Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

De 7 mooiste plaatsen en steden van IJsland - Beleef het ijskoude eiland als een eilandbewoner

Door Evaneos, op

Het land van de vulkanen en geisers is de thuisbasis van een groot aantal vissersdorpen en stedelijke centra waar u de culturele ziel van het land kunt voelen. Deze plaatsen zijn ideaal als uitgangspunt voor het verkennen van de omgeving.
Twee kleurrijke huizen worden weerspiegeld in het water in Seydisfjordur in IJsland.Twee kleurrijke huizen worden weerspiegeld in het water in Seydisfjordur in IJsland.Twee kleurrijke huizen worden weerspiegeld in het water in Seydisfjordur in IJsland.Twee kleurrijke huizen worden weerspiegeld in het water in Seydisfjordur in IJsland.

Of het nu gaat om speciale evenementen of om natuurverschijnselen, in deze 7 steden en dorpen kunt u tijdens uw reis in IJsland meerdere avonturen beleven. Observeer walvissen, kajakken & kanoën in noordelijke fjorden of wandelen in de voetsporen van de Vikingen. Puur genieten in IJsland.

Observeer walvissen in het hoge noorden in Húsavík...

In het noorden van het land, in de baai van Skjálfandi kunt u in de zomer ongeveer twintig verschillende soorten walvissen observeren. Zelfs de blauwe vinvis, een van de zeldzaamstewalvissoorten, is hier te zien! Vanuit het vissersdorpje Húsavík kunt u aan boord van een stille (elektrische) boot gaan om de walvissen en dolfijnen uit het water te zien komen. Een uitstekende volgende stop is het "Puffin Island". Daar nestelen de papegaaiduikers. Een opvallende vogel uit de familie van alken. Deze vogels zijn gemakkelijk te herkennen aan het zwart-witte verenkleed en de tijdens het broedseizoen felgekleurde grote snavel.

Boot die de naam Husavik draagt in de haven van HúsavíkBoot die de naam Husavik draagt in de haven van HúsavíkBoot die de naam Husavik draagt in de haven van HúsavíkBoot die de naam Husavik draagt in de haven van Húsavík

Als u deze ervaring wilt meenemen in uw IJsland-reis, neem dan contact op met een lokale reisagent van Evaneos.

Bewonder een van de mooiste bergen ter wereld in Grundarfjörður

Grundarfjörður, een kustplaatsje in het westen van IJsland, is een ideaal uitgangspunt voor het verkennen van de Kirkjufell-berg, waarvan het unieke silhouet het schiereiland Snæfellsnes domineert. Deze "kerkberg" heeft een uniforme cilindrische vorm. In de zomer onder de middernachtzon of in de winter onder de gloed van het noorderlicht biedt Kirkjufell een sprookjesachtig schouwspel. Het beste uitkijkpunt is op het hoogste punt van de Kirkjufellsfoss waterval, waar u de weerspiegeling van de berg in het heldere water van het meer kunt zien.

Een man voor de Kirkjufellsfoss watervalEen man voor de Kirkjufellsfoss watervalEen man voor de Kirkjufellsfoss watervalEen man voor de Kirkjufellsfoss waterval

Geniet van een van de mooiste fjorden van IJsland in Seyðisfjörður

Met een lengte van 17 kilometer is Seyðisfjörður een van de langste fjorden van IJsland. Het gelijknamige dorp leeft ingebed in de bergen, vlakbij de baai. Het is een komen en gaan van van lokale vissersboten.

Een weg in SeyðisfjörðurEen weg in SeyðisfjörðurEen weg in SeyðisfjörðurEen weg in Seyðisfjörður
Seyðisfjörður

Om het fjord met een fantastisch uitzicht te ontdekken, neemt u het 13 km lange afstand wandelpad Vestadlsvatn, dat toegankelijk is voor beginners en zich een weg baant door de bergen. Onderweg kunt u schapen en misschien zelfs een of twee rendieren tegenkomen…

Ontdek de IJslandse cultuur in Hafnarfjörður

Hafnarfjörður, de derde grootste stad van IJsland, ligt op slechts ongeveer 30 minuten met de auto van Reykjavik. Deze grote vissershaven is een cultureel levendige stad. Om de geschiedenis te ontdekken kunt u een bezoek brengen aan de verschillende gebouwen van het plaatselijke museum. In Pakkhúsið kunt u een collectie oud speelgoed en een fototentoonstelling bewonderen die de geschiedenis van de stad volgt. Siggubær is een typisch vissersdorpje, verblijf hier in de stad tijdens de zomerzonnewende en beleef het grootste en oudste Vikingfestival van IJsland met een middeleeuwse markt, kostuum- en paardenparades.

Voel het einde van de wereld in Siglufjörður

Bergen aan de ene kant, een fjord aan de andere: Siglufjörður is een van de best bewaarde geheimen in het noorden van IJsland. Dit vissersdorpje is te bereiken via de zee of via een smalle tunnel in de rots aan het einde van een kleine weg die hoog in de bergen loopt. In de winter bedekt de sneeuw de daken van de gele of rode tinnen huizen en de poolnacht benadrukt de mysterieuze sfeer van dit rustige dorp. Hier draait het leven om de haven en de kust.

Het Tijdmuseum in SiglufjörðurHet Tijdmuseum in SiglufjörðurHet Tijdmuseum in SiglufjörðurHet Tijdmuseum in Siglufjörður
Siglufjörður

In het Haring Museum (Snorragata, 10) kunt u de gouden jaren van de lokale visserij herbeleven dankzij reconstructies en de ontdekking van voorwerpen uit die periode.

Dans op de klank van country- en IJslandse muziek in Selfoss

Deze grote stad in het zuiden van IJsland wordt gekenmerkt door zijn rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen en zijn rustige levenstempo. Het ligt aan de rivier Ölfusá en wordt gedomineerd door de berg Ingolf Fjall en wordt omringd door fjorden en vulkanen. In de zomer is er in de stad een muziekfestival waar u kunt genieten van het ritme van de IJslandse melodieën en lokale lekkernijen. In de versierde parken en tuinen met in de wind zwevende linten, kunt u zich mengen met volksdansen en gedroogde vis en maanlucaca (amandelkoekje) proeven.

Het doorbrengen van een magische kerst in Akureyri

Er zijn minstens twee goede redenen om uw reis door te brengen in Akureyri, een kleine stad in het noorden van het land. Aan de ene kant kunt u het huis van de Kerstman bezoeken (Hrafnagil, 601), dat op ongeveer 10 minuten rijden van het stadscentrum ligt. Dit rode IJslandse huis herbergt een handwerkwinkel met kerstmotieven. Het is de perfecte plek om handgemaakte decoraties, gebreide truien, kaarsen en traditionele figuren te ontdekken. Ten tweede is het winterseizoen perfect om naar het noorderlicht te kijken, de gelegenheid om een magisch einde van het jaar te beleven.

Een verkeerslicht in AkureyriEen verkeerslicht in AkureyriEen verkeerslicht in AkureyriEen verkeerslicht in Akureyri
Akureyri

Deze 7 plaatsen stellen u in staat om IJsland te ontdekken, ver van de toeristische drukte, en het dagelijkse leven van een authentieke eilandbewoner te ervaren. Uw reis zal hooguit onderbroken worden door het komen en gaan van de vissersboten en verlevendigd door wandelingen in de bergen of rondvaren op het water.

Meer inspiratie