Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Vakantie oktober in IJsland

Vakantie oktober in IJsland

Uw op maat gemaakte vakantie in oktober in IJsland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze reisideeën in oktober in IJsland

  • Sport en Avontuur
Self drive door de Hooglanden
circa 10 dagen vanaf € 2.750
  • Buiten de gebaande paden
Een winterse minibreak
circa 5 dagen vanaf € 570
  • Klassiekers
Natuurwonderen langs de Ringweg
circa 8 dagen vanaf € 950
  • Buiten de gebaande paden
Weg van de beschaving in het rustige noorden
circa 12 dagen vanaf € 1.390
  • Klassiekers
Hoogtepunten en het Noorderlicht
circa 8 dagen vanaf € 790

Onze lokale reisagenten in IJsland

Waarom reizen in IJsland?

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land.  Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels...

Góðan dag en welkom op IJsland! Tijdens uw reis op IJsland zult u ontdekken dat het grootste deel van de IJslanders gelooft in sprookjes. Buiten de unieke cultuur van IJsland, zult u zich verbazen over de natuurlijke schatten van het land. 


Op IJsland kunt u tijdens de winter het Noorderlicht bekijken, de geisers bewonderen en relaxen in de Blue Lagoon. Voor liefhebbers van fauna is IJsland een prima bestemming, spot de walvissen en unieke vogels zoals de papegaaiduikers.


Een reis naar IJsland is natuurlijk ideaal voor liefhebbers van de natuur, maar ook voor een reis met het gezin: adembenemende landschappen en outdoor activiteiten voor jong en oud.

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar IJsland

4.6/5
18 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op reis in oktober in IJsland

Slechts op weinig plekken in de wereld is de natuur zo ruig en indrukwekkend als in IJsland. Het landschap van deze eilandstaat wordt grotendeels gedomineerd door steile basaltrotsen, eindeloze grasvlaktes en vulkanen. Evaneos onderhoudt goede contacten met reisexperts in heel IJsland, die het land dankzij hun lange ervaring kennen als hun broekzak. Zij kunnen dan ook op ieder moment uw aanspreekpunt vormen bij vragen of problemen waar u tijdens uw rondreis in oktober door IJsland tegenaan loopt.

Bezienswaardigheden in oktober in IJsland

Thórsmörk-gebergte in oktober

De bergrug Thórsmörk in zuidelijk IJsland is een prachtig gebied voor een mooie wandeltocht. In oktober kunt u er genieten van besneeuwde bergtoppen en groene vlaktes die door beekjes en rivieren worden doorkruist. Doordat de bergen de koude wind uit het noorden enigszins tegenhouden, hebben de valleien in het gebergte een eigen microklimaat. Deze valleien in het Thórsmörk-gebergte behoren dan ook tot de groenste plekken van IJsland. De door Evaneos geselecteerde lokale experts spreken goed Nederlands of Engels en kunnen dus eenvoudig in overleg een op maat gemaakte reisroute plannen.

Eyjafjallajökull in oktober

De Eyjafjallajökull is wellicht de bekendste van IJslands 130 vulkanen. Een groot deel van de Eyjafjallajökull wordt in oktober bedekt door een ijskap, wat zorgt voor een spectaculair gezicht. Rondom de voet van de vulkaan bevindt zich een fraai landschap van met mos begroeide rotspartijen en watervallen, zoals de Seljalandsfoss. De agenten waarmee Evaneos samenwerkt, kunnen u in contact brengen met een deskundige gids, die u kan meenemen op een tocht naar de Eyjafjallajökull. Ook kunnen deze agenten praktische zaken voor u regelen, zoals het boeken van vervoer.

Mývatn in oktober

Ook in het hoge noorden van IJsland bevinden zich tal van bezienswaardigheden die de moeite meer dan waard zijn. Neem het vulkanische meer Mývatn met zijn turquoise water. Het meer ligt midden in een eindeloos bruin heuvelland, met in oktober hier en daar witte sneeuwpartijen. Rondom het meer bevinden zich bijzondere rotsformaties die bekend staan als Skútustaðir, en die het gevolg zijn van lava die lang geleden het meer instroomde. Evaneos werkt samen met reisexperts in IJsland die voor u de leukste authentieke accommodaties in de omgeving van Mývatn boeken.

Het weer in oktober in IJsland

Gemiddeld ligt de temperatuur in IJsland in oktober een paar graden boven het vriespunt. Het zal dus lekker fris zijn tijdens uw rondreis in het najaar, maar met een goed paar schoenen en een warme winterjas zijn wandeltochten door de IJslandse bergen goed te doen. Bovendien zorgt de eerste sneeuwval van het jaar ervoor dat u kunt genieten van de witte gletsjers en sneeuwlandschappen waar IJsland haar naam aan dankt. Van november tot en met maart liggen de dagtemperaturen in IJsland doorgaans rond de 0°C, waarna de temperatuur opklimt tot maximaal 12°C in de zomer.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis