Cultuur en ongekende natuur op Flores en Komodo

IndonesiëCultuur en ongekende natuur op Flores en Komodo

Avontuur
Deze reis neemt u mee naar de unieke cultuur en bijzondere flora en fauna van Flores en Komodo. Deze reis is ideaal voor de avontuurlijke reiziger die eenvoudige accommodatie in ruil voor een unieke ervaring niet schuwt. U ziet rijstvelden, de mooie kust en het bergachtige binnenland van Flores. Een hoogtepunt is het bezoek aan Komodo National Park met de grootste hagedis ter wereld. Een ander natuurwonder tijdens deze reis is de Vulkaan Kelimutu met 3 meren met veranderende kleuren. Dorpen zijn door de jaren heen geïsoleerd gebleven en hebben en eigen cultuur en taal behouden. Dit, en niet te vergeten de spontane en goedlachse bevolking, maakt deze reis zo interessant. ​Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.100
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Welkom op Flores

Dag 1: Welkom op Flores

Vanaf Bali of Sumba vliegt u naar Ende, Flores (niet inbegrepen), waar bij aankomst een chauffeur op u wacht om u naar Moni te brengen. Dit bergdorpje ligt aan de voet van de vulkaan Kelimutu en is omgeven door indrukwekkende rijstvelden. Tradities spelen een belangrijke rol in het leven van de mensen op Flores. U kunt dit zien aan de huizen met hoge daken, traditionele begraafplaatsen met Menhir en speciale offerplaatsen.  Accommodatie - Standaard: Brian/Hidayah Homestay (zie foto's) - Superieur & Luxe : Kelimutu Ecolodge Accommodatie : Brina/Hidayah Homestay (Moni)

Beklimming van de Kelimutu vulkaan

Dag 2: Beklimming van de Kelimutu vulkaan

De dag begint vroeg, met als doel om tijdens zonsopkomst op de Kelimutu vulkaan te staan. Na 30 minuten lopen komt u bij het punt met uitzicht op drie meren. Met de dageraad veranderen de kleuren van turquoise naar bruin, rood en wit. Dit heeft te maken met mineralen en de zuurgraad van het meer, maar de lokale bevolking denkt dat de ziel van een overleden persoon naar een bepaald meer gaat afhankelijk van hoe hij zich heeft gedragen. Na deze bijzondere ochtend rijdt u naar de Noordkust van Flores. Accommodatie : Pondok SVD Riung (Riung)
Plaats:
Danau Kelimutu,Riung

Boottocht bij het noorden van Flores

Dag 3: Boottocht bij het noorden van Flores

U maakt een boottocht naar de eilanden aan de Noordkant van Flores. Een lekker dagje zee, zon en witte stranden. Met een beetje geluk ziet u een kolonie vliegende honden die overdag in de bomen hangen en bij zonsondergang uitvliegen om fruit te eten. Er gaan snorkels mee om ook de onderwater wereld te bekijken. Een BBQ picknicklunch wordt op het eiland klaargemaakt. Probeer terug in Riung een verse kokosnoot in een restaurantje langs de weg.  Accommodatie : Pondok SVD Riung (Riung)
Plaats:
Riung

Warmwaterbronnen van Soa

Dag 4: Warmwaterbronnen van Soa

U verlaat de kust en reist naar het bergachtige binnenland. Onderweg stopt u bij de warmwaterbronnen van Soa. U kunt hier badderen in heel warm water, of in een mix van warm en koud bij de rivier. Het is een openbare badplaats en u kunt in badpak met een T-shirt eroverheen genieten en ontspannen. Daarna gaat u verder naar het centrum van de Ngada cultuur, Bajawa. Het is hoog gelegen op 1200 meter en daardoor is het hier een stuk koeler dan aan de kust.  Accommodatie - Standaard: Manulalu Bed & Breakfast (zie foto's) - Superieur/luxe: Bajawa Roo Accommodatie : Manulalu Bed & Breakfast (Bajawa)
Plaats:
Kelurahan Bajawa

Traditionele cultuur bij Bajawa

Dag 5: Traditionele cultuur bij Bajawa

Een lokale gids neemt u mee naar de traditionele dorpjes aan de voet van de prachtige vulkaan Inerie. Het grootste en meest bezochte dorp is het fotogenieke Bena met zijn hoge rieten daken en de bergen rondom. Ook in Luba en andere dorpjes onderweg stoppen we om het leven in Ngada van dichtbij te zien. Leer hoe offergraven worden gemaakt en hoe op het centrale plein nieuwe clans worden gesticht, altijd met een combinatie van Ngadu en Bhaga. Accommodatie - Standaard: Manulalu Bed & Breakfast (zie foto's) - Superieur/luxe: Bajawa Roo Accommodatie : Manulalu Bed & Breakfast (Bajawa)
Plaats:
Kelurahan Bajawa

Terug naar de bergen

Dag 6: Terug naar de bergen

U reist via de zuidkust van Flores opnieuw de bergen in en verblijft in Ruteng. Op deze hoogte is de temperatuur mild. Bewonder de grote centrale kathedraal en wandel over de levendige markt, waar producten uit de hele streek verkocht worden. Standaard accommodatie is in het klooster bij de nonnen - een onvergetelijke ervaring! De superieure en luxe accommodatie ligt in een buitenwijk en heeft één van de beste restaurants van Ruteng.   Accommodatie - Standaard: Santa Maria Monastry (zie foto's) - Superieur/luxe: Spring Hill Hotel & Resto Accommodatie : Santa Maria Monastry (Labuan Bajo)
Plaats:
Ruteng

Traditionele huizen van Ruteng

Dag 7: Traditionele huizen van Ruteng

Bezoek de traditionele huizen van Ruteng. In deze ronde huizen wonen tot wel 50 families bij elkaar! De mensen leven hier nog traditioneel en soms mag u binnen een kijkje nemen. Dan rijden we door naar Cancar, vanaf waar u de bijzondere spinnenweb rijstvelden kunt zien. Een unieke methode uit de Mangarai traditie. In ongeveer 5 uur rijden we dan naar Labuan Bajo, een vissersdorpje met huizen op palen aan de Westkant van Flores.  Accommodatie - Standaard: Golo Hilltop (zie foto's) - Superieur & Luxe : Puri Sari Beach Hotel Accommodatie : Golo Hilltop (Labuan Bajo)
Plaats:
Labuan Bajo,Ruteng

Eerste dag boottocht Komodo NP

Dag 8: Eerste dag boottocht Komodo NP

Maak u klaar voor een driedaagse boottocht in het Komodo National Park! Een park bestaande uit zee en eilanden met monsoon bos en savannah gras, met als bijzondere bewoner de grootste hagedis ter wereld. Op de eerste dag bezoekt u Rinca, waar u een wandeling maakt met de rangers om de Komodo Varaan in het wild te spotten. U kunt ook zwijnen, herten, apen, paarden en verschillende vogels zien. En u sluit de dag af met een heerlijke duik met de mogelijkheid tot snorkelen. Maaltijden inclusief Accommodatie - Standaard: kajuit met AC en gedeelde badkamer
Plaats:
Labuan Bajo,Komodo,Pulau Rinca

Tweede dag boottocht Komodo NP

Dag 9: Tweede dag boottocht Komodo NP

U wordt vroeg wakker voor een wandeling op Komodo eiland. Ook hier kunt u varanen en andere dieren zien. Daarna gaat u naar Pink Beach, een strand dat door het rode koraal dat zich met zand vermengt een roze gloed heeft. Ga snorkelen en zie het prachtige koraal en de kleurrijke vissen. En kijk bij zonsondergang uit naar vliegende honden die dan uitvliegen. Alle maaltijden en overnachtingen zijn op de boot, uw huis voor deze twee dagen ​Maaltijden inclusief Accommodatie - Standaard: kajuit met AC en gedeelde badkamer
Plaats:
Pulau Rinca,Komodo

Vrije dag in Labuan Bajo

Dag 10: Vrije dag in Labuan Bajo

Na het ontbijt aan boord vaart u terug naar de haven van Labuan Bajo en gaat u naar het hotel in de stad. De namiddag heeft u tijd om Labuan Bajo te verkennen of gewoon lekker te genieten van een goed bed, bad en veranda van het hotel na de ervaring van het slapen op een boot.  ​Accommodatie - Standaard: Golo Hilltop (zie foto's) - Superieur & Luxe : Puri Sari Beach Hotel Accommodatie : Golo Hilltop (Labuan Bajo)
Plaats:
Komodo,Labuan Bajo

Vertrek vanaf Flores

Dag 11: Vertrek vanaf Flores

De laatste dag van een onvergetelijke tijd op het unieke Flores en ongerepte Komodo. We brengen u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Bali. U heeft ongetwijfeld een schat aan mooie herinneringen opgedaan. We zien u graag nog een keer terug op een van onze reizen. Een goede vlucht!
Plaats:
Labuan Bajo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.100 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen