Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

IndonesiëCulturele hoogtepunten in Zuid en Centraal Sulawesi

 • Buiten de gebaande paden
Ontdek het diverse Sulawesi. Ervaar de rijke cultuur van de Toraja, vaar over het Posomeer en ga op zoek naar megalitische beelden en vaten in de Bada vallei. U eindigt deze 2-weekse reis op de Togean eilanden waar u de prachtige onderwaterwereld kunt verkennen, geniet van een verse kokosnoot op het witte zandstrand of zwem in een meer vol niet-stekende kwallen. Een bijzondere reis vol cultuur, na...

Ontdek het diverse Sulawesi. Ervaar de rijke cultuur van de Toraja, vaar over het Posomeer en ga op zoek naar megalitische beelden en vaten in de Bada vallei. U eindigt deze 2-weekse reis op de Togean eilanden waar u de prachtige onderwaterwereld kunt verkennen, geniet van een verse kokosnoot op het witte zandstrand of zwem in een meer vol niet-stekende kwallen. Een bijzondere reis vol cultuur, natuur en strand!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Platteland
  Platteland
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking
 • Eiland
  Eiland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Het natuurgebied van Rammang Rammang

Bij aankomst op de luchthaven van Makassar  wordt u door je chauffeur en gids opgewacht en in circa 45 minuten naar uw verblijf gereden in het Rammang Rammang gebied. De laatste 10 minuten wandelt u naar uw guesthouse of wordt u met een bootje opgehaald, voor de bagage wordt gezorgd. Een eenvoudige maaltijd wordt geserveerd in het guesthouse. 

Accommodatie: Rammang Rammang Eco Stay

Plaats:
Rammang Rammang, Makassar
Accommodatie
Rammang Rammang Eco Stay (Rammang Rammang)

Dag 2: Vlieg naar traditioneel Toraja

Keer terug naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Palopo. Daar wordt u door chauffeur en gids opgewacht en naar het Toraja gebied gereden. Overleg met de gids wat u vandaag wilt zien, het programma is flexibel en kan aangepast worden bij mogelijke ceremonies of marktdagen. Entree voor activiteiten (ook op sommige markten) ca. Rp 30.000 per persoon. 

Accommodatie
Indra Toraja (Toraja)

Dag 3: Op ontdekkingstocht in Toraja

Ook vandaag kunt u het programma samen met uw gids afstemmen. De chauffeur neemt u mee naar de gewenste plekken. Als u een ceremonie bijwoont wordt er verwacht dat u een klein geschenk meeneemt, zoals sigaretten of suiker. De meeste begrafenisceremonieën vinden plaats in het begin van de week, de buffelmarkt wordt elke dinsdag- en zaterdagochtend gehouden.

Accommodatie
Indra Toraja (Toraja)

Dag 4: Bezoek een ceremonie of een markt

Een tweede dag waarop uToraja samen met de lokale gids verkent. In de middag bezoekt u een lokaal dorp, waar u een lekkere typische Toraja lunch aangeboden krijgt met onder andere Pa’piong Manuk, kip in een bamboe koker. 

Accommodatie
Indra Toraja (Toraja)

Dag 5: Mooie rit naar Pendolo

In de vroege ochtend verlaat u Toraja en rijdt u verder noordelijk (alleen met chauffeur). De panoramische rit brengt u over bochtige bergweggetjes, langs de kust en weer de beboste bergen in. U komt langs een waterval en er is onderweg tijd om af en toe even de benen te strekken. Tegen het einde van de middag bereikt u het kleine plaatsje Pendolo dat aan de zuidoever van het Posomeer ligt. Een eenvoudig diner is vanavond inclusief.

Accommodatie: Mulia Lake Poso

Plaats:
Pendolo
Accommodatie
Mulia Lake Poso (Pendolo)

Dag 6: Vaar langs de oevers van het Posomeer

Een lokale gids haalt u op voor een toch aan boord van een gecharterde boot. U volgt de oostoever en maakt enkele stops waarbij u via een dorpje naar een waterval loopt en vervolgens naar een uitzichtpunt. Rond het middaguur arriveert u in het guesthouse in Tentena dat eveneens aan het strand van het Posomeer ligt. In de middag rijdt u naar de mooi gelegen Saluopa watervallen (entree niet inbegrepen). 

Plaats:
Tentena
Accommodatie
Resort Dolidi Ndano Towale (Tentena)

Dag 7: De ruige tocht naar Lore Lindu

Met een jeep rijdt u richting de Badavallei gelegen op ca. 800 meter. De vallei is een enclave in het uitgestrekte Nationale Park Lore Lindu. Samen met valleien Besoa en Napu staat dit gebied bekend om hun megalitische beelden en bewerkte stenen vaten. De ruige tocht ernaar toe duurt ongeveer 3 tot 5 uur. Via een deels onverharde weg bereikt u een bergrug op ca. 1800 meter, hierna daalt u af. Er gaat een picknick lunch mee en avondeten krijgt u geserveerd in de losmen.

Accommodatie: Losmen Ningsih (homestay)

Plaats:
Lore Lindu
Accommodatie
Losmen Ningsih Homestay (Lore Lindu)

Dag 8: De megalieten in de Badavallei

Vandaag maakt u langere wandelingen door de vallei en gaat u op zoek naar verder gelegen megalieten en vaten. U wandelt door een prachtige omgeving met kleine dorpjes en rijstvelden omringd door bergen en tropische bossen. In de middag keert u terug naar Tentena met de jeep. 

Plaats:
Tentena
Accommodatie
Resort Dolidi Ndano Towale (Tentena)

Dag 9: Naar de paradijselijke Togean eilanden!

Het is tijd voor zon, zee en strand! Maar eerst nog de transfer er naartoe. Een chauffeur brengt u in zo'n 5-6 uu naar Ampana, waar u een speedboot neemt naar het eiland Wakai. Hier komt de boot van het resort u ophalen. En dan kunt u genieten van welverdiende ontspanning op deze tropische plek. 

Plaats:
Wakai, Pulau Kadidi
Accommodatie
Harmony Bay (Pulau Kadidi)

Dag 10: Stranddagje of snorkelen voor de kust

Kadidiri is een ideale locatie om de prachtige onderwaterwereld van Sulawesi te verkennen. Ga vandaag snorkelen of duiken. Of ga mee op een excursie die georganiseerd wordt door het resort waar u verblijft. U kunt bijvoorbeeld zwemmen in een meer vol niet-stekende kwallen ofer met een bootje op uit om een zeezigeunersdorp te bezoeken. 

Plaats:
Pulau Kadidi
Accommodatie
Harmony Bay (Pulau Kadidi)

Dag 11: ​Terug naar het vasteland.

In de late ochtend verlaat u Kadidiri en vaart u naar Wakai voor de boot naar Ampana. Een chauffeur brengt u in zo'n 6 uur naar Luwuk. U overnacht hier, zodat u morgen niet zo ver hoeft te rijden naar het vliegveld. Luwuk zelf heeft niet zo veel aantrekkingskracht, behalve het feit dat het stadje aan zee ligt.

​Accommodatie: Estrella Hotel

Plaats:
Luwuk
Accommodatie
Estrella hotel (Luwuk)

Dag 12: Op naar de volgende bestemming

In een korte rit wordt u naar de luchthaven van Luwuk gebracht. Vanaf hier vliegt u naar de volgende bestemming. Vraag ons gerust naar eventueel mogelijke verlengingen, we helpen u hier graag bij!

Plaats:
Luwuk

Rammang RammangMakassarPendoloTentenaLore LinduWakaiPulau KadidiLuwuk

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.000 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 1.000€ 700€ 690

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Transport in auto met chauffeur, jeep of per boot
 • Vermelde excursies, inclusief gids wanneer dit genoemd is in het programma
 • Informatiepakket
 • Accommodatie zoals genoemd in het programma, inclusief ontbijt
 • Lunch op dag 4, 7 en 10
 • Diner op dag 5, 7, 9 en 10

Niet inbegrepen in de prijs

 • Entreegelden (geldt ook bij excursies) van ca. 10.000 - 60.000 RP per locatie
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Overige maaltijden
 • Vervoer, excursies, activiteiten en gidsen op vrije dagen
 • Alle vergunningen

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema