Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

IJslandSelf-drive over de Cirkelweg en trektocht met gids

 • Buiten de gebaande paden
Ontdek de diversiteit van de IJslandse natuur met deze 14-daagse zomertour. Dit avontuur neemt u mee naar de Hooglanden, waar u pikzwarte lavavelden, kleurrijke bergen en geothermische gebieden ziet tijdens een vierdaagse trektocht met gids. U wandelt door de ruige en grillige natuur van dit afgelegen gebied en slaapt ‘s nachts in eenvoudige berghutten, ver weg van de bewoonde wereld. Dan stapt u ...

Ontdek de diversiteit van de IJslandse natuur met deze 14-daagse zomertour. Dit avontuur neemt u mee naar de Hooglanden, waar u pikzwarte lavavelden, kleurrijke bergen en geothermische gebieden ziet tijdens een vierdaagse trektocht met gids. U wandelt door de ruige en grillige natuur van dit afgelegen gebied en slaapt ‘s nachts in eenvoudige berghutten, ver weg van de bewoonde wereld. Dan stapt u achter het stuur van een huurauto en rijdt u de Cirkelweg rond het eiland om de hoogtepunten te ontdekken. U komt door charmante stadjes, ziet sprankelende watervallen, glinsterende gletsjerlagunes en zwarte zandstranden. Dit is de ideale reis voor wie op zoek is naar onaangeroerde natuur en voor wie in alle vrijheid IJsland verder wilt verkennen. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Platteland
  Platteland
 • Natuur
  Natuur
 • Vulkanen
  Vulkanen
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in IJsland! 

Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw tassen op en stapt u in de bus die u door de met mos bedekte lavavelden naar Reykjavik brengt. Uw hotel ligt in het centrum van de stad. Ga na het inchecken op verkenning en ontdek het bruisende nachtleven van de gezellige hoofdstad onder de middernachtzon. 
 
50 km - 1 uur 

Plaats:
Keflavik, Reykjavik
Accommodatie
Fosshotel Lind (Reykjavik)

Dag 2: Landbouwgronden en vulkanen 

Uw trektocht begint! Ontmoet de gids die u meeneemt uit het stadsleven naar het wilde landschap van IJsland. U begint in het Zuiden met een wandeling naar de vulkaan Hekla. De wandeling duurt ongeveer drie uur en u eindigt de dag in een berghut in de buurt waar de gids een lekkere maaltijd voor u zal bereiden. 

10 km - 3-4 uur 
Ontbijt - Lunch - Diner 
Overnachten in Berghut 

Plaats:
Reykjavik, Hekla

Dag 3: De Hellepoort van Mount Hekla 

Na een stevig ontbijt verkent u de westkant van Mount Hekla, waar u uw eerste rivier oversteekt, de Rangá rivier. Verwonder u over de eindeloze vlaktes van zwart zand en donkere vulkanische slakken en u zult begrijpen waarom Hekla bekend stond als ‘the Gateway to Hell’. U brengt de nacht door in een berghut te midden van dit maan achtige uitgestrekte landschap. 

22 km - 6-8 uur 

Ontbijt - Lunch - Diner 
Overnachten in Berghut in Valagjá 

Plaats:
Hekla, Rangá

Dag 4: De IJslandsehooglanden 

Lavavelden zullen vandaag plaatsmaken voor groene heuvels, bergen en meren. De wandeling brengt u naar het Kerlingarfjöll gebergte in de hooglanden. Zie hoe de Mount Löðmundur reflecteert in het nabijgelegen meer tijdens deze mooie tocht door de afgelegen regio. Na de wandeling schotelt de gids u wederom een welverdiende maaltijd voor en vertelt hij u verhalen en legendes over deze mystieke plek. 

Ontbijt - Lunch - Diner 
Overnachten in Berghut in Loðmundur

Plaats:
Kerlingarfjöll, Loðmundur

Dag 5: Het geothermische gebied van Landmannalaugar 

De laatste wandeldag brengt u naar de geothermische regio van Landmannalaugar. U beklimt de noordkant van Hrafntinnusker Caldeira waar het spectaculaire uitzicht op Landmannalaugar u zal begroeten. Na een duik in de warme rivier die door het gebied slingert, springt u aan boord van een 4X4-voertuig dat u terugbrengt naar Reykjavík voor de overnachting. 

17 km - 6-7 uur 
Ontbijt - Lunch 

Plaats:
Hrafntinnusker, Landmannalaugar, Reykjavik
Accommodatie
Fosshotel Lind (Reykjavik)

Dag 6: Ontdek de Gouden Cirkel

Stap na het ontbijt in uw huurauto en verlaat de stad. Ga naar de eerste stop op de route van de Gouden Cirkel: Þingvellir National Park. Daarna rijdt u naar het geothermische gebied Geysir en vanaf daar gaat u naar de Gullfoss-waterval. Na een omweg via het Kerið Cratermeer, rijdt u naar uw accommodatie in de omgeving. 

236 km - 3,5 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Geysir, Thingvellir, Gullfoss, Kerið, Hvolsvollur
Accommodatie
Lækur (Hella)

Dag 7: Op avontuur in het Zuiden 

De rit van vandaag brengt u langs glinsterende gletsjers, zilverachtige watervallen en een zwart zandstrand. U komt langs het indrukwekkende natuurreservaat Skaftafellop weg naar uw eindbestemming: de prachtige Jökulsárlóngletsjerlagune en het aangrenzende Diamanten Strand. Op dit serene meer drijven enorme ijsbergen richting de oceaan. U overnacht in de omgeving van Jökulsárlón. 

352 km - 4,5 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Seljalandsfoss, Skógafoss, Reynisfjara, Vik, Skaftafell, Jökulsárlón, Hofn
Accommodatie
Edda Hofn (Hofn)

Dag 8: De afgelegen oosten fjorden 

Het is tijd om de schitterende oostelijke fjorden van IJsland te verkennen. U rijdt over kronkelende wegen door dit minder bezochte deel van het land met de glinsterende oceaan aan de ene kant en grillige bergen aan de andere. U passeert charmante dorpen en stadjes en komt dan aan in de grootste stad van het Oosten en tevens uw bestemming voor de dag, Egilsstaðir. 

327 km - 4,5 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Hofn, Stokksnes, Djupivogur, Hengifoss, Egilsstaðir
Accommodatie
Gästehaus Eyvindará (Egilsstaðir)

Dag 9: Watervallen, kloven en de walvishoofdstad 

Uw eerste stop van de dag is de prachtige Dettifoss waterval, die beroemd is geworden door de film Prometheus van Ridley Scott. Dan rijdt u naar de indrukwekkende kloof Ásbyrgi. De overleveringen van de Vikingen vertellen dat Sleipnir, het paard van Odin, deze kloof heeft gemaakt. U eindigt de dag in de zogenaamde walvishoofdstad van IJsland, het charmante stadje Húsavík. 

248 km - 3,5 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Dettifoss, Ásbyrgi, Húsavík
Accommodatie
Fosshotel (Húsavík)

Dag 10: Het geothermische gebied van Mývatn 

Ontdek het buitenaards lijkende gebied rondom het meer van Mývatn. De omgeving is een natuurlijk doolhof van lavapijlers, een geothermisch gebied gevuld met stoomroosters en borrelende modderpoelen. Hier vindt u natuurbaden waar u heerlijk in kunt ontspannen. Na het bezoek aan Mývatn gaat u weer de weg op naar Akureyri met een laatste stop bij de waterval Goðafoss. 

142 km - 2 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Húsavík, Skútustaðagígar, Dimmuborgir, Hverir, Goðafoss, Akureyri
Accommodatie
Edda (Akureyri)

Dag 11: Verken Akureyrien het Noorden

Word wakker in het stadje Akureyri. Het is mogelijk om hier een zeil op te zetten op zoek naar de bultrug walvissen die in Eyjafjörður rond zwemmen. Vervolgens laat u Akureyri achter u en rijdt u richting Skagafjörður. U komt langs het bergachtige schiereiland Tröllaskagi, waar u kunt stoppen om verschillende mooie stadjes te bezoeken. 

276 km - 3,75 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Akureyri, Siglufjordur, Hofsos, Hvammstangi, Svínavatn
Accommodatie
Guesthouse Svinavatn (Svínavatn)

Dag 12: De wonderen van Snæfellsnes

Op het programma staat vandaag het magische schiereiland Snæfellsnes. Deze mooie plek is bekend om zijn uitgestrekte velden die met lava bedekt zijn, hoge grillige bergen en ontelbare watervallen en beekjes. Over het uitgestrekte terrein zwerven IJslandse paarden en kuddes schapen rond. En aan de ruige vulkanische kust wemelt het van de vogels. 

350 km - 5 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Stykkisholmur, Kirkjufell, Arnarstapi, Ytri-Tunga, Snæfellsnes
Accommodatie
Langaholt Guesthouse (Snæfellsnes)

Dag 13: Via het Westen terug naar Reykjavik 

De Ringweg brengt u terug naar Reykjavik, maar niet voordat u het Westen van IJsland gezien heeft. U rijdt door landerijen met paarden en schapen naar twee bijzondere watervallen: Hraunfossar en Barnafoss. Dan stopt u bij één van de grootste lavagrotten ter wereld, Víðgelmir, waar u een rondleiding kunt boeken. U komt aan in Reykjavik en kunt genieten van een laatste avond in de hoofdstad. 

269 km - 3,5 uur 
Ontbijt 

Plaats:
Hraunfossar, Barnafoss, Deildartunguhver, Reykholt, Reykjavik
Accommodatie
Fosshotel Lind (Reykjavik)

Dag 14: Vertrek vanaf Reykjavik 

Na een bijzondere trektocht door de afgelegen gebieden van IJsland, gevolgd door een rit langs de hoogtepunten in alle vrijheid is het tijd om afscheid te nemen. Bij een late vlucht kunt u uw dag in Reykjavik doorbrengen, voor u naar de luchthaven rijdt voor de terugvlucht. We hopen dat u een fantastische tijd heeft gehad in IJsland. ‘Sjáumst Seinna!’. 

50 km - 45 min 
Ontbijt 

Plaats:
Reykjavik, Keflavik

KeflavikReykjavikHeklaRangáKerlingarfjöllLoðmundurHrafntinnuskerLandmannalaugarGeysirThingvellirGullfossKeriðHvolsvollurSeljalandsfossSkógafossReynisfjaraVikSkaftafellJökulsárlónHofnStokksnesDjupivogurHengifossEgilsstaðirDettifossÁsbyrgiHúsavíkSkútustaðagígarDimmuborgirHverirGoðafossAkureyriSiglufjordurHofsosHvammstangiSvínavatnStykkisholmurKirkjufellArnarstapiYtri-TungaSnæfellsnesHraunfossarBarnafossDeildartunguhverReykholt

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Voor 2 volwassenen
SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Van juli tot september € 3.070

Inbegrepen in de prijs

 • Luchthaventransfer bij aankomst
 • Engelssprekende gids tijdens de trektocht
 • Bustransfer van en naar de bergen
 • Vervoer van bagage, benodigdheden en materiaaltijdens de trektocht
 • 3 overnachtingen in een berghut
 • Volpension tijdens trektocht (dag 2 tot 5 - vanaf lunch eerste trektocht dag tot de laatste trektocht dag lunch)
 • 9 overnachtingen in comfortabele 3* hotels of luxe guesthouses,, met privé badkamer en inclusief ontbijt
 • 9 dagen autohuur, Toyota Yaris 2WD of vergelijkbaar met onbeperkte kilometers (upgrades beschikbaar)
 • CDW-, SCDW- en Gravel Protection verzekering voor autoverhuur
 • GPS-systeem
 • Gratis wifi met onbeperkte data in de huurauto
 • Op maat gemaakt reisplan met leuke tips en praktische informatie over IJsland
 • 24/7 hulplijn (Engelstalig in het weekend)
 • Accomodatie zoals vermeld in het programma of een accomodatie die er op lijkt

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten van en naar IJsland
 • Persoonlijkereisverzekering
 • Brandstof en andere bijkomende kosten voor autohuur
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Taxirit van uw hotel naar ontmoetingspunt trektocht
 • Taxirit vanaf het centrale busstation van Reykjavik naar uw hotel na terugkomst van de trektocht
 • Douchebij het verblijf in een berghut
 • Drankjes en andere persoonlijke uitgaven tijdens de trektocht
 • Slaapzak
 • Diensten die niet worden vermeld alsInbegrepen

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in IJsland (19)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema