Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Autorondreizen in IJsland

Autorondreizen in IJsland

Uw op maat gemaakte autorondreizen in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze autorondreis ideeën in IJsland

 • Klassiekers
Roadtrip langs de hoogtepunten
circa 5 dagen vanaf € 780
 • Klassiekers
De klassieke Ringweg op eigen gelegenheid
circa 9 dagen vanaf € 1.200
 • Sport en Avontuur
Self drive door de Hooglanden
circa 10 dagen vanaf € 2.750
 • Buiten de gebaande paden
Het vergeten noorden
circa 8 dagen vanaf € 1.100
 • Buiten de gebaande paden
Game of Thrones, het land van vuur en ijs
circa 9 dagen vanaf € 1.150
 • Buiten de gebaande paden
Het eiland rond, inclusief Westfjorden
circa 15 dagen vanaf € 2.420
 • Buiten de gebaande paden
Weg van de beschaving in het rustige noorden
circa 12 dagen vanaf € 1.390
 • Buiten de gebaande paden
De Mooiste Wandelroutes
circa 8 dagen vanaf € 1.480
 • Klassiekers
Hoogtepunten en het Noorderlicht
circa 8 dagen vanaf € 790
 • Buiten de gebaande paden
Self-drive over de Cirkelweg en trektocht met gids
circa 14 dagen vanaf € 3.070
 • Klassiekers
Hoogtepunten langs de Ringweg 
circa 10 dagen vanaf € 1.950
 • Klassiekers
Self drive over de Ringweg
circa 8 dagen vanaf € 1.470

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op autorondreis in IJsland

IJsland is rijk aan natuurlijke schatten, waaronder het welbekende Noorderlicht wat hier te zien is, de Blue Lagoon en andere hotsprings, en unieke fauna waaronder de walvis die u kunt spotten. Een autorondreis in IJsland biedt u de mogelijkheid om deze en veel meer wonderen van IJslandte ontdekken. Niet alleen voor de natuurliefhebbers is IJsland een geweldige bestemming voor een rondreis met de auto, maar ook voor cultuurliefhebbers. IJsland heeft voor ieder wat wils.

Wat is er te zien en te doen tijdens een autorondreis in IJsland?

Voorbereidingen

Een rondreis in IJsland begint met een goede planning. Wat wilt u precies zien, wat wilt u precies doen? Door een reisaanvraag te doen kunt u samen met de lokale reisagent uw perfecte reis creëren, helemaal op maat gemaakt voor u. De lokale reisagent weet alle ins en outs van IJsland en kan u het beste advies geven. Daarnaast zal er ook een keuze moeten worden gemaakt of u een auto wilt huren in IJsland, of dat u met eigen auto naar IJsland gaat. De laatste optie is mogelijk, maar kost wel tijd. U zult met de auto naar Denemarken moeten rijden, waar vanuit een ferry naar IJsland gaat. Deze doet er ongeveer 2,5 dag over, dus u zult moeten overnachten op de ferry.

De Golden circle in IJsland

Eenmaal aangekomen in IJsland, eigen auto of huurauto, kan uw autovakantie beginnen. De Golden circle is een route van ongeveer 300 kilometer die u langs drie hoogtepunten brengt in IJsland: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. De circle is relatief dichtbij Reykjavik en dus een goed beginpunt voor uw rondreis met de auto. Niet alleen brengt het u langs de drie hoogtepunten, maar ook onderweg zult u al veel prachtige natuur en boeiende plekken tegenkomen. Zo kunt u bijvoorbeeld onderweg stoppen bij het helder blauwe kratermeer Kerið. Of u maakt een stop bij Faxi, een 7 meter hoge en 100 meter brede waterval van de Tungufljót rivier. De gehele circle is in 3 uur te rijden, mits u in een stuk doorrijdt en niet stopt om de prachtige landschappen te bewonderen.

Andere hoogtepunten

IJsland heeft ontzettend veel te bieden. Als u een paar dagen wilt ontspannen, dan zijn er veel wellness en spa gelegenheden in IJsland, waar u bij velen kunt genieten van de natuurlijke hotsprings van IJsland. Ook zijn er andere hoogtepunten te ontdekken tijdens uw autorondreis, zoals de Godafoss, ook wel de “Waterfall of the Gods” genoemd. Ook zijn de bergen bij het natuurreservaat Fjallabak een bezoek waard, de prachtige kleuren zullen u versteld doen staan. Ook kunt u Mývatn, een gebied met veel vulkanische verschijnselen. Bij Askja Mývatn kunt u zwemmen in het warme water van een vulkaankrater. Bij Evaneos is uw autorondreis helemaal naar uw eigen voorkeur aan te passen en te maken. Door een reisaanvraag te doen, komt u in contact met onze lokale reisagent en kunt u samen uw droomreis vormen.

Beste reisperiode in IJsland voor een autoreis

Over het algemeen is de beste reistijd om een rondreis in IJsland te maken met een auto, in de zomer. De temperaturen zijn dan aangenaam en de dagen zijn een stuk langer dan in de winter. Als u niet tijdens de zomervakantie wilt reizen, kunt u in mei of september vertrekken. Als u later in het jaar gaat, zijn de dagen korter en is het over het algemeen donker, wat niet de ideale weersomstandigheden zijn, maar wat er wel voor zorgt dat de kansen om het Noorderlicht te zien een stuk groter zijn.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis