Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek Bali en Komodo

IndonesiëOntdek Bali en Komodo

Hoogtepunten
Bent u klaar voor een onvergetelijke reis naar de Indonesische eilanden Bali en Komodo? Ontdek Ubud, het spirituele hart van Bali, gelegen in een prachtige omgeving. Dan vliegt u naar Labuan Bajo, waar u twee dagen op een boot doorbrengt en zo de iconische eilanden Komodo, Rinca en Pandar verkent. Een unieke ervaring! Een korte vlucht brengt u terug naar Bali, zodat u het eiland nog beter kunt leren kennen. U duikt de Balinese cultuur in tijdens uw verblijf in Candidasa en leert een traditionele maaltijd koken. En de reis wordt afgesloten met een paar dagen heerlijk ontspannen in Sanur. Bereid u voor op een actieve en avontuurlijke reis door schitterend Indonesië. 
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.022
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Welkom in Indonesië

Dag 1: Welkom in Indonesië

Welkom op het 'Eiland van de Goden'. U wordt door een chauffeur van de luchthaven naar uw hotel gebracht. U verblijft in het landelijke Ubud, het culturele en artistieke hart van het eiland. De komende dagen maakt u vanaf hier verschillende excursies in de mooie omgeving. Maar het stadje zelf is ook leuk, met zijn gezellige restaurantjes en vele interessante winkeltjes. U kunt hier elke dag tempels bezichtigen en ceremonies bijwonen. Accommodatie : Standaard : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud) Superior : Artini Dijiwa Ubud Luxe : Plataran Hotel Ubud Accimmodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Ontdek de spiritualiteit van Bali

Dag 2: Ontdek de spiritualiteit van Bali

Gekleed in traditionele kleding gaat u naar twee van de meest wonderbaarlijke tempels op het eiland: Tirta Empul en Gunung Kawi. Bij beide tempels legt u offers die u zelf ook maakt. De dag eindigt met een heerlijke traditionele maaltijd bij de rijstvelden. Deze tour wordt geregeld door een organisatie die kinderen over heel Bali helpt en u steunt ze door deze tour te doen. Accommodatie : Standaard : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud) Superior : Artini Dijiwa Ubud Luxe : Plataran Hotel Ubud Accimmodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Gunung Kawi,Ubud

Fietstocht door het noorden van Ubud

Dag 3: Fietstocht door het noorden van Ubud

Tijdens een fietstocht ontdekt u de rijke cultuur en de schitterende omgeving van Ubud en maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking. De tocht brengt u door prachtige groene rijstvelden, langs lokale dorpen en indrukwekkende oude tempels. Na een paar uur op de fiets keert u terug naar uw accommodatie.  Accommodatie : Standaard : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud) Superior : Artini Dijiwa Ubud Luxe : Plataran Hotel Ubud Accimmodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Vlucht naar Labuan Bajo

Dag 4: Vlucht naar Labuan Bajo

Een privé auto haalt u op en brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar de volgende bestemming. Labuan Bajo en de omliggende eilanden zijn een zeer populaire bestemming geworden om te bezoeken vanwege de iconische uitzichten die ze bieden en de sterke weergave van Indonesië. Accommodatie : Standaard : Golo Hilltop (Labuan Bajo) Superior : Sylvia Hotels & Resort Luxe : Puri Sari Beach Hotel Accommodatie : Golo Hilltop (Labuan Bajo)
Plaats:
Labuan Bajo

Tweedaagse boottocht langs de eilanden

Dag 5: Tweedaagse boottocht langs de eilanden

Maak u klaar voor een tweedaagse boottocht in het Komodo National Park! Een park dat bestaat uit zee en eilanden met moessonwoud en steppegras, met als bijzondere bewoner de grootste hagedis ter wereld. Op de eerste dag bezoekt u Rinca, waar u een wandeling maakt met de rangers om de Komodovaraan in het wild te spotten. U kunt ook zwijnen, herten, apen, paarden en verschillende vogels zien. En u sluit de dag af met een heerlijke duik met de mogelijkheid tot snorkelen. Overnachting aan boord van de boot.
Plaats:
Pulau Rinca

Tweedaagse boottocht langs de eilanden

Dag 6: Tweedaagse boottocht langs de eilanden

U wordt vroeg wakker voor een wandeling op Komodo eiland. Ook hier kunt u varanen en andere dieren zien. Daarna gaat u naar Pink Beach, een strand dat door het rode koraal dat zich met het zand vermengt een roze gloed heeft. Ga snorkelen en zie het prachtige koraal en de kleurrijke vissen. Daarna keert u terug naar Labuan Bajo. Accommodatie : Standaard : Golo Hilltop (Labuan Bajo) Superior : Sylvia Hotels & Resort Luxe : Puri Sari Beach Hotel Accommodatie : Golo Hilltop (Labuan Bajo)
Plaats:
Labuan Bajo,Komodo

Vlucht terug naar Bali

Dag 7: Vlucht terug naar Bali

U verlaat Labuan Bajo en vliegt terug naar Bali om daar dieper de cultuur, natuur en het avontuur in te duiken. Uw bestemming is Candidasa, een klein vissersdorpjes aan de Oostkust van het eiland.  Accommodatie : Standaard : Ashyana Candidasa (Candidasa) Superior : Puri Bagus Candidasa Luxe : Ramayana Candidasa Accommodatie : Ashyana Candidasa (Candidasa)

Vrije dag Candidasa

Dag 8: Vrije dag Candidasa

Geniet van een vrije dag aan de mooie kust van Candidasa. Ga erop uit om de omgeving te verkennen, ontspan bijvoorbeeld op één van de parelwitte stranden met palmbomen, bezoek een tempel of doe iets actiefs en ga wandelen in de mooie omgeving. Maar u kunt natuurlijk ook lekker in het hotel blijven en hier genieten van de faciliteiten.  Accommodatie : Standaard : Ashyana Candidasa (Candidasa) Superior : Puri Bagus Candidasa Luxe : Ramayana Candidasa Accommodatie : Ashyana Candidasa (Candidasa)

Een kookles in Candidasa

Dag 9: Een kookles in Candidasa

U gaat vandaag uw eigen lunch koken. Voordat de les begint, gaat u met de chef naar de lokale markt om de ingrediënten te kopen die u nodig hebt om een traditionele Indonesische maaltijd te bereiden. Eenmaal in de keuken leert u de basisprincipes van het maken van Indonesisch eten. En daarna is het genieten van de maaltijd! Accommodatie : Standaard : Ashyana Candidasa (Candidasa) Superior : Puri Bagus Candidasa Luxe : Ramayana Candidasa Accommodatie : Ashyana Candidasa (Candidasa)

Op weg naar Sidemen

Dag 10: Op weg naar Sidemen

U laat Candidasa achter u en vertrekt naar het mooie Sidemen. Dit gebied staat bekend om zijn salak-plantages, natuurlijke schoonheid en rustige sfeer. Onderweg stopt u bij Tirta Gangga en Taman Ujung. Accommodatie : Shantiasa Villa (Sidemen)
Plaats:
Sidemen

Trekking door de omgeving van Sidemen

Dag 11: Trekking door de omgeving van Sidemen

Een busje met airconditioning haalt u op voor een bijzondere trekking. U wandelt langs prachtige rijstterrassen in een indrukwekkend berglandschap. Zie de dagelijkse activiteiten op een boerderij en leer over het traditionele leven. U zult ook zien hoe de lokale alcohol tuwak wordt gemaakt. Ontdek, oogst en proef direct de Salak Fruit (Zalacca) op de grootste salak-fruitplantage op Bali. En voor u terugkeert naar het hotel krijgt u een heerlijke lunch voorgeschoteld.  Accommodatie : Shantiasa Villa (Sidemen)
Plaats:
Sidemen

Verder naar het dorpje Sanur

Dag 12: Verder naar het dorpje Sanur

Je rijdt zuidwaarts langs de kust naar je volgende bestemming. Onderweg bezoek je Goa Lawah en Kerta Gosa en de prachtige Tegenungan waterval. Aangekomen in Sanur is er nog genoeg tijd om te ontspannen. Dit is een heerlijk rustig stadje gelegen aan de heerlijk rustige zee. Een ideale plek om te zwemmen dus. Er zijn veel leuke eettentjes en lokale markten. Accommodatie : Standaard : Swastika Bungalows (Sanur) Superior : Mercure Resort Sanur Luxe : Segara Village Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Twee vrije dagen in gezellig Sanur

Dag 13 tot 14: Twee vrije dagen in gezellig Sanur

U heeft twee dagen de tijd om tot rust te komen in het mooie Sanur. Geniet van de mooie stranden en ga zwemmen in het kalme water. Het is mogelijk om een wandeling of een fietstocht te maken over het pad dat langs de kust loopt. U heeft hier gegarandeerd een mooi uitzicht over zee! En 's avonds is het in het centrum altijd erg gezellig.  Accommodatie : Standaard : Swastika Bungalows (Sanur) Superior : Mercure Resort Sanur Luxe : Segara Village Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Terugvlucht vanaf Bali

Dag 15: Terugvlucht vanaf Bali

En dan zit uw prachtige reis op Bali en Komodo er alweer op. Een privé auto brengt u naar het vliegveld voor uw terugvlucht en helemaal uitgerust vliegt u weer naar huis. We hopen dat u heeft genoten van de prachtige Indonesische eilanden. En er is hier nog zoveel meer te ontdekken, dus we zien u graag nog een keer terug. Een goede vlucht! 
Plaats:
Sanur
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.022 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen