Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Vakantie november in IJsland

Vakantie november in IJsland

Uw op maat gemaakte vakantie in november in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in november in IJsland

  • Charme en Luxe
Winter Luxury, 8 Days
circa 8 dagen vanaf € 3.160
  • Sport en Avontuur
Self drive door de Hooglanden
circa 10 dagen vanaf € 2.750
  • Buiten de gebaande paden
Een winterse minibreak
circa 5 dagen vanaf € 570

Onze lokale reisagenten in IJsland

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
14 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in november in IJsland

November is een erg goede maand om naar IJsland te gaan. U reist in het laagseizoen, waardoor u de vele bezienswaardigheden in alle rust bekijkt. Geniet bijvoorbeeld van de hoogtepunten in de levendige hoofdstad IJsland of trek er juist op uit in de natuur om het ruige en besneeuwde landschap te bewonderen, bijvoorbeeld op de vulkaan Eyjafjallajökull. Samen met een lokale reisagent stelt u een unieke en geweldige rondreis door IJsland in november samen.

Bezienswaardigheden in november in IJsland

Reykjavik in november

De hoofdstad Reykjavik is een erg leuke bestemming in november. In de sfeervolle restaurants kunt u bijvoorbeeld samen met de lokale bevolking opwarmen met een lekkere maaltijd of een drankje. Breng verder een bezoek aan het interessante National Museum of Iceland, waar je de prachtige Valþjófsstaður-deur bekijkt, of bewonder de bijzondere kerk Hallgrímskirkja. Als u graag meer wilt weten over een vakantie in Reykjavik, kan Evaneos u in contact brengen met een reisexpert voor meer informatie.

Nationaal park Snæfellsjökull in november

Naast de stad is het ook erg leuk om het prachtige besneeuwde landschap in een natuurgebied te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar het nationaal park Snæfellsjökull, dat op een schiereiland in het westen van het land ligt. In het park vindt u een 1446 meter hoge vulkaan en een imposante gletsjer. Kies er bijvoorbeeld voor om met een gids een wandeling te maken en te genieten van de indrukwekkende geologische formaties en weidse vergezichten. Een wandeling voert u in dit gebied door een schitterend winterwonderland.

Het noorderlicht in november

Van oktober tot en met maart is er een grote kans om het prachtige noorderlicht te zien. Dit lichtverschijnsel met de meest bijzondere kleuren kan het best bekeken worden op een donkere plek, waardoor IJsland een goede keuze is. U kunt het beste samen met een gids op stap gaan, omdat hij of zij de beste plekken kan vinden. Een Nederlandstalig reisagent vertelt u zonder taalbarrière graag meer over dit geweldige verschijnsel in IJsland.

Het weer in november in IJsland

Benieuwd naar de beste reistijd IJsland? Het is winters weer tijdens een vakantie in IJsland in november. Overdag is de maximumtemperatuur zo’n 1°C, terwijl het ’s nachts doorgaans 4 graden vriest. Vergeet dus vooral niet goede winterkleding mee te nemen. Dit weer, in combinatie met de hoeveelheid neerslag, zorgt ervoor dat het landschap meestal prachtig wit is. Doordat er weinig daglicht is, is de kans op het zien van het noorderlicht bovendien groot. Door de bijzondere natuurverschijnselen en het unieke landschap beleeft u een geweldige vakantie in IJsland.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis