Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Overweldigende luxe op Java en Bali

IndonesiëOverweldigende luxe op Java en Bali

Buitengewoon
Geniet van een bijzondere reis langs de highlights van Java en Bali, terwijl u verblijft in de mooiste luxe hotels. Een reis met culturele hoogtepunten, mooie natuur en ontspanning. We bezoeken op Java de tempels Borobudur en Prambanan, het Sultanpaleis en de binnenstad van Yogyakarta. Dan brengt een vlucht u naar Bali, waar u gaat genieten van het strand, het minder bezochte binnenland met prachtige rijstvelden en het culturele centrum Ubud. De reis eindigt op de klif van het zuidelijke schiereiland van Bali voor ultieme ontspanning aan een paradijselijk strand.  Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.335
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Welkom in Indonesië!

Dag 1: Welkom in Indonesië!

U komt aan in de kleurrijke en levendige stad Yogyakarta. Uw chauffeur staat op de luchthaven klaar om u naar het hotel in de stad te brengen. Yogyakarta is het culturele centrum van Java. Bewonder het batik textiel waar dit gebied bekend om staat en beleef dagelijks Javaanse dansen, theater en Wayang Kulit (schaduw poppenspel) voorstellingen. Het is een studentenstad, met jonge mensen vanuit heel Indonesië. Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel (zie foto's) - Superieur: Gallery Prawirotaman Hotel - Luxe: The Phoenix Hotel Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Yogyakarta

Stadstour in een Becak

Dag 2: Stadstour in een Becak

We nemen u mee in een traditionele fietstaxi, een becak, op een tour door de binnenstad. Startpunt is de Alun-Alun, het centrale plein, vanaf waar we het paleis van de Sultan bezoeken. We maken ook een stop in het bijzondere waterkasteel Taman Sari. Onderweg stoppen we voor een typisch Javaans kopje koffie Tubruk. En de dag wordt afgesloten met een heerlijke lunch bij fort Vredeburg.  Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel (zie foto's) - Superieur: Gallery Prawirotaman Hotel - Luxe: The Phoenix Hotel Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Yogyakarta

Bezoek Prambanan tempelcomplex

Dag 3: Bezoek Prambanan tempelcomplex

Vandaag maak je een historische wandeling naar Kotagede. Deze wandeling van 3 uur zal je de cultuur van Java beter leren kennen. Daarna is onze volgende stop het hindoetempelcomplex Prambanan. Deze 9e-eeuwse tempels werden gebouwd voor de goden Brahma Shiva en Visnu. De hoogste tempel is 47 meter hoog en is al van verre te zien. Van je gids leer je over de in steen uitgehouwen reliëfs die het Ramayana-verhaal vertellen. Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel (zie foto's) - Superieur: Gallery Prawirotaman Hotel - Luxe: The Phoenix Hotel Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Prambanan,Magelang

Fietstocht en bezoek Borobudur

Dag 4: Fietstocht en bezoek Borobudur

Je verkent het prachtige landelijke gebied rond de Borobudur per fiets. Je bezoekt de dorpjes rond de Borobudur en ziet de dagelijkse routine. Je krijgt de kans om deze boeddhistische tempel, een van de grootste in Azië, te bezoeken. Na de fietstocht geniet je van een heerlijke lunch in het restaurant van Rumah Dharma. Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel (zie foto's) - Superieur: Gallery Prawirotaman Hotel - Luxe: The Phoenix Hotel Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Magelang,Borobudur

Vrije dag in Yogyakarta

Dag 5: Vrije dag in Yogyakarta

Vandaag is je vrije dag om Yogyakarta te verkennen. Je kunt uitrusten in je hotel en genieten van de faciliteiten van het hotel of gewoon een wandeling maken door de stad en een bezoek brengen aan de lokale producten die je bijna overal in de stad kunt vinden. Ook culinair kun je je hart ophalen! Accommodatie - Standaard: Duta Garden Hotel (zie foto's) - Superieur: Gallery Prawirotaman Hotel - Luxe: The Phoenix Hotel Accommodatie : Duta Garden Hotel (Yogyakarta)
Plaats:
Borobudur,Magelang

Vlucht naar Bali

Dag 6: Vlucht naar Bali

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Yogyakarta gebracht voor uw vlucht naar Bali. In totaal bent u een paar uur onderweg. Bij aankomst op Bali wordt u naar uw hotel in de gezellige badplaats Sanur gebracht. Kom bij van de vlucht of ga alvast een kijkje nemen in het stadje of op het mooie strand. Accommodatie Standaard: Swastika Bungalows (zie foto's) Superieur: Mercure Resort Sanur Luxe: Segara Village Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Vrije dag in Sanur

Dag 7: Vrije dag in Sanur

Na alle activiteiten van de voorbije dagen heeft u vandaag een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Langs het strand loopt een pad van vijf kilometer dat u kunt fietsen of wandelen. Onderweg zijn veel leuke restaurantjes en winkeltjes. En u kunt natuurlijk een fijn plekje op het strand uitzoeken om de dag door te brengen. Veel plezier! Accommodatie Standaard: Swastika Bungalows (zie foto's) Superieur: Mercure Resort Sanur Luxe: Segara Village Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Geniet van de natuur in Munduk

Dag 8: Geniet van de natuur in Munduk

Vandaag rijd je van Sanur naar Munduk. Onderweg bezoek je enkele tempels zoals Taman Ayun en Ulundanu Beratan. Voordat je aankomt, zul je ook genieten van de schoonheid van Jatiluwih Rijstterras en het tweelingmeer (Buyan & Tamblingan). Accommodatie : Standaard: Made Oka Warung & Homestay (zie foto's) Superieur: Puri Lumbung Luxe: Munduk Moding Plantation Accommodatie : Made Oka Warung & Homestay (Sanur)
Plaats:
Desa Sambangan

Milieuvriendelijke trektochten in Munduk

Dag 9: Milieuvriendelijke trektochten in Munduk

Vandaag maak je 's ochtends een trekking in Munduk Area. Terwijl de lokale gids uitleg geeft over de natuur en cultuur in de omgeving, passeer je enkele lokale huizen en bossen. Deze milieuvriendelijke trekking brengt je naar een waterval in de omgeving. Geniet van het koele water dat in de vijver valt. Standaard: Made Oka Warung & Homestay (zie foto's) Superieur: Puri Lumbung Luxe: Munduk Moding Plantation Accommodatie : Made Oka Warung & Homestay (Sanur)
Plaats:
Desa Sambangan

Transfer naar Ubud

Dag 10: Transfer naar Ubud

Uw volgende bestemming is het centraal gelegen plaatsje Ubud. Dit is het culturele en artistieke hart van Bali. Ubud is uitgegroeid tot een levendig plaatsje en er zijn hier een enorm aantal leuke winkeltjes en goede restaurants te ontdekken. Verkiest u stilte boven de gezellige drukte? Net buiten het levendige centrum is het landelijker vindt u de ultieme rust tussen de uitgestrekte rijstvelden. Accommodatie - Standard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Hotel Ubud Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Traditioneel tempelbezoek

Dag 11: Traditioneel tempelbezoek

U wordt ondergedompeld in de Balinese cultuur en neemt deel aan een traditioneel tempelbezoek. Draag een wit overhemd of shirt en de gids neemt een sarong met sherp voor u mee. Bij de Tirta Empul tempel neemt u een bad voor spirituele reiniging. Dan gaat u naar Gunung Kawi om de uit de rots gehouwen koningsgraven te bewonderen. U sluit af met een lunch bij stichting Widya Guna, hier worden kinderen geholpen met scholing. Alle opbrengsten van de tour gaan naar deze stichting.  Accommodatie - Standard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Hotel Ubud Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Tempelbezoeken onderweg naar het zuiden

Dag 12: Tempelbezoeken onderweg naar het zuiden

Tijdens de rit naar het zuiden van Bali bezoek je enkele hoogtepunten, te beginnen met Goa Gajah. Vervolgens ga je naar de Tanah Lot tempel, gelegen in de zee. Na de lunch en een lange rit kom je aan bij de Uluwatu tempel, gebouwd op een klif met uitzicht over de Indische Oceaan. Aan het eind van de dag kom je aan bij het hotel in Balangan. Accommodatie Standaard: Milo’s Home (zie foto's) Superieur: La Joya Villa & Bungalows Luxe: La Joya Biu Biu  Accommodatie : Milo's Home (Balangan)
Plaats:
Tanah Lot,Balangan,Uluwatu

Vrije dag in Balangan

Dag 13: Vrije dag in Balangan

Uw laatste dag in Indonesië kunt u helemaal naar wens invullen. Er zijn prachtige stranden in de omgeving om te relaxen, te zwemmen en te snorkelen. En de actievelingen kunnen zich op de golfen wagen in dit surfparadijs. Een welverdiend dagje strand aan het eind van een bijzondere reis. Accommodatie Standaard: Milo’s Home (zie foto's) Superieur: La Joya Villa & Bungalows  Luxe: La Joya Biu Biu  Accommodatie : Milo's Home (Balangan)
Plaats:
Balangan

Vertrek vanaf Balangan

Dag 14: Vertrek vanaf Balangan

Een reis vol hoogtepunten en met overnachtingen in prachtige hotels komt nu tot een eind. U bent ongetwijfeld volledig uitgerust en opgeladen. Een transfer brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht. We wensen u een goede reis en zien u graag nog eens terug!
Plaats:
Balangan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.335 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen