rustige noorden
circa 12 dagen vanaf € 1.390
 • Buiten de gebaande paden
De Mooiste Wandelroutes
circa 8 dagen vanaf € 1.480
 • Klassiekers
Hoogtepunten en het Noorderlicht
circa 8 dagen vanaf € 790
 • Buiten de gebaande paden
Self-drive over de Cirkelweg en trektocht met gids
circa 14 dagen vanaf € 3.070
 • Klassiekers
Hoogtepunten langs de Ringweg 
circa 10 dagen vanaf € 1.950
groepsreis
 • Klassiekers
Zomertour met gids in een kleine groep 
circa 5 dagen vanaf € 1.080
 • Klassiekers
Self drive over de Ringweg
circa 8 dagen vanaf € 1.470

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in september in IJsland

De geïsoleerde ligging en het unieke landschap maken IJsland tot een ware droombestemming voor avontuurlijke reizigers. Een rondreis door IJsland in september voert langs diepe ravijnen en heetwaterbronnen, waar u de oerkrachten van de natuur aan het werk ziet. Via Evaneos kunt u op elk moment tijdens uw vakantie een ervaren lokale expert raadplegen, die u kan helpen bij problemen of u van leuke tips kan voorzien.

Bezienswaardigheden in september in IJsland

Nationaal park Thingvellir in september

IJsland ligt precies op de grens tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent. De breuklijn tussen beide tectonische platen is het best zichtbaar in het nationaal park Thingvellir. Dit gebied met zijn ruige, diepgrijze rotspartijen vormde eeuwenlang het politieke centrum van IJsland, waar leiders uit alle delen van het land samenkwamen en discussieerden. Doordat Evaneos alleen samenwerkt met lokale agenten die goed Nederlands of Engels spreken, kunt u in overleg met hen een op maat gemaakt reisplan samenstellen voor uw rondreis.

Reykjavik in september

De hoofdstad Reykjavik is tijdens uw reis zeker een bezoek waard. Het juweel van de stad is de Hallgrimskirkja-kerk, met een asgrijze kleur en getrapte voorgevel. In Reykjavik kunt u ook de restanten van een 1000 jaar oud Vikinghuis zien in het Landnámssýningin-museum. U kunt tijdens uw reis altijd contact opnemen met de door Evaneos geselecteerde reisexperts wanneer u vragen heeft. Zij kunnen bijvoorbeeld tips geven over leuke hotels en restaurants in Reykjavik.

Geothermaal gebied Gunnuhver in september

In IJsland komt het onderaardse magma op sommige plekken erg dicht bij de oppervlakte. Hierdoor is de grond op deze plekken bijzonder warm. In het geothermaal gebied Gunnuhver zijn sommige modderpoelen bijvoorbeeld wel 300°C heet, en spuiten stoomwolken op diverse plekken uit breuken in de aarde. Evaneos brengt u in contact met goede agenten ter plekke, die voor u een tour door het geothermaal gebied kunnen boeken. Zo bent u hier zelf geen tijd aan kwijt, en bent u bovendien verzekerd van een deskundige gids.

Vestmannaeyjar in september

De Vestmannaeyjar is een groep kleine eilandjes voor de IJslandse zuidkust. De eilanden zijn een leefgebied voor duizenden papegaaiduikers, die hier tot en met september broeden en hun jongen groot brengen. Het Storhofdi-uitkijkpunt is misschien wel de beste plek om tijdens uw vakantie in IJsland in september papegaaiduikers en andere zeevogels te spotten. De agenten waar Evaneos contact mee heeft, kunnen voor u vervoer naar de Vestmannaeyjar boeken. Dit bespaart u lastige onderhandelingen en u loopt bovendien niet tegen taalbarrières aan.

Het weer in september in IJsland

De temperatuur in IJsland in september is met gemiddeld zo'n 7°C relatief aangenaam. Het frisse weer leent zich prima voor een wandeltocht of een andere activiteit in de open lucht. Daarnaast zijn in september de wegen doorgaans nog sneeuwvrij. In de oktobernachten koelt de IJslandse lucht af tot een paar graden boven het vriespunt. Vanaf oktober dalen de temperaturen in IJsland flink, waarbij het doorgaans tussen november en maart 0°C is en het 's nachts flink kan vriezen. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond een graad of 10 à 12.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis