Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Self drive over de Ringweg

IJslandSelf drive over de Ringweg

Hoogtepunten
Reis deze zomer door IJsland, kom in contact met de wilde natuur en zie de Middernachtzon die niet of nauwelijks ondergaat. Deze 8-daagse roadtrip is de ideale manier om de wonderen van dit kleine eiland in uw eigen tempo te ontdekken. U komt langs zwarte zandstranden en ziet de glinsterende watervallen en gletsjers die IJsland zo uniek maken. Breid uw reis naar wens uit met verschillende bijzondere avonturen, zoals een afdaling in een actieve vulkaan, een middag ontspannen in de Blue Lagoon, een bezoek aan een schitterende ijsgrot of een tocht op een IJslands paard. Kortom, een reis met alleen maar hoogtepunten! 
De rondreis in één oogopslag
  • NatuurNatuur
  • PlattelandPlatteland
  • MeerMeer
  • VulkanenVulkanen
Reisideeën aangeraden door
Jonathan Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.030
Reisprogramma
Welkom in IJsland! 

Dag 1: Welkom in IJsland! 

Haal na aankomst op de luchthaven uw huurauto op en rij door het verlaten landschap in de richting van de hoofdstad, Reykjavík. Als u na het inchecken niet te moe bent kunt u de stad alvast verkennen. Wandel door de beroemde winkelstraat Laugavegur of bezoek het concertgebouw Harpa.  50 km - 45 min  Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Keflavik,Reykjavik

Ontdek de Gouden Cirkel en de Zuidkust 

Dag 2: Ontdek de Gouden Cirkel en de Zuidkust 

Verruil de stad voor het platteland. U rijdt eerst de beroemde route van de Gouden Cirkel, waar u Þingvellir, Geysir en Gullfoss bezoekt. Dan rijdt u via de Zuid-kust verder en bezoekt u de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss en het zwarte zandstrand van Reynisfjara. U eindigt de dag in uw accommodatie in de omgeving van het dorp Vík.  296 km - 4,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Katla (Vik)
Plaats:
Thingvellir,Geysir,Gullfoss,Seljalandsfoss,Skógafoss,Vik

De Jökulsárlóngletsjerlagune 

Dag 3: De Jökulsárlóngletsjerlagune 

U vervolgt uw reis in oostelijke richting en rijdt langs het prachtige natuurreservaat Skaftafell. Hier heeft u de mogelijkheid om een onvergetelijk ijsavontuur te beleven: een wandeling over een gletsjer. U eindigt de dag bij de prachtige Jökulsárlóngletsjerlagune en het aangrenzende Diamanten Strand. Het is mogelijk om een boottocht op de lagune te maken.  272 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Edda Hofn (Hofn)
Plaats:
Skaftafell,Jökulsárlón,Hofn

De afgelegen Oosten fjorden 

Dag 4: De afgelegen Oosten fjorden 

De route van vandaag brengt u door een schilderachtig landschap met aan de ene kant de glinsterende oceaan en aan de andere kant de grillige bergen. U rijdt door verschillende charmante stadjes en dorpen naar de prachtige oostelijke fjorden van IJsland. U overnacht in de grootste stad van het Oosten, Egilsstaðir.  253 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Gästehaus Eyvindará (Egilsstaðir)
Plaats:
Hofn,Stokksnes,Djupivogur,Hengifoss,Egilsstaðir

Het geothermischegebied van Mývatn 

Dag 5: Het geothermischegebied van Mývatn 

Na het ontbijt begeeft u zich naar de omgeving van Mývatn waar er stoom uit de aarde komt. U ziet borrelende modderpoelen, een hete bron in een grot en een labyrint van lava. Na Mývatn is het een kort stukje rijden naar de stad Húsavík, waarna u doorrijdt naar Akureyri voor een overnachting.  306 km - 4 uur  Ontbijt  Accommodatie : Edda (Akureyri)
Plaats:
Egilsstaðir,Mývatn,Húsavík,Goðafoss,Akureyri

Akureyrien Noord-IJsland 

Dag 6: Akureyrien Noord-IJsland 

Het stadje Akureyri staat bekend om de populatie bultrug walvissen die hier leeft. Het is mogelijk om een zeiltocht te maken en op zoek te gaan naar deze kolossen. Dan rijdt u verder naar Skagafjörður. Onderweg passeert u het bergachtige schiereiland Tröllaskagi waar u kunt stoppen om de mooie stadjes te verkennen die daar te vinden zijn.  276 km - 3,75 uur  Ontbijt  Accommodatie : Guesthouse Svinavatn (Svínavatn)
Plaats:
Akureyri,Siglufjordur,Hofsos,Hvammstangi,Svínavatn

Terugnaar Reykjavik 

Dag 7: Terugnaar Reykjavik 

U rijdt terug naar Reykjavik, maar niet voordat u een paar avonturen in West-IJsland heeft beleefd. U rijdt door landerijen vol schapen en paarden naar twee prachtige watervallen; Hraunfossar en Barnafoss. En in de buurt kunt u één van de grootste lavagrotten ter wereld bezoeken, genaamd Víðgelmir.  269 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Hraunfossar,Barnafoss,Deildartunguhver,Reykholt,Reykjavik

Vertrekvanaf Reykjavik 

Dag 8: Vertrekvanaf Reykjavik 

Uw avontuur op de Ringweg komt vandaag tot een eind. U rijdt naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Neem afscheid van het land van ijs en vuur en begin alvast met het plannen van uw volgende bezoek. We hopen dat u heeft genoten en dat we u snel nog eens mogen verwelkomen.  50 km - 45 min  Ontbijt 
Plaats:
Reykjavik,Keflavik
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.030 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten