Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IndonesiëCultuur en ongekende natuur op Flores en Komodo

 • Buiten de gebaande paden
Deze reis neemt u mee naar de unieke cultuur en bijzondere flora en fauna van Flores en Komodo. Deze reis is ideaal voor de avontuurlijke reiziger die eenvoudige accommodatie in ruil voor een unieke ervaring niet schuwt. U ziet rijstvelden, de mooie kust en het bergachtige binnenland van Flores. Een hoogtepunt is het bezoek aan Komodo National Park met de grootste hagedis ter wereld. Een ander nat...

Deze reis neemt u mee naar de unieke cultuur en bijzondere flora en fauna van Flores en Komodo. Deze reis is ideaal voor de avontuurlijke reiziger die eenvoudige accommodatie in ruil voor een unieke ervaring niet schuwt. U ziet rijstvelden, de mooie kust en het bergachtige binnenland van Flores. Een hoogtepunt is het bezoek aan Komodo National Park met de grootste hagedis ter wereld. Een ander natuurwonder tijdens deze reis is de Vulkaan Kelimutu met 3 meren met veranderende kleuren. Dorpen zijn door de jaren heen geïsoleerd gebleven en hebben en eigen cultuur en taal behouden. Dit, en niet te vergeten de spontane en goedlachse bevolking, maakt deze reis zo interessant.

​Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Planten en bloemen
  Planten en bloemen
 • Eiland
  Eiland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom op Flores

Vanaf Bali of Sumba vliegt u naar Flores (niet inbegrepen), waar bij aankomst een chauffeur op u wacht om u naar Moni te brengen. Dit bergdorpje ligt aan de voet van de vulkaan Kelimutu en is omgeven door indrukwekkende rijstvelden. Tradities spelen een belangrijke rol in het leven van de mensen op Flores. U kunt dit zien aan de huizen met hoge daken, traditionele begraafplaatsen met Menhir en speciale offerplaatsen. 

Accommodatie
- Standaard: Bintang Lodge by Tobias - kamer boven (zie foto's)
- Superieur: Kelimutu Ecolodge - standaard kamer
- Luxe: Kelimutu Ecolodge - bungalow

Plaats:
Moni
Accommodatie
Bintang Lodge (Moni)

Dag 2: Beklimming van de Kelimutu vulkaan

De dag begint vroeg, met als doel om tijdens zonsopkomst op de Kelimutu vulkaan te staan. Na 30 minuten lopen komt u bij het punt met uitzicht op drie meren. Met de dageraad veranderen de kleuren van turquoise naar bruin, rood en wit. Dit heeft te maken met mineralen en de zuurgraad van het meer, maar de lokale bevolking denkt dat de ziel van een overleden persoon naar een bepaald meer gaat afhankelijk van hoe hij zich heeft gedragen. Na deze bijzondere ochtend rijdt u naar de Noordkust van Flores.

Plaats:
Kelimutu, Riung
Accommodatie
Pondok SVD Riung (Riung)

Dag 3: Boottocht bij het noorden van Flores

U maakt een boottocht naar de eilanden aan de Noordkant van Flores. Een lekker dagje zee, zon en witte stranden. Met een beetje geluk ziet u een kolonie vliegende honden die overdag in de bomen hangen en bij zonsondergang uitvliegen om fruit te eten. Er gaan snorkels mee om ook de onderwater wereld te bekijken. Een BBQ picknicklunch wordt op het eiland klaargemaakt. Probeer terug in Riung een verse kokosnoot in een restaurantje langs de weg. 

Plaats:
Riung
Accommodatie
Pondok SVD Riung (Riung)

Dag 4: Warmwaterbronnen van Soa

U verlaat de kust en reist naar het bergachtige binnenland. Onderweg stopt u bij de warmwaterbronnen van Soa. U kunt hier badderen in heel warm water, of in een mix van warm en koud bij de rivier. Het is een openbare badplaats en u kunt in badpak met een T-shirt eroverheen genieten en ontspannen. Daarna gaat u verder naar het centrum van de Ngada cultuur, Bajawa. Het is hoog gelegen op 1200 meter en daardoor is het hier een stuk koeler dan aan de kust. 

Accommodatie
- Standaard: Happy Happy Hotel (zie foto's)
- Superieur/luxe: Bajawa Roo

Plaats:
Bajawa
Accommodatie
Happy Happy Guesthouse (Bajawa)

Dag 5: Traditionele cultuur bij Bajawa

Een lokale gids neemt u mee naar de traditionele dorpjes aan de voet van de prachtige vulkaan Inerie. Het grootste en meest bezochte dorp is het fotogenieke Bena met zijn hoge rieten daken en de bergen rondom. Ook in Luba en andere dorpjes onderweg stoppen we om het leven in Ngada van dichtbij te zien. Leer hoe offergraven worden gemaakt en hoe op het centrale plein nieuwe clans worden gesticht, altijd met een combinatie van Ngadu en Bhaga.

Accommodatie
- Standaard: Happy Happy Hotel (zie foto's)
- Superieur/luxe: Bajawa Roo

Plaats:
Bajawa
Accommodatie
Happy Happy Guesthouse (Bajawa)

Dag 6: Terug naar de bergen

U reist via de zuidkust van Flores opnieuw de bergen in en verblijft in Ruteng. Op deze hoogte is de temperatuur mild. Bewonder de grote centrale kathedraal en wandel over de levendige markt, waar producten uit de hele streek verkocht worden. Standaard accommodatie is in het klooster bij de nonnen - een onvergetelijke ervaring! De superieure en luxe accommodatie ligt in een buitenwijk en heeft één van de beste restaurants van Ruteng.  

Accommodatie
- Standaard: Santa Maria Klooster (zie foto's)
- Superieur/luxe: Spring Hill Hotel & Resto

Plaats:
Ruteng
Accommodatie
Santa Maria Monastry (Labuan Bajo)

Dag 7: Traditionele huizen van Ruteng

Bezoek de traditionele huizen van Ruteng. In deze ronde huizen wonen tot wel 50 families bij elkaar! De mensen leven hier nog traditioneel en soms mag u binnen een kijkje nemen. Dan rijden we door naar Cancar, vanaf waar u de bijzondere spinnenweb rijstvelden kunt zien. Een unieke methode uit de Mangarai traditie. In ongeveer 5 uur rijden we dan naar Labuan Bajo, een vissersdorpje met huizen op palen aan de Westkant van Flores. 

Accommodatie
- Standaard: Golo Hilltop - luxe kamer (zie foto's)
- Superieur: Puri Sari Beach Hotel
- Luxe: Bintang Flores - luxe kamer

Plaats:
Labuan Bajo, Ruteng
Accommodatie
Golo Hilltop (Labuan Bajo)

Dag 8: Eerste dag boottocht Komodo NP

Maak u klaar voor een driedaagse boottocht in het Komodo National Park! Een park bestaande uit zee en eilanden met monsoon bos en savannah gras, met als bijzondere bewoner de grootste hagedis ter wereld. Op de eerste dag bezoekt u Rinca, waar u een wandeling maakt met de rangers om de Komodo Varaan in het wild te spotten. U kunt ook zwijnen, herten, apen, paarden en verschillende vogels zien. En u sluit de dag af met een heerlijke duik met de mogelijkheid tot snorkelen.

Maaltijden inclusief

Accommodatie
- Standaard: kajuit met AC en gedeelde badkamer
- Superieur/luxe: houten Phinisi boot met kajuit

Plaats:
Labuan Bajo, Komodo, Rinca Island

Dag 9: Tweede dag boottocht Komodo NP

U wordt vroeg wakker voor een wandeling op Komodo eiland. Ook hier kunt u varanen en andere dieren zien. Daarna gaat u naar Pink Beach, een strand dat door het rode koraal dat zich met zand vermengt een roze gloed heeft. Ga snorkelen en zie het prachtige koraal en de kleurrijke vissen. En kijk bij zonsondergang uit naar vliegende honden die dan uitvliegen. Alle maaltijden en overnachtingen zijn op de boot, uw huis voor deze twee dagen

​Maaltijden inclusief


Accommodatie
- Standaard: kajuit met AC en gedeelde badkamer
- Superieur/luxe: houten Phinisi boot met kajuit

Plaats:
Komodo, Rinca Island

Dag 10: Vrije dag in Labuan Bajo

Na het ontbijt aan boord vaart u terug naar de haven van Labuan Bajo en gaat u naar het hotel in de stad. De namiddag heeft u tijd om Labuan Bajo te verkennen of gewoon lekker te genieten van een goed bed, bad en veranda van het hotel na de ervaring van het slapen op een boot. 

Accommodatie
- Standaard: Golo Hilltop - luxe kamer (zie foto's) 
- Superieur: Puri Sari Beach Hotel 
- Luxe: Bintang Flores - luxe kamer

Plaats:
Komodo, Pink Beach, Labuan Bajo
Accommodatie
Golo Hilltop (Labuan Bajo)

Dag 11: Vertrek vanaf Flores

De laatste dag van een onvergetelijke tijd op het unieke Flores en ongerepte Komodo. We brengen u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Bali. U heeft ongetwijfeld een schat aan mooie herinneringen opgedaan. We zien u graag nog een keer terug op een van onze reizen. Een goede vlucht!

Plaats:
Labuan Bajo

MoniKelimutuRiungBajawaRutengLabuan BajoKomodoRinca IslandPink Beach

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.580 / 11 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon - standaard accommodatie€ 1.580€ 1.040€ 860
Prijs per persoon - superieure accommodatie€ 2.290€ 1.380€ 1.080
Prijs per persoon - luxe accommodatie€ 2.350€ 1.430€ 1.130

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie zoals beschreven, inclusief ontbijt
 • Lunch op dag 3 en drie maaltijden per dag tijdens de boottocht in Komodo National Park
 • Luchthaventransfers en transport over land in een auto met AC en niet Engelssprekende lokale chauffeur
 • Engelssprekende gids van dag 1 t/m 10
 • Driedaagse boottocht Komodo & Rinca, exclusief entreegelden
 • Excursies/activiteiten, inclusief entreegelden: Beklimming Kelimutu, Riung boottocht, Soa Hotspring, Bajawa tour, Old Ruteng & Spider Web Cancar

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden en dranken
 • Entreegelden en ranger fees Komodo NP, entree ongeveer €15 op weekdagen en €25 in het weekend, plus €5 - €7 voor de ranger (maximaal 5 personen per ranger)
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Binnenlandse en internationale vluchten
 • Fototoeslag Komodo NP en Kelimutu NP

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Indonesië (14)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema