Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Meivakantie in IJsland

Meivakantie in IJsland

Uw op maat gemaakte meivakantie in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze meivakantie reisideeën in IJsland

 • Klassiekers
Summer Road Trip For Families With Children
circa 9 dagen vanaf € 1.040
 • Klassiekers
Summer road trip for families
circa 12 dagen vanaf € 1.680
 • Buiten de gebaande paden
Het eiland rond, inclusief Westfjorden
circa 15 dagen vanaf € 2.420
 • Klassiekers
Papegaaiduikers op de Westmaneilanden
circa 10 dagen vanaf € 1.550
 • Klassiekers
Natuurwonderen langs de Ringweg
circa 8 dagen vanaf € 950
 • Klassiekers
Hoogtepunten langs de Ringweg 
circa 10 dagen vanaf € 1.950
 • Klassiekers
Zomertour met gids in een kleine groep 
circa 5 dagen vanaf € 1.080
 • Klassiekers
Self drive over de Ringweg
circa 8 dagen vanaf € 1.470

Onze lokale reisagenten in IJsland

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
14 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in mei in IJsland

Met zijn geisers en diepe kloven behoort het IJslandse landschap tot de meest unieke gebieden ter wereld. Het eiland staat dan ook hoog op het wenslijstje van natuurliefhebbers en actieve reizigers. Daarnaast is IJsland ook een bestemming waar u een paar weken heerlijk tot rust kunt komen, dankzij de vele heetwaterbronnen. Via Evaneos komt u in contact met deskundige lokale experts, die hun kennis en uw wensen weten te combineren tot een unieke rondreis door IJsland in mei.

Bezienswaardigheden in mei in IJsland

Húsavík in mei

De wateren rond IJsland vormen een thuis voor twaalf verschillende soorten walvissen, waaronder orka's, bultruggen en enorme vinvissen. Vanuit het plaatsje Húsavík vertrekken regelmatig boten naar de plekken waar groepen walvissen komen eten. De experts waar Evaneos mee samenwerkt, kunnen voor u zo'n onvergetelijke bootexcursie boeken. Zo bent u tijdens uw rondreis door IJsland in mei geen tijd kwijt aan het zoeken naar aanbieders en loopt u niet tegen taalbarrières aan.

Nationaal park Vatnajökull

Het nationaal park Vatnajökull ligt rond de uitgestrekte Vatnajökull-gletsjer in zuidoostelijk IJsland. Bij de Jökulsárlón-lagune stroomt het witte ijs van de gletsjer het helderblauwe zeewater in. Via Evaneos kunt u een boottocht door de lagune boeken met een lokale reisexpert, zodat u de gletsjer vanaf het water kunt bewonderen. Een andere populaire plek in nationaal park Vatnajökull is de Svartifoss-waterval, waar het water langs zwarte basaltkliffen zo'n twintig meter naar beneden stort.

Hverahólmi in mei

Bij Hverahólmi zorgt de warmte van de aardkern voor watertemperaturen rond de 40°C. U kunt er onder meer een warm bad nemen in de warmwaterbron Gamla Laugin, waar mensen al sinds 1891 komen baden. Hverahólmi kent verder een kleine geiser die iedere 5 minuten een straal kokendheet water de lucht in schiet en uitgestrekte lavavlaktes, die doen denken aan buitenaardse werelden. De betrouwbare agenten waar Evaneos mee in contact staat, kunnen voor u een reservering maken voor een bezoek aan de bronnen.

Thingvellir nationaal park in mei

Thingvellir nationaal park ligt precies op de breuklijn tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent. Het park kent een schitterend landschap van watervallen en kraakheldere meren, en is ook in historisch opzicht een interessante plek. Ruim 1000 jaar geleden was het gebruikelijk voor stamhoofden uit alle delen van IJsland om hier bijeen te komen en nieuwe wetten uit te vaardigen. Wanneer u graag meer informatie wilt over het park en zijn geschiedenis, kunt u tijdens uw reis altijd contact opnemen met uw door Evaneos geselecteerde lokale agent.

Het weer in mei in IJsland

Ook in mei komt de temperatuur in IJsland overdag niet boven de 10°C uit. Dit relatief zachte lenteweer is perfect voor een lange wandeltocht door Thingvellir nationaal park of een andere inspannende activiteit in de natuur. Tegelijkertijd zijn de wegen in IJsland in mei sneeuwvrij, waardoor een autorondreis prima te doen is. Verder laat de zon zich in mei vrij regelmatig zien, met slechts nu en dan onderbrekingen met bewolking. Wanneer het donker wordt, koelt de lucht af tot een paar graden boven het vriespunt.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis