Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Self-drive over de Cirkelweg en trektocht met gids

IJslandSelf-drive over de Cirkelweg en trektocht met gids

Avontuur
Ontdek de diversiteit van de IJslandse natuur met deze 14-daagse zomertour. Dit avontuur neemt u mee naar de Hooglanden, waar u pikzwarte lavavelden, kleurrijke bergen en geothermische gebieden ziet tijdens een vierdaagse trektocht met gids. U wandelt door de ruige en grillige natuur van dit afgelegen gebied en slaapt ‘s nachts in eenvoudige berghutten, ver weg van de bewoonde wereld. Dan stapt u achter het stuur van een huurauto en rijdt u de Cirkelweg rond het eiland om de hoogtepunten te ontdekken. U komt door charmante stadjes, ziet sprankelende watervallen, glinsterende gletsjerlagunes en zwarte zandstranden. Dit is de ideale reis voor wie op zoek is naar onaangeroerde natuur en voor wie in alle vrijheid IJsland verder wilt verkennen. 
Reisideeën aangeraden door
Jonathan Lokale*r IJsland Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 5.030
Reisprogramma
Welkom in IJsland! 

Dag 1: Welkom in IJsland! 

Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw tassen op en stapt u in de bus die u door de met mos bedekte lavavelden naar Reykjavik brengt. Uw hotel ligt in het centrum van de stad. Ga na het inchecken op verkenning en ontdek het bruisende nachtleven van de gezellige hoofdstad onder de middernachtzon.    50 km - 1 uur  Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Keflavik,Reykjavik

Landbouwgronden en vulkanen 

Dag 2: Landbouwgronden en vulkanen 

Uw trektocht begint! Ontmoet de gids die u meeneemt uit het stadsleven naar het wilde landschap van IJsland. U begint in het Zuiden met een wandeling naar de vulkaan Hekla. De wandeling duurt ongeveer drie uur en u eindigt de dag in een berghut in de buurt waar de gids een lekkere maaltijd voor u zal bereiden.  10 km - 3-4 uur  Ontbijt - Lunch - Diner  Overnachten in Berghut 
Plaats:
Reykjavik,Hekla

De Hellepoort van Mount Hekla 

Dag 3: De Hellepoort van Mount Hekla 

Na een stevig ontbijt verkent u de westkant van Mount Hekla, waar u uw eerste rivier oversteekt, de Rangá rivier. Verwonder u over de eindeloze vlaktes van zwart zand en donkere vulkanische slakken en u zult begrijpen waarom Hekla bekend stond als ‘the Gateway to Hell’. U brengt de nacht door in een berghut te midden van dit maan achtige uitgestrekte landschap.  22 km - 6-8 uur  Ontbijt - Lunch - Diner  Overnachten in Berghut in Valagjá 
Plaats:
Hekla,Rangá

De IJslandsehooglanden 

Dag 4: De IJslandsehooglanden 

Lavavelden zullen vandaag plaatsmaken voor groene heuvels, bergen en meren. De wandeling brengt u naar het Kerlingarfjöll gebergte in de hooglanden. Zie hoe de Mount Löðmundur reflecteert in het nabijgelegen meer tijdens deze mooie tocht door de afgelegen regio. Na de wandeling schotelt de gids u wederom een welverdiende maaltijd voor en vertelt hij u verhalen en legendes over deze mystieke plek.  Ontbijt - Lunch - Diner  Overnachten in Berghut in Loðmundur
Plaats:
Kerlingarfjöll,Loðmundur

Het geothermische gebied van Landmannalaugar 

Dag 5: Het geothermische gebied van Landmannalaugar 

De laatste wandeldag brengt u naar de geothermische regio van Landmannalaugar. U beklimt de noordkant van Hrafntinnusker Caldeira waar het spectaculaire uitzicht op Landmannalaugar u zal begroeten. Na een duik in de warme rivier die door het gebied slingert, springt u aan boord van een 4X4-voertuig dat u terugbrengt naar Reykjavík voor de overnachting.  17 km - 6-7 uur  Ontbijt - Lunch  Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Hrafntinnusker,Landmannalaugar,Reykjavik

Ontdek de Gouden Cirkel

Dag 6: Ontdek de Gouden Cirkel

Stap na het ontbijt in uw huurauto en verlaat de stad. Ga naar de eerste stop op de route van de Gouden Cirkel: Þingvellir National Park. Daarna rijdt u naar het geothermische gebied Geysir en vanaf daar gaat u naar de Gullfoss-waterval. Na een omweg via het Kerið Cratermeer, rijdt u naar uw accommodatie in de omgeving.  236 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Lækur (Hella)
Plaats:
Geysir,Thingvellir,Gullfoss,Kerið,Hvolsvollur

Op avontuur in het Zuiden 

Dag 7: Op avontuur in het Zuiden 

De rit van vandaag brengt u langs glinsterende gletsjers, zilverachtige watervallen en een zwart zandstrand. U komt langs het indrukwekkende natuurreservaat Skaftafellop weg naar uw eindbestemming: de prachtige Jökulsárlóngletsjerlagune en het aangrenzende Diamanten Strand. Op dit serene meer drijven enorme ijsbergen richting de oceaan. U overnacht in de omgeving van Jökulsárlón.  352 km - 4,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Edda Hofn (Hofn)
Plaats:
Seljalandsfoss,Skógafoss,Vik,Skaftafell,Jökulsárlón,Hofn

De afgelegen oosten fjorden 

Dag 8: De afgelegen oosten fjorden 

Het is tijd om de schitterende oostelijke fjorden van IJsland te verkennen. U rijdt over kronkelende wegen door dit minder bezochte deel van het land met de glinsterende oceaan aan de ene kant en grillige bergen aan de andere. U passeert charmante dorpen en stadjes en komt dan aan in de grootste stad van het Oosten en tevens uw bestemming voor de dag, Egilsstaðir.  327 km - 4,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Gästehaus Eyvindará (Egilsstaðir)
Plaats:
Hofn,Stokksnes,Djupivogur,Hengifoss,Egilsstaðir

Watervallen, kloven en de walvishoofdstad 

Dag 9: Watervallen, kloven en de walvishoofdstad 

Uw eerste stop van de dag is de prachtige Dettifoss waterval, die beroemd is geworden door de film Prometheus van Ridley Scott. Dan rijdt u naar de indrukwekkende kloof Ásbyrgi. De overleveringen van de Vikingen vertellen dat Sleipnir, het paard van Odin, deze kloof heeft gemaakt. U eindigt de dag in de zogenaamde walvishoofdstad van IJsland, het charmante stadje Húsavík.  248 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Fosshotel (Húsavík)
Plaats:
Dettifoss,Ásbyrgi,Húsavík

Het geothermische gebied van Mývatn 

Dag 10: Het geothermische gebied van Mývatn 

Ontdek het buitenaards lijkende gebied rondom het meer van Mývatn. De omgeving is een natuurlijk doolhof van lavapijlers, een geothermisch gebied gevuld met stoomroosters en borrelende modderpoelen. Hier vindt u natuurbaden waar u heerlijk in kunt ontspannen. Na het bezoek aan Mývatn gaat u weer de weg op naar Akureyri met een laatste stop bij de waterval Goðafoss.  142 km - 2 uur  Ontbijt  Accommodatie : Edda (Akureyri)
Plaats:
Húsavík,Dimmuborgir,Hverarönd,Goðafoss,Akureyri

Verken Akureyrien het Noorden

Dag 11: Verken Akureyrien het Noorden

Word wakker in het stadje Akureyri. Het is mogelijk om hier een zeil op te zetten op zoek naar de bultrug walvissen die in Eyjafjörður rond zwemmen. Vervolgens laat u Akureyri achter u en rijdt u richting Skagafjörður. U komt langs het bergachtige schiereiland Tröllaskagi, waar u kunt stoppen om verschillende mooie stadjes te bezoeken.  276 km - 3,75 uur  Ontbijt  Accommodatie : Guesthouse Svinavatn (Svínavatn)
Plaats:
Akureyri,Siglufjordur,Hofsos,Hvammstangi,Svínavatn

De wonderen van Snæfellsnes

Dag 12: De wonderen van Snæfellsnes

Op het programma staat vandaag het magische schiereiland Snæfellsnes. Deze mooie plek is bekend om zijn uitgestrekte velden die met lava bedekt zijn, hoge grillige bergen en ontelbare watervallen en beekjes. Over het uitgestrekte terrein zwerven IJslandse paarden en kuddes schapen rond. En aan de ruige vulkanische kust wemelt het van de vogels.  350 km - 5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Langaholt Guesthouse (Snæfellsnes)
Plaats:
Stykkisholmur,Kirkjufell,Arnarstapi,Ytri-Tunga,Snæfellsnes

Via het Westen terug naar Reykjavik 

Dag 13: Via het Westen terug naar Reykjavik 

De Ringweg brengt u terug naar Reykjavik, maar niet voordat u het Westen van IJsland gezien heeft. U rijdt door landerijen met paarden en schapen naar twee bijzondere watervallen: Hraunfossar en Barnafoss. Dan stopt u bij één van de grootste lavagrotten ter wereld, Víðgelmir, waar u een rondleiding kunt boeken. U komt aan in Reykjavik en kunt genieten van een laatste avond in de hoofdstad.  269 km - 3,5 uur  Ontbijt  Accommodatie : Fosshotel Lind (Reykjavik)
Plaats:
Hraunfossar,Barnafoss,Deildartunguhver,Reykholt,Reykjavik

Vertrek vanaf Reykjavik 

Dag 14: Vertrek vanaf Reykjavik 

Na een bijzondere trektocht door de afgelegen gebieden van IJsland, gevolgd door een rit langs de hoogtepunten in alle vrijheid is het tijd om afscheid te nemen. Bij een late vlucht kunt u uw dag in Reykjavik doorbrengen, voor u naar de luchthaven rijdt voor de terugvlucht. We hopen dat u een fantastische tijd heeft gehad in IJsland. ‘Sjáumst Seinna!’.  50 km - 45 min  Ontbijt 
Plaats:
Reykjavik,Keflavik
Praktische informatie
Budget vanaf€ 5.030 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in IJsland volgens uw wensen