Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ontdek Bali en Komodo

IndonesiëOntdek Bali en Komodo

Coronadekking
 • Klassiekers
Bent u klaar voor een onvergetelijke reis naar de Indonesische eilanden Bali en Komodo? Ontdek Ubud, het spirituele hart van Bali, gelegen in een prachtige omgeving. Dan vliegt u naar Labuan Bajo, waar u twee dagen op een boot doorbrengt en zo de iconische eilanden Komodo, Rinca en Pandar verkent. Een unieke ervaring! Een korte vlucht brengt u terug naar Bali, zodat u het eiland nog beter kunt ler...

Bent u klaar voor een onvergetelijke reis naar de Indonesische eilanden Bali en Komodo? Ontdek Ubud, het spirituele hart van Bali, gelegen in een prachtige omgeving. Dan vliegt u naar Labuan Bajo, waar u twee dagen op een boot doorbrengt en zo de iconische eilanden Komodo, Rinca en Pandar verkent. Een unieke ervaring! Een korte vlucht brengt u terug naar Bali, zodat u het eiland nog beter kunt leren kennen. U duikt de Balinese cultuur in tijdens uw verblijf in Candidasa en leert een traditionele maaltijd koken. En de reis wordt afgesloten met een paar dagen heerlijk ontspannen in Sanur. Bereid u voor op een actieve en avontuurlijke reis door schitterend Indonesië. 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Caroline

Expert in klassieke rondreizen in Indonesië
4 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Eiland
  Eiland
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Indonesië

Welkom op het 'Eiland van de Goden'. U wordt door een chauffeur van de luchthaven naar uw hotel gebracht. U verblijft in het landelijke Ubud, het culturele en artistieke hart van het eiland. De komende dagen maakt u vanaf hier verschillende excursies in de mooie omgeving. Maar het stadje zelf is ook leuk, met zijn gezellige restaurantjes en vele interessante winkeltjes. U kunt hier elke dag tempels bezichtigen en ceremonies bijwonen.

Plaats:
Ubud
Accommodatie
Sri Bungalows Ubud (Ubud)

Dag 2: Ontdek de spiritualiteit van Bali

Gekleed in traditionele kleding gaat u naar twee van de meest wonderbaarlijke tempels op het eiland: Tirta Empul en Gunung Kawi. Bij beide tempels legt u offers die u zelf ook maakt. De dag eindigt met een heerlijke traditionele maaltijd bij de rijstvelden. Deze tour wordt geregeld door een organisatie die kinderen over heel Bali helpt en u steunt ze door deze tour te doen.

Plaats:
Ubud, Tirta Empul, Gunung Kawi
Accommodatie
Sri Bungalows Ubud (Ubud)

Dag 3: Fietstocht door het noorden van Ubud

Tijdens een fietstocht ontdekt u de rijke cultuur en de schitterende omgeving van Ubud en maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking. De tocht brengt u door prachtige groene rijstvelden, langs lokale dorpen en indrukwekkende oude tempels. Na een paar uur op de fiets keert u terug naar uw accommodatie. 

Plaats:
Ubud
Accommodatie
Sri Bungalows Ubud (Ubud)

Dag 4: Vlucht naar Labuan Bajo

Een privé auto haalt u op en brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar de volgende bestemming. Labuan Bajo en de omliggende eilanden zijn een zeer populaire bestemming geworden om te bezoeken vanwege de iconische uitzichten die ze bieden en de sterke weergave van Indonesië.

Plaats:
Labuan Bajo
Accommodatie
Golo Hilltop (Labuan Bajo)

Dag 5: Tweedaagse boottocht langs de eilanden

Maak u klaar voor een tweedaagse boottocht in het Komodo National Park! Een park dat bestaat uit zee en eilanden met moessonwoud en steppegras, met als bijzondere bewoner de grootste hagedis ter wereld. Op de eerste dag bezoekt u Rinca, waar u een wandeling maakt met de rangers om de Komodovaraan in het wild te spotten. U kunt ook zwijnen, herten, apen, paarden en verschillende vogels zien. En u sluit de dag af met een heerlijke duik met de mogelijkheid tot snorkelen.

Overnachting aan boord van de boot.

Plaats:
Rinca Island

Dag 6: Tweedaagse boottocht langs de eilanden

U wordt vroeg wakker voor een wandeling op Komodo eiland. Ook hier kunt u varanen en andere dieren zien. Daarna gaat u naar Pink Beach, een strand dat door het rode koraal dat zich met het zand vermengt een roze gloed heeft. Ga snorkelen en zie het prachtige koraal en de kleurrijke vissen. Daarna keert u terug naar Labuan Bajo.

Plaats:
Komodo, Labuan Bajo
Accommodatie
Golo Hilltop (Labuan Bajo)

Dag 7: Vlucht terug naar Bali

U verlaat Labuan Bajo en vliegt terug naar Bali om daar dieper de cultuur, natuur en het avontuur in te duiken. Uw bestemming is Candidasa, een klein vissersdorpjes aan de Oostkust van het eiland. 

Plaats:
Candidasa
Accommodatie
Ashyana Candidasa (Candidasa)

Dag 8: Vrije dag Candidasa

Geniet van een vrije dag aan de mooie kust van Candidasa. Ga erop uit om de omgeving te verkennen, ontspan bijvoorbeeld op één van de parelwitte stranden met palmbomen, bezoek een tempel of doe iets actiefs en ga wandelen in de mooie omgeving. Maar u kunt natuurlijk ook lekker in het hotel blijven en hier genieten van de faciliteiten. 

Plaats:
Candidasa
Accommodatie
Ashyana Candidasa (Candidasa)

Dag 9: Een kookles in Candidasa

U gaat vandaag uw eigen lunch koken. Voordat de les begint, gaat u met de chef naar de lokale markt om de ingrediënten te kopen die u nodig hebt om een traditionele Indonesische maaltijd te bereiden. Eenmaal in de keuken leert u de basisprincipes van het maken van Indonesisch eten. En daarna is het genieten van de maaltijd!

Plaats:
Candidasa
Accommodatie
Ashyana Candidasa (Candidasa)

Dag 10: Op weg naar Sidemen

U laat Candidasa achter u en vertrekt naar het mooie Sidemen. Dit gebied staat bekend om zijn salak-plantages, natuurlijke schoonheid en rustige sfeer. Onderweg stopt u bij Tirta Gangga en Taman Ujung.

Plaats:
Sidemen, Tirta Gangga, Taman Ujung
Accommodatie
Sawah Indah (Sidemen)

Dag 11: Trekking door de omgeving van Sidemen

Een busje met airconditioning haalt u op voor een bijzondere trekking. U wandelt langs prachtige rijstterrassen in een indrukwekkend berglandschap. Zie de dagelijkse activiteiten op een boerderij en leer over het traditionele leven. U zult ook zien hoe de lokale alcohol tuwak wordt gemaakt. Ontdek, oogst en proef direct de Salak Fruit (Zalacca) op de grootste salak-fruitplantage op Bali. En voor u terugkeert naar het hotel krijgt u een heerlijke lunch voorgeschoteld. 

Plaats:
Sidemen
Accommodatie
Sawah Indah (Sidemen)

Dag 12: Verder naar het dorpje Sanur

U rijdt zuidwaarts langs de kust naar uw volgende bestemming. Onderweg bezoekt u de Penglipuran en de Kehen tempel en de mooie Goa Rang Reng waterval. Aangekomen in Sanur is er nog genoeg tijd om heerlijk te ontspannen. Dit is een heerlijk rustig stadje dat aan de wonderbaarlijk rustige zee ligt. Een ideale plek om te zwemmen dus. Er zijn veel leuke eettentjes en lokale markten. 

Plaats:
Sanur
Accommodatie
Swastika Bungalows (Sanur)

Dag 13 tot 14: Twee vrije dagen in gezellig Sanur

U heeft twee dagen de tijd om tot rust te komen in het mooie Sanur. Geniet van de mooie stranden en ga zwemmen in het kalme water. Het is mogelijk om een wandeling of een fietstocht te maken over het pad dat langs de kust loopt. U heeft hier gegarandeerd een mooi uitzicht over zee! En 's avonds is het in het centrum altijd erg gezellig. 

Plaats:
Sanur
Accommodatie
Swastika Bungalows (Sanur)

Dag 15: Terugvlucht vanaf Bali

En dan zit uw prachtige reis op Bali en Komodo er alweer op. Een privé auto brengt u naar het vliegveld voor uw terugvlucht en helemaal uitgerust vliegt u weer naar huis. We hopen dat u heeft genoten van de prachtige Indonesische eilanden. En er is hier nog zoveel meer te ontdekken, dus we zien u graag nog een keer terug. Een goede vlucht! 

Plaats:
Sanur

UbudTirta EmpulGunung KawiLabuan BajoRinca IslandKomodoCandidasaSidemenTirta GanggaTaman UjungSanur

Praktische informatie

Prijs vanaf € 800 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 800 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 800 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers24
Prijs per persoon€ 800€ 750

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie zoals in het programma met de mogelijkheid om te upgraden naar een superieure of deluxe optie
 • Dagelijks ontbijt, lunch op dag 2, 3, 5, 6 en 9, diner op dag 5
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Privétransport in een auto met chauffeur
 • Binnenlandse vlucht

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Visumkosten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
Boek uw vlucht naar Indonesië
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Caroline in Indonesië wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema