Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Topbestemmingen naar Noord-Amerika
  • Inspiratie opdoen
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?

Een betere toekomst voor het reizen: ons handvest

Door Chloé, op

Na 12 jaar hebben we bij Evaneos nog steeds dezelfde visie: we willen een nieuwe manier van reizen mogelijk maken. Nu we geconfronteerd worden met uitdagingen door de klimaat- en de gezondheidscrisis en door het massatoerisme is deze wens sterker dan ooit. Dus wat kunnen we doen? Ontdek de vijf gouden regels van ons handvest om in de toekomst beter te kunnen reizen.
Een lokale bewoner laat een reiziger de natuur zienEen lokale bewoner laat een reiziger de natuur zienEen lokale bewoner laat een reiziger de natuur zienEen lokale bewoner laat een reiziger de natuur zien

Deze lijst, made by Evaneos, is samengesteld op basis van het werk van de United Nations, de International Labour Organization en de ABTA (Association of British Travel Agents) en representeert volgens ons de basis van het reizen. Dankzij onderstaande afspraken kunnen reizigers er zeker van zijn dat ze te maken hebben met een reisagentschap en met lokale dienstverleners die bepaalde fundamentele principes respecteren. Onze lokale partners hebben formeel toegezegd dat ze zich aan deze afspraken houden en dat ze hun werk aan de hand van de criteria zullen verbeteren.

Onze reisagenten beloven om zich aan deze vijf afspraken te houden:

Afspraak nr 1: Bied uitzonderlijke service en unieke expertise

Wat betekent dit?

De kern van het werk van onze lokale reisagenten is om aandachtig naar u te luisteren en uw verzoek te begrijpen en te analyseren, zodat ze u een ervaring kunnen bieden die volledig aan uw wensen voldoet en waar u waarschijnlijk plezier aan zult beleven. Dit kunnen ze doen dankzij hun onfeilbare expertise, die altijd actueel is. De kennis van de plek van bestemming en de ervaring van de reisagenten is iets wat u niet in een reisgids of op het internet vindt.

Waarom heeft u hier profijt van?

Uw reisagent biedt u een ruim aanbod aan opties, nuttige informatie, unieke lokale ervaringen, of zelfs exclusieve ervaringen, om samen een reis te ontwerpen die perfect aansluit bij uw wensen en waarden. In het hele proces, vanaf de ontwerpfase, tot de reis en daarna, beloven ze transparantie en kwaliteit. Daarom kunt u beter met het onverwachte omgaan en voelt u zich vrij om achteraf te vertellen wat u wel en niet leuk vond, zodat het reisbureau zijn diensten verder kan verbeteren.

We zijn erg blij dat we voor Evaneos hebben gekozen bij het boeken van onze reis. Ze waren erg responsief en attent en hebben een reis ontworpen die echt aan onze wensen voldoet. Ze kozen niet voor de makkelijkste of meest toeristische route, zoals andere reisorganisaties vaak doen. Tijdens de hele reis is het mogelijk om contact op te nemen met de lokale expert en dat is erg geruststellend en praktisch.

Sarah & Vincent

Afspraak 2: Hou je aan de wet en bied eerlijke arbeidsvoorwaarden

Wat betekent dit?

Eerlijkheid en het hebben van een voorbeeldfunctie staan bij ons hoog in het vaandel, daarom willen we dat elk Evaneos-reisbureau zich houdt aan de wet van het land waarin ze actief zijn. Ze moeten de vereise belastingen, heffingen en sociale voorzieningen betalen en ver weblijven van corruptie. Ze toleren binnen hun netwerk van leverancies geen enkele vorm van discriminatie, uitbuiting of misbruik.

Waarom heeft u hier profijt van?

Als u ervoor kiest om met Evaneos te reizen, kunt u er zeker van zijn dat u in zee gaat met een eerlijk reisbureau, dat een goede reputatie heeft wanneer het op lokale wetten aankomt. Werknemers en leveranciers worden naar behoren betaald en krijgen ten minste het geldende wettelijke minimumloon, en als het mogelijk is meer. Uw reisbureau heeft behoorlijke arbeidsvoorwaarden op het gebied van gezondheid, veiligheid en werktijden en het staat open voor collectieve onderhandelingen.

Afspraak 3: Behandel mensen met respect en bevorder gelijkheid

Wat betekent dit?

Respect en gelijkheid zijn kernwaarden van Evaneos en we willen dat dit zichtbaar is in elke etappe van een reis. Daarom verlangen we van onze reisagenten dat zij iedereen gelijk behandelen en dat ze mensen met respect en waardigheid benaderen, binnen hun eigen bedrijf, maar ook in de omgang met u en met hun lokale partners.

Waarom heeft u hier profijt van?

Uw reisbureau zet zich in voor gelijke beloning en contracten, ze maken zich sterk voor de ontwikkeling van werk voor vrouwen, minderheden en de lokale bevolking, met name in landen waar toegang tot werk voor deze groepen moeilijk is. Uw reisbureau laat u weten hoe u zich als reiziger in de omgang met de lokale bevolking hoort te gedragen om de gewoontes en gebruiken te respecteren, zodat zij toe kunnen staan dat u bijvoorbeeld een dorp, of een religieuze plek bezoekt en u kunt er zeker van zijn dat het bezoek de volledige gemeenschap ten goede komt.

Uit respect voor de menselijke waardigheid vermijden reisbureaus interactie met kwetsbare mensen (bedelaars, straatverkopers, enz.). Kinderbescherming is voor ons een topprioriteit: geen enkele activiteit mag bijdragen aan enige vorm van uitbuiting van minderjarigen (geen bezoek aan scholen, weeshuizen of ambachtelijke werkplaatsen waar kinderen werken die de wettelijke minimumleeftijd om te werken nog niet hebben bereikt.)

Afspraak 4: Steun de lokale economie

Wat betekent dit?

Onze lokale reisagentschappen maken onderdeel uit van het economische netwerk op de plek van bestemming. Samen met u zorgen ze voor toerisme en zo genereren ze banen en andere kansen voor lokale dienstverleners (gidsen, chauffeurs, horeca, culturele en sportieve activiteiten, etc.). Onze reisbureaus selecteren hun aanbieders met zorg. Ze moeten de kwaliteit van de dienstverlening en de veiligheid van hun reizigers kunnen garanderen en tegelijkertijd duurzaam bijdragen aan de ontwikkeling van een bestemming.

Waarom heeft u hier profijt van?

Uw reisagent zal de voorkeur geven aan kleine bedrijven die lokaal word beheerd, als het kan door vrouwen of minderheden. Of ze kiezen voor een partner die werk verschaft of training geeft aan de lokale bevolking, die lokaal inkopen doet en produceert, of die een eerlijk deel van hun winst aan de lokale gemeenschap schenkt, zodat ze betrokken kunnen zijn bij de ontwikkeling van toeristische activiteiten.

Een aanbieder hoeft niet aan al deze criteria te voldoen, want dat zou niet mogelijk zijn. Het idee is om alleen samen te werken met partners die op een tastbare manier een duurzame een bijdrage leveren, waardoor uw reis een positieve invloed heeft op de lokale economie.

Afspraak 5: Bescherm de cultuur en de natuur

Wat betekent dit?

We willen reizen ontwerpen die bijdragen aan de bescherming van cultureel erfgoed en die tegelijkertijd de voetafdruk in het bezochte gebied verkleinen, dat is altijd ons doel geweest bij Evaneos. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we steeds een stapje opzij zetten en andere manieren ontdekken om een bestemming te ervaren, de inwoners te ontmoeten, rond te reizen, enz. We moeten de juiste mensen vinden, die zich betrokken voelen bij deze principes, en die reizigers en lokale agentschappen bewust kunnen maken.

Waarom heeft u hier profijt van?

In het verlengde van de vorige afspraak geven we bij Evaneos de voorkeur aan dienstverleners die bijdragen aan het behoud van traditionele kennis, culturen en/of lokale natuurlijke ecosystemen. U krijgt hierdoor de kans om te praten met de mensen die direct betrokken zijn bij projecten voor natuurbehoud. Zo wordt u bewust van de culturele en ecologische uitdagingen waar een lokale gemeenschap mee te maken krijgt en kunt u ontdekken hoe het geld dat u uitgeeft tijdens uw reis onderdeel kan zijn van de oplossing.

Naast financiële ondersteuning willen we dat onze reisagenten nieuwe manieren van reizen ontwikkelen en aan u uitleggen wat u kunt doen om bij te dragen.

Denk bijvoorbeeld aan kleine alledaagse dingen, zoals het oprapen van afval, zo min mogelijk plastic gebruiken en de natuur in zijn waarde laten door geen planten of stenen mee naar huis te nemen als souvenir. Ook het ontwerp van uw reis kan bijdragen, u kunt bijvoorbeeld buiten het hoogseizoen reizen of naar plekken waar de druk van het toerisme minder groot is, u kunt voor binnenlandse trajecten de trein nemen in plaats van het vliegtuig en alleen activiteiten selecteren die rekening houden met dierenbescherming.

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer tips over reizen met een goede impact en om de activiteiten van onze reisagentschappen over de hele wereld te volgen.