Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Reizen in februari in IJsland

Reizen in februari in IJsland

Uw op maat gemaakte reis in februari in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in februari in IJsland

  • Buiten de gebaande paden
Een winterse minibreak
circa 5 dagen vanaf € 570
  • Buiten de gebaande paden
Weg van de beschaving in het rustige noorden
circa 12 dagen vanaf € 1.390
  • Klassiekers
Hoogtepunten en het Noorderlicht
circa 8 dagen vanaf € 790

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in februari in IJsland

IJsland is het land van geisers, woeste watervallen en oneindige grasvlaktes. Wandelend langs steile kliffen en een oneindige woeste zee voelt u zich helemaal één met de natuur. Evaneos kan u in contact brengen met deskundige lokale reisexperts, die graag de tijd nemen om samen met u uw ideale vakantie in IJsland in februari te plannen. Zo mist u niets van de geijkte hoogtepunten en wordt u tegelijkertijd verrast door verborgen pareltjes.

Bezienswaardigheden in februari in IJsland

Reizen in februari in Reykjavik

De IJslandse hoofdstad Reykjavik huisvest een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo is er de in 1937 ontworpen Hallgrímskirkja, die met zijn grijze gevel en getrapte pilaren sterk doet denken aan de IJslandse kliffen. Ook interessant is het IJslands Nationaal Museum, waar u bijzondere objecten uit de Vikingperiode en de middeleeuwen kunt bezichtigen. Evaneos kan u in contact brengen met uitstekende lokale experts, die u kunnen helpen bij het zoeken en boeken van een ideale accommodatie in Reykjavik.

Reizen in februari in Vestmannaeyjar

De kleine Vestmannaeyjar-eilandjes vormen het meest zuidelijke puntje van IJsland. Ze zijn zo'n 10.000 jaar geleden gevormd door onderzeese vulkaanuitbarstingen. In vulkaanmuseum Eldheimar op het hoofdeiland Heimaey komt u meer aan de weet over de tektonische geschiedenis van de archipel. Maar de hoofdattractie van Vestmannaeyjar is de spectaculaire natuur. Via de lokale experts waarmee Evaneos samenwerkt, kunt u een unieke boottocht boeken langs de machtige kliffen van Vestmannaeyjar, zonder daarvoor zelf ingewikkelde gesprekken te voeren.

Reizen in februari in Haukaladur-vallei

In de Haukaladur-vallei in zuidelijk IJsland liggen ruim 40 geisers en thermale bronnen. De bekendste geiser van het gebied staat bekend als Geysir, en is het exemplaar waaraan we het Nederlandse woord 'geiser' te danken hebben. Tegenwoordig spuit er slechts sporadisch water uit dit gat in de grillige rotspartijen, maar wanneer Geysir uitbarst, vliegt het water wel 60 meter de lucht in. Ook zeker de moeite waard is de Strokkur heetwaterbron, waar stralen kokend water om de tien minuten metershoog opspuiten.

Reizen in februari in Nationaal park Thingvellir

De grens tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent loopt precies door nationaal park Thingvellir, een ruig gebied met zwartgrijze rotspieken en oneindig grasland. Tijdens een tocht door het natuurgebied kunt u onder meer genieten van fraaie uitzichten over de Almannagjá-breuklijn. Een andere bezienswaardigheid in nationaal park Thingvellir is de Öxarárfoss waterval. Hoewel de waterval een fotogenieke aanblik biedt, is het meest bijzondere aan de waterval dat deze ruim 11 eeuwen terug door mensenhanden is gemaakt.

Het weer in februari in IJsland

Het mag geen verrassing heten dat het in IJsland lekker fris kan zijn. Doorgaans krijgt u tijdens een rondreis door IJsland in februari te maken met temperaturen tussen de 0°C en -5°C. Met een goede winterjas en een stevig paar schoenen zijn wandeltochten door bijvoorbeeld nationaal park Thingvellir echter goed te doen. Periodieke sneeuwbuien in deze tijd van het jaar geven het IJslandse landschap een schilderachtig witte aanblik. Na een onvergetelijke tocht door de ruige natuur is er bovendien niets zo lekker als langzaam neerzakken in een warmwaterbron.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis