Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Topbestemmingen naar Noord-Amerika
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

Alles wat u moet weten over reizen naar Zuidoost-Azië met kinderen

Door Miki - Familie Miljian, op

Droomt u er al langer van om uw familievakantie op Thaise stranden door te brengen? U hebt een gezinsuitje naar Vietnam geboekt, maar weet niet zeker wat u in uw koffer moet pakken? Vraagt u zich af wat de veiligste en meest kindvriendelijke reisbestemmingen in Azië zijn voor een familievakantie? U bent benieuwd hoe een prachtig familie-avontuur in Zuidoost-Azië zou kunnen plaatsvinden? Ontdek alles wat u moet weten om de beste reiservaring in Azië te krijgen.

1. De beste reisbestemmingen

Azië is de perfecte bestemming voor een familievakantie. Of u nu op zoek bent naar een stedelijke omgeving, een culturele route of gewoon een strandvakantie, u zult vinden wat u zoekt in Zuidoost-Azië. Informeer in elk geval van tevoren onze beste reistijd-pagina's over de weer omstandigheden, want Azië is het continent van de moesson. Hoogstwaarschijnlijk zal hier en daar regenval deel uitmaken van uw dagelijkse routine, maar maakt u zich geen zorgen: ze zijn meestal van korte duur en niet bijzonder vervelend.

Sluit uw ogen en wijs een droombestemming aan op een landkaart. Steden als Hanoi of Bangkok zullen u niet teleurstellen als u uw vakantie in een stedelijke omgeving wilt doorbrengen. Bestemmingen zoals Bali of Thailand zijn de perfecte keuze als u cultuur en ontspanning wilt combineren. Uw kinderen zullen versteld staan! Vietnam is ook een uitstekende plek om een ​​avontuur met het gezin te beleven.

Onze tip: welke bestemming u ook kiest, onderschat de duur van de visumformaliteiten niet. Voor veel bestemmingen heeft u overigens geen visum nodig wanneer u minder dan 30 dagen in het land verblijft. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis!

Miljian familieMiljian familieMiljian familieMiljian familie

2. Gezondheid en voeding

Een afspraak bij de GGD voordat u vertrekt, zal zeker helpen om angsten of twijfels weg te nemen, maar u kunt gewoon door een paar regels te volgen veilig met uw kinderen naar Azië reizen.

Natuurlijk moeten uw vaccinaties actueel en effectief zijn. In sommige landen zijn er speciale vaccinaties nodig (naast de verplichte vaccinaties!). Daarom adviseren wij u om een afspraak bij de GGD te maken.

Sommige voorzorgsmaatregelen kunnen u echter een hoop zorgen schelen: drink nooit kraanwater, wanneer u drinken besteld vraag het restaurant altijd een drankje zonder ijsblokjes en bestel uw eten niet té pittig (het is belangrijk om hierop te wijzen, want gekruid eten is onderdeel van de lokale keuken).

In Zuidoost-Azië zijn de temperaturen erg hoog en kunnen zelfs extreme niveaus worden bereikt: vergeet niet om altijd een fles water en een hoed te hebben om uw kinderen te beschermen.

3. Wat neem ik mee op reis?

Reis licht! Het hele jaar door is er een tropisch klimaat: vermijd jassen, dikke truien en jeans. Pak in uw koffer lichte kleding, die weinig ruimte inneemt, gemakkelijk kan worden gewassen (kies voor lokale wasserijen) en die geschikt is voor vochtige klimaten. Neem voldoende zonnebrandcrème en muggenspray mee omdat deze producten soms niet even gemakkelijk gevonden kunnen worden in Zuidoost-Azië.

Als u met zeer jonge kinderen reist, neem dan liever een draagzak mee in plaats van een kinderwagen: de Aziatische trottoirs zijn niet te vergelijken met die in Nederland en het zal u een hoop gesjouw besparen. In de supermarkten vind u pampers en babyvoeding in potten. Wanneer u een voorkeur heeft voor een bepaald merk, is het raadzaam om het benodigde rantsoen in uw koffer te doen. De kwaliteit van de producten die u hier vindt, is niet altijd consistent.

Onze tip: neem een ​​reiswieg mee voor uw kinderen. Zelfs in sommige midden- en topklasse hotels worden babybedjes niet verstrekt. Nog een voorzorgsmaatregel: maak een fotokopie van uw paspoort voordat u vertrekt.

Miljian familieMiljian familieMiljian familieMiljian familie
Miljian familieMiljian familieMiljian familieMiljian familie

4. Hoe kom ik van A naar B?

Van de ene plaats naar de andere reizen in Zuidoost-Azië is over het algemeen eenvoudig. In landen zoals Thailand, Indonesië en Vietnam is het spoorwegnet traag, maar redelijk goed ontwikkeld en functioneel.

Als u wilt deelnemen aan het verkeer, is het belangrijk om te weten dat niet dezelfde veiligheidsvoorschriften gelden als in Nederland. Het is bijvoorbeeld moeilijk om een auto te vinden waarin een kinderzitje aanwezig is. De lokale bevolking reist vaak te voet of ze nemen een tuktuk en voor langere afstanden is het zeer betaalbaar en een uitstekende oplossing om een taxi te nemen.

Wees niet bang voor de lange vluchten: de meeste luchtvaartmaatschappijen bieden aan boord een amusementsprogramma en babybedjes (tot ongeveer 9-11 kg).

Onze tip: als het mogelijk is geef de voorkeur aan nachtvluchten. De gewenning aan het tijdsverschil is dan gemakkelijker.

Miljian familieMiljian familieMiljian familieMiljian familie

5. Veiligheid en cultuur in Zuidoost-Azië

In alle landen van Zuidoost-Azië heerst diep respect voor het gezin. Om deze reden vindt u een zeer warme, kindvriendelijke en ruimdenkende sfeer. U mag verwachten dat uw kinderen een ongewone hoeveelheid aandacht krijgen: een streling over het hoofd, een kus op de wang, of een groet in de lokale taal. Dit is normaal in Azië! Als u er iets tegen hebt, is het voldoende om op een vriendelijke manier "nee" te zeggen.

Zuidoost-Azië is veilig: u kunt vrij bewegen en u hoeft uzelf niet te veel te bedekken. Maar pas op voor het verkeer. Steek bijvoorbeeld niet plotseling over straat zonder na te denken. Meestal zijn er geen verkeerslichten en zijn de verkeersregels onderworpen aan compleet andere regels dan in het westen, wat kan leiden tot ongevallen.

Zorg ervoor dat u ook comfortabel schoeisel draagt, indien mogelijk zonder veters: in Azië is het beleefd om uw schoenen uit te doen bij het betreden van een woning of tempel, en u wordt vaak gevraagd om uw schoeisel uit te doen.

Afgezien daarvan ontmoet u overal lachende en altijd behulpzame mensen. Zuidoost-Azië is een uitstekende bestemming voor gezinsreizen.

Onze laatste tip: ga op reis naar Zuidoost-Azië!

Goede reis!

Meer inspiratie