Familiereis op Bali, de Gili's en Lembongan

IndonesiëFamiliereis op Bali, de Gili's en Lembongan

Hoogtepunten
Deze reis is ideaal voor families die in korte tijd 3 eilanden willen ontdekken en gek zijn op het strand. Jullie beginnen in het binnenland van Bali en krijgen tijdens een leuke fietstour een goede indruk van het dagelijks leven. Dan brengt de boot jullie naar de witte stranden van Lembongan, waar jullie een mooie kanotocht door de mangroven maken. Het volgende eiland is Gili Tranwangan voor de kust van Lombok. Dit paradijselijke eiland is met de fiets of met paard en wagen te ontdekken. Ga snorkelen en geniet van het strand. Dan keren jullie terug naar Bali, waar jullie in Sanur kunnen genieten van nog meer strand, leuke restaurantjes en winkeltjes.  Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 815
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Aankomst in ​Indonesië

Dag 1: Aankomst in ​Indonesië

Op Bali staat een chauffeur voor jullie klaar om jullie naar Ubud te brengen. Ubud ligt in het groene binnenland van Bali. Dit is het culturele artistieke hart van het eiland. Het is een prima plek om excursies in de omgeving te maken. Bezoek een museum en bezichtig een van de vele indrukwekkende tempels. Er zijn hier elke dag spirituele cerenomies te bewonderen.  Accommodatie - Standaard : Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur : The Artini Dijiwa Ubud - Luxe : Plataran Ubud Hotel Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Vrije dag in Ubud

Dag 2: Vrije dag in Ubud

We beginnen met een vrije dag, zodat jullie op eigen gelegenheid Ubud kunnen ontdekken. Jullie kunnen lekker ontspannen bijkomen van de reis of een spannende tocht met een raft of band op de rivier maken. Dat vinden de kinderen vast prachtig! We raden aan om 's avonds een van de dansvoorstellingen bij te wonen die op verschillende plekken in Ubud worden gehouden.  Accommodatie Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: The Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Ubud Hotel Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Fietstour door de omgeving

Dag 3: Fietstour door de omgeving

De fiets is de beste manier om het binnenland te ontdekken! Met een gids rijden jullie over stille weggetjes door dorpen en langs rijstvelden. Jullie beginnen op het hoogste punt, zodat de rit het grootste deel bergaf is. Zie het leven van een Balinese familie in een compound. Jullie zullen verbaasd zijn over hoeveel mensen hier wonen. Die middag hebben jullie vrije tijd om lekker te zwemmen in het hotel of de stad verder te ontdekken.  Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: The Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Ubud Hotel Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

De boot naar Lembongan

Dag 4: De boot naar Lembongan

Jullie verlaten Bali en nemen de boot naar Lembongan, een eiland vlakbij. Het is ongeveer 30 minuten varen. Dit eiland wordt steeds populairder door zijn prachtige witte stranden en blauwe zee. Een groot verschil met de hectiek van Zuid Bali. Het eiland is een perfecte plek voor watersport, jullie kunnen hier surfen, snorkelen en duiken. Plezier gegarandeerd, dus! Accommodatie - Standaard: Dinatah Lembongan (zie foto's) - Superieur: Linda Beach Hotel Bar & Restaurant ​- Luxe: Lembongan Beach Club Accommodatie : Dinatah Lembongan (Lembongan)

Tour over het eiland en door de mangroven

Dag 5: Tour over het eiland en door de mangroven

In een halve dag ontdekken jullie het eiland en de mooie stranden van Lembongan. Jullie zien de dorpstempel, Dream Beach en Mushroom Bay en nemen een kijkje in een ondergronds huis. Dan stappen jullie in een kano voor een mooi tochtje door de mangroven. Dit unieke en belangrijke ecosystem is een lust voor natuurliefhebbers. Die middag zijn jullie terug in het hotel en hebben jullie vrije tijd.  Accommodatie - Standaard: Dinatah Lembongan (zie foto's) - Superieur: Linda Beach Hotel Bar & Restaurant ​- Luxe: Lembongan Beach Club Accommodatie : Dinatah Lembongan (Lembongan)

Vrije tijd op Lembongan

Dag 6: Vrije tijd op Lembongan

Vandaag hebben we geen programma voor jullie vastgelegd. Bij het hotel zijn verschillende leuke excursies te boeken, zoals snorkelen, duiken of surfen. Maar jullie kunnen natuurlijk ook ervoor kiezen om de dag heerlijk op het strand of bij het zwembad van het hotel door te brengen.  Accommodatie - Standaard: Dinatah Lembongan (zie foto's) - Superieur: Linda Beach Hotel Bar & Restaurant ​- Luxe: Lembongan Beach Club Accommodatie : Dinatah Lembongan (Lembongan)

Boot naar Gili Trawangan

Dag 7: Boot naar Gili Trawangan

Het eilandhoppen gaat verder, vandaag nemen jullie de boot naar het paradijselijke plekje Gili Trawangan voor de kust van Lombok. Het is een klein eiland met een wit zandstrand rondom. Omdat er geen auto's zijn brengen we jullie naar het hotel met een paard en wagen.  Accommodatie - Standaard: Aston Sunset Beach (zie foto's) - Superieur: Villa Ombak - Luxe: Pearl of Trawangan Accommodatie : Aston Sunset Beach (Gili Trawangan)
Plaats:
Gili Trawangan

Vrije tijd op Gili Trawangan

Dag 8 tot 9: Vrije tijd op Gili Trawangan

De komende twee dagen kunnen jullie helemaal zelf invullen op dit leuke en mooie eiland. Snorkelen met de schildpadden, zonnebaden, wandelen of fietsen rond het eiland, het is allemaal mogelijk! We hebben een fijn hotel met zwembad voor jullie geboekt, tussendoor kunnen jullie hier fijn de tijd doorbrengen.  ​ Accommodatie - Standaard: Aston Sunset Beach (zie foto's) - Superieur: Villa Ombak - Luxe: Pearl of Trawangan Accommodatie : Aston Sunset Beach (Gili Trawangan)
Plaats:
Gili Trawangan

Terug naar Bali

Dag 10: Terug naar Bali

Vandaag gaan we weer terug naar het eerste eiland, Bali. De oversteek duurt ongeveer 3 uur. Jullie verblijven wederom aan de kust met aan de andere kant de bergen. Het oosten van Bali heeft over het zwarte lava zandstranden. Bij hoog water is er vaak geen zandstrand meer over. Vanaf het hotel kijkt u heerlijk uit over de zee. Accommodatie - Standaard: Ashyana Candidasa - Superieur: Candi Beach & Resort ​- Luxe: Ramayana Candidasa Accommodatie : Ashyana Candidasa (Candidasa)

Vrije dag in Candidasa

Dag 11: Vrije dag in Candidasa

Vandaag hebben jullie een vrije dag. Het hotel biedt verschillende leuke uitstapjes aan, zoals een wandeling door de rijstvelden, een mooie tocht met een jeep of een kookklas aan het strand. 's Ochtends kunnen jullie vissen en er zijn tempels te bezoeken en het waterpaleis van Tirtagangga. En voor nog meer witte stranden is Virgin Beach een echte aanrader. Hier is de zee turquoise en zijn er fijne strandstoelen met parasols voor een heerlijk dagje relaxen.  Accommodatie - Standaard: Ashyana Candidasa - Superieur: Candi Beach & Resort ​- Luxe: Ramayana Candidasa Accommodatie : Ashyana Candidasa (Candidasa)

Activiteiten op weg naar Sanur

Dag 12: Activiteiten op weg naar Sanur

Onderweg naar Sanur bezoeken we een traditioneel dorp in de bergen. Het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan in dit dorp dat Tenganan wordt genoemd, naar de originele Balinese bevolking. Dan gaan we naar de Hindu tempel Goa Lawa, waar gezinnen de de laatste riten van een crematie uitvoeren zodat de geest als reincarnatie kan terugkeren. Die middag heeft u vrijetijd in het gezellige en toeristische Sanur.  Accommodatie - Standaard: Swastika Bungalows (zie foto's) - Superieur: Respati Beach Hotel  - Luxe: Segara Village Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Een laatste dag strand

Dag 13: Een laatste dag strand

In Sanur hebben jullie een vrije dag om nog eens langs het strand te slenteren. Er loopt een voetpad van 5 kilometer waar jullie over kunnen wandelen of fietsen en er zijn veel leuke restaurantjes en winkeltjes. Geniet van de prachtige zonsondergang met een lekkere Indonesische sate. Een fijne dag! ​Accommodatie - Standaard: Swastika Bungalows (zie foto's) - Superieur: Respati Beach Hotel  - Luxe: Segara Village Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Vertrek vanaf Sanur

Dag 14: Vertrek vanaf Sanur

En dan zit jullie reis langs drie droomleilanden erop. Zongebruind en uitgerust keren jullie weer huiswaarts. Jullie hebben ongetwijfeld genoten van een heerlijke reis. Een goede vlucht en hopelijk tot snel een keertje!
Plaats:
Sanur
Praktische informatie
Budget vanaf€ 815 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen