Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Trekking- en wandelvakantie in IJsland

Trekking- en wandelvakantie in IJsland

Uw op maat gemaakte trekking- en wandelvakantie in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze trekking- en wandelvakantie reisideeën in IJsland

  • Buiten de gebaande paden
De Mooiste Wandelroutes
circa 8 dagen vanaf € 1.480
  • Klassiekers
Roadtrip langs de hoogtepunten
circa 5 dagen vanaf € 780
groepsreis
  • Klassiekers
De wonderlijke Ringweg met gids
circa 10 dagen vanaf € 2.200

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste trekking- en wandelvakantie in IJsland

IJsland is ongerept en vol ruige natuur. Het eiland ligt net onder de poolcirkel en wordt omringd door de Atlantische Oceaan, de Straat van Denemarken, de Groenlandzee en de Noordelijke IJszee. Tijdens een wandelvakantie naar IJsland wandelt u langs geisers, verlaten fjorden en spectaculaire watervallen. De lokale experts, geselecteerd door Evaneos, helpen u bij het samenstellen van een memorabele wandelreis naar IJsland.

De mooiste trekking- en wandelbestemmingen in IJsland

Trekking- en wandelen in Reykjavik

Korte trektochten in IJsland vindt u voornamelijk in de omgeving van de hoofdstad Reykjavik. Beklim bijvoorbeeld de ruim 900 meter hoge berg Esja. Deze berg ligt ten noordoosten van de stad en heeft een groot aantal gemarkeerde wandelpaden. Hier kunt u fantastisch bergwandelen in IJsland. Als u besluit om helemaal naar de top te wandelen, wordt u beloond met een uniek uitzicht over Reykjavik en de omliggende baaien. De kosten voor trekking in IJsland rondom Reykjavik liggen laag, doordat u zelfstandig de wandelroute kunt kiezen en volgen.

Trekking- en wandelen naar Jökulsárlón

In IJsland gaan er diverse hiking tours naar Jökulsárlón, aan de zuidkust. Bedenk en plan zelf uw reis door IJsland met behulp van een lokale Nederlandstalige of Engelstalige expert, geselecteerd door Evaneos. Jökulsárlón is het meest indrukwekkende gletsjermeer van het eiland. In het ijskoude water dobberen witte, blauwe en zwarte ijsschotsen die door de stroming richting zee verplaatsen. Tijdens een georganiseerde trekkingtour in IJsland vertelt de gids u meer over het ontstaan van de gletsjers en de omgeving.

Trekking- en wandelroutes Skógar

Een van de mooiste wandelroutes in IJsland leidt van Skógar naar de indrukwekkende waterval Skógafoss. Dit is een van de grootste watervallen van het land, met een valhoogte van 60 meter en een breedte van 25 meter. Maak bijvoorbeeld de klim omhoog naar het uitkijkplatform, zodat u de waterval ook van boven kunt bekijken. U kunt ook langs de bovenloop van de rivier wandelen waar u nog tientallen andere watervallen zult vinden.

Trekking- en wandelen Flateyjarskagi

Bij het samenstellen van individuele wandelreizen naar IJsland houden de lokale experts rekening met uw wensen en voorkeuren. Flateyjarskagi is een mooi vertrekpunt voor meerdaagse wandeltochten door IJsland. Deze ongerepte route vereist wat inzicht in navigatie en rivierdoorsteken: u loopt langs groene fjorden en verlaten baaien. U kunt meer informatie opvragen en in contact worden gebracht met een deskundige lokale expert. Deze spreekt Nederlands, waardoor er geen taalbarrière is en de reisexpert u alle ins en outs van de bestemming kan vertellen.

De beste reistijd voor een trekking- en wandelvakantie in IJsland

De beste reistijd om te wandelen in IJsland is tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus. De temperaturen liggen in deze maanden op zijn hoogst, gemiddeld tussen de 12°C tot 15°C. Ook zijn de dagen het langst, met 5 tot 6 zonuren per dag. Ook mei en september zijn aangenaam. Als u tijdens uw reis het noorderlicht wilt zien, kunt u het beste naar IJsland reizen in de wintermaanden, van oktober tot en met maart. Deze maanden hebben wel weinig daglicht en de temperaturen liggen dan op of onder het vriespunt.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis