Rondreizen in IJsland met kinderen

4.7
36 beoordelingen

Waarom met de familie naar IJsland?

IJsland staat bekend als het land van vuur en ijs. Een reis naar IJsland kunt u het beste maken in de zomer, dan is het klimaat het beste. Tijdens de winter is het kouder, maar heeft u wel een grote kans op het zien van het Noorderlicht. Tijdens vakantie met familie in IJsland, kunt u uw kinderen kennis laten maken met de prachtige natuur en cultuur van het land.

Wat is er te zien en te doen in IJsland met kinderen?

De Golden Circle

Uw rondreis door IJsland met kinderen begint in Reykjavik. Hier kunt u genieten van de cultuur en de bruisende stad. Wanneer u klaar bent om te vertrekken, kan het begin van uw familievakantie in IJsland beginnen. Vanuit Reykjavik raden we het aan om uw reis te beginnen met de Golden Circle, die gemakkelijk te bereiken is vanuit Reykjavik. De eerste stop: Þingvellir National Park. Hier kunt u bergen, vulkanen, meren, rivieren en bossen ontdekken tijdens een wandeling. Zet uw reis met kinderen voort naar Strokkur, waar u actieve geisers vindt, die om de 5 tot 10 minuten uitbarsten. Een paar minuten van de tweede locatie, vindt u de laatste stop van de Golden Circle: Gullfoss. De enorme waterval zal ongetwijfeld veel indruk maken! Tussen Þingvellir en Strokkur kunt u de Efstidalur boerderij, waar u met de kids kunt genieten van een heerlijk plaatselijk ijsje.

Reykjavik

Vanuit Reykjavik zijn er veel activiteiten te doen. Zo kunt u uw kindervakantie in IJsland invullen door naar de mooie en kalmerende hotsprings van de Blue Lagoon te gaan. Als u liever wat actievers doet, zijn er veel excursies vanuit Reykjavik. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de vele musea. Een leuk museum voor de kinderen is het openlucht museum Árbæjarsafn, waar uw kinderen kennis kunnen maken met hoe de IJslanders vroeger leefde. Een andere aanrader is het “Whales of Iceland” museum, waar uw kind alles te weten kan komen over deze immense dieren. Vanuit Reykjavik is er tevens ook een walvis excursie te boeken, om de reuzen vervolgens zelf te spotten. Door een reisaanvraag te doen komt u in contact met de lokale reisagent in IJsland. Samen kunt u uw droom familiereis vormgeven.

Snaefellsnes

Het schiereiland Snaefellsnes ligt in het westen van IJsland. Ten zuiden van het schiereiland, vindt u de Faxaflói baai. In het noorden wordt het ingesloten door het Breiðafjörður fjord. Op het schiereiland vindt u een bergketen waarvan het hoogste punt een vulkaan is, waar ook direct een gletsjer te vinden is. Op het eiland, dat bekend staat als de mini versie van IJsland, kunt u haast alles ontdekken waar IJsland bekend om is. Zo vindt u hier de eerder genoemde vulkaan, gletsjer, zwarte zand stranden, watervallen, meren en zelfs hotsprings. Met een kindervakantie in IJsland is dit schiereiland zeker aan te raden, omdat u in een klein gebied al goed kennis kunt maken met alles wat IJsland te bieden heeft.

Beste reistijd in IJsland voor een familiereis

De beste reistijd om IJsland te bezoeken, is afhankelijk van wat u wilt zien en doen met uw familievakantie. In de zomer kunt u over het algemeen het meest genieten van alles wat het land te bieden heeft. In de winter heeft u kans op sneeuwval en het zien van het Noorderlicht. Daar staat tegenover dat de dagen dan kort zijn. Met een reisaanvraag komt u in contact met onze lokale reisagent, die u het beste advies kan geven over wanneer u het best naar IJsland kunt reizen met uw familie.

Beste reistijd in IJsland?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec

De beste reistijd om naar een reis naar IJsland te maken is de zomer. De temperaturen zijn in de zomer aangenaam en de dagen lang. Nog voor de zomervakantie in mei of in september,  afhankelijk van de regio, zijn er een stuk minder toeristen en het klimaat is nog steeds zeer aangenaam. Waar u op moet letten in deze periode is dat sommige wandelpaden en bezienswaardigheden zijn afgesloten tijdens deze maanden. Tussen de maanden oktober en april is het land bijna constant in duisternis maar u kunt juist op dat moment getuige zijn van het prachtige schouwspel van het noorderlicht!

Wanneer is de beste reistijd zien

Onze reistips voor IJsland

Andere reisideeën voor deze bestemming
Andere interessante bestemmingen

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in IJsland

4.736 beoordelingen
Fam. Z
4
IJsland wat was je geweldig ! Evaneos heeft een super gave roadtrip voor ons uitgestippeld. Ze hebben goed naar onze wensen geluisterd en het echt tot in de puntjes van A tot Z perfect geregeld. Zo konden wij optimaal van het waanzinnig mooie land, de gastvrijheid van de mensen en de super gave activiteiten genieten. Het was voor ons een onvergetelijke vakantie, mille merci!
Zie meer
Jonathan
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonathan
Bekijk reisbureau
Familie B
5
De voorbereiding van de reis was reeds veelbelovend. Alles begon met een persoonlijk Teams gesprek. Op basis hiervan werd een reisplan uitgewerkt volledig naar onze wensen. De communicatie en flexibiliteit inzake aanpassingen was top! We hebben genoten van de reis, IJsland is prachtig!
Zie meer
Jonathan
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonathan
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen