Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Rondreizen in IJsland met kinderen

Rondreizen in IJsland met kinderen

Uw op maat gemaakte rondreis in IJsland met kinderen
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën met kinderen in IJsland

  • Klassiekers
Hoogtepunten en het Noorderlicht
circa 8 dagen vanaf € 790

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Waarom met de familie naar IJsland?

IJsland staat bekend als het land van vuur en ijs. Een reis naar IJsland kunt u het beste maken in de zomer, dan is het klimaat het beste. Tijdens de winter is het kouder, maar heeft u wel een grote kans op het zien van het Noorderlicht. Tijdens vakantie met familiein IJsland, kunt u uw kinderen kennis laten maken met de prachtige natuur en cultuur van het land.

Wat is er te zien en te doen in IJsland met kinderen?

De Golden Circle

Uw rondreis door IJsland met kinderen begint in Reykjavik. Hier kunt u genieten van de cultuur en de bruisende stad. Wanneer u klaar bent om te vertrekken, kan het begin van uw familievakantie in IJsland beginnen. Vanuit Reykjavik raden we het aan om uw reis te beginnen met de Golden Circle, die gemakkelijk te bereiken is vanuit Reykjavik. De eerste stop: Þingvellir National Park. Hier kunt u bergen, vulkanen, meren, rivieren en bossen ontdekken tijdens een wandeling. Zet uw reis met kinderen voort naar Strokkur, waar u actieve geisers vindt, die om de 5 tot 10 minuten uitbarsten. Een paar minuten van de tweede locatie, vindt u de laatste stop van de Golden Circle: Gullfoss. De enorme waterval zal ongetwijfeld veel indruk maken! Tussen Þingvellir en Strokkur kunt u de Efstidalur boerderij, waar u met de kids kunt genieten van een heerlijk plaatselijk ijsje.

Reykjavik

Vanuit Reykjavik zijn er veel activiteiten te doen. Zo kunt u uw kindervakantie in IJsland invullen door naar de mooie en kalmerende hotsprings van de Blue Lagoon te gaan. Als u liever wat actievers doet, zijn er veel excursies vanuit Reykjavik. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de vele musea. Een leuk museum voor de kinderen is het openlucht museum Árbæjarsafn, waar uw kinderen kennis kunnen maken met hoe de IJslanders vroeger leefde. Een andere aanrader is het “Whales of Iceland” museum, waar uw kind alles te weten kan komen over deze immense dieren. Vanuit Reykjavik is er tevens ook een walvis excursie te boeken, om de reuzen vervolgens zelf te spotten. Door een reisaanvraag te doen komt u in contact met de lokale reisagent in IJsland. Samen kunt u uw droom familiereis vormgeven.

Snaefellsnes

Het schiereiland Snaefellsnes ligt in het westen van IJsland. Ten zuiden van het schiereiland, vindt u de Faxaflói baai. In het noorden wordt het ingesloten door het Breiðafjörður fjord. Op het schiereiland vindt u een bergketen waarvan het hoogste punt een vulkaan is, waar ook direct een gletsjer te vinden is. Op het eiland, dat bekend staat als de mini versie van IJsland, kunt u haast alles ontdekken waar IJsland bekend om is. Zo vindt u hier de eerder genoemde vulkaan, gletsjer, zwarte zand stranden, watervallen, meren en zelfs hotsprings. Met een kindervakantie in IJsland is dit schiereiland zeker aan te raden, omdat u in een klein gebied al goed kennis kunt maken met alles wat IJsland te bieden heeft.

Beste reistijd in IJsland voor een familiereis

De beste reistijd om IJsland te bezoeken, is afhankelijk van wat u wilt zien en doen met uw familievakantie. In de zomer kunt u over het algemeen het meest genieten van alles wat het land te bieden heeft. In de winter heeft u kans op sneeuwval en het zien van het Noorderlicht. Daar staat tegenover dat de dagen dan kort zijn. Met een reisaanvraag komt u in contact met onze lokale reisagent, die u het beste advies kan geven over wanneer u het best naar IJsland kunt reizen met uw familie.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis