Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Self drive tour in het zuiden

IJslandSelf drive tour in het zuiden

Hoogtepunten
Ervaar de wonderen van Zuid-IJsland en nog veel meer met een spannende self-drive tour deze zomer. Gedurende 5 dagen bezoekt u enkele van de meest geliefde attracties van IJsland, waaronder Þingvellir National Park, Geysir Geothermal Valley, Reynisfjara Black Sand Beach en Jökulsárlón Glacier Lagoon. Aarzel niet om dit adembenemende avontuur in IJsland te starten! U neemt alle beslissingen, van hoe lang u op elk interessant punt blijft tot welke optionele activiteiten u wilt toevoegen. Bijkomende ervaringen zijn onder meer zwemmen in de wereldberoemde Blue Lagoon, sneeuwscooteren op de Langjökull- gletsjer of snorkelen in het kristalheldere water van de Silfra-kloof. Met zowel de Golden Circle- als de Zuid-IJsland sightseeing routes inbegrepen, beleef je een onvergetelijk avontuur tijdens deze epische 5-daagse tour.
De rondreis in één oogopslag
  • BergenBergen
  • EilandEiland
  • PlattelandPlatteland
  • MeerMeer
Reisideeën aangeraden door
Jonathan Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
5 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.290
Reisprogramma
Aankomst in IJsland

Dag 1: Aankomst in IJsland

U haalt uw koffers en huurauto op voordat u een mooie rit maakt door dit vulkanische landschap naar de hoofdstad, Reykjavík. Eenmaal in Reykjavík en ingechekt, bent u vrij om de hoofdstad op uw gemak te verkennen. Waarom zou u niet één van de vele gastronomische etablissementen bezoeken of een paar drankjes drinken in één van de lokale bars? Reisafstand: 50 km Reistijd: 45 min Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Reykjavik

De Gouden Cirkel ontdekken

Dag 2: De Gouden Cirkel ontdekken

Vandaag gaat u langs de populairste sightseeing route van IJsland, de Gouden Cirkel. Samengesteld uit drie belangrijke attracties - Þingvellir, Geysir en Gullfoss - biedt dit route schitterende inzichten in de cultuur, natuur en geschiedenis van dit land. U bent ook vrij om een ​​omweg te maken naar andere nabijgelegen attracties zoals Kerið, Efstidalur-boerderij of de site van Skálholt. Reisafstand: 217 km Reisduur: 3,5 uur
Plaats:
Thingvellir,Geysir,Gullfoss

Watervallen van de Zuidkust

Dag 3: Watervallen van de Zuidkust

Op uw derde dag in het land reis je langs de zuidkust van IJsland. Onderweg ontdekt u fantastische watervallen en adembenemende kustlijnen. Je brengt een bezoek aan twee van de beroemdste natuurlijke kenmerken van Zuid-IJsland, de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss. Daarna maak je een stop bij het sublieme Reynisfjara zwarte zandstrand, waar de dramatische rotsstapels Reynisdranagar uit de oceaan steken. Reisafstand: 352 km​ Reistijd: 4,5 uur Accommodatie : Edda Hofn (Hofn)
Plaats:
Seljalandsfoss,Skógafoss,Skaftafell

Jökulsárlón gletsjer-lagune

Dag 4: Jökulsárlón gletsjer-lagune

Begin de dag met een bezoek aan één van de prachtigste plekken in IJsland, Jökulsárlón Glacier Lagoon. Omringd door de machtige Vatnajökull-gletsjer, staat Jökulsárlón bekend om zijn drijvende ijsbergen, etherische sfeer en vrolijke zeehondenpopulatie. Onderweg naar Reykjavík is er nog genoeg tijd over is om meer van de natuurlijke wonderen van IJsland te zien, zoals de Fjaðrárgljúfur Canyon en Dyrhólaey. Reisafstand: 380 km​ Reistijd: 5 uur Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Jökulsárlón,Dyrhólaey

Vertrek

Dag 5: Vertrek

Nu is het tijd om afscheid te nemen van IJsland. Als u geen tijd had op uw aankomstdag, kunt u ervoor kiezen om de Blue Lagoon te bezoeken op weg naar de luchthaven. Het is een geweldige manier om te ontspannen na al uw avonturen. We hopen dat u een fantastische tijd in IJsland hebt gehad en snel terug komt! Reisafstand: 50 km Reistijd: 45 min
Plaats:
Reykjavik
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.290 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten