Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Topbestemmingen naar Noord-Amerika
  • Inspiratie opdoen
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?

Reisadvies IJsland: Covid-19 (coronavirus)

Door Evaneos, op

Wilt u ook na weken van quarantaine-maatregelen en onzekerheid niet een groot bad nemen in de rauwe en wilde natuur, genieten van de oneindige horizon en zuivere lucht? Het goede nieuws is dat IJsland weer Europese reizigers verwelkomt.
Een wandelaar met uitzicht op het Thórsmörk-dal in IJslandEen wandelaar met uitzicht op het Thórsmörk-dal in IJslandEen wandelaar met uitzicht op het Thórsmörk-dal in IJslandEen wandelaar met uitzicht op het Thórsmörk-dal in IJsland

Onze lokale agenten zetten zich in om u te helpen bij het ontdekken van dit verbazingwekkende en vertederende eiland, terwijl ze u de nodige veiligheidsgaranties bieden. Wij hebben Monica, de lokale reisagent voor onze Spaanse reizigers gevraagd om u een update te geven over de huidige situatie in IJsland. Lees snel verder en ontdek deskundig advies en de favoriete plekken van onze lokale reisagent:

  • Sinds wanneer laat IJsland weer toeristen toe? Welke gezondheidsmaatregelen moeten worden nageleefd?

  • Hoe is de situatie ter plaatse op dit moment?

  • Wanneer en welke plaatsen raadt u aan om IJsland te ontdekken en tegelijkertijd de drukte te vermijden?

  • Wat is uw favoriete plek op het eiland om de zomer door te brengen?

  • Kunt u in het kort enkele unieke bezienswaardigheden aanbevelen?

Sinds wanneer laat IJsland weer toeristen toe? Welke gezondheidsmaatregelen moeten worden nageleefd?

Veel reizigers vragen ons wat het huidig reisadvies is. Ik kan u zeggen dat IJsland vanaf 15 juni weer toeristen toelaat.

Monica, lokale reisagent in IJsland

"Sinds 15 juni laat IJsland laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreis beperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld."

Hoe is de situatie ter plaatse op dit moment?

"Voor degenen die naar IJsland willen komen, kan ik u verzekeren dat het land volledig veilig is met betrekking tot Covid-19. Het leven is in IJsland weer vanouds en kunt u genieten van een uitzonderlijk landschap als Thórsmörk, een van mijn favorieten plekken op het eiland."

Een wandelaar die een houten brug oversteekt in het Langidalur-dal in IJsland.Een wandelaar die een houten brug oversteekt in het Langidalur-dal in IJsland.Een wandelaar die een houten brug oversteekt in het Langidalur-dal in IJsland.Een wandelaar die een houten brug oversteekt in het Langidalur-dal in IJsland.

Wanneer en welke plaatsen raadt u aan om IJsland te ontdekken en tegelijkertijd de drukte te vermijden?

"Om IJsland te ontdekken zonder de drukte, raden wij de Highlands aan met bezienswaardigheden zoals Thor Valley, Kerlingarfjöll of Landmannalaugar. Een ideale reistijd is tussen juni en september."

Wat is uw favoriete plek op het eiland om de zomer door te brengen?

"Thórsmörk, wat "het dal van Thor" betekent, is een magische plek. Hier vindt u een enorm oud woud van berken en dwergwilgen die typisch zijn voor de IJslandse vegetatie. Door de sneeuw, wind en vorst die het lokale klimaat kenmerken, kunnen de bomen niet erg hoog worden. Maar hier in Thórsmörk vindt u een aantal zeer oude bomen."

Wandelaar in de ThorsmorkvalleiWandelaar in de ThorsmorkvalleiWandelaar in de ThorsmorkvalleiWandelaar in de Thorsmorkvallei
Wegwijzers bij Langidalur in IJslandWegwijzers bij Langidalur in IJslandWegwijzers bij Langidalur in IJslandWegwijzers bij Langidalur in IJsland

"Er is ook de mogelijkheid om naar de top van Valahnúkur te gaan. Dit zijn de meest magische toppen van de vallei. De Eyjafjallajökull-gletsjer en de gelijknamige vulkaan die in 2010 uitbarstte, zijn te zien. Hier in de buurt bevindt zich ook de Mýrdalsjökull-gletsjer met de Katla-vulkaan. De Katla-vulkaan is momenteel de meest actieve vulkaan van IJsland".

Kunt u in het kort enkele tips en unieke bezienswaardigheden aanbevelen?

"Een absolute ijslandse delicatessen is een Flatkökur met verse zalm. Flatkökur zijn traditionele IJslandse 'flatbreads'. Een traktatie!"

"Als lokale reisagent zijn er verschillende plaatsen waar ik graag reizigers mee naartoe neem, zoals Landmannalaugar. De kleurrijke bergen bieden talloze wandelmogelijkheden en in het geothermische dal kunt u genieten van vele warmwaterbronnen waar u een goed warm bad kunt nemen. Een andere ervaring die ik erg leuk vind is een bezoek aan de ijsgrotten in Vatnajökull National Park. Verken diepblauwe ijsgrotten en wandel over de grootste gletsjer van Europa!"

"Maar voor wie wel tegen een beetje kou kan, wacht er tijdens een reis door IJsland in de winter een buitengewoon spektakel. IJsland is in de winter net zo mooi als in de zomer. Wij raden u daarom aan om in de winter het Thorsmörk-dal te bezoeken om dit spectaculaire landschap op sneeuwschoenen te verkennen."