Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Reizen in augustus in IJsland

Reizen in augustus in IJsland

Uw op maat gemaakte reis in augustus in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in augustus in IJsland

 • Sport en Avontuur
Off Road Jeep And Hiking Adventure
circa 15 dagen vanaf € 3.690
 • Klassiekers
Summer Road Trip For Families With Children
circa 9 dagen vanaf € 1.040
 • Klassiekers
Roadtrip langs de hoogtepunten
circa 5 dagen vanaf € 780
 • Buiten de gebaande paden
De onontdekte en afgelegen gebieden
circa 8 dagen vanaf € 1.250
 • Klassiekers
De klassieke Ringweg op eigen gelegenheid
circa 9 dagen vanaf € 1.200
 • Sport en Avontuur
Self drive door de Hooglanden
circa 10 dagen vanaf € 2.750
groepsreis
 • Klassiekers
De wonderlijke Ringweg met gids
circa 10 dagen vanaf € 2.200
 • Buiten de gebaande paden
Het vergeten noorden
circa 8 dagen vanaf € 1.100
 • Buiten de gebaande paden
Game of Thrones, het land van vuur en ijs
circa 9 dagen vanaf € 1.150
 • Buiten de gebaande paden
Het eiland rond, inclusief Westfjorden
circa 15 dagen vanaf € 2.420
 • Klassiekers
Papegaaiduikers op de Westmaneilanden
circa 10 dagen vanaf € 1.550
 • Klassiekers
Natuurwonderen langs de Ringweg
circa 8 dagen vanaf € 950

Onze lokale reisagenten in IJsland

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
14 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in augustus in IJsland

IJsland ligt in het meest noordwestelijke hoekje van het Europese continent en is in vele opzichten een unieke bestemming. De dunbevolkte eilandstaat is het domein van een ruige natuur, met geisers en imposante basaltrotsen. Samen met ervaren experts uit Evaneos' netwerk plant u uw geheel op maat gemaakte rondreis door IJsland in augustus. Zo bent u zelf geen kostbare tijd kwijt aan het zoeken naar de beste bestemmingen en houdt u toch de regie over uw droomreis in handen.

Bezienswaardigheden in augustus in IJsland

Bezoek het Nationaal Park Thingvellir in augustus

Met zijn dramatische rotspartijen en kraakheldere meren behoort het nationale park Thingvellir tot de populairste attracties van IJsland. Een mooie route door het gebied loopt langs de ruwe rotswand Almannagjá, die de grens vormt van het Noord-Amerikaanse continent. De lokale reisagenten met wie Evaneos in contact staat kennen de leukste accommodaties in de omgeving van het nationale park en kunnen voor u een kamer in een authentiek IJslands hotel boeken.

Bezoek Reykjavik in augustus

Reykjavik werd in de 10e eeuw gesticht door Noorse Vikingen. Onder de straten van de IJslandse hoofdstad bevindt zich de Landnámssyningin, waar de opgegraven restanten van een Vikingwoning te zien zijn. Van recentere datum is de Hallgrimskirkja. De kerk is in de jaren 30 ontworpen en doet met zijn strakke vormen en grijze betongevel denken aan de IJslandse kliffen. Voor leuke souvenirs of een lekker bordje gefermenteerd haaienvlees kunt u terecht op de weekendmarkt Kolaportið.

Ervaar Hverahólmi in augustus

Een bekend gebied in IJsland met veel heetwaterbronnen is Hverahólmi, waar zich onder andere het bad Gamla Laugin bevindt. De bron heeft een constante watertemperatuur van 39°C en is al zeker sinds 1891 in gebruik. Niet ver van de bron liggen een aantal kleine maar zeer actieve geisers, die om de paar minuten uitbarsten. De agenten waarmee Evaneos samenwerkt kunnen samen met u een mooie route door Hverahólmi plannen. Ook maken zij graag een reservering voor u en uw reisgenoten om de bronnen te bezoeken.

Ontdek Snæfellsnes in augstus

Het bergachtige schiereiland Snæfellsnes wordt vanwege zijn geologische diversiteit vaak omschreven als 'IJsland in het klein'. Het meest westelijke puntje van dit schiereiland vormt het beschermde natuurgebied Snæfellsjӧkull, dat rond een gelijknamige vulkaan ligt. Een andere bijzondere plek op Snæfellsnes zijn de zwarte kliffen van Gerðuberg, die dankzij hun vele basaltpilaren en strakke vormen surrealistisch aandoen. Wanneer u met praktische vragen zit over uw rondreis in augustus door IJsland, kunt u via Evaneos altijd aankloppen bij deskundige lokale experts die u meer informatie kunnen geven.

Het weer in augustus in IJsland

Hoewel het de warmste maand van het jaar is in IJsland, komt de gemiddelde temperatuur in augustus niet boven de 13°C uit. Op warmere dagen kan het wel boven de 20°C worden. Dit relatief koele weer is geknipt voor een actieve vakantie vol wandeltochten door de ontzagwekkende IJslandse natuur. In de nachten kan het afkoelen tot een graad of 7. Met gemiddeld zo'n 7 zonuren per dag behoort augustus tot de zonnigste maanden van het jaar. Periodes van zonneschijn worden gedurende de zomer afgewisseld door bewolkte momenten.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis